Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă sunteți în căutarea a ceva de urmărit pe Netflix, aveți noroc. Serviciul de streaming are o bibliotecă imensă de seriale, cu titluri noi adăugate în fiecare săptămână. Cu atât de multe opțiuni, poate fi greu să știți de unde să începeți. De aceea, am alcătuit această listă cu top seriale Netflix disponibile în prezent pe această platformă de streaming. De la seriale clasice la drame moderne, există câte ceva pentru toată lumea. Așa că luați niște popcorn și pregătiți telecomanda fiindcă vă așteaptă o listă grozavă.

The Crown

Serialul The Crown spune povestea domniei Reginei Elisabeta a II-a. Acesta a obținut numeroase premii, începând chiar cu primul sezon, în anul 2016. Scenariul serialului este unul remarcabil, plin de profunzime și detalii, capturând în mod autentic evenimentele și dilemele cu care s-a confruntat Regina în timpul domniei sale. Fiecare dialog și fiecare interacțiune aduc la viață personajele și contextul istoric în care se desfășoară acțiunea.

Sex Education

Sex Education este un serial care a început să fie difuzat începând cu anul 2019 și care a devenit extrem de popular atât în rândul adolescenților, dar și în rândul adulților. Acțiunea se concentrează asupra unui adolescent a cărui mamă este terapeut sexual. Prin informațiile aflate de la aceasta, Otis și Maeve încep o afacere prin care dau sfaturi celorlalți adolescenți cu privire la viața lor sexuală, în schimbul unei sume de bani.

O caracteristică remarcabilă a acestui serial o reprezintă abordarea fără inhibiții a subiectului sexualității la adolescenți, dar și umorul care stârnește foarte multe râsete.

Dear White People

Serialul Dear White People s-a desfășurat între anii 2017 și 2021. Povestea acestuia se concentrează pe un grup de studenți de culoare de la o prestigioasă universitate din Winchester. Fiecare episod durează 30 de minute și își concentrează atenția asupra fiecărui student pe rând.

Serialul explorează teme profunde și complexe legate de identitatea și experiențele afro-americane într-un context academic. Episoadele oferă o privire de ansamblu în lumea fiecărui personaj, dezvăluind astfel luptele, ambițiile și dilemele cu care se confruntă.

Orange is the New Black

Serialul Netflix Orange is the New Black a devenit un adevărat fenomen, încă de la primul episod. Acesta a fost lansat începând cu anul 2013, iar după 7 sezoane care au cucerit publicul, s-a încheiat glorios în 2019.Serialul sparge tiparele convenționale, oferind o privire captivantă în lumea complexă a unei închisori de femei. Ecranizarea reușește să exploreze teme precum identitatea, relațiile interpersonale și lupta pentru supraviețuire, într-unul din cele mai întunecate medii de trai.

Russian Doll

Serialul Netflix a apărut în anul 2019 și abordează o temă similară cu aceea din filmul Groundhog Day. Acesta are 2 sezoane, a câte 7 episoade fiecare și vorbește despre o dezvoltatoare de jocuri video care este nevoită să trăiască aceeași zi la nesfârșit. Există multe filme și seriale care au abordat această tematică existențialistă, însă puține dintre ele sunt atât de inteligente și pline de profunzime, așa cum este Russian Doll. Publicul poate urmări protagonista, în încercarea sa de a evada din bucla temporală, sugerând reflectarea asupra sensului vieții și a alegerilor pe care le facem în fiecare zi.

Ozark

Ozark este un serial lansat între 2017 și 2022, fiind considerat una din cele mai bune drame din istoria televiziunii. Jason Bateman interpretează rolul unui consultant financiar care se mută cu familia din Chicago în Missouri după ce un plan de spălare de bani dă greș. Chiar dacă această schimbare de peisaj pare una salvatoare, crimele și dramatismul nu se opresc.

