Free cookie consent management tool by TermsFeed

În cazul în care te întrebi când va apărea sezonul 2 din Squid Game, serialul TV sud-coreean din 2021 produs de către Netflix, regizat de Hwang Dong-hyuk, al cărui nume a stat pe buzele tuturor timp de câteva săptămâni, află că în momentul în care creatorul serialului a fost întrebat dacă va exista sezonul 2, a declarat că „(…) am impresia că nu ne lăsați de ales”. De altfel, este inevitabil ca Netflix să lanseze următorul sezon al acestui serial, dată fiind popularitatea cu care publicul l-a întâmpinat.

Cu toate acestea, s-ar putea să fim nevoiți să mai așteptăm ceva timp. Ideea serialului Squid Game a început să se contureze în mintea lui Hwang Dong-hyuk încă din 2008 și a avut nevoie de aproximativ 10 ani pentru a pune la punct procesele de producție. Acum cel puțin, cu sprijinul Netflix, nu ar trebui să dureze încă pe atât până când apare Squid Game 2. Însă ideea unui nou sezon are undă verde, mai ales de cât Theodore Anthony Sarandos, co-director executiv și director de conținut pentru Netflix, a declarat că „Universul Squid Game este abia la început”.

Până atunci, iată ce știm și speculăm momentan despre sezonul 2 din Squid Game.

Este confirmat faptul că va apărea sezonul 2 din Squid Game?

Da, într-adevăr, apariția unui nou sezon din serialul care a înnebunit lumea are undă verde. În ianuarie 2021, Ted Sarandos, întrebat când apare Squid Game 2, a afirmat că universul Squid Game are potențial mult mai mare decât doar pentru un al doilea sezon: jocuri, experiențe live, produse de consum pentru fani.

Pe data de 2 noiembrie 2021, creatorul Hwang Dong-hyuk, într-un interviu pentru Associated Press, a confirmat ceea ce cu toții am așteptat – Squid Game va avea într-adevăr un al doilea sezon, cu noi episoade menite să ne țină cu sufletul la gură, să maximizeze suspansul și să ne frângă inimile.

„Există atât de multă presiune, solicitări din toate părțile, deci atât de multă dorință pentru un al doilea sezon din Squid Game, încât am impresia că nu avem de ales. Dar voi spune că, într-adevăr, va exista un al doilea sezon. Întreg scenariul se derulează în mintea mea chiar și în aceste momente. În prezent, mă aflu în plin proces de planificare. Cu toate acestea, cred că este prea devreme să spun când și cum se va întâmpla. Însă vă promit asta… Gi-Hun se va întoarce și va face ceva benefic pentru întreaga lume”.

Când apare Squid Game 2?

Din păcate, nu există încă o dată oficială privitoare la când apare Squid Game 2. Tot ce sperăm este ca echipa de producție să se miște cât mai repede posibil, fără a livra însă publicului, din cauza presiunii, ceva inferior din punct de vedere calitativ. Cred că o putem spune cu toții fără ocolișuri: avem așteptări mari de la sezonul 2, în special după succesul colosal al primului.

Însă avem siguranța faptului că nu îl vom vedea pe ecranele televizoarelor prea curând, mai ales după afirmațiile făcute de creatorul Hwang Dong-hyuk. Acum câteva luni el a afirmat că nu a pus la punct un scenariu pentru cel de-al doilea sezon – cel puțin nu unul scris, dar asta nu înseamnă că nu și-a pus imaginația la contribuție. „Este aici. Nu pe hârtie, ci aici”, a spus el, indicând spre capul său. „Totul este secret. Nu pot să spun nimic”, a mai simțit nevoia să adauge, pentru a potența tensiunea fanilor.

Mai mult decât atât, Hawng a declarat pentru radiodifuzorul coreean KBS faptul că „sunt în discuții cu Netflix pentru sezonul doi, precum și pentru sezonul trei”, ceea ce înseamnă că Squid Game își propune și-un al treilea sezon. În orice caz, până la sezonul al treilea, sperăm că următorul sezon va fi cel puțin la fel de bun. Hwang a mai declarat că „mi-a luat aproape șase luni să scriu și să revizuiesc primele două episoade” din primul sezon.

