Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă ești în căutarea unei comedii Netflix, atunci ai ajuns unde trebuie. Am pregătit în acest articol e selecție de filme Netflix de comedie, pentru ca tu, singur sau cu prietenii tăi, să ai parte de o porție zdravănă de râs, după o zi lungă în care te-ai ocupat de diferite sarcini. Multe dintre titluri fie sunt produse exclusiv de Netflix, fie sunt distribuite pe platforma lor de streaming. În orice caz, vei găsi filme comedii Netflix pe toate gusturile – de la comedii romantice, până la comedii de acțiune și chiar politice, comedii cu adolescenți și chiar puțin science-fiction. Gama este efervescentă și variată, astfel încât cu siguranță tot vei găsi un titlu care să fie exact pe placul tău.

Așadar, fără s-o mai lungim, iată care sunt cele mai bune 20 de filme comedii Netflix pe care ți le recomandăm să le vizionezi!

Cât romantism!

O tânără dezamăgită în dragoste, se trezește, în mod misterios, prinsă într-o comedie romantică. Culmea, mai ales că ea însăși urăște comediile romantice cu finaluri fericite, după părerea ei, nerealiste. La biroul ei din New York este trată cu lipsă de respect de către toți, cu excepția celor doi prieteni ai ei. Cu toate acestea, se îndrăgostește instantaneu de un nou client, după care, dintr-o întâmplare, se lovește la cap în timpul unei tâlhării. Când se trezește, este protagonista unei comedii romantice în care toți bărbații o găsesc a fi drăguță. Iar clientul chipeș se îndrăgostește de ea. Ceea ce urmează este o adevărată aventură la sfârșitul căreia, ei, bine, afli că lucrurile nu sunt chiar atât de simple când vine vorba de dragoste.

Cât romantism! film comedie
Protagonista unei comedii romantice în care toți bărbații o găsesc a fi drăguță

Hoața de identitate

Sandy Patterson (Jason Bateman) își duce liniștit viața până când află că, ei bine, în lumea aceasta nu-i singur. Când primește un telefon cum că are o programare la un centru spa din Florida, iar cărțile sale de credit sunt folosite la maximum (nu de către el), Sandy își părăsește soția, copiii și slujba pentru a-l prinde pe hoțul de identitate. Astfel, ajunge în Colorado, în urmărirea celuilalt Sandy (nimeni alta decât legendara Melissa McCarthy), dar întâlnirile cu vânătorii de recompense sunt mai dificile decât se aștepta. În cele din urmă, cei doi Sandy vor ajunge să-și unească forțele pentru a-i pierde pe aceștia, învățând, unul de la altul, sfaturi de viață.

Hoața de identitate
Sandy își părăsește soția, copiii și slujba pentru a-l prinde pe hoțul de identitate

Dictatorul

Una dintre acele comedii Netflix care-ți rămân în minte și îți stârnesc hohote de râs doar când te gândești la ele. L-am văzut recent și încă mă amuză anumite scene, dialoguri și personaje dintre cele mai memorabile. Este vorba despre un dictator arab care stăpânește prin teroare, având numeroși dușmani. Bineînțeles, nimeni nu-i poate nega „aptitudinile” și „calitățile” fiindcă, na, cu toții ne dăm seama ce ar urma. Însă când identitatea îi este furată, lucrurile încep să o ia razna. Filmul urmărește încercarea generalului Aladeen, dictatorul Republicii Wadiya, de a lupta împotriva democrației, menținând teroarea prin tiranie. Ajuns în circumstanțe neașteptate, Aladeen își dă seama că, într-adevăr, poate chiar face ceva greșit în Wadiya.

