Free cookie consent management tool by TermsFeed

Oamenii iubesc adesea să vizioneze filme și seriale, iar urmărirea unui serial de dragoste cu partenerul este întotdeauna distractiv, reconfortant și romantic. În ultimul deceniu, Coreea de Sud s-a impus drept unul dintre cele mai reprezentative centre cinematografice din lume, bucurându-se de o popularitate înfloritoare și urcând în topul preferințelor publicului sătul de clișeele hollywoodiene.

Industria sud-coreeană reprezintă un fenomen global care a stârnit curiozitatea întregii lumi datorită serialelor ce cuprind povești inedite, intrigi convingătoare și răsturnări de situație. Asemănate deseori cu niște roller – coastere emoționale, serialele coreene reușesc să te conducă prin diverse stări. Acestea sunt structurate de obicei într-un singur sezon, cu un număr de episoade cuprins între 12 și 24.

Dacă ești un fan al acestui gen și nu te-ai scufundat niciodată într-o poveste epică despre iubire, am pregătit pentru tine o lista ce cuprinde 30 seriale coreene de dragoste de neratat. Aceasta clasează cele mai vizionate și apreciate producții care au la baza dragoste, dramă, mister și umor. Acordă-le o șansă, lasă-te învăluit de sentimente nemuritoare și visează cu ochii deschiși la un viitor plin de iubire alături de partenerul tău.

Bride of the water God

Bride of the water God sau ”Mireasa zeului apei” este o producție apărută în anul 2017 și ne prezintă un scenariu plin de dragoste. Serialul este alcătuit din 16 episoade și ne aduce în prim plan o poveste de proporții mitologice.

Habaek este zeul apei care a călătorit pe Pământ cu scopul de a găsi pietrele lui Dumnezeu, cu ajutorul cărora el va deveni rege peste întregul ținut. Frumoasa Yoon So Ah este un medic neuropsihiatru care se confruntă cu probleme financiare, iar pentru a reuși să îndrepte această situație dificilă este nevoită ca împreună cu familia ei, să îl slujească pe Habaek. În cele din urmă, acesta începe să se îndrăgostească de Yoon So Ah, însă lucrurile devin complicate deoarece pentru inima ei concurează și Hoo Ye, directorul unei agenții turistice.

Crezi că va putea dăinui relația dintre o femeie muritoare și un zeu?

Crash Landing on You

Son Ye-jin și Hyun Bin sunt cunoscuți acum ca Yoon Se-Ri si Ri Jeong-Hyeok în Crash Landing un You, un serial de dragoste și comedie, lansat în anul 2019 și structurat în 14 episoade.

Povestea portretizează o moștenitoare sud-coreeană pe nume Yoon Se Ri care în urma unui accident de parapantă cauzat de vânturi puternice, este determinată să aterizeze de urgență în Coreea de Nord. Acolo, ea îl întâlnește pe ofițerul armatei nord-coreene Ri Jeong-Hyeok, care încearcă să o protejeze și să o ajute să se întoarcă în Coreea de Sud. În ciuda tensiunii dintre țările lor, cei doi încep să se îndrăgostească unul de celălalt.

Crash Landing on you este unul dintre acele 20 seriale coreene de dragoste de neratat.
Yoon Se-Ri și Ri Jeong-Hyeok. Sursa: Netflix

Descendants of the Sun

Descendenții soarelui este o producție sud coreeană de mare succes, ce a fost lansată în anul 2016 cu un număr de 19 episoade. Drama romantică urmărește relația dintre Shi-Jin, căpitanul forțelor speciale și Mo-Yeon, doctorul chirurg al unui spital. Aceștia se intâlnesc în mod întâmplător în spital, iar Shi – Jin se îndrăgostește pe loc de ea, însă aceasta are îndoieli în privința bărbatului, bănuind că ar face parte dintr-o bandă criminală. Cei doi încep să se întâlnească, însă relația lor este pusă la încercare din cauza sarcinilor contradictorii pe care le îndeplinesc la slujbele lor. Shi Jin este nevoit să ucidă cu scopul de a proteja alte vieți, în timp ce Mo Yeon face tot posibilul să le salveze.

