Free cookie consent management tool by TermsFeed

Guvernul chinez a emis o directivă prin care îi instruiește pe oficialii săi din conducere să se abțină de la utilizarea iPhone-urilor în activitățile oficiale. Mai mult decât atât, oficialilor guvernamentali li s-a spus în mod explicit să nu aducă aceste dispozitive în incinta birourilor. Această mișcare de amploare a fost adusă la lumină de surse apropiate situației, așa cum a relatat The Wall Street Journal.

Potrivit raportului, aceste directive au fost comunicate de oficiali de rang înalt subordonaților lor în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, exactitatea și extinderea acestei interdicții rămân încă neclare.

Această decizie a Beijingului ar putea avea repercusiuni semnificative pentru Apple, în special în China, fiind a doua cea mai mare piață după Statele Unite. Este important de menționat că Apple obține 20% din veniturile sale totale din piața chineză. În plus, momentul acestei anunțări este crucial, deoarece Apple este pe punctul de a dezvălui zilele următoare noua sa serie iPhone 15. Lansarea va include patru modele noi: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max.

În afara impactului potențial asupra Apple, această mișcare poate fi interpretată ca un efort al Chinei de a promova utilizarea mărcilor domestice. Această strategie se aliniază cu zvonurile recente care circulă despre Huawei, un important producător chinez de smartphone-uri, care a reușit să dezvolte cu succes un chipset avansat de 7nm, utilizat în Mate 60 Pro.

Această dezvoltare are o importanță semnificativă pentru Huawei, în special în contextul dificultăților pe care le-a întâmpinat din cauza restricțiilor impuse de Statele Unite. 

Paisajul tehnologic internațional devine și mai complicat în contextul discuțiilor în curs despre aplicația populară TikTok, deținută de ByteDance. Mai multe state din SUA, inclusiv Montana, au inițiat deja interdicții asupra acestei aplicații, reflectând tensiunile mai largi dintre cele două națiuni. Aceste restricții reciproce impuse de Statele Unite și China asupra diferitelor entități din domeniul tehnologiei ar putea duce la izolarea piețelor la nivel global.

Pe măsură ce această poveste continuă să evolueze, se ridică diferite întrebări despre viitorul cooperării și competiției tehnologice globale, precum și despre consecințele potențiale pentru jucători importanți din industria tehnologică, cum ar fi Apple, Huawei și alții.

Sursa informației: WSJ

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.