O echipă de cercetători au reușit, prin colaborarea cu bioingineri de la Universitatea California San Diego (UCSD), să elaboreze cipul…
Rasfoiesti: știință
Microorganismele acetogene (bacterii care generează acetat, CH3COO−) drept produs final al respirației sau fermentației anaerobe, care pot fermenta compuși gazoși,…
Conform unui studiu publicat în revista de renume Science, un grup de cercetători de la The University of British Columbia,…
Nu putem să nu apreciem faptul că mare parte din modul în care funcționează lumea de astăzi se datorează, în…
Probabil cu toții am auzit, măcar o dată, de Isaac Newton. Nu trebuie să fii un maestru sau pasionat al…
Călătoria în timp – mit sau realitate? Speculație sau certitudine? De-a lungul timpului, atât oamenii fără pregătire, cât și cercetătorii…
Laureatele Premiului Nobel în 2020 pentru chimie, Emmanuelle Charpentier și Jennifer A. Doudna, au pus bazele editării genetice CRISPR-Cas9. Ceea…
Începând cu anul 1990, de când telescopul spațial Hubble a fost lansat pe orbita Pământului pentru prima dată, descoperirile în…