Scenariul gravitează în jurul relației dintre două persoane cu vieți și convingeri atât de diferite, dar care sunt estompate de sentimentul puternic al dragostei.

Descendants of the Sun a fost lansat în 2016.
Producție sud coreeană de mare succes. Sursa: asianwiki

It’s Okay to Not Be Okay

Comedia romantică It’s Okay to Not Be Okay a avut debutul în anul 2020 cu un total de 16 episoade. Scenariul ne prezintă un bărbat pe nume Moon Kang-Tae, ce lucrează pe o secție de psihiatrie și o cunoscută scriitoare de cărți pentru copii, Seo Yea-Ji. Datoria lui Moon Kang-Tae, un tip șarmant, inteligent și empatic este să îngrijească pacienții cu tulburări psihice, care sunt uneori agresivi sau încearcă să evadeze din spital. Scriitoarea Seo Yea-Ji însă, este o fire egoistă și arogantă ce suferă de o tulburare de personalitate antisocială. Cei doi sfidează totuși soarta și se îndrăgostesc, găsindu-și sufletele și identitățile prinse în acest proces extraordinar de vindecare emoțională.

Trailer It’s Okay to Not Be Okay

My first first love

My first first love a avut data lansării în anul 2019 și este alcătuit din 2 sezoane a câte 16 episoade fiecare. Acesta ne prezintă povestea a 5 prieteni care au toți 20 de ani, Tae-O ( Ji Soo ), Song-Yi ( Jung Chae-Yeon ), Do-Hyun ( Jin Young ), Ga-Rin ( Choi Ri ) și Hoon ( Kang Tae-Oh ) care din diverse motive își părăsesc casa și decid să trăiască împreună. Aceștia urmează să experimenteze sentimentele de prietenie, dragoste dar și dezamăgirile. ”Prima mea prima dragoste” este un serial adolescentin ce conturează viețile personajelor pe măsură ce se confruntă cu situații inedite, își urmăresc visele și se îndrăgostesc.

Trailer My first first love

Emergency couple

Emergency couple este un serial de drama romantică din 2014 compus din 21 de episoade. Acesta urmărește povestea unui medic dietetician pe nume Jin Hee, care o va întâlni pe frumoasa Chang Min, studentă a facultății de medicină. În ciuda eforturilor puternice ale familiei de a-i despărți, aceștia au decis să rămână împreună și să se căsătorească. Însă decizia lor se dovedește a fi una pripită, cei doi fiind destul de imaturi, egoiști dar și foarte diferiți. 

Chang-min provine dintr-o familie de medici de succes care consideră că Jin-hee îi este inferior fiicei lor, iar pentru a o pedepsi, în urma căsătoriei i-au lăsat fără nici un cent. Pentru a se întreține, Chang-min renunță la visul său de a deveni medic și se angajează că și vânzător de produse farmaceutice. Ea este nefericită, iar Jin-hee este stânjenit de faptul că familia soției lui continuă să îl privească cu dispreț. Cei doi incearca sa găsească o metodă salvatoare pentru relația lor.

Emergency Couple este un serial de drama romantică din 2014 compus din 21 de episoade.
Actori din Emergency couple. Sursa: subtitle dreams

City Hunter

City hunter este un serial sud – coreean de comedie romantică ce este încadrat în 20 de episoade bazate pe o poveste de dragoste și răzbunare. Lee Yoon-Sung este un tânăr cu un trecut destul de zbuciumat, care din dorința de a-și răzbună tatăl pierdut într-un atac terorist, se infiltrează în Casa Albastră (Casa Albă a coreenilor) unde va reuși să se angajeze ca expert IT în cadrul Rețelei Naționale de comunicare.

Deși pornește cu ideea de a nu se încrede în nimeni, planurile îi sunt date peste cap în momentul în care o întâlnește pe Kim Na – Na, o fostă judokă ce lucrează ca gardă de corp a Președintelui coreean. Cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt, iar partea interesantă abia acum începe. Kim Na – Na hotărăște să îl ajute pe Lee Yoon-Sung să își ducă la bun sfârșit planul de răzbunare împotriva celor care i-au ucis tatăl.

