Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cea mai populară platformă de streaming video, muzică și content individual, YouTube, a lansat în data de 17 mai 2018, opțiunea de YouTube Premium. YouTube Premium (fostul YouTube Red) este un serviciu plătit de streaming disponibil exclusiv pentru YouTube, care oferă posibilitatea de streaming fără anunțuri pentru toate videoclipurile găzduite pe platformă, redare offline, posibilitatea de descărcare, content exclusiv și accesul la videoclipuri originale.   

Serviciul YouTube Premium este mult mai complex și îți oferă mai multe avantaje de navigare pe platformă versiunea obișnuită. Posibilitatea de a descărca în contul tău videoclipurile pe care vrei să le urmărești și de a la viziona offline (chiar și playlist-urile), precum și avantajul de a putea asculta muzică „pe fundal”, în timp ce faci orice altceva pe telefon sunt câteva dintre posibilitățile pe care ți le garantează un abonament la YouTube Premium.

Secțiunea YouTube Originals, disponibilă doar celor care dețin un abonament, îți oferă posibilitatea de a viziona content exclusivist, publicat de cei mai populari creatori de conținut de pe platformă. Iar YouTube Music Premium, inclus în abonament, îți pune la dispoziție diferite playlist-uri în funcție de preferințele tale în materie de muzică.

Youtube Premium – beneficii

youtube beneficii

Câteva dintre beneficiile YouTube Premium le-am enumerat mai sus, dar haide să facem o scurtă recapitulare a acestora:

  • Posibilitatea de a viziona milioane de videoclipuri pe YouTube, fără ca acestea să fie întrerupte de reclamele agasante
  • Posibilitatea de a descărca videoclipurile și playlist-urile preferate pe dispozitivul tău mobil, pentru ca ulterior să le poți viziona offline, fără a fi nevoie de conexiune activă la internet
  • Posibilitatea de a reda videoclipurile pe telefonul tău mobil, chiar dacă folosești alte aplicații sau ai ecranul închis
  • Posibilitatea de a avea acces la toate filmele și serialele disponibile pe YouTube Originals, unde găsești content exclusivist, disponibil doar celor care au un abonament
  • Acces la YouTube Music Premium fără costuri suplimentare
  • Posibilitatea de a te bucura de o experiență muzicală superioară cu Google Home sau Chromecast Audio
  • Beneficiile abonamentului YouTube Premium se aplică pentru YouTube, YouTube Kids și YouTube Music

YouTube Premium – prețuri

Ai posibilitatea de a încerca gratuit timp de o lună avantajele YouTube Premium sau YouTube music. Dacă experiența îți este pe plac și găsești utile aceste beneficii, poți ulterior să-ți creezi un abonament care va fi facturat în fiecare lună, conform prețurilor:

  • YouTube Music – 22 RON/lună
  • Youtube Premium – 26 RON/lună

YouTube Premium – cum îl activezi

Este foarte ușor să-ți faci un cont YouTube Premium. Tot ce trebuie să faci este să intri pe pagina oficială, îți treci datele de card și îți conformi achiziția. Facturarea propriu-zisă va începe la sfârșitul perioadei de încercare gratuită, iar abonamentul se reînnoiește automat în fiecare lună. Plățile pentru perioadele de facturare parțiale nu pot fi rambursate. De asemenea, poți anula oricând abonamentul din setările contului, secțiunea „Gestionarea abonamentului”.

Dacă anulezi abonamentul în timpul unei perioade de încercare gratuite, acesta nu va fi transformat într-un abonament cu plată la finalul acestei perioade. Vei putea să ai acces în continuare la beneficiile YouTube Premiul până la finalul acestei perioade.

Youtube Premium – abonament student

youtube premium studenti

Pentru studenți, există posibilitatea de a obține un abonament cu preț redus, de 15 RON/lună. Pentru a fi eligibil pentru un astfel de abonament, trebuie să te înscrii ca student în cadrul unei instituții de studii superioare dintr-o locație care oferă posibilitatea unui astfel de abonament lunar (România se numără, din fericire, printre locațiile în care este disponibil). Eligibilitatea instituției este determinată de SheerID și trebuie să-ți confirmi calitatea de student prin intermediul acesteia.

Youtube Premium – abonament Family

Cu un cont Family la YouTube premium poți împărți același abonament cu plată YouTube cu până la 5 alți membri ai familiei, care locuiesc la aceeași adresă de domiciliu. Preferințele nu sunt comune tuturor conturilor, astfel încât nu trebuie să-ți faci griji că acestea s-ar putea amesteca între ele. De asemenea, în calitate de titular, vei putea crea un grup de familie Google. Poți invita membrii familiei în grup și să împarți cu ei abonamentul de YouTube Premium, YouTube Music Premium sau YouTube TV. Prețul unui astfel de abonament de familie este de 39 RON/lună și îți permite să adaugi maximum 5 membri ai familiei, cu vârste de peste 13 ani.

Avantaje YouTube Premium vs. YouTube Music

YouTube PremiumYouTube Music 
26 RON/ lună22 RON/lunăPreț
Posibilitatea de a asculta muzică fără reclame
Posibilitatea de a asculta muzică în fundal
Posibilitatea de a descărca muzică
 Posibilitatea de a viziona videoclipuri fără reclame
 Posibilitatea de a rula videoclipuri în fundal
 Posibilitatea de a descărca videoclipuri
 Acces la videoclipuri exclusiviste YouTube Originals
Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.