Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă îți plac filmele thriller care îți dau de gândit, te fierb la foc mic și te fac să pui la îndoială ceea ce știai sau nu știai despre lume, atunci acest articol este pentru tine. Mie, unul, îmi plac enorm acele filme care creează o atmosferă tensionată, obscură, din care nu înțeleg nimic decât la finalul filmului și care pe parcurs mă fac să-mi pun o mulțime de întrebări.

Iată cele mai așteptate top filme thriller ale anului 2022:

1. Isaac

Isaac 2022 film online
Isaac 2022 se află pe prima poziție în top filme thriller ce urmează a fi lansate în acest an

Isaac, un tânăr antreprenor de pompe funebre, care a moștenit afacerea de la tatăl său vitreg, o întâlnește pe Cassi, o chelneriță prietenoasă. Între cei doi se creează instant o legătură puternică și, după o noapte de pomină, ajung să pună la cale împreună o crimă. Un film de Josh Webber, cu R.J. Mitte, Dove Cameron și Austyn Knight.

Data apariției: 17 noiembrie 2022

2. Deep Water

Deep Water distributie
Distribuția filmului Deep Water 2022

Filmul Deep Water, care face parte din top filme thriller ce urmează să fie lansate în acest an, urmărește căsnicia lipsită de iubire a lui Vic și Melindei Van Allen, care constată că relația lor a ajuns la capăt. Pentru a evita complicațiile presupuse de divorț, Vic este de acord să îi permită Melindei să aibă alte aventuri, atât timp cât nu își părăsește familia. Însă lucrurile iau o întorsătură neașteptată în momentul în care Melinda descoperă un bărbat care i-ar oferi totul. Un film în regia lui Adrian Lyne, cu Ben Affleck, Ana de Armas și Tracy Letts, bazat pe romanul omonim al Patriciei Highsmith.

Data apariției: 2022

3. Gold

filmul gold cu zack efron
Filmul Gold cu Zack Efron în rol principal

Într-un viitor apropiat distopic, aflat într-un colaps social și ecologic, doi indivizi descoperă, în mijlocul deșertului, o mină uriașă de aur. Aceștia încearcă să o extragă folosind uneltele de bază din camionul lor, însă nu reușesc, așa că unul dintre ei este de acord să plece pentru a găsi echipamentul de excavare, în timp ce celălalt rămâne să păsească mina. Însă lucrurile o iau razna în momentul în care acesta nu se mai întoarce. Un film în regia lui Anthony Hayes, cu Zac Efron, Akuol Ngot, Thiik Biar și Andreas Sobik.

Data apariției: 13 ianuarie 2022

4. Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon film online
Killers of the Flower Moon film online

Când știrile conform cărora numeroși ai tribului Osage din Statele Unite au fost uciși în circumstanțe misterioase în anii 1920 și nimeni nu a plătit pentru acest lucru, FBI declanșează o anchetă de proporții în care este implicat J. Edgar Hoover, fostul director al agenției. Un film în regia lui Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio, Jesse Plemons, Robert de Niro și Bendan Fraser.

Data apariției: 2022

5. Sanity

O doctoriță care se află la conducerea unui centru de reeducare comportamentală pentru femei se străduiește să își mențină pacientele stabile atunci când una dintre colegele ei este găsită moartă. Încetul cu încetul, propria ei integritate mentală începe să se deterioreze, până în pragul colapsului. Un film în regia lui Lauren Mackenzie, cu Richard Riehle, Quinton Aaron, Massi Furlan și Lili Bordán.

Data apariției: 2022

6. Watcher

Watcher 2022 top filme thriller
Filmul Watcher 2022, în top filme thriller ale acestui an

O tânără și logodnicul ei se mută împreună într-un nou apartament. Deși lucrurile sunt la început liniștite, aceasta începe să aibă sentimentul că este urmărită de către un observator nevăzut, care se află într-o clădire învecinată. Un film în regia lui Chloe Okuno, cu Maika Monroe, Karl Glusman, Burn Gorman și românul Tudor Petruț.

Data apariției: 22 ianuarie 2022

7. Conundrum: Secrets Among Friends

Conundrum Secrets Among Friends thriller

Un film care urmărește o poveste de prietenie care durează mai multe decenii. După ce drumurile li se despart și nu se mai văd ani buni, aceștia decid să se reîntâlnească într-un weekend, la o casă de vacanță în Hamptons. Nu durează mult până când reîntâlnirea lor se transformă într-un iad, din cauza unor secrete care abia acum ies la iveală. Un film în regia lui Josh Webber, cu Cameron Bright, Paula Jai Parker, Parker McKenna Posey și Jo Marie Payton.

Data apariției: 11 februarie 2022

8. Don’t Worry Darling

Trailer Don’t Worry Darling 2022 cinematografe

O femeie casnică din anii ’50, care duce o viață liniștită alături de soțul ei într-o comunitate experimentală, începe să-și pună întrebări în legătură cu munca soțului ei și să se îngrijoreze de faptul că firma plină de farmec a acestuia ar putea ascunde secrete tulburătoare. Un film în regia Oliviei Wilde, cu Florenge Pugh, Gemma Chan, Olivia Wilde și Harry Styles.

Data apariției: 23 septembrie 2022

9. See How They Run

See How They Run 2022

În lipsă de idei, un regizor disperat de la Hollywood își propune să transforme o piesă de teatru populară într-un film. În momentul în care toți membrii producției sunt găsiți morți, inspectorul Stoppard, și polițistul începător Stalker își dau seama că se află în mijlocul unei anchete de-a dreptul bizare. În regia lui Tom George, un film cu Adrien Brody, Saoirse Ronan, Sam Rockwell și Ruth Wilson.

Data apariției: 2022

10. Shut In

Trailer oficial Shut In 2022

Atunci când o tânără mamă se baricadează într-o cămară pentru a se proteja de fostul ei iubit violent, ea trebuie să-și folosească toată imaginația pentru a-și proteja cei doi copii. Pe măsură ce pericolul se apropie și fostul ei iubit încearcă să pună mâna pe ea, aceasta trebuie neapărat să găsească o cale de scăpare. Un film în regia lui D.J. Caruso, cu Rainey Qualley, Jake Horowitz, Luciana VanDette și Vincent Gallo.

Data apariției: 10 februarie 2022

Acestea sunt 10 top filme thriller pe care le așteptăm cu sufletul la gură anul acesta. Câteva dintre ele au apărut deja, dar sunt și filme care urmează să apară. Deși unele nu au o dată oficială a lansării, vom reveni cu o reactualizare în momentul în care aceste informații vor fi disponibile. Tu ce recomandări ai? Ce filme thriller crezi că nu ar trebui ratate anul acesta în top? Te așteptăm în secțiunea de comentarii.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.