Free cookie consent management tool by TermsFeed

Am pregătit pentru tine un top cu cele mai bune destinații de vizitat, pentru că știm că această vară va fi una lungă, numai bună pentru vizitat țări străine sau redescoperit România. Astfel, în listă am cuprins țări cu destinații turistice frumoase, care merită văzute măcar o dată în viață, bazându-ne în același timp pe accesibilitate și posibilitatea de a ajunge cât de cât rapid la ele, fără a intra prea mult în economii sau pierde mult timp pe drum. Evident, este mult mai accesibil să ajungi în respectivele locații cu avionul, iar apoi să beneficiezi de mijloacele de transport în comun. Totuși, chiar și a descoperi orașul la pas se poate dovedi a fi o experiență deosebit de plăcută și relaxantă (asta dacă și vremea îți permite acest lucru, pentru că se anunță a fi o vară foarte, foarte călduroasă). În cele din urmă, este vorba despre cu cine mergi în vacanță, nu neapărat unde mergi!

În realizarea acestui top destinații de vizitat am luat în calcul, de asemenea, și popularitatea diferitelor regiuni, bazându-ne pe cât de multe obiective turistice poți vedea, impactul acestora și dacă, într-adevăr, merită o vacanță în orașul respectiv. Normal, trebuie luate în calcul multe alte variabile, dar experiența unei călătorii este deseori reprezentată de „amintirile cu care rămâi”, nu? Iar splendoarea naturii, efervescența arhitecturală, culoarea locală a anumitor regiuni, tradițiile și obiceiurile, toate acestea transformă un oraș altfel simplu într-un adevărat centru turistic complex. Dacă ai noroc, poți găsi bilete de avion la prețuri de nerefuzat, dus-întors. Legat de cazări, există foarte multe opțiuni, iar uneori chiar nu-i nevoie să rezervi o cameră la un hotel pentru a te simți bine, poți închiria și un apartament.

Fără să mai lungim lucrurile, iată cele mai bune destinații de vizitat pentru o vacanță de neuitat!

Plovdiv (Bulgaria)

Plovdiv este un oraș din Bulgaria, iar dealurile sale emblematice sunt locuite de peste 8000 de anii, ceea ce face ca acest oraș să fie unul dintre cele mai vechi orașe din lume care au fost locuite în permanență. Înainte ca romanii să asedieze orașul și să-i preia controlul, tracii l-au deținut timp de câteva mii de ani. Iar asta înseamnă, implicit, că arhitectura orașului reprezintă un mix între cele două stiluri, iar ansamblul de monumente maiestuos construite este dezgropat și expus, chiar și astăzi, în acest oraș.

Teatrul Roman este una dintre cele mai complexe ruine care încă persistă, în timp ce orașul vechi de pe dealul orașului este un fel de muzeu în aer liber, unde vei găsi biserici vechi, conace construite de negustori bogați din istoria orașului, ale căror uși sunt deschise pentru vizitatori și accesul publicului. Împreună, toate aceste note arhitecturale creează o culoare locală istorică, încântătoare, unde culturile orientale și occidentale au interacționat timp de secole întregi.

Ce este orasul Plodviv?
Panorama foto Plodviv, Bulgaria

Istanbul (Turcia)

Cel mai mare oraș al Turciei – Istanbul – este o metropolă uriașă și plină de viață, o minune arhitecturală complexă și, evident, o bijuterie culturală. Chiar dacă este un oraș agitat, ca orice alt mare oraș, Istanbulul este situat parcă strategic în apropierea unora dintre cele mai de invidiat destinații turistice din Turcia, numai bune de vizitat pentru a lua o pauză de la agitația orașului. De la situri arheologice care păstrează amprenta istoriei, la plaje idilice, orașe istorice, zona din jurul Istanbulului este bogată atât în modernitate, cât și în natură, cu peisaje de neuitat și clădiri dintre cele mai spectaculoase.

Deși a avut mai multe nume diferite de-a lungul timpului, Istanbulul a fost locuit continuu timp de mai bine de 3000 de ani. Situarea sa strategică în apropierea Mării Negre a făcut din acest oraș unul dintre principalele centre culturale, artistice și economice ale zonei timp de secole întregi. Acum, cu o populație de aproape 15.000.0000 de locuitori, Istanbulul este unul dintre cele mai mari orașe din lume, dar și o atracție turistică pentru oameni de pe întreg mapamondul.