Ecranizarea impresionează prin abordarea sa tensionată și rafinată a acestei lumi în care crima și corupția ocupă rolurile principale. Fiecare decizie pe care personajele o iau, are consecințe care se răsfrâng asupra nu doar asupra lor, ci și a întregului univers.

GLOW

GLOW este un serial care ilustrează în același timp drama și comedia, printr-o tematică ce abordează o formă de artă mai puțin înțeleasă, și anume wrestling-ul. Serialul s-a desfășurat între anii 2017 și 2019 și încă reprezintă unul dintre cele mai bune seriale de pe platforma de streaming. Cu toate acestea, Netflix a ales să anuleze serialul după ce producția ultimului sezon a întârziat o perioadă foarte mare de timp.

Chiar și așa, acest lucru nu trebuie să vă oprească din a vă aventura într-o poveste fascinantă a luptelor, o industrie care ascunde atât pasiune, cât și drame, pe lângă acțiunea în sine.

Kaleidoscope

Kaleidoscope este o mini-serie care a apărut la începutul anului 2023. Acesta este format dintr-un singur sezon, care numără 9 episoade. Serialul de dramă criminală se remarcă prin faptul că episoadele pot fi vizionate în orice ordine, cu excepția episodului final. Chiar dacă acesta explorează un mod unic prin structura sa neobișnuită, Kaleidoscope merită să fie vizionat chiar dacă ordinea ar fi fost una liniară. Acțiunea îl prezintă pe Leo Pap, organizatorului unui plan care se află în curs de desfășurare de mult timp și care se rezumă la a fura 7 miliarde de dolari dintr-un seif aparent impenetrabil.

Easy

Cu un total de trei sezoane și 25 de episoade de jumătate de oră fiecare, serialul Easy se mândrește cu distribuții remarcabile, printre care Orlando Bloom, Malin Akerman, Aubrey Plaza și Dave Franco.Acesta încearcă să exploreze nuanțele complexe ale iubirii și relațiilor moderne printr-un format antologic. Fiecare episod prezintă o poveste diferită, cu personaje și situații diverse, care oferă o privire de ansamblu asupra conexiunilor umane din era contemporană. Serialul prezintă atât momente de fericire și intimitate, cât și momente de vulnerabilitate și confuzie. Astfel, ecranizarea nu se concentrează doar pe finalurile fericite, ci oferă și o perspectivă care se apropie de realitate, sporindu-i în acest fel autenticitatea. 

The Politician

Serialul The Politician a fost lansat între anii 2019 și 2020 și este format din 2 sezoane cu un număr de 8, respectiv 7 episoade fiecare. Acesta explorează lumea politicii într-un mod inovator și provocator. Aruncând o privire asupra lumii și aspirațiilor politice, ecranizarea reușește să adapteze extrem de bine ironia și umorul negru. Aceasta prezintă politica dintr-o altă perspectivă, nu ca pe o serie de discursuri și dezbateri, ci ca pe o arenă în care personajele luptă pentru voturi, ambiții și secrete.

Master of None

Master of None este un serial care a făcut senzație după ce a fost lansat primul sezon, în anul 2015. Cu toate acestea, serialul a fost dat uitării o perioadă de timp, deoarece a durat 5 ani ca cel de-al doilea sezon să apară. Serialul se distinge prin abordarea autentică a vieții și identității dintr-un mediu urban tumultuos. Povestea urmărește aventurile personajului principal în New York, captând nuanțele culturale, sociale și emoționale ale vieții de zi cu zi.

House of Cards

House of Cards este unul dintre primele seriale Netflix, care a dat dovadă de o forță impresionantă odată cu apariția sa. Serialul a fost lansat în anul 2013 și acesta are la bază o poveste clasică într-o lume politică, unde lupta pentru putere și influență reprezintă punctul culminant. Ecranizarea explorează corupția, ambiguitatea morală și dinamica relațiilor interpersonale într-un mediu în care puterea este cel mai de preț obiectiv.

