Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când vine vorba de filme Netflix adolescenți, chiar ai de unde alege. Fie că vorbim despre filme romantice, comedii efervescente, filme thriller, groază sau din genul dramă, lista cuprinde numeroase titluri pe care trebuie să le încerci. De altfel, Netflix îți pune la dispoziție o gamă foarte largă de filme, ușor accesibile folosind codurile secrete Netflix – 3519 pentru genul comedii pentru adolescenți, 9299 pentru genul drame pentru adolescenți și 52147 pentru genul filme de groază pentru adolescenți.

Dar pentru a putea găsi mult mai ușor ceea ce te interesează, am pregătit pentru tine o listă cu filme Netflix adolescenți, bazându-ne pe faptul că suntem cinefili pasionați și, în mare, le-am văzut cam pe toate. Înainte de a continua citirea acestui articol, trebuie să menționăm că titlurile din următoarea listă sunt aleatorii, nicidecum bazate pe o ierarhie specifică. Așadar, fără a mai lungi lucrurile, iată 15 titluri de filme Netflix adolescenți pe care ți le recomandăm.

Între lumi

Nu ne surprinde faptul că în momentul scrierii acestui articol, filmul „Între lumi” se află pe locul I în Top 10 filme Netflix adolescenți. Cu Joey King, Kyle Allen și Kim Dickens, acest film dramatic, emoționant, urmărește povestea unei adolescente care-și pierde iubitul într-un tragic accident. Cu inima sfâșiată și plină de durere, își pierde speranța, însă lucrurile iau o întorsătură bizară în momentul în care anumite întâmplări o fac să creadă că iubitul ei îi trimite semne din lumea cealaltă.

Între lumi, cu Joey King, Kyle Allen și Kim Dickens

E cineva la tine acasă

Un film cu adolescenți care se încadrează în genul thriller, nicidecum horror. După romanul omonim scris de Stephanie Perkins, apărut la Editura Corint, cu Sydney Park, Théodore Pellerin, Asjha Cooper, Jesse LaTourette și Diego Jose în distribuție, filmul urmărește încercarea unei echipe de adolescenți de a opri un criminal care atentează la viețile lor și, în același timp, le dezvăluie cele mai ascunse secrete. Sincer, cartea mi s-a părut dezamăgitoare, dar filmul a fost destul de bun.

Sydney Park, Théodore Pellerin, Asjha Cooper, Jesse LaTourette și Diego Jose
Un film cu adolescenți care se încadrează în genul thriller

Vals

Un alt film cu tentă thriller, plin de suspans, cu Romy Gevers, Abbey Hoes și Olivia Lonsdale în distribuție, a cărui intrigă se conturează în jurul unui grup de prietene liceene care decid să-și petreacă sfârșitul de săptămână într-o cabană izolată. Acolo întâlnesc un grup de băieți, iar la început totul pare de vis. Lucrurile iau, în schimb, o întorsătură neașteptată, în momentul în care una dintre ele dispare – din acel moment, totul se transformă într-un tensionat joc al supraviețuirii. Deși ideea pare destul de banală, acest film olandez chiar ne-a surprins plăcut.

Romy Gevers, Abbey Hoes și Olivia Lonsdale
Un grup de prietene liceene care decid să-și petreacă sfârșitul de săptămână într-o cabană izolată

De la fereastra mea

De când se știe, Raquel a fost îndrăgostită până peste urechi de Ares, vecinul ei misterios și sexy. Îl urmărește pe ascuns de la fereastră și, spre dezamăgirea ei, n-a schimbat măcar o dată o vorbă cu el. Ceea ce Raquel însă nu știe e că totul este pe cale să se schimbe, iar Ares va intra în viața ei cât de curând. Un film după romanul scris de Ariana Godoy, apărut la Editura Corint.

Raquel a fost îndrăgostită până peste urechi de Ares
Un film după romanul scris de Ariana Godoy

Toate acele locuri minunate

Acest film emoționant, profund, cu tente dramatice, este printre preferatele noastre și face parte din lista noastră cu filme Netflix adolescenți. După romanul omonim scris de Jennifer Niven, apărut la Editura Trei, cu Elle Fanning, Justice Smith, Luke Wilson în distribuție, povestea îi are în centru pe doi adolescenți cu vieți zbuciumate – Finch și Violet – între care ia naștere o legătură specială. Cei doi hotărăsc să pornească într-o călătorie unde vor descoperi frumusețea ascunsă a vieții și, în cele din urmă, speranța și iubirea de care au atât de multă nevoie.