Traileir City Hunter

Iljimae

Iljimae se traduce prin ”Hoțul Fantomă” și este un serial de 20 de episoade, de dragoste și acțiune bazat pe povestea unui tânăr pe nume Gyeom care a asistat la asasinarea tatălui sau, imagine care îl va urmări pentru tot restul vieții. După tragicul incident, acesta va fi găsit și adoptat de către un hoț pe nume Swe Dol, care îl va numi pe băiat Yong.

Crescând alături de el, tânărul învață arta hoției. Însă băiatul este bântuit în continuare de trecutul său, iar drept urmare pune la cale un plan de răzbunare. Cu abilitățile dobândite de la tatăl sau adoptiv, acesta parcurge toți pașii planului sau meticulos, până în momentul în care o întâlnește pe Eun-chae, iar dragostea se înfiripă între ei.

Iljimae film coreean.
Serial de dragoste și acțiune. Sursa: VistaNaji

Damo

Damo ne prezintă o poveste de dragoste istorică, împărțită în 15 episoade. Acțiunea este plasată în timpul dinastiei Cho-Sun din Coreea unde există un grup de femei numite ”Da-Mo”, scopul acestora fiind de a asigura paza doamnelor din înalta societate.

Această dramă înfățișează viața de Da-Mo a unei tinere pe nume Chae-Ok. Ea se gândește la posibilitatea de a trăi într-un alt mod, unde să nu fie tratată asemeni unui umil slujitor care nu poate fi acceptat cu ușurință de societatea acelor vremuri. Ea devine detectiv sub acoperire și învață artele marțiale. Crezi că își va putea stăpâni inima atunci când se întâlnește cu dragostea?

Damo este un serial cu 15 episoade.
Poveste de dragoste istorică. Sursa: Apple TV

49 days

49 de zile este un serial sud coreean din anul 2011 și cuprinde 20 de episoade. Serialul urmărește povestea unei femei pe nume Ji Hyun Shin, care se bucură de o viață împlinită și liniștită. Ea are părinți iubitori și este înconjurată de prieteni foarte buni și cel mai important, urmează să se căsătorească cu logodnicul său iubit, Kang Min Ho.

Însă viața ia o întorsătură neașteptată și tragică, ea fiind implicată într-un accident de mașină chiar înainte de nuntă, în urma căruia aceasta ajunge în comă. Însă un personaj misterios numit The Scheduler îi oferă o a doua șansă de a trăi. Pentru a reuși să facă asta, ea trebuie să găsească trei persoane din afară familiei ei, care să plângă lacrimi pure și sincere pentru ea. Pentru a face acest lucru, fata împrumută trupul lui Song Yi Kyung, o femeie care a pierdut totul și care este angajat cu normă parțială la un magazin pentru o perioadă de 49 de zile.

49 days este un serial cu o poveste de dragoste, drama si mister.
Serial coreean 49 days. Sursa: Asian Wiki

Winter Sonata

Serialul de televiziune Sonată de Iarnă este o dramă romantică coreeană lansată în anul 2002 și structurată în 20 de episoade. Povestea începe când tânărul Joon Sang se stabilește la un nou liceu, dorindu-și să pornească în căutarea tatălui sau biologic, pe care nu l-a cunoscut. În grupul de prieteni ai lui Joon Sang sunt Yu Jin și Sang Hyuk, doi prieteni foarte buni din copilărie. Sang Hyuk o place pe Yu Jin, însă aceasta la rândul ei îl vede doar ca pe un frate. În momentul în care cei trei împreună cu alți colegi de liceu pornesc într-o călătorie, Yu Jin este implicată într-un accident, iar mai apoi este salvată de către Joon Sang.

Drept urmare, aceștia ajung să se apropie, ea deschizându-și inima rece. Cu toate acestea, circumstanțele și soarta decid că dragostea lor nu va putea fi trăită, el alegând să rupă relația și să părăsească țara. Însă tot soarta face că el să reapară în viață lui Yu Jin 10 ani mai târziu, chiar înainte ca ea să se căsătorească. Această dramă spune povestea a doi tineri care au o legătură datorată primei lor iubiri. Destinul i-a făcut pe aceștia să se întâlnească, să se separe și să se regăsească.