Ce este Orașul instanbul?
Fotografie de la înălțime a orașului Istanbul

Atena (Grecia)

Capitala Greciei moderne și centrul societății Greciei antice, Atena este unul dintre leagănele civilizației europene, epicentrul a numeroase resorturi sociale ale zilei de astăzi. Orașul contemporan este plin de repere antice, minuni arhitecturale, iar bucătăria savuroasă, somptuoasă, cultura vibrantă, îl face să fie unul dintre cele mai populare orașe de destinații turistice din lume. Tururile sunt o modalitate excelentă de a cunoaște numeroasele fețe ale Atenei, permițându-ți să experimentezi atât latura istorică a orașului, cât și cultura modernă.

Nu există nicio limită privitoare la numărul de temple dorice, ionice, statuile, vasele și figurinele arhaice pe care să le privești înainte de a obosi. În diferitele muzee poți vedea discurile de balote de la curțile Greciei Antice, poți păși în Teatrul lui Dionisos, chiar în locul în care Euripide și Aristofan și-au pus în scenă piesele, te poți plimba prin Agora, pe același drum pe care, cândva, călcau Platon și Socrate. Atena este de toate – de la un sit arheologic complex, până la un labirint de alei construite peste cartierele rezidențiale ale Atenei antice.

Ce este orașul Atena?
Atena, centrul societății Greciei antice

Mykonos (Grecia)

Myokonos este una dintre cele mai interesante și fermecătoare insule din Grecia. Pe lângă faptul că este cunoscută drept una dintre acele destinații de vacanță pline de viață, cu nopți vibrante, vii, insula găzduiește și sate rustice, zone liniștite de coastă și o istorie lungă, care datează din cele mai vechi timpuri. Este o insulă „cu două fețe”: îți poți petrece ziua explorând drumuri sinuoase de țară, înainte de a-ți petrece serile și noaptea petrecând și relaxându-te.

Există o mulțime de oportunități pentru excursii de o zi în orașul plin de viață Mykonos de pe coasta de vest, prin restul insulei. Poți găsi plaje, temple grecești, biserici istorice, cătune idilice, ferme pitorești, ruine și, datorită faptului că Mykonos este situat în inima Mării Egee, odată ce ai explorat tot ce are de oferit insula (și nu puține), există o mulțime de alte insule grecești frumoase care se găsesc în apropiere – cu feribotul poți ajunge rapid spre Paros, Naxos, Tinos, și acestea sunt doar câteva dintre numeroasele insule.

Insula Mykonos din Grecia
Mykonos, cea mai interesantă și fermecătoare insulă din Grecia

Kalamaria (Grecia)

La sud de Salonic (un alt oraș superb din Grecia care merită vizitat), se află Salamaria, o suburbie înființată în anii 1920, odată cu sosirea refugiaților anatolieni și georgieni în timpul războiului greco-turc. În grecia, Kalamaria este cunoscută în special pentru Palataki, un conac neoclasic situat pe un promontoriu, care a fost cândva preferat drept reședință de către familia regală greacă și de către mulți alți prim-miniștri greci, dar care în prezent e în renovare.

Chiar în partea de nord a municipiului începe Nea Paralia, o lungă promenadă finalizată în 2013 și care duce până la Turnul Alb din Salonic, printr-un lanț fabulos de parcuri tematice. În apropiere de Kalamaria se află plaje cu nisip auriu, ape curate, peisaje naturale splendide și cel mai mare mall din sud-estul Europei. Centrul orașului Salonic și monumentele și muzeele sale antice, care poartă o istorie veche de secole, sunt extrem de accesibile pornind din Kalamaria, ceea ce înseamnă că alegând această destinație turistică poți ajunge cu ușurință în alte părți.

