Încă de când a apărut prima parte a seriei Frozen, în 2013, lumea a fost cucerită de acest film Disney – povestea emoționantă, cântecele și personajele efervescente, cu prințesele Anna și Elsa care au stârnit râsetele tuturor. În urma succesului poate neașteptat, Frozen 2 a fost lansat în 2019, la nu mai puțin de 6 ani de la apariția primei părți. Cu toate acestea,  o întrebare stârnește vâlvă printre fanii seriei: toți vor mai mult, dar va mai exista o continuare? Va fi lansat, cândva în viitor, filmul Frozen 3?

Ideea unei noi părți ar fi trebuit să nu ridice probleme, mai ales după incontestabilul succes al celei de-a doua părți. Frozen 2 a fost animația cu cele mai mari încasări din toate timpurile, după lansarea sa din 22 noiembrie 2019. Cu toate acestea, o a treia parte încă nu a fost luată în considerare de către producătorii Disney.

Frozen 1 a fost lansat în 2013 și anunțat cu doi ani mai devreme, în 2011. Continuarea filmului a fost anunțată în 2015, la doi ani după lansarea primului film, și a apărut în noiembrie 2019. Frozen 2 a avut un succes fenomenal, în condițiile în care este un film de animație muzical – a avut încasări de aproximativ 1,45 miliarde de dolari în întreaga lume, ceea ce reprezintă un record pentru orice film de animație Disney.

Frozen 3: Va exista o continuare a seriei Frozen?

În iunie 2020, Mark Smith, scenaristul Frozen 2, oferind un răspuns privitor la o eventuală continuare a seriei Frozen, a declarat că „nu am avut această discuție”, iar părerea sa a fost împărtășită și de Chris Buck și Jennifer Lee care au regizat ambele filme Frozen: „Întrebați-ne puțin mai târziu… Cam peste aproximativ șase luni”, au declarat ei pentru RadioTimes.com.

Când apare Frozen 3? Data de lansare Frozen 3, trailer, distribuție, tot ce trebuie să știi
Frozen 1, Disponibil pe Disney +

Data de lansare Frozen 3

Chiar dacă nu există informații oficiale legate de când apare Frozen 3, asta nu înseamnă că în spatele culiselor lucrurile nu se mișcă. Jennifer Lee a afirmat faptul că al doilea film s-ar putea să fi fost sfârșitul poveștii pentru Elsa și Anna. Cu toate acestea, tot ea a mai precizat și faptul că a susținut același lucru și la finalul primului film – și, totuși, acesta a avut o continuare.

În orice caz, au trecut aproximativ șase ani între primele două părți ale seriei Frozen, prima fiind lansată în 2013, iar a doua în 2019. Ceea ce înseamnă că mai este îndeajuns de mult timp la dispoziție pentru ca Frozen 3 să fie lansat. Așadar, ar fi ciudat să speculăm că prințesele Anna și Elsa se vor reîntoarce pe marile ecrane în jurul anilor 2024-2025?!

Seria de documentare Making-of Frozen II, Into the Unknown, disponibilă pe Disney +, aduce în atenția fanilor modul în care se creează o animație, analizând detaliat cât de mult timp necesită crearea unui astfel de film. Astfel, este de înțeles de ce există un decalaj temporal atât de mare între diferitele părți ale acestui film de animație epic. Sperăm doar că Disney va oferi informații cât de curând, astfel încât să avem certitudinea că Frozen 3 va apărea pe marile ecrane, continuând povestea fascinantă a personajelor pe care le îndrăgim atât de mult.

Când apare Frozen 3? Data de lansare Frozen 3, trailer, distribuție, tot ce trebuie să știi
Frozen 2, Disponibil pe Disney +

Distribuție Frozen 3: Cine ar putea juca în viitorul film Frozen?

Dacă, într-adevăr, va exista o continuare a filmului Frozen 2, cu toții știm că acesta n-ar putea fi la fel fără personajele care ne-au cucerit de-a lungul celorlalte două părți. Vorbim, așadar, de faptul cert potrivit căruia Kristen Bell s-ar reîntoarce în rolul prințesei Anna, Idina Menzel în rolul prințesei Elsa, Josh Gad în rolul hilarului om de zăpadă Olaf și Jonathan Groff în rolurile lui Kristoff și Sven.

De asemenea, este probabil ca rolul lui Mattias să rămână al lui Sterling K Brown, Ryder al lui Jason Ritter, Honeymaren al lui Rachel Matthews și Ciarán Hinds în rolul lui Pabbie, liderul Rock Trolls. Mai este de așteptat și ca părinții Annei și Elsei – Iduna și Agnarr – să fie interpretați de aceiași actori, și anume Evan Rachel Wood și Alfred Molina.

