Free cookie consent management tool by TermsFeed

Procesul de alegere al unei trotinete bune poate fi dificil pentru unele persoane, mai ales dacă se află la început în acest domeniu. Există atât de multe informații și atât de multe modele pe piață, fiecare cu propriile puncte forte și slabe încât alegerea poate fi dificilă. La aceasta se adaugă faptul că nu există întotdeauna un ghid simplu și clar care să rezume toate aspectele de luat în considerare și diferitele argumente pro și contra pentru a alege una dintre cele mai bune trotinete electrice.

Din acest motiv, am decis să rezumăm totul despre trotinetele electrice într-o manieră cuprinzătoare, explicând într-un mod foarte simplu fiecare aspect care trebuie luat în considerare cu atenție atunci când faceți o achiziție.

Acest ghid se va dovedi deosebit de util pentru toți cei care abordează acest domeniu pentru prima dată și care doresc să aibă răspunsul la întrebarea: care este cea mai bună trotinetă electrică?

Ei bine, nu se poate răspunde la această întrebare fără a răspunde la alte întrebări. Acest lucru se datorează faptului că nu există cea mai bună trotinetă electrică, dar există cea mai bună trotinetă electrică pentru nevoile dumneavoastră.

Pure Air Pro (2021)

Pure Air Pro (2021), construcție solidă și autonomie excelentă
Pure Air Pro, cu o viteză maximă de 15,5 mph

Pure Air Pro este o trotinetă electrică care oferă o calitate solidă a construcției și o autonomie excelentă. Cu toate acestea, cam dificil de transportat din cauza greutății ridicate, iar bateria se descarcă rapid la viteze mari. Trotineta are o viteză maximă de 15,5 mph la turație maximă și o autonomie maximă de 50 km și se pliază ușor pentru depozitare și transport. Trotineta are, de asemenea, un far, o lumină spate și o lumină de frână. Trotineta este livrată cu un încărcător și un manual de instrucțiuni. Pure Air Pro este o opțiune bună pentru cei care caută o trotinetă electrică cu o calitate solidă a construcției și o autonomie excelentă.

Pure Air

Pure Air oferă un mix bun de caracteristici și performanțe pentru prețul său
Pure Air este o trotinetă electrică bună, de clasă medie

Pure Air este o trotinetă electrică bună, de clasă medie. Nu este la fel de rapidă sau cu o autonomie atât de mare ca unele dintre modelele mai scumpe de pe piață, dar oferă un mix bun de caracteristici și performanțe pentru prețul său. Principalul dezavantaj este greutatea sa; la 16,5 kg, nu este cea mai ușoară trotinetă, așa că ar putea fi puțin dificil de transportat pe scări sau în mijloacele de transport în comun. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei trotinete electrice bună și accesibilă, Pure Air merită cu siguranță luată în considerare.

Xiaomi M365 Pro

Xiaomi M365 Pro este un scuter cu preț mediu care oferă caracteristici și specificații care rivalizează cu modele mult mai scumpe
Xiaomi M365 Pro este o trotinetă care excelează pe șosele

Xiaomi M365 Pro este un scuter cu preț mediu care oferă caracteristici și specificații care rivalizează cu modele mult mai scumpe. Cu o platformă mare și mânere antiderapante, este ideal pentru cei care au nevoie de o trotinetă robustă și fiabilă. De asemenea, are un motor puternic care poate atinge viteze de până la 15,5 mph, ceea ce îl face excelent pentru naveta sau pentru plimbările în parc. Dezavantajul M365 Pro este că butonul de control poate fi greu de atins și este lent la schimbarea vitezelor. În general, totuși, este o opțiune excelentă pentru cei care caută o trotinetă de înaltă calitate la un buget redus.

Segway-Ninebot ES4

Segway-Ninebot ES4 excelentă pentru oricine caută un mod accesibil, sigur și eficient de a se deplasa
Segway-Ninebot ES4 este o trotinetă electrică bună care pune siguranța pe primul loc

Segway-Ninebot ES4 este o trotinetă electrică excelentă pentru oricine caută un mod accesibil, sigur și eficient de a se deplasa. Viteza maximă de 18,6 mph este suficient de rapidă pentru majoritatea deplasărilor, iar autonomia de 45 km înseamnă că puteți merge foarte departe cu o singură încărcare, mai mult decât cu majoritatea celorlalte trotinete electrice. Segway-Ninebot ES4 vine, de asemenea, cu câteva caracteristici de siguranță excelente, inclusiv benzi reflectorizante pentru a vă ajuta să fiți văzut în condiții de lumină slabă și un sistem de lumini față și spate pentru a vă ajuta să vedeți și să fiți văzut. Singurul dezavantaj al Segway-Ninebot ES4 este că înălțimea ghidonului nu e reglabilă, astfel încât s-ar putea să nu fie confortabil pentru toată lumea. Dar dacă sunteți în căutarea unei trotinete electrice excelente, Segway-Ninebot ES4 ar trebui să fie cu siguranță în fruntea listei dumneavoastră.