Ce este Kalamaria?
Kalamaria, o suburbie superbă ce aparține orașului Salonic

Vatican (Italia)

Plin de opere de artă incredibile, arhitectură remarcabilă și cu o istorie veche de sute de ani, Vaticanul este, pur și simplu, fascinant de vizitat. De fapt, este una dintre cele mai mari destinații turistice din lume. Și are și motive, pentru că dacă ajungi acolo, ești absolut uimit de frumusețea absolută a ceea ce te înconjoară. Explorarea amplelor colecții papale din Muzeele Vaticanului este o experiență unică, impresionantă, în timp ce fresce, sculpturi și picturi care datează de secole întregi parcă se uită la tine.

Tavanul Capelei Sixtine, pictat de către Michelangelo Buonarotti, cu siguranță este una dintre cele mai uimitoare realizări ale omenirii. Cu vilele și grădinile papale pe care le poți vizita, precum și impunătoarea Bazilică din Piața Sfântul Petru, vei vrea să vezi tot ce-ți poate oferi acest stat enclavă din inima Romei. Evident, de-aici poți merge în alte orașe din Italia, cum ar fi chiar Roma (unde, de fapt, se și află Vaticanul).

Vaticanul, orașul sfânt din Italia
Vaticanul este una dintre cele mai mari destinații turistice din lume

Coasta Amalfi (Italia)

Coasta Amalfi este, după cum îi spune și numele, o întindere de coastă splendidă, situată de-a lungul Golfului Salerno și a Mării Tireniene, în provincia Salerno din sudul Italiei. Datorită frumuseții sale naturale de neegalat și a siturilor antice precum Pompei și Herculaneum, este una dintre cele mai mari zone turistice ale țării și a fost declarată Patrimoniu Mondial UNESCO pe la mijlocul anilor ’90. Vremea din zonă, pe timpul verii, este una plină de soare, plus că regiunea este una dintre cele mai mari producătoare de lămâi din Italia (surprinzător sau nu, tot aici a luat naștere și faimosul lichior de lămâie, numit limoncello). Cadrul natural al regiunii este absolut uluitor.

Locul atrage anual mii de turiști, litoralul cuprinzând orașe absolut superbe care îmbrățișează munții, plaje aurii, cu ape curate, peisaje sublime care te lasă cu gura căscată. Transportul este bine pus la punct și există un program regulat de autobuze și trenuri care circulă spre și dinspre majoritatea destinațiilor populare. Case multicolore, orașe cu imagini splendide, pentru amintiri de neuitat. Tocmai de asta am inclus Coasta Amalfi în top destinații turistice din acest an, alături de multe alte locuri pe care chiar merită să le vizitezi.

Ce este coasta Amalfi
Coasta Amalfi este una dintre cele mai mari zone turistice ale Italiei

Didim (Turcia)

Încadrată de câmpuri de bumbac și grâu, cu peisaje naturale uluitoare, această stațiune turistică de dimensiunii medii de pe coasta turcească a Mării Egee își are etimologia numelui de la Didyma, un sanctuar arhaic al Greciei antice. În Didim se găsește Templul lui Apollo, vechi de aproximativ 2300 de ani, aflat într-o stare de conservare foarte bună și este legat de orașul antic Miletus, aflat la câțiva kilometri spre nord, printr-o „Cale Sacră”. Drumul este presărat cu minuni naturale și peiesaje pe care nu le-ai putea uita vreodată.

Ruinele templului sunt încântătoare, iar măreția sa chiar te lasă cu gura căscată. De asemenea, poți vedea ruinele a multor orașe care, cândva, se aflau de-a lungul unui golf care a fost șters de pe hartă cu sute de ani în urmă, când delta râului Meander a secat. Cu toată această istorie străveche, efervescentă, orașul Didim modern strălucește prin plajele sale aurii de pe golfurile nisipoase, golfulețele stâncoase mici, toate cu ape cristaline și numai bune pentru a te răcori într-o zi toridă de vară. Faptul că ai atât de multe de văzut și că te poți oricând relaxa la soare chiar îl face să fie o atracție turistică ce merită vizitată.

În Didim se găsește Templul lui Apollo
Didim este o stațiune turistică din Turcia, ce are ieșire la Marea Egee

Nisipurile de Aur (Bulgaria)

Nu cred că surprinde pe nimeni faptul că, într-adevăr, am trecut și Nisipurile de Aur în top destinații de vizitat. De ce? Pentru că, ei bine, Nisipurile de Aur rămâne o stațiune care poate fi descrisă drept „capitala petrecerilor din Europa”, unde întâlnești petrecăreți în cluburi și baruri pline de la începutul lunii iulie până la pe la mijlocul lunii august. Este una dintre acele destinații „zgomotoase” din Bulgaria care atrage studenți, pentru o vacanță plină de acțiune, efervescentă și de neuitat.