Winter Sonata este un serial de televiziune.
Dramă romantică coreeană. Sursa: Winter Sonata

Memories of Bali

Amintiri din Bali este o producție coreeană din 2004 despre dragoste și drama. Serialul o înfățișează pe Lee Soo-Jung, care este ghid turistic și călătorește spre Bali, dorind să lase în urmă trecutul dureros al vieții sale. Aceasta îi întâlnește pe Jae-Min, Kang In-Wook și Young-Joo, iar viața i se schimbă pentru totdeauna.

Cei trei oameni aparent perfecți sunt captivi într-un triunghi amoros. Relația dintre cele patru personaje este foarte apropiată și intensă, făcând din acest serial o dramă romantică, captivantă și complexă din punct de vedere psihologic. Serialul promite ca odată ce începi să îl vizionezi, îți va fi greu să te oprești.

Memories of Bali este o producție coreeană din 2004.
Lee Soo-Jung, Jae-Min, Kang In-Wook și Young-Joo. Sursa: Liputan6

Vagabond

Serialul Vagabond împărțit în 16 episoade a fost difuzat începând cu anul 2019. Aici sunt conturate poveștile a două personaje, Cha Dal-Geon, un tânăr cascador ce aspiră să devină actor în filme de acțiune și Go Hae-Ri, ea fiind agent NIS și angajată sub acoperire la ambasada Coreei din Maroc.

Viața lui Cha Dal Gun este zdruncinată de vestea morții nepotului său într-un accident misterios de avion, acesta fiind convins că a existat o premeditare și nu este vorba doar despre un accident. Mușamalizarea incidentului l-a determinat să pornească într-o călătorie spre a descoperi adevărul. Acesta o va întâlni pe Go Hae-Ri, o tânăra ce are datoria de a ajuta familiile îndurerate ce au suferit răni sau au pierdut pe cineva în urma avionului prăbușit. Cei doi se cunosc și împreună descoperă secrete nebănuite, dar se lovesc de o conspirație întunecată și sinistră.

Trailer 1 Vagabond

Robber

În serialul Robber din anul 2008 ne este prezentată o poveste romantică încadrată în 16 episoade. Acțiunea începe când Dallae, o mama singură îl întâlnește pe Tae-oh, un alpinist șarmant de care se îndrăgostește nebunește și pe care îl urmează în Seul pentru a se căsători. În urma unui tragic accident în munți însă, acesta moare. Tânăra văduva este nevoită să trăiască în continuare cu mama lui Tae-Oh, pe nume Sun-Sum. În urma unei întâlniri plănuite de soacra sa, Dallae îl va cunoaște pe Kwon Oh, un gangster care se indragoseste de ea. Faptul că femeia nu este deloc interesată de el, îl face să-și dorească din ce în ce mai mult compania și atenția sa.

Robber este un serial de dragoste coreean lansat în 2016.
Dallae și Tae-oh. Sursa: AsianWiki

Love Alarm

Serialul de televiziune Love Alarm are un număr de 14 episoade și a apărut pe marile ecrane în 2019. Serialul de dramă și dragoste se bazează pe relația dintre Hwang Sun-Oh, un adolescent chipeș și popular, fiu al unei familii bogate și Kim Jo-Jo, colega sa de liceu, o tânăra orfană.

Situația se complică odată cu descoperirea unei noi aplicații pentru telefonul mobil, de care majoritatea adolescenților sunt interesați. Este vorba despre Love Alarm, care poate spune unui utilizator dacă cineva este îndrăgostit de el, când se află pe o rază de 10 metri sau mai puțin de locul în care stă. Această aplicație provoacă o revoluție în rândul generațiilor tinere din Coreea destul de repede, iar aceasta devine parțial responsabilă pentru aducerea împreună a lui JoJo și Sang Ho ca un cuplu romantic, un eveniment ce provoacă multe bârfe în școala lor.

Trailer Love Alarm

Spark

Spark este un serial de comedie romantică și pe alocuri de drama, apărut în 2017 și structurat într-un număr de 12 episoade. Acțiunea este centrată pe un bărbat pe nume Yoon Ga On, membru al unui grup de idoli ai lui Dexter (un cunoscut interpret muzical) și Son Ha Neul, o tânără care muncește din greu zi și noapte pentru a se putea întreține.