Având în vedere că nici măcar nu este încă în producție, presupunem, probabil, că cel puțin până în 2023 nu vom avea parte de măcar un episod din sezonul al doilea din Squid Game. Mai ales că scrierea (fizică) a scenariului, din câte am înțeles, nici măcar n-a început. Hwang a dezvoltat ideea pentru Squid Game în 2008, a prezentat-o în 2018 și a văzut cum serialul a intrat în producție în 2020, pentru lansarea finală din 2021. Este greu de spus, totuși, dacă această dinamică se va accelera din cauza cererii pentru al doilea sezon sau dacă, dimpotrivă, va fi încetinită pentru a le permite creatorilor și producătorilor să ne ofere ceva și mai bun.

Care este distribuția din sezonul 2 din Squid Game?

Având în vedere natura în sine a serialului, care este un fel de thriller de supraviețuire, ar trebui să nu ne așteptăm să vedem prea multe fețe cunoscute în viitorul sezon. Din cei 456 de concurenți din primul sezon, absolut toți, cu excepția unuia – Seong Gi-hun – au murit în urma jocurilor. Astfel, este evident faptul că ne putem baza pe revenirea lui (interpretat tot de Lee Jung-jae). Acum, după ce a reușit să scape viu din joc și să câștige marele premiu, se trezește tentat să revină după ce a văzut că altcineva este recrutat pentru jocul pe viață și pe moarte. Dar, de data aceasta, cu siguranță banii nu mai reprezintă interesul său…

Citește și

Astfel, în afară de Lee Jung-jae, restul distribuției este, practic, pur speculativ. Jucătorii anteriori de care mulți dintre noi poate ne-am atașat – inclusiv actorii Park Hae-Soo, Oh Yeong-su și Hoyeon – ar putea reveni pe marile ecrane, dar doar drept flashback-uri, când Gi-hun va lua parte din nou la jocuri, amintindu-și de prietenii săi care au murit încercând să iasă învingători. Un alt nume important pe care fanii cu siguranță ar dori să îl vadă revenind în al doilea sezon este Gong Yoo.

Nu numai că apariția lui Gong Yoo a reprezentat un punct culminant pentru fani, dar fundamentat și posibilitatea ca acest personaj să reapară în sezonul 2. În cele din urmă, el trebuie să fie pe undeva, nu? Recrutând în continuare noi participanți care să ia parte la aceste jocuri bizare, violente. Poate, de data aceasta, Seong Gi-hun va vrea să se răzbune pentru faptul că, din cauza lui Yoo, a ajuns să-și vadă prietenii murind și să-și calce peste propriul caracter în încercarea de a scăpa de sărăcie.

Lee a declarat pentru Entertainment Weekly că „desigur că ar vrea să se întoarcă pentru sezonul doi”, chiar dacă, în aceste momente, nu știe cum va decurge și care va fi povestea. „Am primit atât de multă susținere și sprijin din partea telespectatorilor, încât am impresia că trebuie să joc din nou rolul lui Seong Gi-hun, în cazul în care va exista un nou sezon”. Ei bine, acum știm că este evident că va exista un nou sezon, dar nu știm totuși dacă, cu adevărat, Lee va face parte din distribuție – fie ca rol principal, fie ca rol secundar.

În ceea ce-l privește pe Hwang Jun-ho, polițistul care a reușit să se infiltreze în jocuri și să obțină informații „de culise” privitoare la adevărata lor natură, acesta a fost împușcat în primul sezon de către Front Man (care s-a dovedit a fi chiar fratele său dispărut) și a căzut în ocean. Puțin clișeic, oarecum, dar oare este cu adevărat mort? Wi Ha-joon, cel care îl interpretează pe Jun-ho, a declarat că „i-ar plăcea să supraviețuiască acelei căderi” și să-și întrebe fratele care este adevăratul motiv pentru care a devenit un creator al jocurilor.

Actori din serialul Squid Game
Foto cu actorii serialului Squid Game

Despre ce va fi sezonul 2 al serialului Squid Game?