Plaja este superbă, o întindere nesfârșită de nisip, un parc acvatic, parc de distrații, scufundări și excursii de-o zi – această stațiune are chiar orice. Se află la aproximativ 15 km de orașul Varna, de care este legat printr-o serie de stațiuni și comunități rezidențiale. De aceea, poți oricând merge într-un alt oraș, la un preț rezonabil, cu un peisaj pitoresc și climă extrem de plăcută. De asemenea, prin zonă se găsesc foarte multe atracții turistice, deși Nisipurile de Aur este mai mult o stațiune în care mergi și te relaxezi la soare, pe un șezlong, alături de un cocktail și o carte bună, pentru a te pregăti de nebunia ce urmează seara.

Ce sunt Nisipurile de Aur din Bulgaria
Stațiunea „Nisipurile de Aur”, supranumită și „capitala petrecerilor din Europa”

Antalya (Turcia)

Ceea ce astăzi este cea mai mare stațiune de pe Riviera turcească, a fost fondată cândva, pe o bucată stâncoasă de coastă de către un rege din Pergamon, în secolul al II-lea î.Hr. drept port pentru puternica sa flotă maritimă. În secolele anterioare, în apropiere au apărut orașe în întreaga regiune antică a Pamfiliei, unele căzând în fața lui Alexandru cel Mare, altele rezistând încercărilor sale de ale cuceri. Ruinele lăsate în urmă sunt incredibil, păstrând urme de istorie care spun povești despre „ce-a fost odată”.

Ruinele magnifice ale orașelor Perge, Aspendos, Termessos sunt extrem de aproape și, de asemenea, au lăsat în urmă mii de artefacte splendide, acum expuse la Muzeul Arheologic din Antalya. De fapt, este una dintre cele mai importante stațiuni de pe litoralul mediteranean, care se dezvoltă într-un ritm amețitor: centre comerciale, hoteluri superbe, cluburi. Însă există și o splendoare naturală fermecătoare – cascade, plaje luxoase și colosalii munți Bey și Taurus, impozanți și de o frumusețe cuceritoare.

Ce este Antalya
Foto Antalya, Turcia

Veneția (Italia)

Din cele mai bune destinații de vizitat nu putea să lipsească Veneția. Bineînțeles, este un oraș de-o frumusețe uluitoare, cu o semnificație istorică aparte, deosebită, dar unic și prin faptul că nu seamănă cu niciun alt oraș din Italia. Capitala regiunii Veneto din nordul Italiei, Veneția se află, de fapt, pe 117 insule mici, conectate printr-o rețea de poduri și canale. Populația de 250.000 de locuitori pălește în fața milioanelor de vizitatori din întreaga lume, care contribuie extraordinar de mult al economia locală.

În timpul perioadei renascentiste și a Evului Mediu, Veneția a fost o fortăreață extraordinar de puternică, servind drept important centru financiar și militar. În plus, a fost un loc care a cunoscut o mare dezvoltare și explozie culturală și artistică, renumit în întreaga lume. Astăzi, rămâne un important centru economic și unul dintre cele mai populare orașe turistice din lume – obiective precum Bazilica Sfântului Marcu și Marele Canal atrag milioane de vizitatori anual. Odată ajuns în acest oraș, cu siguranță îți vei dori să mai ajungi o dată. Și, probabil, nici a doua oară nu vei simți că ai avut parte de îndeajuns de multă parte din acest oraș uimitor.

Capitala regiunii Veneto din nordul Italiei
Panoramă foto Veneția, Italia

Florența (Italia)

Florența se află chiar în inima Italiei și găzduiește unele dintre cele mai incredibile și superbe muzee și galerii din lume. Ai putea petrece o săptămână întreagă hoinărind de la de la Uffizi la Ospedale degli Innocenti, de la Galleria dell’Accademia la Muzeul Bargello și totuși abia ai reușit să zgârii suprafața patrimoniului artistic și științific păstrat în acest oraș magic. În timpul istoriei antice, Florența a fost cândva oraș roman, dar apoi s-a dezvoltat, aclamat ca epicentrul mișcării perioadei Renașterii, iar de-a lungul secolelor al XII-lea, al XV-lea și al XVI-lea, a fost unul dintre cele mai importante orașe din lume. Nu doar că important, dar și extraordinar de frumos.

