Free cookie consent management tool by TermsFeed

Căutați cele mai bune telefoane cu baterie mare? Există multe caracteristici tehnice ale unui smartphone care sunt ușor de evaluat și pentru care este relativ ușor să se facă un clasament, cum ar fi care telefoane sunt cele mai ieftine sau cu cea mai bună camera foto. Cu toate acestea, nu este la fel de ușor să evaluezi durata de viață a bateriei și, mai ales, să se realizeze o listă cu cele mai durabile dispozitive. Însă, clasamentul nostru cu cele mai bunte telefoane cu baterie mare a fost posibil de întocmit fiindcă am cercetat temeinic recenzii și teste ale acestor smartphone-uri și am văzut care sunt cele mai bune în ceea ce privește autonomia bateriei. Prin urmare, clasamentul nu este bazat pe o fișă de date, ci pe teste reale și valori medii realizate din recenzii amănunțite pentru a vedea care sunt timpii maximi de autonomie obținuți de dispozitive pentru a asigura o perioadă cât mai mare de funcționare indiferent de buget. Prin urmare, dacă doriți să vedeți rezultatele, aruncați o privire mai jos, unde veți găsi și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre telefoane cu baterie mare.

Moto G Power 2021

 Ce este Moto G Power 2021
Moto G Power 2021,d otat cu baterie de 5.000 mAh, cu 14 ore și 4 minute de autonomie.

Noul Moto G Power (2021) prezintă o serie de îmbunătățiri față de predecesorul său, Moto G Power 2020. În primul rând, printre acestea se numără o creștere a specificațiilor, modelul 2021 oferind în mod standard 4 GB de RAM și 64 GB de stocare. În plus, telefonul dispune acum de un ecran mai mare de 6,6 inch și de o cameră din spate mai puternică, de 48 MP. Cu toate acestea, cea mai importantă schimbare ar putea fi adăugarea unei baterii de 5.000 mAh, care oferă o autonomie semnificativ mai bună decât cea a modelului din 2020. Prin urmare, Moto G Power (2021) este primul de pe lista noastră de telefoane cu baterie mare, fiindcă a obținut, în medie, în urma testelor, 14 ore și 4 minute de autonomie.

Nubia RedMagic 6

Nubia RedMagic 6, o opțiune excelentă pentru gamerii cu buget limitat
Nubia RedMagic 6, cu o autonomie de 13 ore și 20 de minute

Nubia RedMagic 6 este al doilea pe lista noastră pentru că a obținut o autonomie de 13 ore și 20 de minute. Da, timpul a scăzut, deoarece ratele de reîmprospătare mai mari consumă mai multă baterie, dar RedMagic 6 a rezistat totuși 11 ore și 49 de minute la 120 Hz și 11 ore și 16 minute la 165 Hz. Ambii timpi ar fi fost suficient de buni pentru a ajunge pe această listă. Dar chiar și așa, telefonul a scos un timp bun. Dacă sunteți în căutarea unui telefon de gaming cu o autonomie excelentă a bateriei, Nubia RedMagic 6 ar trebui să fie în fruntea listei dumneavoastră. Este, de asemenea, unul dintre cele mai accesibile telefoane de gaming pe care le puteți cumpăra, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru gamerii cu buget limitat.

Moto G Power 2022

Moto G Power 2022 este un smartphone de buget
Moto G Power 2022, cu o autonomie a bateriei de 13 ore și 15 minute

Moto G Power 2022 Moto G Power este un smartphone de buget care oferă o valoare bună pentru prețul său. Are o baterie mare care îi conferă o autonomie mare și este livrat cu cea mai recentă versiune de Android. Cu toate acestea, are un procesor lent, iar ecranul său nu este la fel de bun ca al altor telefoane din această gamă de prețuri. Dar dacă sunteți în căutarea unui telefon ieftin cu o autonomie bună a bateriei de 13 ore și 15 minute, Moto G Power (2022) este o opțiune bună. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui raport calitate-preț mai bun în general, ar trebui să luați în considerare alte opțiuni.

Asus ROG Phone 5

Asus ROG Phone 5 are o baterie de 6.000 mAh
Asus ROG Phone 5, o autonomie de 12 ore și 23 de minute

Moto G Power 2022 este al patrulea telefon de pe lista noastră, deoarece a obținut o autonomie de 12 ore și 23 de minute. Asus ROG Phone 5 este cunoscut pentru faptul că rezistă mult timp deoarece are o baterie de 6.000 mAh și astfel este unul dintre cele mai durabile telefoane de pe piață. Moto G Power 2022 a rezistat bine în testele de autonomie, ceea ce este impresionant pentru un telefon de gaming. Singurul dezavantaj este că este puțin mai gros și mai greu decât alte telefoane de pe această listă, dar acest lucru este de așteptat la un telefon care are o baterie atât de mare.