Dictatorul, film de comedie
Încercarea generalului Aladeen, dictatorul Republicii Wadiya, de a lupta împotriva democrației

Tura de noapte

Guy Carter, absolvent de seamă al facultății de arhitectură, are o soție frumoasă și un copil pe drum. Deci, viața sa este cât se poate de liniștită. Totuși, care-i faza? Ei bine, nu este prea pregătit pentru următorul pas, ceea ce nu face decât să-i alimenteze îndoielile privitoare la faptul că nu va fi un tată bun. Guy încearcă de un an de zile să găsească de lucru în domeniul său, dar n-are succes. La capătul răbdării, soția sa, Anne, îi găsește, pe Craigslist, un loc de muncă drept șofer. Guy se prezintă la interviu crezând că va livra pizza, dar își dă rapid seama că este vorba de o slujbă mult mai interesantă: șofer pentru prostituate. Cum are nevoie de bani, nu poate refuza slujba. Iar acolo o întâlnește pe Nikki, o tipă dură și serioasă. De-aici, Guy este aruncat într-o lume în care femeile fac legea și, de partea cealaltă, bărbații sunt slabi, dar Guy este pregătit să-și demonstreze că are tot ce-i trebuie pentru a deveni un tată responsabil.

Tura de noapte, film de comedie
Guy este aruncat într-o lume în care femeile fac legea și, de partea cealaltă, bărbații sunt slabi

Jaf… la turnul mare

Josh Kovaks are o relație bună cu chiriașii săi, manager al unui apartament aflat la înălțime. Și are o relație specială în special cu finanțatorul Arthur Shaw. Totuși, când Shaw este arestat pentru fraudă, Josh crede că este vorba doar despre o neînțelegere care poate fi rezolvată. Însă, mai târziu, află că fondul de pensii al angajaților – de care i-a cerut lui Shaw să se ocupe – a dispărut. Când unul dintre angajați încearcă să-și pună capăt zilelor, Josh își dă seama cât de gravă este, de fapt, treaba. Când merge să-l vadă, Josh își cam pierde cumpătul (implicit, și slujba). Dar află că Shaw are 20 de milioane de dolari ascunși pe undeva. Împreună cu alți doi angajați concediați, un chiriaș evacuat și o cunoștință certată cu legea, își propun să dea o spargere la Shaw și să obțină acei bani. Dar nu va fi atât de ușor pe cât ar crede. Unul dintre acele filme comedii Netflix care te fac să râzi cu lacrimi!

Jaf la turnul mare, film de comedie
Împreună cu alți doi angajați concediați, un chiriaș evacuat și o cunoștință certată cu legea, își propun să dea o spargere

Ticăloasele

O hoață măruntă își unește forțele cu o escroacă de elită care apelează la tactici neobișnuite pentru a pune mâna pe averea unui miliardar, iar modalitățile prin care vor să facă asta sunt de-a dreptul geniale. O comedie efervescentă cu Anne Hathaway și Rebel Wilson care, deși la început par să nu se suporte una pe cealaltă, ajung să lucreze împreună, să învețe una de la alta și, în cele din urmă, să escrocheze o mulțime de oameni. Lipsite de resentimente, lipsite de etică și doar cu gândul de a obține bani ușor și de a se îmbogăți rapid, ele vor apela la toate metodele din arsenalul infinit: prefăcându-se chiar oarbe, lovite, nemțoaice și asumându-și identități inexistente. Dincolo de scenele amuzante, replicile haioase și toată efervescența situațiilor, acest film este unul care te surprinde prin chimia dintre cele două actrițe.

Ticăloasele, film de comedie
O comedie efervescentă cu Anne Hathaway și Rebel Wilson

Sandy Wexler

Sandy Wexler, protagonistul interpretat de către Adam Sandler, este un căutător de talente care lucrează în Los Angeles, în anii 90, reprezentând cu sârguință un grup de clienți excentrici. Dar devotamentul său este pus la încercare atunci când se îndrăgostește de cea mai nouă clientă a sa, de data aceasta chiar talentată, o cântăreață de jazz pe care o descoperă într-un parc de distracții. De-a lungul unui întreg deceniu, cei doi sunt nevoiți să aibă o relație încrucișată, ascunsă de ochii lumii. Dar răbdarea le este pusă la grea încercare de foarte multe întâmplări. O comedie Netflix de-a dreptul savuroasă, care readuce în lumină stilul de viață caracteristic de acum trei decenii. Mai mult decât atât, combina și alte genuri, fiind și o parte acțiune, o parte comedie romantică și satiră socială.

