Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cu siguranță ne aflăm într-o perioadă în care lumea filmelor și serialelor se dezvoltă din ce în ce mai mult. Cât mai multe producții continuă să apară an de an, pregătite să acapareze timpul și atenția publicului.

Și anul 2023 a fost unul productiv, având în vedere câte seriale noi au apărut și câte dintre cele deja lansate își continuă povestea. Toate serialele merită o șansă spre vizionare, însă timpul este limitat. Astfel, ne rezumăm la cele mai bune seriale din 2023 de până acum.

Top cele mai bune seriale din 2023 de până acum

I’m a Virgo

Serialul apărut în 2023 are un singur sezon, care numără 7 episoade. Povestea îl are în centru pe Cootie, un personaj anormal de înalt. Părinții săi adoptivi l-au ținut departe de privirile oricărui curios, deoarece persoanele ca el sfârșesc deseori în laboratoare de știință sau muzee.

Cu toate acestea, Cootie vrea să experimenteze lumea reală și să accepte tot ce aceasta are de oferit. Ecranizarea neobișnuită adună laolaltă o dramă tulburătoare a trecerii la maturitate, aventură, dar și momente de umor, în timp ce explorează teme profunde, precum izolarea și marginalizarea.

The Last of Us

The Last of Us a fost unul dintre cele mai așteptate seriale și mai târziu, a devenit una dintre cele mai iubite producții ale anului 2023. Astfel, adaptarea jocului video extrem de vândut a fost realizată conform așteptărilor. The Last of Us prezintă o lume într-o perioadă pandemică, cauzată de un fungicid numit „cordyceps”.

Acesta își transformă gazdele în creaturi violente, asemănătoare cu zombi, a căror unică dorință este de a răspândi infecția. Povestea urmărește cei doi protagoniști: pe Joel, un contrabandist, și pe Ellie, o adolescentă imună la infecție. Cei doi se alătură unui grup de revoluționari care speră să creeze un vaccin împotriva virusului, stopând astfel haosul și salvând întreaga omenire.

Full Circle

Full Circle este o mini serie care a fost lansată pe data de 13 iulie 2023. Ecranizarea prezintă o intrigă complicată, cu personaje numeroase care se intersectează de-a lungul poveștii. Totul începe cu moartea lui Quincy, cumnatul celei care conduce lumea interlopă din Georgetown. Începând din acel moment, doamna Mahabir începe să dea ordine pentru ca un alt bărbat să fie răpit și ucis.

Privind în mod obiectiv, acest lucru este de neînțeles, însă motivul real este acela că familia doamnei Mahabir se află sub un blestem. Răpirea și uciderea lui Jared fac parte din instrucțiunile pe care aceasta le-a primit de la șamanul local, esențiale pentru a rupe blestemul, iar protagonista ar fi în stare de orice pentru a duce planul la capăt.

Queen Charlotte

Regina Charlotte a devenit un personaj prețuit încă din primele două sezoane ale serialului Bridgerton, producția Netflix de succes. Aceasta se desfășoară într-o versiune alternativă, diversă din punct de vedere rasial. Interpretată de Golda Rosheuvel, ea este o femeie hotărâtă, înzestrată cu ureche pentru bârfe și ochi pentru frumusețe.

Acum, ea este subiectul propriului său serial de șase episoade de pe Netflix, Queen Charlotte: A Bridgerton Story, care spune povestea tinerei Charlotte (India Amarteifio) în timp ce începe să-și dezvolte și să-și impună puterea în fața celorlalți. Telespectatorii asistă la căsătoria sa fulgerătoare cu regele George al III-lea și ajung să înțeleagă mai bine motivațiile și comportamentul acesteia.

Dead Ringers

https://www.youtube.com/watch?v=FA_XOruRFfU

Serialul de dramă Dead Ringers urmărește povestea a două surori care împart aceeași meserie, și anume cea de medic ginecolog. Elliot și Beverly au personalități unice, în același timp ele împărțindu-și programele de lucru aglomerate, opiniile controversate și rivalitatea clasică dintre frați. Cele două surori își petrec ziua de muncă aducând pe lume bebeluși și având grijă de femei la Spitalul Memorial Westcott.

Primul episod prezintă intriga serialului, care va ocupa subiectul principal în continuare. Aceasta reprezintă planul cadrelor medicale de a convinge două miliardare să investească într-un centru de naștere și cercetare. În continuare, ele vor încerca să găsească un echilibru între viața personală și cea profesională, sperând că vor ajunge să-și îndeplinească visul.

Mrs. Davis

Episodul pilot o prezintă pe Simone (Betty Gilpin), o călugăriță dintr-un mănăstire izolată din Nevada. Pe lângă faptul că îi lasă timp pentru hobby-ul ei, viața în mănăstire o ajută să evite influența unei inteligențe artificiale omnisciente pe care umanitatea a adoptat-o ca pe un binefăcător și un companion constant.