Atypical

Atypical este un serial care vorbește despre viața lui Sam Gardner. Tânărul de 18 ani locuiește în Connecticut și suferă de o tulburare de spectru autist. Deși serialul a fost criticat pentru primul sezon, deoarece au lipsit din distribuție actorii cu autism, însă următoarele două sezoane au echilibrat balanța, urmând ca mai apoi acest lucru să se reflecte în creșterea popularității serialului. Eforturile de a prezenta o perspectivă diferită și autentică asupra vieții dominate de acest tip de tulburare au fost foarte apreciate de public și au ajutat la dezvoltarea peliculei.

The Watcher

The Watcher s-a lansat începând cu anul 2022, iar momentan a fost prezentat doar primul sezon, care numără 7 episoade pline de teroare. Serialul aduce în prim-plan un thriller înfricoșător, adaptat după o poveste reală despre o familie din New Jersey. Totul începe atunci când membrii încep să primească o serie de scrisori vag amenințătoare de la un hărțuitor invizibil, tensionând astfel întreaga atmosferă.

The Watcher reușește, prin stilul caracteristic al lui Ryan Murphy, să aducă o abordare unică asupra lumii terifiante a hărțuirii și obsesiei nevăzute. Serialul păstrează elementele autentice și tensionate ale poveștii originale, oferind publicului senzația de incertitudine și pericol.

The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House este o mini-serie bazată pe romanul lui Shirley Jackson. Ecranizarea explorează misterele și terorile ascunse în interiorul unei case bântuite, cu un accent pe elementele gotice și psihologice care generează suspans și neliniște în rândul publicului. Spectatorii sunt ținuți cu sufletul la gură prin abilitatea seriei de a crea o atmosferă înfricoșătoare, demnă de filmele horror. Acest aspect adaugă profunzime poveștii și oferă personajelor motive mai relevante pentru acțiunile lor, conectând publicul și povestea într-un fel unic.  

Stranger Things

Stranger Things, fotografie Eleven
Stranger Things este un exemplu rar de fenomen cultural care a oferit melancolie și familiaritate într-un mod foarte plăcut spectatorilor

Stranger Things este un serial Netflix care se petrece în anii 1980. Acesta urmărește dispariția unui tânăr băiat și căutările care urmează de către prietenii, familia și locuitorii orașului. Pe măsură ce căutările continuă, devine clar că povestea este mai mult decât pare la prima vedere. Agenții guvernamentale întunecate și forțe supranaturale sunt la mijloc, iar orașul este cufundat în haos. Serialul este un amestec captivant de mister, groază și suspans și a devenit rapid unul dintre cele mai populare seriale netflix.

Black Mirror

Black Mirror, un bărbat ce poartă un dizpozitiv pe cap
În Black Mirror conceptul este simplu, dar cu toate acestea, realizatorii serialului găsesc întotdeauna modalități din ce în ce mai puternice de a pătrunde în cele mai întunecate colțuri ale instinctelor umane

Black Mirror este un serial Netflix care a rulat din 2011 până în 2019. Acțiunea este plasată într-o lume aflată la doar câteva minute de a noastră și dezvăluie modul în care tehnologiile moderne se pot întoarce împotriva omenirii și pot fi folosite împotriva celor care le creează. Fiecare episod este plasat într-o realitate ușor diferită, cu personaje diferite care se luptă cu diferite tipuri de tehnologii. Serialul a fost foarte popular și a fost aclamat de critici. Cu toate acestea, unii telespectatori au considerat că este prea deranjant.