Sandy Wexler, cu Adam Sandler
Un căutător de talente care lucrează în Los Angeles, în anii 90, reprezentând cu sârguință un grup de clienți excentrici

Forța tunetului

O comedie Netflix science-fiction (ceva chiar original), care urmărește povestea a două prietene din copilărie care fac echipă și devin supereroine în lupta împotriva răufăcătorilor. După ce o femeie pune la punct o metodă prin care poate conferi superputeri oamenilor obișnuiți, Emily Stanton (interpretată de către Octavia Spencer), din greșeală, o face pe cea Lydia Berman (Melissa McCarthy) una dintre supereroine. Acum, cele două sunt nevoite să devină prima echipă de supereroi, în încercarea de a se lupta cu Miscreants (răufăcătorii cu superputeri) pentru a salva orașul Chicago. Duo-ul dintre Octavia Spencer și Melissa McCarthy este absolut delicios.

Forța tunetului, film de comedie
Povestea a două prietene din copilărie care fac echipă și devin supereroine

Porumbeii

Cuplul format din Issa Rae și Kumail Nanjiani trăiește un moment definitoriu, de cumpănă, în relația lor, atunci când, pe neașteptate, sunt implicați într-o crimă misterioasă. Acum trebuie să-l găsească pe criminal și să-și dovedească nevinovăția, dar în călătoria lor „de reabilitare”, ajung dintr-o circumstanță extremă, de-a dreptul hilară, în alta. Puși la încercare, nu trebuie doar să-și reabiliteze imaginea, ci trebuie și să-și dea seama cum va supraviețui relația lor pe parcursul întregului proces. Mie, unul, chiar mi-a plăcut, este un film de comedie ceva mai obscur și diferit, cu o premisă chiar originală.

Porumbeii, film de comedie
Cuplul format din Issa Rae și Kumail Nanjiani trebuie să-l găsească pe criminal și să-și dovedească nevinovăția

Ultimul an de liceu

Trebuie să recunoaștem că Rebel Wilson este o maestră a filmelor de comedie. Această comedie Netflix urmărește povestea lui Stephanie (interpretată de Rebel Wilson), cea mai populară fată din liceu, conducătoarea echipei de majorete, care are o relație superbă și este pe cale să devină regina balului – toate fetele vor să fie în locul ei și toți băieții vor să fie cu ea. Are, efectiv, tot ce vrea. Asta până când, la o repetiție, cade din vârful piramidei de majorete și intră în comă. Se trezește 20 de ani mai târziu, iar acum are 37 de ani. Cu toate acestea, ea încă încearcă să-și asume rolul de vedetă a școlii. Și, mai presus de toate, ea încă este determinată să câștige coroana de regină a balului.

Ultimul an de liceu, film de comedie
Povestea lui Stephanie, cea mai populară fată din liceu, cade din vârful piramidei de majorete și intră în comă

Red Notice

Atunci când Interpolul emite protocolul Red Notice – mandatul de cel mai înalt nivel pentru a îl vâna și captura pe cel mai căutat om din lume – John Hartley (Dwayne Johnson), cel mai bun profiler al FBI, se ocupă de caz. Dar urmărirea sa globală îl aruncă în mijlocul unui jaf îndrăzneț în care este nevoit să se asocieze cu cel mai mare hoț de opere de artă din lume, Nolan Booth (Ryan Reynolds), pentru a-l prinde pe cel mai căutat hoț din lume, ”The Bishop” (Gal Gadot). Aventura prin care trec îi poartă pe cei trei în jurul lumii, pe ringul de dans, într-o închisoare izolată, în junglă. Și, cel mai rău lucru pentru fiecare, în mod constant unul în compania celuilalt. Una dintre acele comedii Netflix care îmbină mai multe genuri – acțiune, comedie și multă tensiune.

Red Notice, film de comedie și acțiune
Este una dintre acele comedii Netflix care îmbină mai multe genuri – acțiune, comedie și multă tensiune.

Din greșeală împreună

După un ”blind date” care n-a mers tocmai bine, ci groaznic de prost, Jim (Adam Sandler) și Lauren (Drew Barrymore) sunt de acord că nu se vor mai vedea niciodată. Ei, bine, se pare că universul le pregătește altceva: cei doi se reîntâlnesc, dar de data aceasta la o stațiune într-un safari african. Și-au adus și familiile cu ei, inclusiv copiii și persoana cu care au ales (mai mult sau mai puțin) să-și împartă viața, și alături de care se presupune că ar trebui să fie fericiți. De-aici și până la dezastru nu este un pas tocmai mare, într-o comedie Netflix care combină umorul cu replicile sarcastice și ironia fină.

