Technovation este cea mai mare competiție globală de tehnologie care vizează antreprenoriatul pentru fete cu vârste cuprinse între 10-18 ani. Din 2009, peste 10.000 de eleve din 78 de tări s-au implicat în acest proiect.
Cu ajutorul mentorilor și profesorilor, ele au realizat aplicații de mobil ce au rezolvat probleme locale și globale. Programul Technovation, coordonat in Romania de Asociatia ADFABER, este gratuit si oferă fetelor oportunitatea să învețe abilitățile necesare pentru a deveni antreprenoare în tehnologie.
Fetele învață să identifice o problemă în comunitatea lor și să creeze o aplicație de mobil ce vine ca o soluție pentru problema identificată. Apoi, ele învață cum să comunice această idee și să o transforme într-un business complet.
Etapele Technovation Challenge sunt:
- Team & Concept – formează o echipă de maxim 5 fete și identifică o problemă în comunitatea din care fac parte;
- Tehnologie – învață să programeze în echipă o aplicație de mobil folosind cursurile de pe platformă (fetele învată să programeze indiferent dacă au mai facut sau nu asta, fiind coordonate de un mentor);
- Antreprenoriat – crearea unui business plan și un plan de marketing care să lanseze ideea și aplicația de mobil;
- Pitch – învață să prezinte proiectul, să spună povestea acestuia în cadrul unui video pitch;
- Trimitere proiect – Finalizează componentele necesare trimiterii proiectului și participă in competiție.
În 2017, echipele de lucru vor alege din 6 teme una singură care consideră că i-ar putea ajuta să își dezvolte aplicația și business plan-ul. Problema pe care aplicația o rezolvă trebuie să se adreseze uneia dintre următoarele categorii: Poverty, Peace, Environment, Education, Health, Equality.
Cele mai bune aplicații vor fi prezentate în cadrul WORLD PITCH SUMMIT (7-11 august). Echipele caștigătoare vor primi premii în bani, iar festivitatea de premiere are loc in San Francisco. În urma participării la programul Technovation 78% din studenți au fost mai interesați de domeniul IT, 70% din studenți au fost mai interesați de antreprenoriat, 67% din studenți s-au implicat mai mult în crearea de business-planuri.
Alte sondaje realizate arată faptul că în urma împlicării în voluntariat în cadrul proiectului Technovation, 58% dintre mentori și-au îmbunătățit abilitățile tehnice, 67% din mentori și-au dezvoltat cunoștințele despre antreprenoriat, 70% au învățat cum să își practice meseria mai eficient.