Xiaomi Mi Electric Scooter

Xiaomi Mi Electric Scooter este un model ușor și compact
Xiaomi Mi Electric Scooter este cea mai cunoscută trotinetă electrică în întreaga lume

Xiaomi Mi Electric Scooter este o alegere populară pentru cei care caută o trotinetă electrică. Este un model ușor și compact, ceea ce îl face ușor de transportat și de depozitat. De asemenea, are o viteză maximă de 15 mph și o autonomie de 30 km, ceea ce o face o opțiune bună pentru cei care fac naveta. Cu toate acestea, există unele dezavantaje ale scuterului electric Xiaomi Mi Electric Scooter. În primul rând, platforma de susținere a picioarelor este relativ mică, ceea ce poate fi nepotrivit pentru unii utilizatori. În al doilea rând, autonomia este relativ mică la accelerații maxime, ceea ce înseamnă că este posibil să fie nevoie să încărcați trotineta mai des. Dar, în general, Xiaomi Mi Electric Scooter este o alegere bună pentru cei care caută o modalitate accesibilă și convenabilă de a se deplasa în oraș.

Cum să alegi cea mai bună trotinetă electrică

Putere

Atunci când alegeți un o trotineta electrică, puterea este un aspect important. O trotinetă cu mai multă putere va putea merge mai repede și va putea urca mai ușor dealurile. Cu toate acestea, o trotinetă puternică va fi, de asemenea, mai grea și mai scumpă. Prin urmare, este important să vă gândiți la modul în care veți utiliza trotineta înainte de a decide de câtă putere aveți nevoie. Dacă locuiți într-o zonă plană și vă folosiți trotineta în principal pentru a face naveta, un model mai puțin puternic poate fi suficient. Cu toate acestea, dacă trebuie să urcați dealuri sau să mergeți în afara drumului asfaltat, va fi necesară o trotinetă mai puternică.

Structură

Atunci când căutați cea mai bună trotinetă, structura este importantă din mai multe motive. În primul rând, structura afectează cât de ușor este de condus trotineta electrică. Un model bine proiectat va fi ușor de echilibrat, chiar și la viteze mici. În plus, structura are un impact asupra greutății și portabilității sale. O trotinetă ușoară este mai ușor de transportat, ceea ce o face o alegere bună pentru cei care trebuie să o ia cu ei în transportul public sau într-o mașină mică. În cele din urmă, structura afectează durabilitatea. O trotinetă durabilă poate rezista la o utilizare pe termen lung și la teren accidentat, ceea ce o face o investiție bună pentru cei care intenționează să își folosească trotineta în mod regulat.

Baterie

Durata de viață a bateriei este unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare. La urma urmei, la ce bună o trotinetă electrică dacă nu are o autonomie acceptabilă? Trotinetele electrice folosesc de obicei fie baterii cu acid de plumb, fie baterii cu litiu-ion, iar fiecare tip are propriile avantaje și dezavantaje. Bateriile cu plumb-acid sunt ieftine și au o durată de viață lungă, dar sunt, de asemenea, grele și pot dura mult timp pentru a se încărca. Bateriile cu litiu-ion sunt mai scumpe, dar sunt, de asemenea, mai ușoare și se încarcă mult mai repede. În cele din urmă, cea mai bună baterie pentru o trotinetă electrică depinde de nevoile utilizatorului. Cei care plănuiesc să își folosească trotinetele pentru naveta pe distanțe lungi vor avea nevoie de o baterie cu o autonomie mai mare, în timp ce cei care au nevoie de trotinetele lor doar pentru călătorii scurte prin oraș se pot descurca cu o baterie mai puțin puternică.

Greutate suportată

Atunci când alegeți cea mai bună trotinetă electrică pentru nevoile dvs., este important să luați în considerare capacitatea de greutate. Cele mai multe trotinete sunt concepute pentru a suporta până la 100 de kilograme, dar există modele disponibile și pentru limite de greutate mai mare. Dacă se depășește limita de greutate, se poate deteriora motorul sau se poate face ca anvelopele să se uzeze mai repede. În plus, un se va solicita mai mult frânele și suspensia, ceea ce poate reduce durata de viață a trotinetei. În cele din urmă, alegerea unui model cu o capacitate de greutate ridicată va ajuta să vă asigurați că acesta poate face față greutății fără probleme.