Din greșeală împreună, film de comedie
O comedie Netflix care combină umorul cu replicile sarcastice și ironia fină

Desperados

Wesley (Nasim Pedrad) a rămas fără slujbă, iar faptul că vorbește despre sex la un interviu de angajare pentru un post la o școală catolică, nu o ajută prea mult. Ah, a mai rămas și fără iubit. Dar le are pe cele două cele mai bune prietene ale ei. Când dă peste un tip care-i cade cu tronc, Wesley decide să devină alta: doar pentru a-l păstra. Dar când pentru 5 zile acesta nu mai dă niciun semn, ea și celelalte două prietene, toate puțin cam bete, îi scriu și îi trimit un e-mail urât. Dar el sună dintr-un spital mexican, fiind abia ieșit din comă. Simțindu-se vinovate, cele 3 femei trebuie să ajungă la stațiunea din Cabo, să-i găsească camera și telefonul pentru a șterge e-mail-ul înainte ca acesta să fie văzut. Dar lucrurile n-au să fie tocmai ușoare, fiindcă în scenariu apare un fost partener de-al lui Wesley: pregătit să o recucerească.

Desperados
Cele 3 femei trebuie să ajungă la stațiunea din Cabo, să găsească și să șteargă un email urât trimis, înainte să fie văzut

Nevastă de împrumut

O comedie Netflix clasică, probabil un standard al filmelor de comedie mai vechi din perioada 2000-2015. Urmărește povestea lui Danny (Adam Sandler), un chirurg plastician burlac care își întâlnește aleasa și o roagă pe Katherine (Kennifer Aniston), asistenta sa fidelă, să se dea drept fosta soție. Danny trebuie să pretindă, astfel, că este căsătorit, asta pentru că a mințit-o pe fata visurilor sale – Palmer (Brookylin Decker) – cu privire la statutul său matrimonial. Pentru a o păstra pe femeia care l-a pus pe jar, acoperirea unei minciuni se transformă, curând, în necesitatea de a spune mult mai multe. Iar efectul bulgărelui de zăpadă nu întârzie să apară.

Nevastă de împrumut
O comedie Netflix clasică, probabil un standard al filmelor de comedie mai vechi din perioada 2000-2015

Vacanță criminală

Un alt film de comedie cu Adam Sandler și Jennifer Aniston care, de data aceasta, se regăsesc în niște circumstanțe de-a dreptul bizare. Când un polițist din New York, Nick Spitz, își ia în sfârșit soția, pe Audrey, în călătoria pe mare promisă cu ceva timp în urmă, o întâlnire întâmplătoare în avion îi oferă posibilitatea de a lua parte la o reuniune de familie intimă pe iahtul bătrânului miliardar Malcolm Quince. Dar când Quince este asasinat, cei doi devin principalii suspecți. Însă nu se vor lăsa atât de ușor – sunt pregătiți să facă orice pentru a-și dovedi nevinovăția. Dar întrebarea este: ce pot face? O comedie Netflix efervescentă, cu puseuri de mister și acțiune.

Vacanță criminală
Adam Sandler și Jennifer Aniston care, de data aceasta, se regăsesc în niște circumstanțe de-a dreptul bizare

Se-ncinge treaba!

O echipă de pompieri de elită trebuie să aibă în grijă trei copii puși pe șotii pe care i-au salvat dintr-un incendiu, dar habar nu au că, de fapt, vor da piept cu cea mai grea misiune din viața lor. Jake Carson (John Cena) este obișnuit să se expună unor riscuri mari atunci când sare cu parașuta în incendiile de pădure, iar singura sa grijă este munca. Subordonații lui, care locuiesc cu el în secție, îl respectă și îl admiră. După ce adolescenta Brynn și frații ei mai mici, Will și Zoey, sunt salvați dintr-un incendiu, scoși din cabana în flăcări, aceștia sunt ținuți temporar în secția de pompieri – dar cei trei copii vor deveni, în scurt timp, cea mai grea și solicitantă misiune a lui Carson.