Samsung Galaxy A52 5G

Samsung Galaxy A52 5G vine cu un încărcător de tip fast charging în cutie
Samsung Galaxy A52 5G, o autonomie de 12 ore și 19 minute

Samsung Galaxy A52 5G este al patrulea pe lista noastră pentru că a obținut în media testelor o autonomie de 12 ore și 19 minute. Rețineți că s-a obținut acest timp extraordinar atunci când ecranul telefonului a fost setat să la 60Hz. Atunci când am testat telefonul cu rezoluția și rata de reîmprospătare setate la maxim, A52 a avut o autonomie mult mai mică. A52 5G vine cu un încărcător de tip fast charging în cutie astfel încât să vă puteți încărca rapid telefonul atunci când este nevoie. De asemenea, are suport pentru încărcare wireless.

iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro Max, cu încărcare rapidă (50% în doar 30 de minute) și încărcare wireless
iPhone 13 Pro Max, cu o autonomie de 12 ore și 16 minute

iPhone 13 Pro Max este al cincilea pe lista noastră, deoarece a obținut o autonomie de 12 ore și 16 minute, ceea ce este deosebit de impresionant, mai ales că dispune de un ecran adaptiv care poate crește rata de reîmprospătare a ecranului de 6,7 inch atunci când este solicitat. Acest lucru poate consuma mai multă energie, dar bateria mai mare și ecranul OLED mai eficient al iPhone 13 Pro Max se pare că au ajutat foarte mult. Atunci când se forțează ecranul la rata maximă de reîmprospătare, se poate obține o astfel de autonomie și chiar mai mare. Împreună cu încărcarea rapidă (50% în doar 30 de minute) și încărcarea wireless, iPhone 13 Pro Max este o alegere excelentă pentru oricine își dorește un telefon de lungă durată.

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro are o baterie cu încărcare rapidă de 4.510 mAh
OnePlus 10 Pro, cu o autonomie de 11 ore și 52 de minute

OnePlus 10 Pro este al șaselea pe lista noastră, deoarece a obținut o autonomie de 11 ore și 52 de minute. OnePlus 10 Pro este un telefon atât de bun, încât autonomia bateriei este doar unul dintre multele lucruri care ne-au impresionat la acest nou flagship. Chiar și cu o rată de reîmprospătare variabilă de 120 Hz, telefonul a rezistat bine testelor internauților și profesioniștilor. Însă, dezactivarea ratei rapide de reîmprospătare a împins acest timp până la aproape 12 ore. Performanța este și ea excelentă, datorită procesorului Snapdragon 865 și a celor 8 GB de memorie RAM. În plus, având o baterie cu încărcare rapidă de 4.510 mAh și rezistența la apă IP68 veți obține unul dintre cele mai bune telefoane Android pe care le puteți cumpăra la ora actuală.

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro este un dispozitiv din gama premium
iPhone 13 Pro, cu o autonomie de 11 ore și 42 de minute

IPhone 13 Pro Max nu este singurul nou dispozitiv Apple care a intrat în rândul celor mai bune telefoane din lista noastră privind autonomia bateriei. iPhone 13 Pro face, de asemenea, un mare salt înainte în ceea ce privește autonomia bateriei față de predecesorul său, datorită unei baterii mai mari și a unui cip A15 Bionic mai eficient. La fel ca și iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 Pro a obținut o autonomie mare, de 11 ore și 42 de minute, în testele privind durata de viață a bateriei. Acest timp este cu două ore mai mare decât cel obținut de iPhone 12 Pro. Dacă sunteți în căutarea unui iPhone cu o autonomie excelentă a bateriei, fie 13 Pro Max, fie 13 Pro ar trebui să se afle pe lista dumneavoastră, mai ales dacă doriți un dispozitiv din gama premium.

Întrebări frecvente legate de un smartphone

Care este durata medie de viață a bateriei a unui smartphone?

Durata medie de viață a bateriei unui smartphone a crescut foarte mult în ultimii ani. În generațiile anterioare de telefoane, 5-7 ore de utilizare erau maximul. Dar telefoanele mai noi ar trebui, cel puțin, să vă asigure o zi întreagă fără a fi nevoie să îl încărcați (cu o utilizare normală), depășind adesea 8-10 ore. Creșterea duratei de viață a bateriei poate fi atribuită unui număr de factori, inclusiv procesoare mai eficiente, un software mai bun de gestionare a energiei și baterii mai mari. Ca urmare, utilizatorii de smartphone-uri se pot bucura acum de perioade mai lungi de utilizare între încărcări.