Roți și suspensie

Este important să luați în considerare roțile și suspensia. Roțile sunt responsabile pentru propulsarea trotinetei și trebuie să poată rezista la greutatea călătorului. Suspensia ajută la absorbția șocurilor și a denivelărilor, asigurând o călătorie lină. De asemenea, este important să alegeți o trotinetă electrică cu o bună mișcare a suspensiei, deoarece acest lucru va ajuta la evitarea deteriorării roților. În plus, cele mai bune trotinete electrice vor avea un cadru durabil, care poate susține greutatea călătorului și asigură stabilitate în timpul mersului.

Siguranță

Siguranța ar trebui să fie prioritatea dvs. principală. Trotinetele electrice pot atinge viteze mari și sunt adesea folosite pe străzi aglomerate sau în zone aglomerate. Prin urmare, este important să alegeți o trotinetă care să fie durabilă și bine construită. Căutați trotinete cu frâne puternice și roți mari. Evitați modelele cu piese libere sau cu margini ascuțite. De asemenea, asigurați-vă că citiți cu atenție instrucțiunile înainte de a utiliza trotineta și purtați întotdeauna o cască de protecție atunci când mergeți pe trotineta electrică, indiferent cât de scurtă este distanța. Luând aceste măsuri de precauție, puteți contribui la asigurarea unei experiențe sigure și plăcute cu trotineta dumneavoastră electrică.

Capacitate de pliere

Trotinetele electrice sunt o modalitate excelentă de a vă deplasa, dar nu toate sunt create la fel. Un factor important de luat în considerare este capacitatea de pliere a trotinetei. O trotinetă electrică bună ar trebui să se poată plia suficient de bine pentru a încăpea în portbagajul unei mașini sau în mijloacele de transport în comun. Acest lucru este important pentru că vă permite să luați trotineta cu dumneavoastră oriunde mergeți, fără să vă faceți griji cu privire la găsirea unui loc pentru a o depozita. În plus, o trotinetă electrică pliabilă este mult mai convenabilă pentru călătorii decât un una care nu se pliază.

Greutate și dimensiune

Cu toate acestea, trotinetele electrice pot varia foarte mult în ceea ce privește greutatea și dimensiunea, ceea ce poate avea un impact asupra capacității de utilizare a acestora. De exemplu, un model mai greu poate fi mai dificil de transportat pe scări sau în mijloacele de transport în comun. De asemenea, un model mai mic poate fi mai puțin stabil și mai dificil de controlat. Prin urmare, este important să luați în considerare greutatea și dimensiunea atunci când alegeți cea mai bună trotinetă electrică pentru nevoile dumneavoastră.

Confort

Confortul este o prioritate de top. La urma urmei, veți petrece mult timp pe trotineta dvs., așa că veți dori ceva care să fie confortabil de condus. Căutați o trotinetă electrică cu mânere moi și o suprafață pentru picioare netedă. De asemenea, poate doriți să luați în considerare unul cu suspensie, care vă va ajuta să absorbiți denivelările de pe drum. În plus, asigurați-vă că ghidonul este reglabil, astfel încât să puteți găsi o poziție de condus confortabilă. Cu puțină cercetare, puteți găsi o trotinetă electrică care să fie atât confortabilă, cât și elegantă.

Întrebări frecvente

Cum funcționează o trotinetă electrică?

Trotinetele electrice sunt alimentate de o baterie, care se află sub picioarele călătorului. Bateria este conectată la un motor, care se află în roata din față. Atunci când conducătorul apasă pe accelerație, motorul începe să se învârtă și propulsează trotineta înainte. Acestea au de obicei o viteză maximă de 30 de kilometri pe oră, ceea ce le face ideale pentru deplasări scurte sau pentru plimbări. Și pentru că sunt electrice, sunt mult mai silențioase decât altele care funcționează cu un motor pe combustie internă, ceea ce le face perfecte pentru străzile din oraș.

Ce viteză poate atinge o trotinetă electrică?

Viteza maximă în medie a tuturor trotinetelor electrice pentru adulți este astăzi de 42 kmh. Majoritatea au viteze maxime de cel puțin 25 kmh, ceea ce este mai mult decât suficient pentru majoritatea străzilor din oraș. Cu toate acestea, există, de asemenea, modele care pot atinge viteze de până la 50 kmh sau chiar mai mari. Aceste trotinete electrice de mare viteză sunt folosite de obicei de pasionații de curse sau de cei care doresc să parcurgă distanțe mai mari.