Viețile celor doi se intersectează într-o noapte, după ce tânăra a primit o slujba în cadrul producției videoclipului lui Dexter, astfel aflându-se amândoi în incinta platoului de filmare. Într-un moment de pauză de la filmări, cei doi se întâlnesc, iar bărbatul este lovit din senin de o stea căzătoare ce descarcă o cantitate mare de electricitate asupra lui. Ga On supraviețuiește miraculos după accident, însă începe brusc să emită curent din corpul său. Ce crezi că urmează să se întâmple acum cu Ha Neul și Ga On?

Spark este un serial de comedie romantică și pe alocuri de drama.
Yoon Ga On și Son Ha Neul, actori principali. Sursa: Netflix

Touch Your Heart

În serialul Touch Your Heart alcătuit din 16 episoade se conturează povestea personajului principal Oh Yoon-Seo, o actrița cunoscută datorită frumuseții ei, prestațiile artistice ale acesteia fiind destul de mediocre. După ce se implică și într-un scandal mediatizat în presă, cariera și notorietate ei scad brusc.

Oh Yoon-Seo urmează să afle că un cunoscut scenarist dorește că ea să interpreteze rolul principal feminin pentru un serial de dramă. În speranța că va reveni în grațiile publicului după episodul urat cu scandalul, aceasta încearcă să se documenteze foarte bine pentru noul său rol, iar pentru a câștiga experiență, se angajează ca secretară la cabinetul unui avocat arțăgos. O poveste de dragoste condimentată cu sare și piper va lua naștere între avocatul cu inima rece și Oh Yoon-Seo.

Traileri Touch Your Heart

Vincenzo

Producția sud coreeană Vincenzo a fost lansată în anul 2020 și este compusă din 20 de episoade. Subiectul serialului constă într-o poveste de dragoste și răzbunare între Vincenzo Cassano, un avocat italian ce lucrează pentru mafie și frumoasa Hong Cha-Young, un avocat care care tot posibilul pentru a câștiga fiecare caz preluat. Cei doi își folosesc forțele pentru a pedepsi cartelurile din Coreea de Sud pe care legea nu reușește să le anihileze. Între aceștia se va forma o legătură ieșită din comun.

Nu este o relație tipic romantică, dar nici o relație ce ține strict de afaceri. Loialitatea, încrederea, legătura formată de ambiția amândurora, dar și dragostea dintre ei, vor dezvălui cât de departe pot ajunge pentru a obține ceea ce își doresc.

Vincenzo este un serial compus din 20 de episoade.
Poveste de dragoste și răzbunare. Sursa: ClickTheCity

Mr Sunshine

Mr Sunshine este un serial coreean despre drama și dragoste structurat în 24 de episoade, ce a debutat în anul 2018. Povestea începe trist, cu un copil sclav ce a fost abandonat de țara sa, în urma incidentului Shinmiyangyo (expediția Statelor Unite în Coreea). Acesta se îmbarcă pe un vas american de război și pornește spre Statele Unite ale Americii. Băiatul își petrece o parte din viață într-o țară străină, iar peste ani se hotărăște să se întoarcă în patria mama, în calitate de soldat american.

Dragostea își va face loc în viața lui când o va întâlni pe fiica unui aristocrat. Acesta reprezinta un moment cheie al serialului ce ne încânta cu lecții profunde despre sensul adevărat al prieteniei, patriotismului și iubirii.

Mr Sunshine a debutat în anul 2018.
Serial coreean despre drama și dragoste. Sursa: Harapan Rakyat

Stranger

Stranger este un serial de televiziune sud coreean din 2017, împărțit în două sezoane a câte 16 episoade fiecare. Dacă te-ai săturat serialele romantice și siropoase și ai vrea să ai parte de mai multă acțiune, suspans și răsturnări de situație, această poveste de dragoste, dramă și thriller este pentru tine.