Elle Fanning, Justice Smith și Luke Wilson
Povestea îi are în centru pe doi adolescenți cu vieți zbuciumate

Darul lui Jonas

Și acest film ne-a plăcut extraordinar de mult. După romanul omonim scris de Lois Lowry, apărut la Editura Art, acest film science-fiction, dramatic, cu Brenton Thwaites, Meryl Streep, Jeff Bridges în distribuție, are acțiunea plasată într-un viitor distopic, într-o societate lipsită de greutăți și de voință proprie. Totul până când tânărul Jonas, curajos și hotărât, descoperă un adevăr care-i schimbă percepția asupra vieții și pe care vrea neapărat să-l facă public. V-l recomandăm cu drag, și de asemenea, si acesta face parte din lista noastră cu filme Netflix adolescenți.

Brenton Thwaites, Meryl Streep, Jeff Bridges
După romanul omonim scris de Lois Lowry

You Get Me

Acest film sinistru, plin de suspans, cu tentă thriller, care-i are în distribuție pe Bella Thorne, Halston Sage, Taylor John Smith, urmărește povestea a doi adolescenți care, după o aventură de o noapte, lipsită de angajamente emoționale, își schimbă viețile. Holly dezvoltă o obsesie patologică, bolnavă pentru Tyler, devenind disperată în a-l face pe acesta să se îndrăgostească cu adevărat de ea. Pentru asta, se transferă chiar la liceul acestuia – însă acesta este doar începutul unei serii de întâmplări bizare și periculoase.

Bella Thorne, Halston Sage, Taylor John Smith
Povestea a doi adolescenți care, după o aventură de o noapte, lipsită de angajamente emoționale, își schimbă viețile

Insula neagră

Din lista noastră de recomandări cu filme Netflix adolescenți avem acest film care te ține cu sufletul la gură, înfricoșător, în care joacă Philip Froissant, Hanns Zischler, Alice Dwyer. Chiar dacă este nemțesc, ar trebui să-i dai o șansă, pentru că este neașteptat de bun! Urmărește povestea unui băiat orfan care dezvoltă sentimente pentru noua sa profesoară, misterioasă și cu un trecut sumbru. Pe măsură ce relația dintre ei începe să prindă contur, secrete întunecate ies la iveală – iar viața tânărului student este pusă în pericol de jocurile în care este prins.

Povestea unui băiat orfan care dezvoltă sentimente pentru noua sa profesoară
Un film care te ține cu sufletul la gură, înfricoșător

Probleme la 17 ani

Acest film cu adolescenți ingenios, relaxant, care se încadrează în genul comediei, îi are în distribuție pe Haille Steinfeld, Woody Harrelson, Kyra Sedgwick și urmărește povestea unei adolescente cu probleme care își dă seama că viața de liceană este mai greu de suportat după ce prietena ei cea mai bună din copilărie intră în relație cu fratele său mai mare. Dar nu se va lăsa greu, ci va face tot ce poate pentru a-și recăpăta prietena și, astfel, liniștea de care are nevoie pentru a face față circumstanțelor sociale.

film cu adolescenți ingenios, relaxant
Filmul urmărește povestea unei adolescente

Tupeu

Un film cu Hadley Robinson, Lauren Tsai, Patrick Schwarzenegger, care se încadrează în genul dramelor sociale, după romanul omonim scris de către Jennifer Mathieu și apărut la Editura Trei. Urmărește povestea lui Vivian Carter care s-a săturat de-a dreptul de aluziile sexuale ale băieților din echipa de fotbal, de actele de hărțuire și pentru abuzul de care fac uz profesorii. Vivian se inspiră de la mama ei și creează o revistă feministă, intitulată „Tupeu”, pe care o distribuie pe ascuns în tot liceul. Alte fete îi vor susține cauza și se vor alătura misiunii ei. Încetul cu încetul, își dă seama că mișcarea ei a căpătat proporții imense, declanșând o adevărată revoluției în orășelul ei din Texas. Vi-l recomandăm cu toată încrederea!

