Călătoriile sunt acum mai dificil de efectuat ca niciodată. Granițele se redeschid și încep din nou să primească noi turiști. Simpla viză este acum înlocuită de o mulțime de doumente, însă cei care își doresc vacanțe nu se dau bătuți. În următoarele rânduri vom vorbi despre cele mai bune destinații de vizitat în 2022. Care sunt țările plasate în topul preferințelor companiilor de turism?

Cele mai bune destinații de vizitat în 2022                               

Mai puternic decât niciodată, gândul de a călători este un privilegiu. Acest lucru ne-a fost arătat temeinic în ultimii ani. Este o lecție oferită tuturor celor care vor să viziteze lumea. Pentru a putea călătorii sunt necesare bineînțeles câteva documente, dar de cele mai multe ori destinația finală reduce din grijile făcute de acestea. De la parcurile naționale, până la insule îndepărtate sau locuri mai puțin vizitate agențiile de turism fac oferte de nerefuzat.

Pe primul loc se află Antigua și Barbuda. Insulele gemene sunt pline de kilometri cu nisip alb și roz. Antigua este bine cunoscută pentru numeroasele plaje și pentru cele mai lungi petreceri duminica, din Caraibe. Barbuda este insula mai mică și a fost multă vreme destinația preferată de vacanță a Prințesei Diana.

Antigua
Antigua și Barbuda

Robert De Niro deține o stațiune în zonă, cu miliardarul australian James Packer. În aceste locuri crichetul este o afacere mare, iar evenimentele de acest tip sunt cele mai așteptate ale anului. Ambele insule sunt locații extrem de curate, pline de divertisment și reprezintă o oază de relaxare perfectă pentru oricine.

Insulele Bissagos, Guinea-Bissau sunt alte locații de vis pentru anul acesta. Format din 88 de insule, dintre care doar 23 sunt locuite, arhipelagul situat la aproximativ 48 de km de coasta Guineei Africii de Vest este o locație unică. Aici regulile sunt diferite, deoarece insulele sunt conduse de o societate matriarhală. Femeile dețin puterea, ele își aleg soții, propun căsătoria și își construiesc propriile case.

biosphere 2
Biosfera Unesco

Biosfera UNESCO – locul desprins parcă din alt univers

Puținii turiști ce pot vizita Rezervația Biosferei UNESCO sunt răsplătiți cu plaje impecabile, parcuri naturale și ape albastre și foarte calme. Grupul de insule poate fi accesat cu barca, feribotul sau aeronavele ușoare. Acesta deține o abundență extraordinară de faună sălbatică, inclusiv specii protejate rare. Se găsește crocodilul de Nil, lamantinul african, dar și aproximativ 500 de specii de păsări. Acesta este și unul dintre motivele pentru care este plasată în cele mai bune destinații de vizitat în 2022.

Chile – fâșia lungă și subțire dintre Ocean și Munți

Chile se încadrează și ea în cele mai bune destinații de vizitat în 2022. Liderul mondial în ecoturism și aventuri în aer liber, Chile este situată între oceanul Pacific și Munții Anzi. Atacama sau Valle de Luna sunt peisaje parcă desprinse din altă lume. Pline de formațiuni stâncoase, apusuri de soare minunate și colorate, Chile este o destinație perfectă pentru o vacanță lungă și relaxantă. În această țară vei descoperi specia de flamingo într-o culoare roz viu, la laguna Chaxa.

Screen Shot 2020 02 05 at 13 33 36
Chile

Tot în Chile vei avea parte de cascade și faună sălbatică – ideale pentru pasionații de natură. În 2021, Organizația Mondială a turismului a numit două locuri din Chile drept ”Cele mai bune sate turistice”.

Acestea sunt cele mai bune destinații de vizitat în 2022, însă pe listă sunt adaugate și mariile țări din Europa. În topul preferințelor turiștilor și agențiilor de turism se află și Cape Breton, Nova Scoția; Dijon, Franța sau Disko Bay, Groelanda. Acestora li se alătură și Napoli, Italia sau Ollantaytambo din Peru.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.