Free cookie consent management tool by TermsFeed

Poate că primul smartphone cu Android lansat de companie nu a fost un succes imens dar BlackBerry Priv este un dispozitiv cu specificații de top, design plăcut și o tastatură fizică, poate singurul smartphone cu Android ce deține o tastatură fizică.

Priv este un dispozitiv destul de scump. Prețul său de lansare a fost undeva în jurul a 700$ și după o recentă reducere de preț de 50$, tot nu a devenit un telefon accesibil oricui. Mai multe informații din presa online susțin că BlackBerry va miza pe telefoane mid-range în acest an pentru a putea aduce tehnologia dezvoltată în mâinile mai multor utilizatori.

John Chen, CEO al BlackBerry, a discutat despre strategiile viitoare ale companiei. Chiar dacă nu a oferit prea multe informații exacte despre viitoarele produse hardware, acesta a confirmat lansarea a două noi dispozitive mid-range cu Android. Cele două telefoane cu Android ce le va lansa compania în acest an se vor încadra într-o categorie medie al specificațiilor hardware. Unul dintre telefoane va avea o tastatură fizică iar unul va fi un telefon care va avea doar un ecran touchscreen.

Imaginea de mai sus presupunem a fi una cu unul din telefoanele pe care BlackBerry le are în plan pentru acest an. Sub numele de BlackBerry Vienna, viitorul dispozitiv cu tastatură fizică a apărut într-un articol al publicației CrackBerry în Noiembrie 2015 așa că nu suntem siguri despre exactitatea acestui design deoarece știm bine că designul se poate schimba foarte mult.

Chiar dacă BlackBerry își continuă drumul alături de sistemul de operare Android, BlackBerry va continua să ofere actualizări pentru BB10, propriul sistem de operare dar nu are în plan lansarea unui dispozitiv care va rula BlackBerry OS. BlackBerry a ales Android în ciuda BlackBerry OS odată cu lansarea modelului Priv și putem spune că a făcut asta deoarece sistemul de operare dezvoltat de Google este mult mai popular chiar dacă compania este celebră pentru opțiunile de securitate oferite de propriul sistem de operare.

În ultima perioadă, compania a făcut tranziția de la una de dezvoltare hardware la una de dezvoltare software și servicii. Cum poate bine știți, BlackBerry are un portofoliu bine pus la punct de soluții de securitate, comunicare, calendar dar și alte aplicații proprietare ce funcționează alături de sisteme de operare populare ca Android, iOS dar și Windows.

Chiar dacă se îndreaptă în această direcție, se pare că BlackBerry nu este gata să renunțe definitiv la dezvoltarea de noi telefoane, încă. Este destul de greu să vedem că BlackBerry va rămâne cunoscută ca și o companie de dezvoltare software și nu una producătoare de telefoane.

 

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.