Peaky Blinders

Peaky Blinders, fotografie cu banda
Serialul Peaky Blinders este complex și ne forțează să balansăm fiecare situație între bine și rău

Peaky Blinders este unul dintre acele seriale Netflix care la un moment dat au fost foarte populare. Acesta se bazează pe banda Peaky Blinders din viața reală, care patrula amenințător pe străzi la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Serialul urmărește în mare parte isprăvile lui Tommy Shelby (Cillian Murphy), liderul ambițios și viclean al familiei Shelby. Serialul relatează luptele acestora pentru a menține controlul asupra orașului Birmingham, în timp ce se confruntă cu dușmani atât din interiorul, cât și din afara organizației lor. Serialul a fost foarte popular și a fost aclamat de critici pentru scenariu, interpretare și regie.

Love, Death & Robots

Love, Death & Robots, fotografie cu 2 roboți
Love, Death & Robots este un serial genial și creativ, uimitor din punct de vedere vizual, adesea amuzant sau provocator

Serialul Netflix „Love, Death and Robots” este ceva unic. Fiecare episod e o poveste de sine stătătoare, cu un stil de animație diferit care se potrivește cu tonul poveștii. Episoadele variază foarte mult ca gen, de la comedie la horror și dramă, dar toate au în centrul lor o notă întunecată. Serialul pune întrebări despre ce s-ar putea întâmpla dacă tehnologia ar scăpa de sub control, iar răspunsurile sunt atât înfricoșătoare, cât și amuzante. Serialul nu este cu siguranță pentru toată lumea, dar cei care se bucură de umor negru și de idei halucinante vor găsi multe de apreciat la serialul Love, Death and Robots.

Better Call Saul

Better Call Saul, fotografie cu 2 bărbați stănd pe o bancă
Better Call Saul este una dintre cele mai extraordinare și captivante drame

Better Call Saul de la Netflix este un prequel al serialului Breaking Bad, aclamat de critici, și este la fel de bun ca predecesorul său. Povestea urmărește isprăvile lui Jimmy McGill, un avocat necunoscut care devine în cele din urmă avocatul Saul Goodman. Serialul este scris și interpretat cu măiestrie și este clar că s-a acordat multă atenție și grijă elaborării sale. Personajele sunt pe deplin bine dezvoltate și scoase în evidență, iar intriga este plină de răsturnări de situație care te țin cu sufletul la gură. Dacă sunteți un fan al serialului Breaking Bad, atunci cu siguranță vă veți bucura de Better Call Saul. Este unul dintre cele mai bune seriale de pe Netflix în acest moment și cu siguranță merită urmărit.

The Witcher

The Witcher, protagonistul călare pe un cal
Acțiunea în The Witcher este de o varietate cinetică impresionantă

După o așteptare de doi ani, cel mai popular serial fantasy de pe Netflix a revenit în sfârșit. The Witcher este, ei bine, o adaptare TV a cărților best-seller ale lui Andrzej Sapkowski, care au fost implementate într-o serie de jocuri populare. Henry Cavill îl interpretează pe vânătorul de monștri Geralt of Rivia într-o poveste care se întinde pe parcursul a zeci de ani și se împletește cu poveștile a două femei puternice: vrăjitoarea Yennefer (Anya Chalotra) și tânăra prințesă Ciri (Freya Allan). Este o punere în scenă extrem de plăcută care este adusă la viață cu valori de producție impresionant de ridicate.

Squid Game

Squid Game, fotografie concurenți, îmbrăcați în culoarea verde închis
Squid Game Squid Game este un thriller bine produs, cu câteva răsturnări de situație decente și multă violență

Squid Game este un serial Netflix care a făcut furori în toată lumea. Serialul a doborât tot felul de recorduri și este în prezent cel mai vizionat de pe platformă. Povestea urmărește un grup de oameni care sunt invitați să participe la un joc misterios de supraviețuire. Jocul este plin de răsturnări de situație, iar participanții trebuie să își folosească inteligența și abilitățile pentru a supraviețui. Serialul a fost lăudată pentru secvențele intense de acțiune și pentru intriga captivantă, devenind un fenomen global. Având în vedere că popularitatea sa nu face decât să crească, Squid Game va continua să fie recomandat și în anii următori.