Chiar dacă nu știm încă intriga viitorului sezon, bazându-ne pe primul și despre ce a fost acesta, cu siguranță ne putem face o oarecare idee. Hwang a declarat că „vor fi mai multe jocuri grozave” și că este „încă în proces de brainstorming și de colectare a ideilor și informațiilor pentru sezon ”.

Astfel, dincolo de ideea unor jocuri și mai interesante, inedite, pline de suspans și tensiune, violente și mortale – care conturează, evident, ideea unui scenariu dramatic, dincolo de noi personaje care să pună bazele unor intrigi multilaterale, efervescente și total neașteptate, au rămas anumite situații din sezonul 1 care nu și-au găsit rezolvare.

În primul rând, moartea lui Hwang Jun-ho și de ce fratele său dispărut, Front Man, a decis să dispară și să conducă această lume a jocurilor. Într-un interviu, Wi Ha-joon a afirmat că „moare de nerăbdare să afle ce s-a întâmplat” cu personajul său. „Vreau să se întoarcă în viață, să-și găsească fratele și să-i pună o mulțime de întrebări”. „Drept frate”, afirmă el, „l-aș întreba sincer”, iar „drept detectiv”, Wi Ha-joon ar vrea „să exploreze secretele generale din spatele jocului”.

Nu putem fi siguri de intențiile pe care Gi-hun le are. Pe la sfârșitul jocului, ne dăm seama că, într-adevăr, Gi-hun este o persoană greu de înțeles – între ideea de a-și păstra valorile și a câștiga jocurile, însuși el își pierde identitatea. În fine, mi se pare absolut firesc atunci când ești înconjurat de alți 455 de oameni care se ucid, cu sânge rece, între ei. Mai mult decât atât, a petrecut ani de zile furând de la mama sa și dezamăgindu-și fiica. Cu alte cuvinte, simțind că-și ratează viața.

Cu toate acestea, nu știu de ce am senzația că sezonul al doilea din Squid Game va avea o oarecare tentă cu ultimele 2 părți din Jocurile Foamei, distopia scrisă de Suzanne Collins. Cu alte cuvinte, Gi-hun se va reîntoarce. Chiar ca jucător. Dar, de data aceasta, intenția sa va fi aceea de a pune capăt, odată pentru totdeauna, masacrului sângeros pus la cale de niște oameni care, pentru propriile plăceri sadice, aleg să se uite la oamenii „din clasele inferioare” cum se ucid între ei pentru bani. Hwang a spus că „Gi-hun se va întoarce și va face ceva bun pentru lume”.

În orice caz, Squid Game a surprins publicul prin faptul că, în general, serialele și filmele de tip survival au capacitatea de a stârni interesul privitorilor: te pui în pielea personajelor, te întrebi „oare eu ce aș face în situația asta, cum aș reacționa?”, te atașezi de ele și, în cele din urmă, îți dorești ca cineva anume să iasă învingător. Iar asta s-a întâmplat și cu Squid Game, ne-a oferit personaje pe care să le iubim și pe care, dimpotrivă, să le detestăm.

Protagonistul serialului Squid Game
Actorul Lee Jung-jae, sevența primei probe din serialul Squid Game

La ce întrebări ar putea oferi răspuns al doilea sezon?

Sezonul 1 din Squid Game a fost un fenomen dar, dacă ar fi să analizăm cu un ochi critic serialul, au fost și numeroase idei fragmentare, care ridică întrebări. De altfel, acestea dau undă verde unui sezonului 2 din Squid Game, întrucât publicul are nevoie de răspunsuri pentru a înțelege pe deplin povestea și istoria bizară a acestor jocuri violente, în care oamenii se ucid spre încântarea așa-ziselor VIP-uri.

În primul rând, care este povestea lui Front Man? Sfârșitul sezonului 1 ne arată că el este, de fapt, In-ho (Lee Byung-hun), fratele dispărut al lui Jun-Ho. Iar asta ridică multe alte întrebări: el este primul câștigător al jocurilor, dar cum s-a ajuns să conducă el spectacolul? Cum și-a ascuns, de-a lungul timpului, implicarea? Până la urmă, înainte ca fratele său să-i cerceteze dispariția, In-ho dispăruse doar de câteva zile, nu de ani întregi pe parcursul cărora jocurile se întâmplau. În această privință, locul unde stă In-ho pare să ne ofere câteva dovezi: mic, auster, nu se deosebește prea mult de celulele gardienilor. Astfel, In-ho ar fi putut să fi fost, la început, un simplu gardian care a ajuns să avanseze în grad. Dar cum? Poate că al doilea sezon ne va arăta destinele lui In-ho și Gi-hun (Lee Jung-jae) nu sunt tocmai… diferite.