Câți ani ține bateria unui smartphone?

Bateriile telefoanelor mobile durează în medie între 3 și 5 ani, dar această estimare poate varia foarte mult în funcție de diferiți factori. Obiceiurile de încărcare joacă un rol important în durata de viață a unei baterii. Cu cât încărcați mai mult bateria, cu atât mai mult capacitatea acesteia se va diminua în timp. Alte lucruri care pot afecta longevitatea unei baterii sunt temperaturile extreme (atât calde, cât și reci), utilizarea frecventă a aplicațiilor care consumă multă energie și menținerea luminozității ecranului la un nivel ridicat. Dacă doriți ca bateria dvs. să dureze cât mai mult posibil, cel mai bine este să evitați să faceți toate aceste lucruri. Chiar și așa, vă puteți aștepta ca majoritatea bateriilor să înceapă să își piardă din capacitate din ce în ce mai rapid după doi ani de utilizare.

Ce înseamnă mAh pe o baterie de telefon?

mAh înseamnă miliamperi-oră și este o unitate care măsoară puterea (electrică) în timp. În general, cu cât valoarea mAh a unei baterii este mai mare, cu atât aceasta va dura mai mult. De exemplu, o baterie cu o valoare nominală de 3000 mAh va dura de aproximativ trei ori mai mult decât o baterie cu o valoare nominală de 1000 mAh. Atunci când cumpărați un telefon nou, este posibil să vedeți mAh anunțat ca fiind una dintre caracteristicile telefonului. Cu toate acestea, este important să rețineți că durata reală de viață a bateriei pe care o veți experimenta va depinde și de alți factori, cum ar fi luminozitatea ecranului și numărul de aplicații care rulează în fundal. Cu toate acestea, mAh este totuși o modalitate bună de a compara durata de viață relativă a bateriei diferitelor modele de telefoane.

Cum afectează camerele foto durata de viață a bateriei telefonului?

Camerele cu rezoluție mai mare necesită mai multă energie pentru a funcționa și pot epuiza rapid bateria. În plus, telefoanele cu mai multe camere pot, de asemenea, să consume mai multă energie. Prin urmare, este important să luați în considerare cât de des folosiți camera foto atunci când decideți ce telefon cu baterie bună să achiziționați. Dacă sunteți un fotograf pasionat, este posibil să doriți să alegeți un telefon cu o cameră foto puternică, chiar dacă acest lucru înseamnă să sacrificați o anumită autonomie a bateriei. Dar dacă vă folosiți camera foto doar ocazional, ar fi mai bine să optați pentru un dispozitiv mai puțin bogat în funcții ale camerei, care nu vă va consuma bateria la fel de repede.

Cum să ai o durată lungă de viață a bateriei unui telefon?

Există o serie de lucruri simple pe care le puteți face pentru a prelungi durata de viață a bateriei telefonului dumneavoastră. Unul dintre ele este să lăsați ecranul să se închidă mai repede. De obicei, puteți ajusta această opțiune în setările de afișare ale telefonului. Un lucru de făcut este să reduceți luminozitatea ecranului. Adesea, puteți găsi și această setare în setările de afișare. De asemenea, puteți seta ca luminozitatea să se schimbe automat, în funcție de nivelul luminii ambientale. O altă modalitate de a economisi energia bateriei este să dezactivați sunetele sau vibrațiile tastaturii. Această setare se găsește de obicei în setările tastaturii. O altă modalitate de a economisi energia bateriei este să restricționați aplicațiile cu utilizare ridicată a bateriei. În cele din urmă, puteți activa optimizarea bateriei. Aceste funcții ajută la gestionarea aplicațiilor și proceselor din fundal, astfel încât să utilizeze mai puțină energie.

Sunt toxice bateriile telefoanelor?

Potrivit cercetătorilor de la Institutul de apărare NBC și de la Universitatea Tsinghua din China, este posibil ca mulți oameni să nu fie conștienți de pericolele legate de supraîncălzirea, deteriorarea sau utilizarea unui încărcător necorespunzător pentru dispozitivele lor reîncărcabile. Substanțele periculoase, în special monoxidul de carbon, au potențialul de a provoca daune grave într-o perioadă scurtă de timp dacă se scurg în interiorul unui mediu mic și etanș. În timp ce riscul este scăzut în cazul dispozitivelor mai mari, cum ar fi laptop – urile, acesta este mult mai mare în cazul dispozitivelor mai mici, cum ar fi telefoanele sau boxele portabile. Cercetătorii îi îndeamnă pe oameni să fie atenți atunci când aleg încărcătoarele pentru dispozitivele lor și să le evite pe cele care nu provin de la mărci de renume. În plus, ei recomandă să nu se folosească încărcătoare deteriorate sau defecte și avertizează că supraîncălzirea poate duce, de asemenea, la eliberarea de substanțe periculoase. Urmând aceste îndrumări simple, oamenii pot contribui la menținerea în siguranță față de efectele potențial dăunătoare ale expunerii la toxicitatea bateriilor.