Hadley Robinson, Lauren Tsai, Patrick Schwarzenegger
Un film aparținând genului dramelor sociale

Pachetul din dotare

Un film de comedie cu adolescenți care îi are în distribuție pe Daniel Doheny, Geraldine Viswanathan, Luke Spencer Roberts și care urmărește povestea aventuroasă a patru amici care riscă absolut tot – inclusiv valorile morale și „demnitatea” – pentru a rezolva o situație care le stârnește spiritul eroic: accidentul neprevăzut al unui prieten de-al lor. Dincolo de a fi o comedie de-a dreptul amuzantă, este și un film oarecum profund, care ne-arată, încă o dată, cât este de important ca mereu să ai alături de tine pe cineva.

Daniel Doheny, Geraldine Viswanathan, Luke Spencer Roberts
Un film de comedie cu adolescenți

Cabina de săruturi

Inspirat din romanul omonim scris de către Beth Reekles, apărut la Editura Corint, acest film Netflix adolescenți îi are în distribuție pe Joey King, Jacob Elordi, Joel Courtney și urmărește povestea lui Elle al cărei prim sărut se întâmplă cu cel mai arătos și dorit băiat din liceu – de aici, ia naștere o poveste de dragoste interzisă. Iar miza cea mare este reprezentată de faptul că Elle este pusă să aleagă ori între a avea un iubit, ori a-și pierde, pentru totdeauna, prietenul său de suflet. 

Joey King, Jacob Elordi, Joel Courtney
Inspirat din romanul omonim scris de către Beth Reekles

În umbra privilegiului

Acest film horror este de-a dreptul sinistru, bizar și ciudat. Îi are în distribuție pe Max Schimmelpfennig, Lea van Acken, Tijan Marei, iar intriga pornește de la faptul că în timp ce cercetează o serie de evenimente inexplicabile, paranormale, un adolescent înstărit și prietenele lui dintr-o școală de elită descoperă că în spatele tuturor lucrurilor stă o conspirație întunecată, care le pune viața în pericol – și nu doar lor, ci întregilor studenți ai liceului. Pe măsură ce se afundă tot mai mult în descoperirea misterului, încep să pună la îndoială realitatea. Chiar ne-a plăcut mult de tot!

Max Schimmelpfennig, Lea van Acken, Tijan Marei
Acest film horror este de-a dreptul sinistru, bizar și ciudat

Balul

Un film cu o distribuție excepțională care îi reunește pe Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman, după romanul omonim scris de către Saundra Mitchell și apărut la Editura Corint, acest film Netflix pentru adolescenți abordează un subiect sensibil, tabu, dar livrat într-o formă extrem de atractivă – un grup de vedete fără succes de pe Broadway le dau viața peste cap locuitorilor liniștiți din orășelul Indiana, în încercarea lor de a susține o adolescentă ce vrea să-și aducă iubita la bal. Un mix de musical, film dramatic, comedie și, de fapt, tot ce vrei, echilibrate într-un mod absolut perfect!

Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman
Un mix de musical, film dramatic și comedie

Tot ce n-am făcut

Un film de comedie romantică despre prima iubire, cu Eli Brown, Madison Iseman, Marcus Scribner în distribuție, care urmărește încercarea unui licean tocilar de a-și reactualiza viața, asta după ce postează o listă cu lucrurile pe care își dorește ca, în trecut, să le fi făcut altfel, împins de la spate de o anumită farsă care-i dă viața peste cap. De-aici, lucrurile par că, încetul cu încetul, încep să se contureze în jurul acestuia; dar întotdeauna trebuie să ai grijă ce-ți dorești.

Eli Brown, Madison Iseman, Marcus Scribner
Un film de comedie romantică despre prima iubire

Ei, bine, acestea sunt 15 titluri de filme Netflix adolescenți pe care vi le recomandăm cu mare drag. Sunt mult mai multe, dar am încercat să facem o selecție cu cele care ne-au plăcut și, de asemenea, să includem titluri din cât mai multe genuri disponibile. De asemenea, dacă ai și alte recomandări de titluri filme Netflix adolescenți, nu ezita să ni le transmiți în secțiunea de comentarii. Până atunci, vizionare plăcută!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.