Free cookie consent management tool by TermsFeed

Deoarece cu toții știm să apreciem un film cu un scenariu fantezist, care este capabil să stârnească teorii ale conspirației și care valorifică cu inspirație realități mai mult sau mai puțin posibile, am pregătit un top al filmelor science-fiction care apar în 2022 și pe care nu ar trebui să le ratezi.

Iată care sunt cele 10 top filme SF pe care trebuie să le vezi în 2022:

1. Avatar (II)

avatar 2

După 13 ani de la apariția Avatar I (2009), James Cameron ascultă de rugămințile fanilor și ne oferă, în sfârșit, continuarea. După ce Jake Sully și-a găsit în sfârșit liniștea pe planeta Pandora alături de noua sa familie, acesta este nevoit să-i protejeze pe aceștia împotriva amenințării celor care le doresc moartea. Cu Zoe Saldana, Kate Winslet și Sigourney Weaver în distribuție, tot ce putem spera este să fie cel puțin la fel de bun ca prima parte.

Data lansării: 16 decembrie 2022

2. Moonfall

Moonfall film online

Când o forță misterioasă scoate Luna de pe orbita sa obișnuită, trimițând-o într-o coliziune inevitabilă cu acesta, un grup de astronauți se aventurează în spațiu cu misiunea de a evita acest lucru. Odată ajunși, își vor da seama că ceea ce știau despre lume este departe de a fi adevărat. O film cu tente dramatice în care Halle Berry, Patrick Wilson și John Bradley joacă roluri memorabile.

Data lansării: 3 februarie 2022

3. Jurassic World Dominion

Deși intriga acestui film este încă nedezvăluită, fanii se așteaptă la ceva cu totul special. După succesul filmului Jurassic World (2015), Collin Treverrow revine cu un nou scenariu, cu Bryce Dallas Howard, Mamoudou Athie, Chris Pratt și Daniella Pineda în distribuție.

Data lansării: 10 iunie 2022

4. The Division

The Division film sf

În viitorul apropiat, un virus lansat de bio-teroriști care se răspândește prin intermediul banilor de hârtie se transformă într-o pandemie care distruge New York-ul. Un grup de civili, antrenați să intervină în astfel de vremuri catastrofale, au misiunea de a salva persoanele care au mai rămas în viață. Un film produs de Rawson Marshal Thurber, cu Jessica Chastain și Jake Gyllenhaal în distribuție, bazat franciza omonimă de jocuri video

Data lansării: 2022

5. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Profesorul Albus Dumbledore este nevoit să lupte împotriva vrăjitorului malefic Gellert Grindelwald care încearcă să pună stăpânire pe lumea vrăjitorului. Pentru a-l opri, Dumbledore este nevoit să se alieze cu o echipă întreagă de magicieni și vrăjitoare pentru a lupta împotriva armatei întunecate a maleficului Grindelwald. Însă profesorul are un as în mânecă, pe care nu se va sfii să-l folosească. Fanii legendarei serii Harry Potter cu siguranță abia așteaptă acest film.

Data lansării: 15 aprilie 2022

6. Borderlands

Borderlands Kevin Hart

Un film după seria de jocuri cu același nume. Deși adaptările cinematografice ale jocurilor reprezintă un experiment destul de serios, Eli Roth și Craig Mazin, care au uimit pe toată lumea cu filmul Chernobyl, încearcă o adaptare a popularului joc video, în care personajele călătoresc pe planeta Pandora în căutarea misteriosului Vault. Cu Cate Blanchett, Janina Gavankar, Gina Gershon, Kevin Hart, Jack Black și mulți alții, într-o distribuție efervescentă.

Data lansării: 4 ianuarie 2022

7. Moonshot

https://www.youtube.com/watch?v=_xFO2ElhQ_8

Puțin diferit față de majoritatea filmelor science-fiction care urmează să apară, această comedie romantică surprinde relația a doi tineri ce trăiesc pe Marte. Cu starurile favorite ale dramelor pentru adolescenți, Cole Sprouse din Riverdale și Lana Condor din To All The Boys I’ve Loved Before, filmul ne va oferi perspectiva vieții pe planeta mare, care a fost colonizată și găzduiește acum cei mai bogați oameni ce au populat cândva Pământul.

Data lansării: 24 martie 2022

8. Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once 2022

Produs de către frații Russo și regizat de Daniel Kwan și Daniel Scheinert, acest film urmărește o americancă de origine chineză care se află, literalmente, peste tot în același timp, în această aventură care promite a fi amuzantă și care se va întinde în mai multe universuri.

Data lansării: 25 martie 2022

9. Morbius

Morbius MCU

Ne reîntoarcem în universul cinematografic Marvel, de data aceasta cunoscând un nou erou: biochimistul Dr. Michael Morbius. La fel ca multe altele dintre poveștile referitoare la originile super-eroilor, este vorba despre un experiment care n-a mers tocmai cum trebuie: Morbius, în încercarea de a se vindeca singur de o boală de care suferă, se infectează dezvoltând o formă bizară de vampirism care-i oferă capacități dintre cele mai neașteptate.

Data lansării: 1 aprilie 2022

10. 65

Filmul urmărește aventura unui astronaut (în rolul său, Adam River) care se prăbușește pe o planetă misterioasă și descoperă că nu este singur. Acestea sunt singurele informații privitoare la film, disponibile în momentul de față. Avându-i în spate pe scenariștii filmului A Quiet Place, tind să cred că va fi un film care nu trebuie ratat.

Data lansării: 29 aprilie 2022

Acestea sunt top 10 filme SF care vor apărea anul acesta și pe care nu trebuie să le ratezi. Cum este posibil ca datele lansării acestora să fie schimbate, ne vom asigura că reactualizăm informațiile în funcție de acest lucru.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.