Dark

Dark, un băiat cu o hartă în mână in fața unei intrări dintr-o peșteră
Dark este un serial cu o poveste frumoasă, misterioasă și puțin ciudată, care te face să urmărești fiecare secundă, pentru că fiecare detaliu contează

Dark este un serial Netflix a cărei acțiune e plasată într-un oraș german din zilele noastre, unde dispariția a doi copii mici expune viețile duble și relațiile fracturate din patru familii. În 10 episoade de o oră, povestea capătă o întorsătură surprinzătoare care se leagă de același oraș din 1986. Serialul a fost lăudat pentru complexitatea poveștii și atmosfera stranie și a devenit rapid unul dintre cele mai discutate seriale de pe Netflix. Astfel, dacă sunteți în căutarea unui serial întunecat și plin de suspans pe care să îl urmăriți, Dark merită cu siguranță văzut.

The Queen’s Gambit

The Queen's Gambit, protagonista se gândește la următoarea mișcare la șah
Scris și regizat de Scott Frank, nominalizat la Oscar pentru scenariul filmului „Logan”, „The Queen’s Gambit” este plin de cadre frumoase și realizat într-un mod artistic

The Queen’s Gambit este un serial Netflix care a fost lansat în 2020. Serialul urmărește povestea lui Beth Harmon, o orfană care este antrenată să joace șah de un portar talentat. Beth sfidează apoi scena șahului foarte dominată de bărbați. Serialul a fost bine primit atât de public, cât și de critici, și a câștigat mai multe premii. The Queen’s Gambit este un exemplu excelent al modului în care un concept relativ simplu poate fi transformat într-o poveste complexă și captivantă. Acesta este bine scris, iar Anya Taylor-Joy oferă o interpretare remarcabilă în rolul lui Beth Harmon.

Money Heist

Money Heist, 2 bărbați într-un seif
Money Heist este o dramă alcătuită din mai multe părți, axată pe jafuri, care răstoarnă majoritatea clișeelor din filmele de jafuri și scoate la lumină o poveste unică

Money Heist este un serial Netflix surprinzător de captivant despre un grup de infractori reuniți de un personaj enigmatic numit Profesorul pentru a jefui Monetăria Regală a Spaniei. Cu o caracterizare impresionantă a fiecărui personaj, răsturnări de situație importante și interpretări care au transformat cariera multor actori, acesta este un serial de jafuri mai deosebit și inteligent care te va ține în suspans până la final. Serialul netflix a câștigat un număr mare de fani de când a debutat în 2017 și este ușor de înțeles de ce.

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy, fotografie din aer a actorilor din serial
Fie că ați urmărit benzile desenate încă din prima zi, fie că sunteți în căutarea a ceva nou în lumea supereroilor, nu puteți da greș cu The Umbrella Academy fiindcă este un serial minunat!

The Umbrella Academy face parte din categoria „Originals” de seriale Netflix bazat pe benzile desenate cu același nume. Serialul urmărește viețile a șapte frați cu superputeri care au fost crescuți de un miliardar pentru a salva lumea. Când sunt înstrăinați la vârsta adultă, ei trebuie să se reunească pentru a rezolva misterul morții tatălui lor. Serialul a fost lăudat pentru modul unic în care abordează genul supereroilor, precum și pentru decorurile și costumele sale uimitoare din punct de vedere vizual. De asemenea, criticii au lăudat serialul pentru distribuția sa diversă și personajele complexe.

