Fie că o preferi ziua sau noaptea, vara sau iarna, înghețata va fi întotdeauna o piesă atemporală, cu gust de copilărie. Indiferent că îți place să te bucuri de ea ca atare sau alături de o tartă, într-o clătită, brioșă sau împreună cu un amestec de fructe, înghețata este un desert delicios și versatil de care nu te poți satura. În zilele de vară, după o zi lungă de explorare a orașului, nimic nu este mai plăcut decât să savurezi o cupă dulce și răcoritoare cu aroma ta preferată. Iarna, o înghețată îți poate încălzi inima în timp ce o servești alături de o plăcintă caldă sau o budincă cremoasă.
Te întrebi care sunt acele locuri unde să mănânci înghețată în București? În București există nenumărate locuri cu înghețată ce așteaptă să fie descoperite, acestea oferind clienților o explozie de arome delicioase. Înghețatele artizanale sunt realizate folosind rețete și amestecuri proprii și utilizând diferite tehnici de preparare, pentru a obține un produs final gustos, rece și catifelat. Semnele clare ce ne dovedesc că aceasta a fost pregătită de o persoană pasionată de meseria sa sunt reprezentate de gust și textură.
Dacă ești în căutarea unui răsfăț dulce, în acest articol îți recomand unele dintre cele mai cunoscute locuri unde să mănânci înghețată în București, pentru a te răsfață cu una, două sau trei cupe cu înghețata ta preferată, fie ea clasică sau inovativă.
Cuprins
Zexe Braserie
Pe Bulevardul Aviatorilor numărul 65 din București se află Zexe Braserie, un loc ce a luat naștere din pasiune și dorința de a readuce la viață rețetele de deserturi tradiționale, dedicate clienților ce vor să regăsească gustul dulciurilor din perioada antecomunistă. Cofetăria elegantă este deschisă și în timpul sezonului rece, iar venind aici vei putea gusta înghețata creată după propria rețeta a Anei Consulea, unul dintre cei mai iscusiți cofetari din țară.
În prepararea înghețatei artizanale se folosesc ingrediente proaspete de sezon, fructe, ciocolată și vanilie, fără a se adaugă zahăr, în acest fel obținându-se un gust dulce echilibrat. Categoria de înghețate din meniul Zexe Braserie conține următoarele variante: ciocolată sau brownie, vanilie de Madagascar, banană, fructul pasiunii, căpșuni, mango, fistic iranian, colivă, praline și cocos.
Velocita
Velocita este o cafenea modernă cu specific italienesc ce se află în Piața Amza, pe Calea Victoriei numărul 122, ce are ușile deschise pe tot parcursul anului. Această gelaterie artizanală ocupă un loc important în topul preferințelor bucureștenilor iubitori de înghețată. Concepul Velocita se concentrează pe calitatea și unicitatea produselor ce sunt preparate pe loc, în compoziția cărora se folosesc ingrediente premium.
Din meniul cu rețete personalizate vei putea alege înghețată de fistic, vanilie cu ou, ciocolată cu lapte, caramel cu unt sărat, cafea și nuci. Categoria sorbetto/vegan îți pune la dispoziție variantele fructate, precum: mango și fructul pasiunii, căpșuni, zmeură și lămâie kalamansi.
Haagen Dazs
Haagen Dazs se află atât în Băneasa Shopping City, cât și în AFI Cotroceni. Acesta este un brand american de înghețată ce se numără printre locurile cele mai căutate de către bucureștenii amatori de dulce.
Poți veni zilnic în una dintre locațiile sale, în intervalul orar 10:00 – 22:00 și ai ocazia să descoperi o gamă largă de creații dulci, printre care și înghețată. Aceasta are la baza doar 4 ingrediente simple și proaspete: lapte, ouă, frișcă și zahăr, la care mai departe se adaugă diferite creme din fructe, caramel sărat, creme brulee, dulce de leche, ciocolată belgiană, nuca de Macadamia sau vanilie. În acest fel, gustul, culoarea și aroma sunt obținute într-un mod natural, fără adaosuri de aditivi și coloranți artificiali.
În meniu vei găsi tot felul de specialități combinate cu înghețata, iar printre acestea se numără brownie, waffles, clătite și affogato (cel mai bun mix dintre cafea și înghețată).
Gelateria Friddi
Dacă te afli în zona Piața Romană și ești în căutarea unei cupe de răsfăț, ar fi bine să te îndrepți către Gelateria Friddi, de pe strada Vasile Alecsandri numărul 4, fiind deschis zilnic între orele 09:00 – 20:00. Friddi este un brand românesc, însă creațiile pregătite în laboratorul gelateriei acoperă o mare varietate a produselor italienești autentice.
Aici vei putea încerca o selecție de înghețate și sorbetto artizanale, create cu strictețe doar din ingrediente naturale. Dintre sortimentele clasice de înghețată fac parte cea cu fistic bio, migdale, nuci, vanilie bio și tahiti, pe care le poți mixa după bunul plac.
Dacă îți dorești să încerci sorbet, ai putea să alegi dintre fructul pasiunii, caise, mango, căpșuni, care sunt disponibile în funcție de sezon. Atenția la detalii combinată cu prospețimea și calitatea deserturilor reci, transformă o simplă înghețată într-o experiență culinară desăvârșită.
Gran Gelato Italiano
Te poți bucura de gustul verii în orice moment al anului venind la Gran Gelato Italian, amplasat pe strada Radu Vodă 28A. Acesta vine în întâmpinarea iubitorilor de înghețată cu o gelaterie stradală ce are propriul atelier pentru prepararea înghețatei artizanale, folosindu-se rețete tradiționale din Italia.