Faptul că se află chiar în centrul Italiei face din Florența un punct de plecare excelent pentru a explora și restul țării. Este o minune arhitecturală, unul dintre cele mai importante orașe culturale și istorice din sufletul Italiei, având o rețea bine dezvoltată, cu legături cu Pisa și Bologna. Capitala Toscanei, Florența are aproximativ 385.000 de locuitori și o populație metropolitană mai mare de 1,5 milioane de locuitori. Printre locuitorii notabili ai Florenței se numără Machiavelli, Lorenzo Medici, Dante, Michelangelo, Donatello, Galileo și Rafael, oameni care s-au remarcat în întreaga lume. Nu am putut să nu includem Florența în top.

Florența se află chiar în inima Italiei
Florența este unul dintre cele mai importante orașe culturale și istorice din sufletul Italiei

Sofia (Bulgaria)

Capitala Bulgariei are foarte multe povești de spus, iar fiecare atracție istorică îți va oferi o nouă perspectivă asupra trecutului complicat și tumultuos al acestui oraș. Bisericile de aici și-au petrecut mare parte din existență (câteva secole) drept moschei, cu arhitectură sovietică sau istorie romană care încă este în plin proces de descoperire, îmbinându-se (chiar plăcut) cu modernitatea orașului. Sofia este cel mai populat oraș al Bulgariei, situat aproape de centrul Balcanilor, oarecum echidistant între Marea Neagră și Marea Adriatică.

Este un oraș uimitor „din lumea veche”, dar care s-a modernizat foarte mult în ultimii cincisprezece-douăzeci de ani. Orașul adună la un loc biserici impresionante, rămășițe ale arhitecturii din epoca sovietică și o mulțime de situri istorice care merită văzute și vizitate. Are, de asemenea, o bogată istorie a artei și o cultură culinară efervescentă, care îmbină o serie de influențe internaționale, într-o bucătărie vibrantă și unică.

Sofia este cel mai populat oraș al Bulgariei
Capitala Bulgariei, Sofia, fotografie de sus

Fethiye (Turcia)

Oamenii trăiesc în acest oraș uimitor, situat într-o port natural de pe Riviera turcească, încă de acum 5000 de ani. Fethiye a fost cândva Telmessos, o parte importantă din Lycia antică, o confederație de orașe-state independente. Lycienii erau cunoscuți pentru obiceiurile lor unice de înmormântare, lăsând în urmă sarcofage vechi de 2500 de ani pe străzile din Fethiye, precum și minunate morminte rupestre în stâncile din afara orașului. Istoria acestei regiuni este fenomenală, captivându-te prin culoare și originalitate.

Astăzi, Fethiye este o stațiune de vacanță populară, care păstrează un echilibru între modern și antic, un punct de intrare accesibil printre ruinele îndepărtate ale orașelor lyceene, canionul Saklıkent de 18 kilometri și plaja și laguna extraordinară de la Ölüdeniz Dar sunt multe lucruri de iubit în stațiunea în sine, de la piața săptămânală autentică, locală, care adună laolaltă oameni ce-ți „livrează” o porți zdravănă de cultură locală, obiceiuri și tradiții, până muzeele complexe, ruinele și aleile răcoroase și umbroase ale orașului vechi.

Unde se află Fethiye
Fethiye este o stațiune de vacanță, în Turcia

Dubrovnik (Croația)

Situat pe frumoasa coastă adriatică din zona de sud a Croației, Dubrovnik este un oraș cu o istorie bogată și zbuciumată, care a fost interzis turiștilor o mare parte din secolul al XX-lea. Atunci, când lucrurile s-au mai liniștit, a devenit din nou o destinație populară pentru călătorii din întreaga lume, care se înghesuie să descopere minunățiile naturale, arhitecturale și monumentale ale acestui oraș. Este, de asemenea, un magnet pentru fanii Game of Thrones și adesea numită „Perla Adriaticii”.

