Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă te întrebi cât costă un abonament Netflix în 2023, în acest articol am surprins toate detaliile de care ai nevoie pentru a ști la ce taxe să te aștepți atunci când te hotărăști să-ți faci unul. După cum probabil știi, Netflix este una dintre cele mai populare platforme de streaming video din toate timpurile, iar acest lucru este justificat de gama largă de producții pe care platforma le înmagazinează: orice gen de film dorești – psihologice, thriller, dramă, acțiune, groază și altele –, seriale populare, documentare, emisiuni și chiar numere de stand-up comedy. Dacă la început prețurile au fost mult mai mici, odată cu creșterea în popularitate serviciului, prețul abonamentului Netflix, puțin cu puțin, s-a majorat.

De fapt, chiar de curând, Netflix a anunțat o nouă majorare de preț, care va duce la o creștere cu aproximativ 10% a tuturor celor trei tipuri de abonament Netflix ale sale. Noile prețuri au intrat deja în vigoare pentru persoanele care își vor face de-acum înainte un abonament Netflix, în timp ce persoanele care sunt abonate deja, vor vedea cum prețurile lor se vor modifica în timp. De asemenea, Netflix a confirmat faptul că utilizatorii vor primi un preaviz de 30 de zile înainte ca noul preț al abonamentului să intre în vigoare în conturile lor, ceea ce înseamnă că vor avea posibilitatea de a-și anula din timp, dacă este cazul, abonamentul la platformă.

Care sunt planurile de abonamente și cât costă un abonament Netflix 2023 România?

În momentul de față, există 3 planuri de abonamente Netflix pentru care poți opta atunci când vrei să-ți faci un cont. Opțiunile, dincolo de preț, diferă prin caracteristicile pe care ți le pun la dispoziție, cum ar fi disponibilitate HD, numărul de persoane care pot vizualiza simultan și alte lucruri de acest gen. Iată care sunt cele 3 planuri de abonamente Netflix:

  1. Abonamentul Minim – acesta îți pune la dispoziție posibilitatea de a viziona seriale și filme de pe un singur dispozitiv și să descarci conținut pe un singur telefon sau o tabletă. De asemenea, rezoluția disponibilă este cea standard (480 p), cu o calitate video destul de deficitară. Preț abonament Netflix Minim estimat în jur de 25 de lei/lună (4,99 euro/lună).
  2. Abonamentul Standard – acesta îți pune la dispoziție posibilitatea de a viziona seriale și filme Netflix pe două dispozitive în același timp și să descarci conținut pe două telefoane sau tablete. De asemenea, rezoluția disponibilă este HD (1080 p), în cazul în care aceasta este o caracteristică a titlului pe care îl vizionezi. Preț abonament Netflix Standard estimat în jur de 50 de lei/lună (9,99 euro/lună).
  3. Abonament Premium – acesta îți pune la dispoziție posibilitatea de a viziona filme și seriale Netflix pe patru dispozitive în același timp, la rezoluții HD (1080 p) și Ultra HD (4K + HDR), în cazul în care aceasta este o caracteristică a titlului pe care îl vizionezi. Preț abonament Netflix Premium estimat în jur de 60 de lei/lună (11,99 euro/lună).

Citește și

Dacă este să facem o comparație, cu siguranță un abonament Netflix este mult mai scump decât, să zicem, un abonament la Prime Video, Hulu sau Disney Plus România (dacă ne referim la abonamentul pe un an întreg), platforme care, de asemenea, îți pun la dispoziție o gamă variată de filme și conținut video pe care să îl urmărești. În orice caz, Netflix este o platformă foarte populară și, probabil, acesta este și motivul pentru care prețul abonamentului este în creștere.

Cele trei planuri de plată disponibile pentru abonamentul Netflix în 2022
Oferta cu cele trei planuri de abonamente ale platformei Netflix

Cu cât se va scumpi abonamentul Netflix România în 2023?

După cum am spus și mai sus, Netflix și-a majorat prețurile. Dat fiind acest lucru, deși în momentul de față acestea nu sunt valabile și în România, ci doar în Statele Unite, cu siguranță în curând prețul abonamentului Netflix se va mări. Iată care sunt prețurile unui abonament Netflix, valabile pentru Statele Unite.

  1. Abonamentul Minim – acesta le pune la dispoziție deținătorilor posibilitatea de a viziona seriale și filme de pe un singur dispozitiv și de a descărca conținut pe un singur telefon sau o tabletă. De asemenea, rezoluția disponibilă este cea standard (480 p), cu o calitate video destul de deficitară. Preț abonament Netflix Minim în Statele Unite majorat la 9,99 euro/lună (50 de lei/lună).
  2. Abonamentul Standard – acesta le pune la dispoziție deținătorilor posibilitatea de a viziona seriale și filme de pe un singur dispozitiv și de a descărca conținut pe un singur telefon sau o tabletă. De asemenea, rezoluția disponibilă este HD (1080 p), în cazul în care aceasta este o caracteristică a titlului pe care îl vizionezi. Preț abonament Netflix Standard în Statele Unite majorat la 15,49 euro/lună (76 de lei/lună).
  3. Abonament Premium – acesta le pune la dispoziție deținătorilor posibilitatea de a viziona seriale și filme de pe un singur dispozitiv și de a descărca conținut pe un singur telefon sau o tabletă. De asemenea, ai acces la rezoluții HD (1080 p) și Ultra HD (4K + HDR), în cazul în care aceasta este o caracteristică a titlului pe care îl vizionezi. Preț abonament Netflix Standard în Statele Unite majorat la 19,99 euro/lună (100 de lei/lună).
Preț abonament Netflix. Cât costă un abonament și care sunt planurile de abonamente oferite?
Pagina de bun venit Netflix

Așadar, deși aceste prețuri de abonamente Netflix nu sunt încă în vigoare și în România, asta nu înseamnă că, pe viitor, nu vor fi implementate și la noi. Din câte putem observa, s-au majorat destul de mult, dar ideea este și că Netflix continuă să adauge titluri interesante, seriale populare și producții proprii care au strâns foarte mulți fani. În orice caz, mai ales că există posibilitatea de a împărți abonamentul (deci prețul acestuia) cu mai multe persoane, costurile nu sunt chiar atât de mari. Tu ce părere ai despre prețul unui abonament Netflix? Merită sau nu? Așteptăm părerea ta în secțiunea de comentarii.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.