Se-ncinge treaba! cu John Cena
O echipă de pompieri de elită trebuie să aibă în grijă trei copii puși pe șotii pe care i-au salvat dintr-un incendiu

Sextupleți

Viitorul tată Alan (Marlon Wayans), care a crescut crezând că este singurul copil la părinți și nu are frați, își caută mama naturală și se întâlnește cu Russell, un frate despre care nu știa că există și care acum îl ajută să descopere adevăratul lor statul de sextupleți (toți interpretați de Marlon Wayans). Ei pleacă într-o călătorie cu mașina pentru a da de urma celorlalți patru frați, dar nu înainte ca Alan să se întrebe dacă explorarea rădăcinilor sale nu va fi, de fapt, cea mai mare greșeală pe care ar fi putut vreodată să o facă. O comedie Netflix revigorantă, cu un actor pe care l-am văzut în foarte multe filme de acest gen.

Sextupleți, film de comedie
O comedie Netflix revigorantă, cu Marlon Wayans

Care-i numărul tău?

Ally (Anna Faris) este femeie care are mulți foști iubiți – fiecare dintre ei s-a dovedit a fi un mare ratat. Acum, are certitudinea că niciodată nu va găsi pe cineva îndeajuns de bun, la care să țin că adevărat. Dar când se întâlnește cu unul dintre foștii ei, acum un adevărat „Făt-Frumos”, ea decide să-și caute fiecare dintre foștii iubiți pentru a vedea dacă s-au schimbat în bine. Când reușește să-i localizeze, îl roagă pe vecinul ei Colin (Chris Evans), care în fiecare seară se culcă cu câte o femeie diferită, să o ajute să-și ducă la bun sfârșit misiunea. Dar se pare că, uneori, iubirea este mai aproape decât ai crede.

Care-i numărul tău?
Se pare că, uneori, iubirea este mai aproape decât ai crede.

Băieți răi

Ultimele două titluri din top filme comedii Netflix am vrut să fie epice și, după părerea mea cel puțin, un must-see de către fiecare. Iar unul dintre filme este ”Bad Boys” (1995), filmul care urmărește povestea lui Marcus Burnett (Martin Lawrence), familist convins, și a lui Mike Lowry (Will Smith), un bărbat liber și fără fantezii. Amândoi sunt polițiști din Miami și au la dispoziție 72 de ore pentru a recupera un lot de substanțe ilicite furat chiar din secție, de sub nasul lor. Pentru a complica lucrurile, pentru a obține ajutorul singurului martor la o crimă, trebuie să-și schimbe rolurile, pentru a-l face pe acesta să coopereze. Este un film chiar bun, iar o a doua parte a apărut în 2003, iar a treia în 2020. Totuși, ”Bad Boys 1” rămâne un standard la seriei.

Băieți răi, cu Will Smith

Tăntălăul și gogomanul

Fac referire la filmul din 1994, regizat de Peter Farrelly și Bobby Farrelly, cu Jim Carey (Lloyd) și Jeff Daniels (Harry), care se întâmplă să fie doi prieteni nu prea deștepți. Cu toate aceștia, își propun să pornească într-o călătorie din Providence până în Aspen, Colorado, pentru a înapoia o servietă plină cu bani proprietarului ei de drept, o femeie frumoasă pe nume Mary Swanson. După o călătorie plină de nenorociri peste nenorociri, cei doi ajung în cele din urmă la Aspen. Dar acolo, cei doi își dau seama, curând, că Mary și servieta ei sunt cea mai mică problemă cu care trebuie să se confrunte. Într-adevăr, o comedie Netflix clasică, care îți stârnește hohote de râs indiferent de cât de multe ori te-ai uita la ea. 

Tăntălăul și gogomanul
regizat de Peter Farrelly și Bobby Farrelly, cu Jim Carey (Lloyd) și Jeff Daniels (Harry)

Acesta este topul de filme comedii Netflix pe care vi le recomandăm. Am încercat să surprindem pe listă filme de comedie care îmbină și alte genuri – romantice, de acțiune, pentru adolescenți, chiar și science-fiction, din câte ați văzut. Așadar, cu siguranță vei găsi în listă ceva care să-ți placă și care să te țină prins de la primul minut. Dacă ai și alte recomandări de comedii Netflix, nu ezita să ni le comunici în secțiunea de comentarii. Până atunci, vizionare plăcută!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.