Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când apare următorul Assassin’s Creed este o întrebare pe care și-o pun mulți fani ai francizei legendare. Ubisoft ne-a obișnuit să lanseze în mod regulat noi jocuri din epica franciză Assassin’s Creed, iar ultima lansare majoră a jocului a fost cea din 2020, cu numele Assassin’s Creed Valhalla. Cu toate acestea, nu există o dată oficială a lansării următorului joc din serie, însă speculări și informații din mediul online sugerează că Assassin’s Creed Rift ar putea fi lansat abia pe la începutul anului 2023, ceea ce înseamnă că jocul va apărea ceva mai târziu decât se așteptau fanii, care sperau că acesta va fi lansat de-a lungul acestui an.

Potrivit lui Colin Moriarty și a podcastului său Sacred Symbols, cunoscut pentru faptul că este un insider al știrilor despre jocurile PlayStation, jocul va apărea în primele două luni ale anului 2023, nu la sfârșitul acestui an, cum susțineau alte persoane. Cu toate acestea, Ubisoft nu lansat niciun comunicat oficial referitor la zvonurile privitoare la Assassin’s Creed Rift, probabil și din cauza faptului că, de altfel, jocul nici măcar n-a fost anunțat oficial.

În momentul de față, ceea ce știm cu siguranță este Assassin’s Creed Infinity, jocul de tip live service care încearcă să se desprindă de tiparul jocurilor AC obișnuite, ce se va desfășura în mai multe perioade de timp, jucătorii putând să oscileze între trecut și prezent, cu siguranță este un proiect la care Ubisoft lucrează, deși o dată oficială a lansării încă nu este comunicată publicului larg. Există, în schimb, speculații și zvonuri, iar acestea susțin că Assassin’s Creed Infinity va fi lansat anul acesta, în jurul lunii noiembrie, dar nu este nimic neobișnuit, din păcate, ca multe lansări să fie anulate sau întârziate, modificări datorate în special condițiilor epidemiologice din ultimii doi ani.

Top Google cele mai iubite jocuri din seria Assassin's Creed
Unul dintre cele mai iubite jocuri din franciza Assassin’s Creed, Revelations.

Cum va arăta Assassin’s Creed Rift?

În ceea ce privește Assassin’s Creed Rift, zvonurile sugerează faptul că acesta ar putea, de fapt, să reprezinte un fel de „reîntoarcere la origini”, întrucât ultimele versiuni lansate din franciza Assassin’s Creed s-au îndepărtat destul de mult de jocul original de tip stealth, transformându-se în RPG-uri de acțiune, pline de aventuri, într-o lume deschisă. În cazul în care se dovedește că zvonurile despre Assassin’s Creed Rift sunt viabile, această parte va fi scalată într-o lume mult mai restrânsă decât cea din Odyssey, Origin sau Valhalla, apropiindu-l, astfel, mult mai mult de jocurile mai vechi din franciză. Ar putea fi un pas inspirat pentru Ubisoft, deoarece multora dintre noi ne este dor de tipul acela vechi de joc, reactualizat mulțumită dezvoltărilor tehnologiei de gaming.

Deși nu există prea multe informații (oficiale) despre Assassin’s Creed Rift, se pare că jocul îl va avea drept personal principal pe Basim, eroul din Assassin’s Creed Valhalla, iar locul de desfășurare va fi Bagdad și că, de asemenea, proiectul jocului a început ca o expansiune a Assassin’s Creed Valhalla, înainte ca Ubisoft să fi luat decizia de a-l lansa drept joc de sine stătător (bazându-se, probabil, pe ideea de a contribui la completarea calendarului său de lansări relativ rare). Repet, acestea nu sunt decât zvonuri ale pasionaților de gaming și, înainte de a le lua ca atare și a le considera viabile, trebuie să așteptăm informațiile oficiale. Până atunci, putem totuși să speculăm cât de cât corect anumite aspecte, dacă este să luăm în considerare dinamica lansărilor jocurilor și, de altfel, tendințele în materie de dezvoltare și poveste.

Scara globală a lumii va fi comparabilă cu una dintre regiunile hărții individuale din Valhalla sau Odyssey, iar povestea se va axa, probabil, pe viața lui Basim înainte de a deveni un maestru asasin. Ideea de reîntoarcere la un cadru din Orientul Mijlocul (capitala irakiană Bagdad), cu un gameplay axat pe stealth ar putea, de asemenea, să poziționeze Assassin’s Creed Rift ca un fel de succesor direct al jocului Assassin’s Creed original, sau chiar un prequel, având în vedere cronologia în care se înscriu jocurile din epica franciză.

Un nou raport a apărut astăzi și oferă noi detalii despre următorul episod, și când apare următorul Assassin’s Creed din lunga serie a celor de la Ubisoft. În ultimele luni, au început să circule noi detalii care susțineau că o nouă intrare intitulată Assassin’s Creed Rift va sfârși prin a se lansa înainte de Assassin’s Creed Infinity, care este un proiect live-service despre care Ubisoft a confirmat deja că este în lucru. Deși Rift este un joc a cărui existență Ubisoft nu a verificat-o încă, se pare că am putea afla mai multe despre el destul de curând dacă noul raport în cauză se dovedește a fi corect.

Cea mai nouă expansiune lansată de Ubisoft, Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

Când apare următorul Assassin’s Creed?

După cum am spus, momentan se speculează cand apare următorul Assassin’s Creed , și anume pe la începutul anului 2023 – cel târziu la sfârșitul primei jumătăți din ani. Deși se bănuia că jocul va fi lansat la sfârșitul acestui an, lansarea acestuia anul viitor este mult mai probabilă. Pe baza informațiilor pe care le-am amintit mai sus și a așteptărilor pe care le avem, Assassin’s Creed Rift pare să promită multe. Până atunci, nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem ce ne va rezerva viitorul.

Deoarece nu putem oferi 100% credit speculațiilor din mediul online, chiar dacă vin de la persoane care se interesează constant și chiar au relații interne, vom reveni în mod constant și vom reactualiza acest articol pe măsură ce informații oficiale vor fi puse la dispoziția publicului. Dacă știi și alte lucruri referitoare la când apare următorul Assassin’s Creed sau despre ce va fi Assassin’s Creed Rift, ne-ar plăcea să le împărtășești cu noi!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.