Orașul croat de coastă, Dubrovnik, este maiestuos și fermecător. O bijuterie ascunsă în Europa de Est, a căpătat popularitate în special datorită emisiunilor de televiziune și filmelor care au folosit peisajul său pitoresc în creațiile cinematografice. Este improbabil să te plictisești de frumusețea și farmecul Dubrovnikului, dar de-aici poți vizita, cu ușurință, și alte orașe din Croația. Există foarte multe locuri, peisaje naturale și obiective turistice care merită văzute și vizitate.

Dubrovnik este situat pe coasta adriatică din zona de sud a Croației
Dubrovnik este bijuterie ascunsă în Europa de Est

Corfu (Grecia)

Bun, bun, știm că în top cele mai bune destinații de vizitat am inclus foarte multe locuri din Grecia, dar cum să nu o facem atunci când această țară ne pune la dispoziție atât de multe locuri frumoase? Situată printre un lanț de insule din Marea Ionică, insula grecească Corfu este un paradis cu ape albastre, care se remarcă mai ales prin plajele sale fantastice, casele splendide, arhitectura bizantină cu străzi înguste. Coasta Corfu este presărată cu stațiuni, unele mai frumoase decât altele, dar toate splendide. Efervescența culorii locale este evidențiată de faptul că, într-o măsură, modernismul se îmbină perfect cu tradiționalismul.

Cei mai mulți oaspeți își propun să se bucure de soare, nisip și surf, dar și să exploreze minunăția acestei insule, culoarea, să-i simtă pulsul istoric, dar și atracțiile naturale și culturale. Fiind a doua insulă ionică (dacă e să raportăm la mărime), aceasta a văzut bizantinii, venețienii, francezii și britanicii venind și plecând în ultimii 1000 de ani – și fiecare și-a lăsat, într-un fel sau altul, amprenta. Orașul vechi, Corfu City, este inclus în Patrimoniul Mondial, păzit de două puternice fortărețe venețiene care au rezistat la asediul Imperiului Otoman. Corfu păstrează o bună bucată din istoria care caracterizează identitatea Greciei.

Corfu este un paradis cu ape albastre
Corfu, frumoasa insulă grecească

Varna (Bulgaria)

Cel de-al treilea oraș din Bulgaria ca mărime, Varna, este un port la Marea Neagră și de mai bine de un secol a fost un refugiu de vară pentru toată lumea – de la nobilimea bulgară, bazată, până la tinerii petrecăreți de toate vârstele. Tinerii în vârstă de până la 20 de ani pot merge în barurile și cluburile de noapte din Varna, dar cu siguranță oameni de toate vârstele pot găsi ceva pe gustul lor în acest oraș. De fapt, există atât de multe lucruri pe care le poți face încât nu ai cum să te plictisești vreodată. Important este să mergi cu cine trebuie, că lucruri sunt de făcut (după cum am spus, de multe ori contează nu neapărat unde mergi, ci cu cine mergi).

Cea mai veche comoară de aur din lume (veche de mai bine de 6000 de ani) este expusă la muzeul de arheologie al orașului și, dacă acest lucru nu este îndeajuns de convingător, poți vedea formațiuni stâncoase naturale fantastice, poți face drumeții printr-un deșert adevărat, poți călători înapoi în vremurile comunismului vizitând muzee, martor la arhitectura specifică sau poți petrece zile fierbinți, relaxante, în timp ce savurezi un cocktail, într-un șezlong pe-o plajă de-a lungul Mării Negre, bronzându-te, fără griji, la soare. Și bucurându-te de vacanță!

Este cel de-al treilea oraș din Bulgaria ca mărime
Varna este un frumos oraș din Bulgaria, cu port la Marea Neagră

Pisa (Italia)

Populația Pisei însumează aproximativ 100.000 de locuitori din regiunea Toscana din centrul Italiei. Este cel mai bine cunoscut în întreaga lume ca fiind orașul în care se găsește celebrul Turn Înclinat din Pisa, construit inițial în secolul al XII-lea și înalt de aproape 60 de metri. Deși înclinat la aproape cinci grade, este încă posibil ca vizitatorii și turiștii să escaladeze cele 296 de trepte ale sale pentru a avea o imagine de ansamblu a regiunii înconjurătoare.

