Free cookie consent management tool by TermsFeed

Anul 2021 a fost unul excelent în ceea ce privește categoria de filme de animație, ceea ce a scos în evidență, încă o dată, ideea că există un fel de reactualizare modernă în industria acestui gen de filme. Disney, în special, a avut un succes formidabil anul trecut, multe dintre lansate fiind nominalizate la premiul Oscar . Însă nici Netflix sau 20th Century Studios nu s-au lăsat mai prejos.

În orice caz, este evident faptul că și anul 2022 se dovedește a fi unul mult așteptat în ceea ce privește viitoarele filme de animație ce vor apărea. Descoperă în continuare 10 top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022.

1. The Bad Guys

Această viitoare comedie polițistă de la DreamWorks este despre o gașcă de infractori care incearcă sa infăptuiască cea mai mare esrocherie, și anume să devină buni. Va fi oare atât de simplu pentru domnul Lup, domnul Piranha, domnul Șarpe, domnul Rechin și doamna Tarantula să-și potolească năzbâtiile?

Acest film de animație a fost descris fiind o reinterpretare a genului filmelor cu jafuri, similară cu cea pe care Shrek a dat-o basmelor și cu cea pe care Kung Fu Panda a dat-o genului de arte marțiale. Va fi interpretat, printre alții, de Sam Rockwell, Craig Robinson și Awkwafina.

Dat lansării: 22 aprilie 2022

Top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022
Gașca The Bad Guys

2. The Bob’s Burgers Movie

Bazându-se pe serialul de animație câștigător al premiului Emmy, 20th Century a decis să se joace puțin cu rețeta de succes a acestuia și să adauge un element muzical la adaptarea filmului Bob’s Burgers. Acesta a fost descris ca fiind o comedie muzicală animată, pentru marile ecrane, o comedie cu tente de mister și aventură.

Intriga se va învârti în jurul lui Bob și a familiei sale, în timp ce încearcă să rezolve un mister care ar putea salva restaurantul său, asta după ce o conductă de apă spartă creează o groapă enormă chiar în fața Bob’s Burgers, blocând accesul clienților.

Data lansării: 27 mai 2022

Top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022
The Bob’s Burgers Movie

3. Hotel Transylvania: Transformania

Acum în exclusivitate pentru Amazon Prime Video, Hotel Transylvania: Transformania este cel de-al patrulea film din seria de filme de animație Hotel Transylvania de la Sony Pictures Animation.

O altă comedie de desene animate care stârnește hohote de râs și care îi urmărește pe cei de la Drac Pack în timp ce caută o modalitate de a anula o greșeală științifică care i-a transformat în simpli oameni. Acest film de animație servește, de asemenea, drept debut în cinematografe pentru Brian Hull, impresionistul de pe YouTube și actor de voce, care preia rolul lui Dracula de la Adam Sandler.

Data lansării: 14 ianuarie 2022

Top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022
Hotel Transylvania: Transformania

4. Turning Red

Scurtmetrajul premiat cu Oscar al regizoarei Domee Shi,  Bao, a devenit instantaneu unul dintre favoritele scurtmetrajelor de animație Pixar, folosind simboluri culturale chinezești și o alegorie strălucitoare pentru a spune o poveste de familie universală. În continuare, unul din cele mai bune filme de animație ala anului 2022 este Turning Red, care este sortit să facă mult din același lucru, urmărind-o pe Mei (Rosalie Chiang), în vârstă de 13 ani, care învață să supraviețuiască la școala gimnazială.

Pe fondul descoperirii descendenței mistice a familiei sale, când Mei se agită, se transformă într-un panda roșu uriaș, într-o explozie de blană și emoții. Turning Red pare a fi un film de animație emoționant și amuzantă despre maturizare, pe care numai Pixar ar fi putut să îl realizeze

Data lansării: 11 martie 2022

Top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022
Foto Turning Red

5. Minions: The Rise of Gru

La un moment dat, micile personaje răutăcioase Minions erau absolut peste tot și, deși popularitatea lor pare să se fi diminuat puțin în ultimul an, Minions: The Rise of Gru, ar putea fi ceea ce trebuie pentru a readuce micile creaturi galbene și amuzante din nou în atenția publicului.

Povestea îl urmărește pe îndrăgitul, dar disprețuitorul Gru (dublat din nou de Steve Carell) în timp ce își croiește drum în lumea super-răufăcătorilor, cu puțin ajutor din partea minionilor săi. Cu o distribuție de vedete din care fac parte RZA, Jean-Claude Van Damme, Lucy Lawless, Dolph Lundgren, Danny Trejo, Russell Brand, Julie Andrews și Alan Arkin, există o mulțime de motive pentru a fi încântați de acest film de animație.