Serialul îi portretizează pe Hwang Și-Mok și Han Yeo-Jin și legătura puternică dintre cei doi. Hwang Și-Mok este un procuror ce în copilărie a suferit o intervenție chirurgicală pe creier, aceasta afenctandu-i ulterior simțurile emoționale, ajungând să fie o fire singuratică și rece. Fermecătoarea Han Yeo-Jin este un polițist detectiv din Seul, iar celor doi le este sortit să se întâlnească la locul unei crime misterioase.  Aceștia încep să lucreze împreună la cazul unei crime în serie, iar în același timp se lupta pentru eradicarea fenomenului de corupție de la parchet.

Stranger este un serial de televiziune sud coreean din 2017.
Serial de televiziune sud coreean din 2017. Sursa: Serial Minds

When the Camellia Blooms

When the Camellia Blooms este o producție apărută în toamna anului 2019. Serialul are un singur sezon și este format din 20 de episoade.

Povestea de dragoste se concentrează în jurul unei mame singure (Dong-baek), proprietară a unui bar, care dezvoltă o prietenie neașteptată cu un polițist. Acesta se îndrăgostește de ea la prima vedere, însă atmosfera romantică este întreruptă, atunci când polițistul Yong-sik investighează un criminal în serie care își alege victimele din rândul cunoștințelor lui Dong-baek.

Serialul realiază o fuziune între romantism și mister, captând atenția publicului prin interacțiunile complexe dintre personaje, în timp ce secrete întunecate încep să iasă la iveală.

Come and Hug Me

Serialul Come and Hug Me ilustrează o poveste de iubire tragică, continuând să rămână mult timp în inima telespectatorilor. Acesta a fost lansat în anul 2018 și conține un număr de 32 de episoade.

Acțiunea redă trauma suferită de doi copii, Na-moo și Nak-won. Aceștia ajung să fie separați după ce tatăl lui Na-moo, un criminal în serie, ajunge să ucidă întreaga familie a lui Nak-won.

Timpul trece, dar la un moment dat, viețile celor doi ajung să se intersecteze din nou. Cu o viață profesională foarte diferită de a celuilalt (el detectiv, iar ea actriță), personajele se luptă pentru a-și depăși temerile din trecut și de a proteja iubirea pe care și-o poartă.

The Red Sleeve

The Red Sleeve este un serial din anul 2021, format din 17 episoade. Acesta își are inspirația într-un roman, având la bază figuri istorice reale.

Povestea ecranizării vorbește despre iubirea dintre Prințul Moștenitor al dinastiei Joseon și o tânără doamnă de la curte. Întreaga peliculă este plasată într-un context istoric, care surprinde prin detaliile autentice și reprezentările vizuale ale Epocii. Relația dintre cei doi este foarte bine construită, iar această dramă nu explorează doar iubirea dintre protagoniști, ci și dilemele, luptele și sacrificiile întâmpinate în societatea strictă din care fac parte.

Youth Of May

Drama Youth Of May a apărut în anul 2021 și prezintă un număr de 12 episoade care înfățișează o poveste de dragoste din timpul Revoltei Gwangju, din mai 1980.

Principalul obiectiv urmărit îl constituie povestea de dragoste dintre o studentă la medicină și un asistent medical care se îndrăgostesc în mijlocul evenimentelor tragice din timpul Revoltei.

Cu o atenție meticuloasă la detaliile istorice, serialul reușește să redea autenticitatea și atmosfera acelor vremuri, reușind în același timp să câștige inimile spectatorilor, prin emoții intense și dramatism profund.

Love in the Moonlight

Serialul coreean a apărut pentru prima dată în anul 2016, iar publicul a fost cucerit instant de farmecul și emoția cuprinse în cele 18 episoade.

Povestea de dragoste care începe treptat să capete proporții are loc între un prinț moștenitor și o femeie care se deghizează într-un consilier de relații de sex masculin.

Accentul este plasat în principal pe o acțiune plină de umor, care scoate în evidență maturizarea celor două personaje care descoperă iubirea și adevărul din spatele aparențelor.

Twenty-Five Twenty-One

Lansat în anul 2022 cu un număr de 16 episoade, acțiunea serialului are loc în timpul crizei financiare din Coreea de Sud din anul 1997.