Rolurile tinerei Anna și a tinerei Elsa vor fi interpretate de Hadley Gannaway și Mattea Conforti, iar Santino Fontana îl va interpreta pe Hans Westergaard, prințul Insulelor de Sud. Martha Plimpton s-ar putea să o interpreteze pe Yelana, în timp ce Paul Dano ar putea juca rolul lui Lance Mitchells, un tâmplar din regatul Arendelle. În orice caz, această listă este oarecum speculativă – deși, după cum am spus, ar fi puțin probabil ca în cazul în care Frozen 3 va apărea, personajele principale să fie interpretate de către alți actori.

Când apare Frozen 3? Data de lansare Frozen 3, trailer, distribuție, tot ce trebuie să știi
Jonathan Groff, Sterling K. Brown, Idina Menzel, Josh Gad, Kristen Bell, Jennifer Lee

Intriga filmului Frozen 3: Ce ne pregătește următorul film?

Frozen 2 are un final închis, ce-i drept, care nu prea lasă loc de speculații și viitoare întâmplări. Asta, bineînțeles, dacă nu speculezi bine intriga pentru a-i da de cap și a mai scoate încă un film. De altfel, Hobbitul, legendarul roman al lui Tolkien, are un singur volum – însă Peter Jackson a reușit să producă trei filme folosindu-se de el.

Nu cred că Jennifer Lee și Chris Buck nu au îndeajuns de multă imaginație pentru a continua povestea într-un mod original. Dacă nu ai văzut Frozen 2, atunci nu citi detaliile următoare, deoarece am încercat să speculăm despre ce va fi Frozen 3, dacă, într-adevăr, va exista și o a treia parte.

În Frozen 2, Anna și Elsa se îndreaptă spre o pădure fermecată de lângă regatul Arendelle, pentru a afla care-i treaba cu acea voce misterioasă care o cheamă pe Elsa pentru a împiedica spiritele fermecate să distrugă ținutul Arendelle. Ele descoperă că, în trecut, s-a dat o luptă grea între soldații din Arendelle și oamenii din Northuldran care trăiesc în pădure, ceea ce a dus la izolarea pădurii de restul lumii.

Pe lângă asta, descoperă că bunicul lor a fost responsabil pentru conflict și a creat un baraj în pădure, cu intenția de a slăbi poporul Northuldran. Pentru a îndrepta greșelile și a scăpa de povara trecutului, Anna își dă seama că, pentru a salva pădurea și a asigura bunăstarea locuitorilor acesteia, trebuie să rupă vraja.

Elsa descoperă că vocea prevestitoare este, de fapt, o amintire a mamei sale. În scurt timp, ea devine „al cincilea spirit”, puntea de legătură dintre lumea magică și cea umană – de aceea, fanii se-așteaptă ca în viitoarea parte, Anna să-și găsească în sfârșit super-puterile, întrucât „un pod are două capete”, iar ea și sora ei sunt la fel de esențiale pentru a asigura echilibrul lumii.

Elsa rămâne în pădure, în ținutul Northuldran, iar Anna devine regina Arendelle, ceea ce ar însemna că cele două regate ar putea, în sfârșit, fi în comuniune și trăi în pace. Cu toate acestea, ne gândim că, în orice caz, mereu ar putea apărea forțe răuvoitoare care să atenteze la pacea instaurată în lume, nu-i așa? Ne-ar plăcea să vedem puțină acțiune, ceva dramă, mai multă magie și personaje dintre cele mai curajoase. Chiar credem că Frozen 3 ar putea fi un alt succes al acestei serii.

Când apare Frozen 3? Data de lansare Frozen 3, trailer, distribuție, tot ce trebuie să știi
Parte din distribuția filmului Frozen 2

Unde pot vedea filmele Frozen?

Momentan, poți vedea filmele Frozen 1 și Frozen 2 pe platforma Disney +. În cazul în care va apărea și Frozen 3, cu siguranță îl vei putea vedea în exclusivitate (și) aici. După cum am spus, informațiile din articolul de față nu sunt oficiale, dar chiar suntem de părere că multe dintre ele sunt viabile în cazul în care Frozen 3 va fi anunțat. În orice caz, dacă vor exista comunicate oficiale în ceea ce privește continuarea seriei Frozen, cu siguranță vom reactualiza articolul pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.