Huawei menține și în acest an sprijinul acordat studenților din România și Republica Moldova, prin programul Telecom Seeds for the Future 2017. În perioada 18 august – 2 septembrie, opt studenți din București și doi studenți din Republica Moldova sunt trimiși de Huawei România într-un program educațional, în China.
“Huawei continuă și în acest an programul Telecom Seeds for the Future, ca urmare a rezultatelor pozitive înregistrate în cele trei ediții anterioare. Obiectivul companiei este să le ofere studenților care merg în China o experiență multiculturală, dar și posibilitatea de a testa un mediu de lucru real, modern, în mijlocul unei echipe internaționale de profesioniști din domeniul IT&C.”
Program educațional sponsorizat de Huawei
Prima săptămână din acest program va consta într-un program de cursuri intensive de limbă și cultură chineză în Beijing, vizitarea obiectivelor turistice și istorice, dar și cursuri de formare profesională. Cea de-a doua săptămână din program va cuprinde mutarea studenților în Shenzhen, în campusul Huawei Academy și vizitarea sediului central Huawei Technologies.
Programul face parte dintr-un angajament pe termen lung pe care Huawei și l-a asumat, acela de a investi în viitoarele talente locale. În fiecare an, Huawei primește în internship studenți de la facultățile din București și din țară, în special cele cu specific tehnic. Pentru acest program, studenții încep perioada de internship în lunile mai-iunie, iar în urma unor etape de pregătire interne și pe baza rezultatelor obținute, sunt selectați 10 studenți.
În cadrul vizitei de la sediul central al Huawei din Shenzhen tinerii vor beneficia de sfaturile și consultanța specialiștilor Huawei și vor avea acces tehnologiile modern ale companiei.
Cei zece studenți care participă la acest program sunt Petre Butunoi-Olteanu, George Știucă, Andrei Bădiță (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Universitatea Politehnica București), Alexandra Helvig, Cosmin Ivan (Facultatea de Antreprenoriat, Inginerie și Business Management, Universitatea Politehnica București), Bianca Vlad (Facultatea de Științe Politice, Universitatea București), Andreea Marcu (Facultatea de Comunicare și Relații Publice, Școala Națională de Studii Politce și Administrative), Ionuț Arsene (Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine, Academia de Studii Economice), Vasile Schidu și Diana Artiom de la Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău.
Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicații din România, prin dezvoltarea de soluții de înaltă tehnologie și furnizarea de servicii personalizate pentru clienții săi. Prin parteneriate cu universitățile din România și prin crearea de programe de internship cu perspective pe termen lung, Huawei România continuă investițiile în comunitățile locale.