AI-ul, numit „Mrs. Davis” în America, nu s-a dat bătut în ceea ce privește Simone. Ea încearcă în mod insistent să contacteze călugărița. În acest sens, Simone se aliază cu fostul ei iubit, Wylie (Jake McDorman), un fost cowboy de rodeo care conduce acum un grup anti-AI, finanțat în mod generos. Aventura este una complexă, plină de acțiune și umor cât cuprinde, în încercarea de a scăpa pentru totdeauna de Mrs. Davis.

A Small Light

În timpul ocupației naziste, Anne Frank, adolescenta evreică, s-a ascuns într-un pod micuț alături de familia sa. Toată lumea cunoaște această poveste din mijlocul atrocităților Holocaustului, iar jurnalul lui Anne prezintă o poveste terifiantă de rezistență și vise neîmplinite.

Noul serial însă, nu se concentrează pe povestea lui Anne Frank, dar narațiunea se leagă foarte tare de aceasta. Creația foștilor producători executivi ai serialului Grey’s Anatomy vorbește despre rezistență, activism și umanitate. Povestea expune o tânără tenace, Miep Gies, secretara lui Otto Frank, care și-a pus toată viața în pericol pentru a salva numeroasele familii de evrei din acea perioadă apocaliptică.

Poker Face

Charlie Cale este o fostă jucătoare de poker. Aceasta deține o abilitate specială și chiar dacă protagonista nu își dă seama sub ce forme oamenii provoacă înșelătorii, ea știe foarte bine atunci când ceilalți sunt sinceri sau nu.

După ce această putere specială a lui Charlie, îi interzice să mai pătrundă în cercurile de poker, acesta este mai mult decât bucuroasă să servească la mese într-un cazino local și să scape de personajele dubioase pe care le-a întâlnit de-a lungul timpului. Asta până când un bun prieten și coleg de serviciu moare într-un mod misterios, iar ea este atrasă în lumea detectivilor, în timp ce încearcă să-și salveze propria viață.

The Gallows Pole

Serialul îl are drept protagonist pe Michael Socha în rolul lui David Hartley, un bărbat care se întoarce în satul său din Yorkshire după ce a petrecut un timp în Birmingham. Revenind într-un climat rece după moartea tatălui său, Hartley propune o aventură criminală familiei sale, prietenilor și vecinilor.

Planul constă într-o bandă de țesători și muncitori agricoli care să-și suplimenteze veniturile prin falsificarea monedelor, o infracțiune trădătoare care ar urma să răstoarne economia și să devină cea mai mare fraudă din istoria britanică.

Blue Lights

Blue Lights spune povestea a trei ofițeri debutanți în Serviciul de Poliție din Irlanda de Nord (PSNI), Grace Ellis, Annie Conlon și Tommy Foster. Ei își petrec mare parte din timp fumând iarbă, din acest motiv fiind disprețuiți și luați în râs de colegii lor. Cei 3 nu sunt mulțumiți de meseria pe care o au, dar prin activitatea lor obișnuită, viețile li se leagă involuntar de cele ale locuitorilor. Uneori, ofițerii sunt implicați în cazuri relativ banale: un bărbat beat care refuză să părăsească un bar, un „personaj” local care se lasă arestat doar pentru a nu petrece încă o zi singur.

Cu toate acestea, există și cazuri în care miza este mult, mult mai mare, cum ar fi cazul lui Gordy, un adolescent a cărui mama are motive întemeiate de îngrijorare în legătură cu anturajul copilului său, care se dovedește a fi mult mai sinistru decât infractorii locali obișnuiți. Acțiunea începe încetul cu încetul să se intensifice, elementele de crimă organizată și scenele de spionaj făcându-l unul dintre cele mai palpitante seriale ale anului de până acum.

Aceasta este lista cu top cele mai bune seriale din 2023 de până acum, care merită cu siguranță să le acorzi timp pentru a le viziona. Există foarte multe opțiuni de calitate, dar este important să ne bucurăm cât mai repede de ele, deoarece producția nu se oprește niciodată și întotdeauna va apărea ceva nou.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Un comentariu

  1. Avatar of wikis.ro

    Netflix. Queen Charlotte abordeaza teme mari, la fel ca cea a relatiilor interrasiale, dar spre deosebire de alte productii, aceasta se centreaza mai mult pe viata reginei si relatia ei cu familia. Serialul ne prezinta un personaj rafinat si rezonabil, a carui persoana regeste o curte interesanta si exclusive.

    Fantastic articol! Descrii cu amanuntul cele mai bune seriale si filme lansate in anul 2023 si ai prezentat informatii interesante si utile despre acestea! A fost o placere sa citesc acest articol!

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.