Care este distanța maximă care poate fi parcursă cu o trotinetă electrică?

Trotinetele electrice cu autonomie mare oferă suficientă putere chiar și pentru cele mai lungi deplasări. Unele modele se laudă cu o autonomie de peste 40 km, în timp ce altele pot ajunge până la 100 km cu o singură încărcare. Atunci când alegeți autonomia maximă a unei trotinete electrice, selectați întotdeauna o autonomie mai mare decât cea de care aveți nevoie. În acest fel, nu veți rămâne niciodată fără suficientă energie pentru a ajunge la destinație. În plus, cu un model cu autonomie mai mare, veți avea suficientă putere pentru dealuri. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei trotinete electrice care poate parcurge distanțe mari, optați pentru un model cu autonomie mare. Nu veți regreta.

Cât costă o trotinetă pentru adulți?

Prețurile pentru trotinete electrice pot varia foarte mult, în funcție de model și de caracteristicile pe care le căutați. Unele dintre modelele scumpe pot costa peste 600 de dolari, în timp ce costul mediu al trotinetelor electrice este de aproximativ 300 de dolari. Cu toate acestea, există și o serie de trotinete electrice mai puțin costisitoare pe piață, cu prețuri începând de la 100 de dolari. Atunci când alegeți o trotinetă electrică, este important să luați în considerare bugetul și nevoile dumneavoastră. Dacă sunteți în căutarea unui model de bază pentru transportul în oraș, este posibil să nu fie nevoie să cheltuiți la fel de mult ca cineva care caută un model cu mai multe caracteristici, cum ar fi o viteză maximă mai mare sau o autonomie mai mare.

Care este puterea optimă a motorului unei trotinete electrice?

Cele mai comune niveluri de putere sunt: 250 wați – de obicei au viteze maxime de 25 kmh sau mai puțin. 350 wați – de obicei au viteze maxime între 25-35 kmh. 500 de wați – de obicei au viteze maxime de 35 kmh sau mai mult.

În general, cu cât este mai mare puterea, cu atât este mai mare viteza maximă. Cu toate acestea, există și alți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți trotineta electrică potrivită pentru nevoile dumneavoastră. De exemplu, dacă veți merge pe teren accidentat, veți dori un model cu suficientă putere pentru a urca dealurile fără probleme. Sau dacă trebuie să transportați încărcături grele, veți dori un model cu o capacitate de greutate mai mare. În cele din urmă, este important să alegeți o trotinetă electrică cu combinația potrivită de putere și caracteristici pentru nevoile dvs. specifice.

Ce avantaje oferă o trotinetă electrică?

Trotinetele electrice oferă o serie de avantaje față de cele tradiționale, inclusiv costuri de funcționare minime, mai puțin zgomot și faput că sunt mai ecologice. Acestea sunt, de asemenea, foarte ușoare și ușor de depozitat, ceea ce le face o opțiune ideală pentru cei care locuiesc în apartamente mici sau au spațiu de depozitare limitat. În general, avantajele fac trotinetele electrice o opțiune atractivă pentru multe persoane și depășesc dezavantajele implicate.

Ce dezavantaje poate avea o trotientă electrică?

Trotinetele electrice au câteva dezavantaje care trebuie luate în considerare înainte de a cumpăra una. În primul rând, sunt mai scumpe decât cele obișnuite. În al doilea rând, necesită încărcate în mod regulat, ceea ce poate fi o bătaie de cap. În al treilea rând, nu sunt la fel de durabile ca cele obișnuite și ar putea fi necesar să fie înlocuite mai des. În general, trotinetele electrice au câteva dezavantaje potențiale care ar trebui luate în considerare înainte de a face o achiziție dar chiar dacă acestea există, nu sunt atât de semnificative pentru a influența decizia de cumpărare.

În ce scopuri poate fi folosită o trotinetă electrică?

Trotinetele electrice sunt un mijloc de transport popular, în special în zonele urbane. Acestea sunt ecologice și vă pot ajuta să evitați aglomerația din trafic. De altfel, pot fi folosite și pentru recreere, iar mulți oameni se bucură să le conducă în parcuri sau pe trasee. În plus, trotinetele electrice pot fi o modalitate excelentă de a vă deplasa în campus dacă sunteți student. Acestea sunt ușor de depozitat în camera de cămin sau în apartament și vă pot economisi timp de mers pe jos. Fie că sunteți în căutarea unui nou mod de a vă deplasa în oraș, fie că doriți doar să vă distrați, trotinetele electrice pot fi o opțiune excelentă.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.