Cât de mult afectează luminozitatea ecranului durata de viață a bateriei?

Aceasta este o întrebare pe care și-o pun mulți utilizatori de smartphone-uri, care caută modalități de a prelungi durata de viață a bateriei dispozitivelor lor. Răspunsul este că luminozitatea ecranului poate avea un impact semnificativ asupra duratei de viață a bateriei. În cadrul unui test de o oră, un iPhone 6S a folosit cu 54% mai puțină energie a bateriei cu luminozitatea ecranului la minim, comparativ cu luminozitatea maximă. Astfel, dacă doriți să economisiți energia bateriei, este recomandabil să reduceți luminozitatea ecranului.

Sunt periculoase bateriile telefoanelor mobile?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care oamenii le au în legătură cu telefoanele lor mobile este dacă bateriile sunt sau nu periculoase. Deși este adevărat că substanțele chimice dintr-o baterie pot fi volatile, există de fapt o serie de caracteristici de siguranță încorporate în majoritatea telefoanelor moderne, care le fac foarte sigure pentru utilizare. De exemplu, majoritatea bateriilor de telefon sunt echipate cu senzori de temperatură care vor opri telefonul dacă bateria se încălzește prea tare. În plus, majoritatea telefoanelor au, de asemenea, circuite care împiedică încărcarea prea rapidă a bateriei. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă păstrați telefonul în siguranță. De exemplu, evitați să vă încărcați telefonul la temperaturi extreme și nu-l lăsați conectat la priză mai mult de câteva ore la rând. Urmând aceste îndrumări simple, puteți contribui la asigurarea faptului că bateria telefonului dvs. rămâne sigură și sănătoasă.

Cum se testează durata de viață a bateriei unui smartphone?

Există câteva moduri diferite de a testa durata de viață a bateriei unui smartphone. O metodă obișnuită este utilizarea unei aplicații de benchmarking. Acest tip de aplicație rulează o serie de teste de bază care măsoară lucruri precum viteza procesorului și performanța grafică. Multe aplicații de benchmarking includ, de asemenea, un test de autonomie a bateriei, care vă poate da o idee despre cât timp va rezista telefonul în condiții normale. O altă opțiune este să utilizați un test personalizat de durată de viață a bateriei, care vă permite să specificați exact ce acțiuni doriți ca telefonul să efectueze (cum ar fi efectuarea de apeluri, rularea de aplicații sau jocuri) și pentru cât timp. Acest lucru vă poate oferi o idee mai precisă despre cum se va comporta telefonul în condiții reale. În cele din urmă, puteți pur și simplu să urmăriți durata de viață a bateriei telefonului în timp și să estimați cât va dura pe baza tiparelor dvs. de utilizare.

Poate fi înlocuită bateria unui telefon mobil?

Da, bateria unui telefon mobil poate fi înlocuită. De fapt, este adesea necesară înlocuirea unei baterii după câțiva ani de utilizare. În timp ce bateriile sunt proiectate să dureze mult timp, în cele din urmă vor începe să își piardă capacitate. Când se întâmplă acest lucru, telefonul va trebui să fie reîncărcat mai des și poate chiar să se închidă complet dacă bateria nu este înlocuită. Cu toate acestea, este important să rețineți că bateriile pot fi periculoase, așa că este întotdeauna mai bine să lăsați un profesionist să se ocupe de acest proces.

Cât de rapid ar trebui să se încarce bateria unui telefon?

Odată cu lansarea noilor telefoane, apar noi încărcătoare care promit timpi de încărcare tot mai rapizi. Așadar, cât de repede ar trebui să se încarce bateria unui telefon? Răspunsul poate depinde de marca telefonului dumneavoastră. De exemplu, Samsung promite că încărcătorul său de 45 de watti poate ajunge de la zero la o încărcare de 70% în jumătate de oră. Apple spune că încărcătorul rapid care vine cu iPhone 11 Pro poate ajunge la o încărcare de 50% în 30 de minute. Cu toate acestea, ambele companii avertizează că utilizarea unui încărcător mai rapid poate scurta durata de viață totală a bateriei. Prin urmare, este important să găsiți un echilibru între viteza de încărcare și sănătatea bateriei pe termen lung.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.