În al doilea rând, cum devii un gardian al jocurilor? Sezonul 1 s-a concentrat în special pe jucători, iar gărzile au fost trecute cu vederea în marea parte a timpului. Însă „administrația” din spatele Squid Game ține evidența potențialilor concurenți, menținând dosare detaliate despre fiecare dintre ei. De ce n-ar fi, până la urmă, paznicii la fel de disperați precum ceilalți jucători, mai ales când puține lucruri implicate în organizarea jocului par a fi lăsat în voia întâmplării. Spre exemplu, la început, când lui Gi-hun îi sunt prezentate pătratele roșii și albastre și pus să aleagă, iar el optează pentru cel albastru, soarta sa în joc este certă: va fi parte integrantă din echipa jucătorilor. Dar dacă ar fi ales pătratul roșu, ar fi devenit paznic, gardian? Poate al doilea sezon va face mai multă lumină în ceea ce privește acest aspect.

Ce s-a întâmplat cu Jun-ho cu siguranță va constitui o parte a principalei intrigi din sezonul 2. Din moment ce nu a fost afișat niciun cadru cu Jun-ho (Wi Ha-joon) mort și nici cu cadavrul acestuia (deși, evident, Squid Game nu se sfiește în a arăta publicului cât mai multe cadavre), nu știm dacă, într-adevăr, rolul său în film a ajuns la sfârșit. Când cade de pe stâncă, nu se aude niciun sunet potrivit căruia el ar fi căzut în apă. A murit, așadar, Jun-ho cu adevărat? Rămâne de văzut.

Gi-hun, după cum bine știm, este marele câștigător al jocurilor. După ce a fost nevoit să-și încalce principiile de viață, să-și abandoneze fiica și să lupte împotriva prietenilor săi apropiați, a devenit, în sfârșit, Gi-hun un om de încredere? Există o mulțime de subtilități ale acestui personaj-cheie. După cum am spus, cred că al doilea sezon va urmări, oarecum, dinamica distopiei Jocurile Foamei: jucătorii care se răzvrătesc împotriva sistemului care-i obligă să ia parte la o serie de jocuri mortale, în care sunt nevoiți să se ucidă între ei pentru a câștiga prosperitate și hrană. Va distruge Gi-hun ideea jocurilor sau, dimpotrivă, va fi succesorul lui Il-nam? Va trebui să așteptăm pentru a înțelege însemnătatea cuvintelor lui Hwang: „Gi-hun se va întoarce și va face ceva bun pentru lume”.

O altă întrebare care ar putea apărea este dacă sezonul 2 va prezenta jocurile ce au loc și în alte țări. În momentul în care sosesc VIP-urile pentru a urmări jocurile, una dintre persoane remarcă faptul că „jocurile din Coreea sunt întotdeauna cele mai bune”. Evident, are grad de comparație, ceea ce înseamnă că astfel de jocuri se desfășoară și în alte țări! Așadar, nu avem garanția faptului că următoarele jocuri se vor desfășura tot Coreea. De fapt, Netflix pare că a creat un fel de „univers Squid Game”, ceea ce se traduce prin faptul că acest concept ar putea fi deschis și către alte teritorii și zone geografice, alte personaje și chiar intrigi.

În orice caz, indiferent de când apare Squid Game 2, cu siguranță va fi unul plin de tensiune, poate la fel de violent, cu o intrigă multilaterală, complexă și plină de neprevăzut. De fapt, în așteptarea unor răspunsuri de care fanii serialului au nevoie, este foarte probabil ca următorul sezon din Squid Game să ne aducă mai multe întrebări decât răspunsuri. După succesul răsunător al primului sezon, ar fi fost chiar ciudat ca producătorii să nu aibă în vedere și realizarea unui al doilea sezon, mai ales atunci când primul a lăsat multe semne de întrebare și intrigi nerezolvate.