Chiar dacă turnul este principala atracție a orașului, turiștii sunt surprinși să constate că existe și multe alte obiective turistice, în imediata vecinătate, care merită vizitate. Începând cu secolul al XI-lea, Pisa a ieșit în evidență ca fiind principala republică maritimă a Italiei. Pentru cei care doresc să viziteze Pisa, acest oraș are o gamă fantastică de clădiri istorice frumoase și, într-adevăr, se mândrește cu peste 20 de biserici istorice, cu arhitectură superbă. În plus, Pisa are și muzee care se remarcă la nivel mondial și peisaje superbe de-a lungul râului Arno. Acest oraș istoric servește drept punct de plecare excelent pentru cei care doresc să exploreze regiunea Toscanei. Pentru că Italia este o țară fascinantă, plină de locuri care merită vizitate!

Pisa este situat în regiunea Toscana din centrul Italiei
Pisa este orașul în care se găsește celebrul Turn Înclinat

Santorini (Grecia)

Santorini este una dintre numeroasele insule vulcanice pitorești cunoscute mai ales pentru formațiunile geologice uimitoare, priveliștilor panoramice ale mării și clădirilor impresionante vopsite în alb. Acestea sunt așezate în mijlocul unor terase antice sculptate în munții de pe malul mării și, deși în sezonul turistic poate fi destul de aglomerat, mulți vizitatori aleg să meargă în Santorini între aprilie și mai, când vremea este mai caldă și aglomerația mai mică.

Santorini se mândrește cu o istorie care datează de aproape 4000 de ani, cu unele dintre cele mai impresionante frumuseți naturale din zonă și cu arome gastronomice și vinicole vibrante, toate atrăgând vizitatori și turiști din întreaga lume. Extraordinara insulă Santorini, din sudul Mării Egee, se află pe bucata estică a unei caldere prăbușite, ceea ce-i dă un aer boem, special, meritând văzută măcar o dată în viață. De asemenea, de aici poți pleca și în alte locuri.

Santorini, Grecia, este o insulă vulcanică
Santorini are o istorie care datează de aproape 4.000 de ani

Zheravna (Bulgaria)

Zheravna, un sătuc rustic din comuna Kotel, regiunea Silven, Bulgaria, este probabil una dintre cele mai mari surprize ale acestui top destinații de vizitat. De ce? Pentru că acest sătuc de 53 de km² păstrează în el tot ceea ce înseamnă renașterea națională bulgară, fiind o imagine primitivă a unuia dintre cele mai emblematice stiluri arhitecturale vechi ale Bulgariei. Sătucul este așezat la poalele munților Balcani, între tufișuri dense de pini bosniaci și ulmi albi, unde pare aproape ca fiind deja integrat în decor, format în aspectul pietros al ținutului, îmbrăcat în lemn. Totul parcă este desprins dintr-o poveste, în care ne-am reîntors la originile vieții!

Căsuțele care împânzesc străzile pietruite sunt frumos restaurate, fiind expuse peste 150 de exemple de fațade tipice, autentice, realizate din lemn masiv. Situri precum Casa Yordan Yovkov și Biserica Sfântul Nicolae, plină de icoane, atrag cei mai mulți turiști, în timp ce alții se îndreaptă spre Parcul Rural August Dobromiritsa din apropiere, unde au loc festivaluri periodice, care celebrează costumele populare, tradițiile și obiceiurile, acompaniate de muzică bulgărească originală, efervescentă și foarte surprinzătoare, mai ales la instrumentație.

Zheravna, un sătuc rustic din comuna Kotel
Sătucul este așezat la poalele munților Balcani

Ei, bine, acesta a fost top cele mai bune destinații de vizitat, și sperăm că v-am inspirat în a face cea mai bună alegere. Știm că am fi putut surprinde mult mai multe destinații pe listă, însă am încercat să ne limităm doar la câteva, după părerea nostră frumoase și care chiar merită vizitate. Dacă ai și alte recomandări de destinații de vizitat, le așteptăm! Vacanță plăcută să ai!

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.