BoJack Horseman

BoJack Horseman, un cal uman și un bărbat înarmați
BoJack Horseman reflectă elementele întunecate ale experienței umane și a capacității noastre de a le depăși

BoJack Horseman este un serial Netflix care îl are ca protagonist pe personajul BoJack Horseman. BoJack este un cal care a jucat într-un sitcom popular numit „Horsin’ Around” la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Cu toate acestea, viața lui BoJack a luat-o la vale de atunci. El se luptă cu popularitatea sa care se află în descensiune, cu depresia, cu dependența și cu menținerea relațiilor cu cei la care ține. Dar, oricât de mult ar încerca, se pare că nu se poate opri din a-i răni pe cei din jurul său. Toate acestea se petrec în Hollywood, California. BoJack Horseman este o comedie întunecată care abordează unele subiecte grele, dar are și o bună parte din momentele sale mai „light”. Astfel, dacă sunteți în căutarea a ceva amuzant și provocator de vizionat, atunci vă recomand cu căldură să vedeți BoJack Horseman.

Narcos

Narcos, fotografie cu un bărbat înconjurat de multe pachete
Narcos este un serial foarte recomandat ca thriller și ca o parabolă politică interesantă

Narcos este un serial original Netflix care spune povestea reală a creșterii și răspândirii cartelurilor de droguri de cocaină în întreaga lume și a eforturilor depuse de forțele de ordine pentru a le face față într-un conflict brutal și sângeros. Se concentrează în jurul celebrului rege columbian al cocainei Pablo Escobar și a lui Steve Murphy, un agent DEA trimis în Columbia în cadrul unei misiuni americane pentru a-l captura și, în cele din urmă, a-l ucide. Serialul a fost lăudat pentru autenticitatea sa, multe dintre evenimentele descrise bazându-se pe întâmplări din viața reală. Dacă sunteți în căutarea unei drame curajoase, o dramă criminalistică adevărată, cu multă acțiune, Narcos merită cu siguranță vizionat.

13 Reasons Why

13 Reasons Why, un băiat ascultă muzică în căști
13 Reasons Why este un serial captivant care își prezintă povestea sumbră cu eleganță și „nuanță”

Thirteen Reasons Why este un serial Netflix bazat pe cărțile best-seller ale lui Jay Asher. Serialul îl prezintă pe adolescentul Clay Jensen (Dylan Minnette) în timp ce se întoarce acasă de la școală și găsește o cutie misterioasă cu numele său pe ea, așezată pe verandă. Înăuntru descoperă un grup de casete înregistrate de Hannah Baker – colega sa de clasă – care s-a sinucis în mod tragic cu două săptămâni în trecut. Pe casete, Hannah explică faptul că există treisprezece motive pentru care a decis să-și pună capăt zilelor. Pe măsură ce Clay ascultă casetele, este forțat să se confrunte cu faptul că și el își are un rol în moartea ei și află adevărul sfâșietor despre ce s-a întâmplat cu Hannah.

Kingdom

Kingdom, o femeie speriată de zombi descoperiți într-o încăpere intunecoasă
Pe măsură ce epidemia ia amploare, dezlănțuind o groază de zombi, Kingdom se transformă într-o epopee amuzantă despre modul în care proasta gestionare guvernamentală la scară largă este amplificată de inegalitățile de clasă

Kingdom este un serial original Netflix a cărui acțiune este plasată în perioada Joseon din Coreea. Regele se îmbolnăvește și încep să se răspândească zvonuri că acesta a murit de fapt. Între timp, prințul moștenitor Lee Chang este etichetat drept trădător de către clanul Haewon Cho, clanul reginei și al tatălui ei, consilierul de stat șef Cho Hak Joo. În timp ce încearcă să descopere misterul a ceea ce s-a întâmplat cu tatăl său, Prințul Moștenitor merge cu garda sa, Moo Young, într-un mic sat. Acolo, ei descoperă că sătenii au fost infectați cu o boală asemănătoare cu cea a zombilor, care îi transformă în creaturi fără minte care nu caută decât să răspândească infecția.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Un comentariu

  1. Avatar of Alexandru Vlad

    Mai sunt seriale bune pe netflix. Undele dintre ele au fost scoase si nu inteleg de ce. Sa nu mai zic de filme retrase de pe netflix si adaugate pe alte platforme.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.