A doua proba din serialul Squid Game
Una din cele mai grele probe din drama coreeană, Fagurele de Zahăr

Există trailer aparținând următorului sezon din Squid Game?

Din păcate, nu există încă un trailer oficial al următorului sezon din Squid Game. După cum am spus, nici măcar nu credem că există un scenariu scris al primului episod, iar realizarea unui trailer necesită ceva masă de producție pentru a fi lansat. Cu toate acestea, circulă numeroase clipuri realizate de fanii acestui serial – iar unele chiar sunt reușite.

Chiar sperăm să aflăm cât mai curând când apare Squid Game 2. Cu toate acestea, ne putem da seama că tensiunea de pe umerii echipei de producție este mare – atât din cauza faptului că fanii vor ca noul sezon să apară cât mai rapid, cât și din cauza faptului că se simt nevoiți ca noul sezon să fie cel puțin la fel de bun. Cu alte cuvinte, este vorba despre faptul că trebuie să ofere ceva de calitate într-un timp cât mai scurt.

Însă lucrurile bune necesită timp, investiție, finisare ulterioară și multe, multe modificări pe parcurs. Chiar cred că va merita așteptarea, oricât de lungă va fi aceasta. Conținutul articolului de față, în afară de afirmațiile oficiale ale producătorului și actorilor, sunt pur speculative. Cu toate acestea, vom reveni periodic cu modificări ulterioare în momentul în care vor fi comunicate informații oficiale privitoare la când apare Squid Game 2, distribuție și intrigă.

Trailer-ul primului sezon din Squid Game

Unde pot vedea sezonul 2 din Squid Game??

Primul episod din Squid Game a apărut pe Netflix pe data de 17 septembrie 2021. La sfârșitul lunii octombrie a aceluiași an, Netflix a anunțat că Squid Game este cel mai vizionat serial al său din toate timpurile. Popularitatea serialului a fost una organică, iar Bela Bajaria (implicată în gestionarea și supravegherea conținutului de pe Netflix) a explicat faptul că telespectatorii „au postat pe Twitter și TikTok despre el, iar acest lucru a crescut enorm popularitatea serialului”. Tot ea a adăugat și faptul că se așteptau ca serialul să aibă succes în Coreea de Sud, dar nu și la nivel global, așa cum s-a întâmplat de fapt. Așadar, este evident că sezonul 2 al serialului va putea fi vizionat tot pe platforma de streaming Netflix.

Proba Red Light, Green Light
Păpușa din prima probă a dramei coreene Squid Game

Pe ce se bazează jocul calamarului? Care a fost sursa de inspirație Squid Game?

Dong-hyuk a afirmat faptul că scenariul serialului său a fost respins de mai multe studiouri de producție, ceea ce l-a afectat enorm din punct de vedere financiar. El a declarat faptul că „am citit o mulțime de benzi desenate ale căror subiecte gravitează în jurul ideii de supraviețuire a unor personaje care iau parte la un fel de «jocuri ale morții» – manga precum Liar Game, Kaiji și Battle Royale, iar acest lucru m-a captivat de la bun început”.

Ce se intâmpla cu oamenii eliminați din joc
Muncitorii mascați din Squid Game

El a mai afirmat că ideea oamenilor care au datorii și nu știu cum să iasă din ele, trăind momente de cumpănă, ar fi mult mai predispuși să ia parte la un astfel de joc. „Ei bine, eu sunt regizor, deci de ce să nu fac un film cu o astfel de poveste?”, s-a întrebat el, retoric. „Am decis să creez un scenariu cu un joc de tip survival, în societatea coreeană”. Așa a fost conceput, inițial, în anul 2008, Squid Game. Tot Dong-hyuk a mai spus și că abia de-a lungul anului 2009 a reușit să finalizeze scenariul pentru o versiune de lung-metraj. Mai mult decât atât, el a dezvăluit că multe dintre personajele principale (Seong Gi-hun, Cho Sang-woo și Il-nam) au fost numite după prieteni de-ai săi din viața reală, precum și Hwang Jun-ho și Hwang In-ho care sunt frați atât în viața reală, cât și în povestea din Squid Game.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.