Spațiul este reprezentat de un design colorat ce se armonizează cu aromele înghețatelor proaspete. Acestea sunt preparate zilnic, așadar felurile pe care le vei găsi pot fi diferite de la o zi la alta, în funcție de ingredientele de sezon.
Meniul cuprinde aproximativ 40 de sortimente de înghețată, iar printre cele mai populare se numără fior di latte, malaga, cheese cake, straciatella, caffe&whiskey, vaniglia, chocolate fondante, melone, fragola, caramel.
Gioelia Cremeria
Gioelia Cremeria este o gelaterie ce reprezintă un punct de oprire necesar atunci când vine vorba despre deliciile reci. Aceasta este localizată pe strada Franceză numărul 38 din București și se deschide odată cu venirea sezonului cald. Meniul dispune de zeci de variante de înghețată artizanală, produsă după rețete tradiționale italienești, ce te vor cuceri prin explozia de savoare și culoare.
Totodată, folosirea materiei prime de înaltă calitate precum laptele organic, ouăle de fermă, fructele proaspete și zahărul din trestie, îți vor oferi o înghețată echilibrată, cu un gust intens, care vorbește de la sine. Pe lângă cupele de înghețată artizanală, aici poți opta și pentru deserturile semifreddo, într-o varietate de sortimente. Gioelia Cremeria prepară și torturi de înghețată de zmeură, cu crema catalană sau cheesecake.
Sweetology
Sweetology este locul în care îți poți încânta simțurile cu înghețată produsă din ingrediente 100% naturale, creată din pasiunea pentru dulce. Acest brand a luat naștere din dragoste pentru arome autentice și ingrediente naturale. Locația din București se află la adresa Calea Victoriei 122, iar această gelaterie elegantă se adresează tuturor celor care vor să servească o înghețată fină, cremoasa și gustoasă.
Poți opta atât pentru sortimentele de înghețată clasică în care sunt incluse numeroase variante, cum ar fi alune de pădure, nutella, căpșuni, vanilie, caramel sărat sau fistic, cât și pentru cele vegane, cum ar fi înghețată cu mango, grapefruit și aperol, lămâie și lime, pe care le poți servi în diferite tipuri de cornete vegane. Un motiv pentru care îți recomand să le calci pragul este că Sweetology are o varietate de sortimente potrivite pentru fiecare gust, în prepararea cărora nu se folosesc conservanți, coloranți sau alți aditivi.
Cioccogelateria Venchi
Cioccogelateria Venchi este localizată pe Calea Victoriei 214 din București și își încântă oaspeții pe parcursul verii cu produse proaspete și de calitate, rezultate din experiența de secole în ceea ce privește deliciile dulci. Specialiștii în cofetărie prepară în fiecare zi în laboratoarele proprii înghețată din fructe, fistic, alune de pădure și boabe de cacao provenite din Venezuela, Ecuador și Peru.
Înghețatele poartă amprenta rețetelor italiene păstrate cu grijă, a culturii și a ingredientelor echilibrate, ce compun o aromă autentică și un gust de neuitat. Dacă te-ai hotărât să le faci o vizită, îți recomand să încerci înghețata cu portocale, peperoncino, mascarpone sau castagna.
Moritz Eis
Moritz Eis este un loc discret ce se situează în cartielul Floreasca, pe strada Frederic Chopin 10-12 și își așteaptă clienții în fiecare zi începând cu ora 12:00 pentru a se bucura de cupe de înghețată naturală, învăluită cu arome desăvârșite. Gama variată de înghețată reușește să satisfacă toate gusturile și preferințele celor care le calcă pragul.
Meniul pune la dispoziție o selecție de opțiuni artizanale, cum ar fi înghețata de lămâie cu mentă, căpșuni, piersici și busuioc, vanilie de Madagascar, portocale și ghimbir, crema Fiorentina, zmeură (achiziționată din Transilvania), afine (din Covasna), lavandă (din Cluj) și bineînțeles ciocolată, albă sau neagră (care este belgiană).
Butoiul cu înghețată
Butoiul cu înghețată este poziționat pe strada Ion Neculce numărul 65, unde poți veni pe tot parcursul verii pentru a te răcori cu deliciile reci, în timp ce iarna, aceasta poate veni direct la tine acasă, printr-o comandă online.
Butoiul cu înghețată este un brand românesc ce s-a format prin măiestria de a îmbina rețetele tradiționale cu aparatura modernă, rezultând astfel o înghețată artizanală ce te îmbie la relaxare și bucurie. Procedura de înghețare se formează prin punerea cremelor într-un bol cilindric de inox, ce este scufundat în gheață și sare. Mai apoi, acest bol este rotit manual aproximativ 4 ore, până înghețata ajunge la consistența ideală.
În meniu sunt incluse 30 de tipuri de înghețată, precum: ciocolată albă sau neagră, ciocolată cu ardei iute, vanilie, cocos, dovleac copt și scorțișoară, înghețată de colivă, cafea, ananas, avocado și fistic. Nu rămâne decât să explorezi diversitatea de sortimente și să îți găsești favoritul.
Înghețata este acel desert care poate mulțumi cu ușurință pe oricine. Îți place vanilia? Ciocolata? Aromele de fructe? Toate împreună? Îți poți crea propriul tablou dulce îmbinând cupele tale preferate, pentru că, în esență, cea mai bună înghețată este cea care e pe placul tău.