Na Hee-do este o spadasină, a cărei dorință de a concura în echipa națională este pusă la încercare când echipa ei de liceu este desființată din cauza lipsei de fonduri. În același timp, Baek Yi-jin este fostul moștenitor al unei familii bogate care trebuie să se descurce pe cont propriu pentru prima dată, după ce afacerea tatălui său intră în faliment. La început, cei doi tineri dezvoltă o prietenie puternică, însă care se transformă încetul cu încetul în ceva mai mult.

Business Proposal

Cu premiera tot în anul 2022, Business Proposal este un serial structurat în 12 episoade, care are parte de o distribuție remarcabilă, printre care se numără Kim Se-jeong, Ahn Hyo-seop, Seol In-ah și Kim Min-kyu.

Drama explorează aventurile lui Shin Ha-ri (Kim Se-jeong). Aceasta se oferă să saboteze o întâlnire pe nevăzute pentru cea mai bună prietenă, însă lucrurile se complică atunci când se dovedește că partenerul acesteia este chiar Tae-mu (Ahn Hyo-seop), proprietarul companiei în care lucrează Ha-ri. Cu toate acestea, punctul culminant îl reprezintă momentul în care Tae-mu îi propune lui Ha-ri să încheie un mariaj de conveniență.

Our Beloved Summer

Serialul Our Beloved Summer a fost lansat în anul 2021 și numără 16 episoade pline de interpretări memorabile și mesaje semnificative.

Drama îi urmărește pe cei doi protagoniști, foști colegi de liceu. Yeon-soo este prezentată ca o persoană foarte inteligentă, în timp ce Ung este portretizat ca un leneș. În timpul anilor de liceu, cei doi au dezvoltat sentimente romantice unul pentru celălalt în timp ce lucrau împreună la un proiect de documentar, dar cu toate acestea au ajuns să piardă contactul cu trecerea timpului. Asta până când cei doi sunt nevoiți să lucreze din nou împreună după 10 ani.

My Secret Romance

Serialul My Secret Romance a apărut în anul 2017. Ecranizarea este una cu o mare încărcătură emoțională, dar din care nici umorul nu lipsește, de-a lungul celor 14 episoade.

My Secret Romance urmărește povestea de dragoste dintre un băiat superb și bogat, Cha Jin-wook și romantica și naiva Lee Yoo-mi. Cei doi au o conexiune instantanee atunci când se întâlnesc pentru prima dată, hotărând să-și petreacă noaptea împreună, însă în dimineața de după, Yoo-mi dispare, lăsându-l pe Jin-wook confuz. Trei ani mai târziu, aceasta ajunge să se angajeze la compania lui Jin-wook, iar aventurile tipice comediilor romantice încep să prindă amploare.

Fight for My Way

Serialul Fight for My Way a fost lansat în anul 2017 și ilustrează o poveste de dragoste care se desfășoară de-a lungul a 16 episoade.

Acțiunea are în centru o aspirantă la postul de prezentatoare și un luptător de MMA în ascensiune. Aceștia au fost prieteni încă din timpul școlii și au locuit foarte aproape unul de celălalt în toți acești ani, însă abia acum protagoniștii își dau seama de tensiunea dintre ei și de atracția reciprocă. În același timp, serialul mai are în plan secund și o poveste de dragoste care durează de 6 ani și care acum este pusă la grea încercare.

Știu că viața nu este un basm, dar toți avem nevoie de iubire, iar adevărul este că dragostea este un concept abstract. Poveștile romantice pe care le urmărim în seriale ne ajută să învățăm despre diferitele sale forme și prezentări.

Personajele fictive din filme și seriale ne oferă indicii care ne pot fi de ajutor cu privire la întrebări importante despre ce semnifică acest sentiment pentru fiecare dintre noi. Fără să ne dăm seama, ne ținem respirația când cuplurile se îndreaptă în sfârșit unul în brațele celuilalt.

Dacă ești un fan al poveștilor romantice, indiferent dacă le preferi mai dramatice, de comedie, ori thrillere sau SF-uri, este bine să adaugi pe lista ta cele 30 seriale coreene de dragoste de neratat.

Share.
Avatar of Ingrid

Bună! Sunt pasioanată de călătorii, filme și tot ce este nou. Sper ca articolele scrise să fie placul vostru.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.