Data lansării: 1 iulie 2022

Top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022
Minions: The Rise of Gru

6. Spider-Man: Across the Spider-Verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse din 2018 a fost un succes neașteptat, frumos animat, care a fost aclamat de toată lumea și chiar a devenit primul film care nu este de la Disney, dar care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație. Miles Morales, adolescentul inteligent și rebel cu moștenire afro-americană și portoricană, este, foarte probabil, cel mai ușor de înțeles Spider-Man de până acum.

Nu este deloc surprinzător, așadar, că Spider-Man: Across the Spider-Verse (prima parte) și Spider-Man: Across the Spider-Verse (partea a doua), vor fi lansate pe anul acesta, respectiv 2023. Filmul de animație se va concentra pe relația lui Miles Morales cu Gwen Stacy (Spider-Woman), precum și pe un anumit Spider-Man din anul 2099.

Data lansării: 7 octombrie 2022

Top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022
Spider-Man: Across the Spider-Verse

7. Lightyear

De la Captain America: The First Avenger, Chris Evans își schimbă scutul de vibranium cu aripi din aliaj teriliu-carbonic pentru „rolul” din Lightyear. De la Angus MacLane, co-regizorul filmului Finding Dory, Lightyear spune, pe deplin, povestea eroului spațial prezentat pentru prima dată sub formă de jucărie în originalul Toy Story (1995).

Filmul de animație îl va avea ca protagonist pe Evans în rolul „adevăratului” Buzz Lightyear. Inspirat de jucăria din camera lui Andy, pe care o știm cu toții, într-o poveste despre originea lui Buzz Lightyear, această aventură de animație științifico-fantastică diferită de tot ceea ce a făcut Pixar până acum.

Data lansării: 17 iunie 2022

Top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022
Chris Evans și Lightyear

8. Sonic the Hedgehog (II)

După ce se stabilește în Green Hills, Sonic este pregătit pentru mai multă libertate, iar Tom și Maddie sunt de acord să îl lase acasă în timp ce ei pleacă într-o vacanță binemeritată. Dar, de îndată ce aceștia pleacă, Dr. Robotnik se întoarce, de data aceasta cu un nou partener, Knuckles.

Ei sunt în căutarea unui smarald care are puterea de a construi și de a distruge civilizații. Sonic face echipă cu propriul său partener, Tails, și împreună pornesc într-o călătorie pentru a găsi smaraldul înainte ca acesta să cadă în mâinile greșite. Un film de animație plin de aventură și acțiune.

Data lansării: 8 aprilie 2022

Top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022
Sonic the Hedgehog (II)

9. Puss in Boots: The Last Wish

Unul dintre cele mai populare personaje din seria de filme de animație de mare succes Shrek, Motanul Încălțat, dublat de Antonio Banderas, a devenit în cele din urmă protagonistul propriului său film de aninație, Puss in Boots (2011), care a devenit un succes de box office.

Ei bine, de atunci se pare că a fost o pisicuță foarte ocupată și a consumat opt din cele nouă vieți ale sale. În Puss in Boots: The Last Wish, Motanul pornește într-o călătorie epică pentru a găsi mitica ultimă dorință care să-i permită să-și refacă cele opt vieți pierdute.

Data lansării: 23 septembrie 2022

Top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022
Puss in Boots: The Last Wish

10. Pinocchio

Anul acesta, lumea filmelor de animație ni-l va prezenta de două ori pe băiețelul de lemn, cu remake-ul live-action al clasicului animat din 1940 realizat de Robert Zemeckis pe Disney+ și cu mult așteptata adaptare stop-motion, după basmul original, a lui Guillermo Del Toro pentru Netflix.

Plasată în Italia fascistă a anilor 1930, versiunea lui Del Toro promite să fie o versiune mai întunecată și mai întortocheată a poveștii lui Carlo Collodi și prezintă o distribuție vocală de vedete, printre care Ewan McGregor, Christoph Waltz și Cate Blanchett. Cu un scenariu semnat de Patrick McHale, de la Over the Garden Wall, cu siguranță vom avea parte de ceva misterios.

Data lansării: 8 decembrie 2022

Top filme de animație pe care trebuie să le vezi în 2022
Pinocchio

Acestea sunt 10 dintre cele mai așteptate filme de animație ale acestui an. Dacă ai și alte recomandări, te așteptăm cu drag în secțiunea de comentarii. Vizionare plăcută!

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.