Free cookie consent management tool by TermsFeed

Technovation Challenge Romania by UPC a luat sfârșit, dar cele mai mari emoții abia acum încep. Trei echipe de fete au ajuns în semifinala internațională după prezentarea live a proiectelor, care a avut loc weekendul trecut în București. Kernel Panic, Mission4society și B.I.D.D. sunt echipele ale căror proiecte vor fi analizate online de juriul internațional Technovation Challenge în perioada 1-17 iunie 2018.

Mai mult decât atât, echipa cu cel mai mare punctaj obținut în România merge în Silicon Valley la World Pitch prin susținerea companiei UPC, care îi va sponsoriza complet călătoria. Este vorba de Kernel Panic, adică cinci eleve de liceu din București, pe numele lor Andreea-Bianca Morecuț, Ioana Stelea, Ana Bercaru, Ana Daria Hendoreanu și Emma Chirlomez, care au impresionat întreaga asistență printr-o aplicație care are ca scop facilitarea colectării selective a deșeurilor.

Alin Chiriac - CEO Adfaber

„Anul acesta a fost unul cu adevărat special. Au participat peste 400 de fete din toată țara, lucru care ne arată că suntem pe drumul cel bun și trebuie să suținem și pe mai departe copiii care își doresc o carieră în tehnologie. În București, am organizat Regional Pitch-ul cu 10 echipe ale căror proiecte ne-au impresionat. Suntem bucuroși că UPC este alături de noi și, indiferent de rezultatul internațional al româncelor, o echipă va ajunge în Silicon Valley să trăiască experiența Technovation”

– a spus Alin Chiriac, CEO Adfaber, organizator și Ambasador Național al programului.

Juriul din România a fost format din Ioana Piron, BI/DW Developer Cegeka, Andrei Istrate, co-founder GameDev Academy, Bogdan Răduță, CTO la Qualitance și Cristina Piele, project manager Adfaber și coordonatorul principal al Technovation Challenge România by UPC. În august va avea loc ultima etapă a concursului, unde vor fi premiate cele mai bune proiecte din toată lumea.

„A fost foarte greu să alegem echipa care merită cel mai mult să ajungă în SUA, prin susținerea UPC. Toate fetele care au participat au venit cu idei extraordinare de aplicații. Lupta împotriva afecțiunilor psihice, educația, sănătatea și reciclarea sunt doar câteva dintre temele abordate. Este extraordinar că aceste fete, atât de tinere, se gândesc la problemele societății noastre și încearcă să le rezolve. Mi-a plăcut foarte mult și proiectul echipei Electric 5, care a primit premiul special Banca Transilvania, pentru ideea cu care au venit să diminueze risipa de mâncare.

Felicitări din toată inima tuturor și sper să le revăd și anul viitor cu proiecte din ce în ce mai îndrăznețe”

– a spus Cristina Piele.

Technovation Challenge este cea mai mare competiție de tehnologie din lume dedicată fetelor. Din 2010, au participat peste 10.000 fete din peste 78 ţări la competiția internațională.

Adfaber este ONG-ul care face cunoștință copiilor și tinerilor cu tehnologia. Printre alte proiecte care au acest scop se numără și Kids in Tech, programul care aduce cursuri gratuite de programare în tot mai multe școli generale și licee din România, dar și Hour of Code, evenimentul internațional care arată oricui că doar într-o oră poate înțelege principii de bază din programare și Computer Science.

Mai multe informații despre Technovation Challenge poți găsi pe adfaber.org.

Share.

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.