Free cookie consent management tool by TermsFeed

Săptămâna aceasta, peste 400 de testeri și speakeri de pe 3 continente se întâlnesc în România, la Cluj-Napoca, pentru Romanian Testing Conference (RTC). Acesta este cel mai important eveniment din Europa Centrală și de Est pentru testeri și le oferă participanților ocazia de a lua parte la zeci de ateliere de lucru, prezentări și la un concurs de testare cu provocări unice și creative. Conferința este o ocazie excelentă pentru testeri de a face networking cu alte persoane din industrie, de a afla despre noi tehnici și instrumente de testare și de a fi la curent cu cele mai recente tendințe în domeniul testării.

În acest an, RTC va avea loc atât online, cât și offline. Din cei peste 400 de testeri care vor participa la RTC 2022, aproximativ 250 de persoane vor fi prezente online și aproximativ 180 au optat pentru prezența fizică. În cadrul conferinței vor avea loc discursuri, sesiuni de discuții, tutoriale și o varietate de subiecte legate de testare, astfel încât RTC este un eveniment esențial pentru toți cei interesați să fie la curent cu cele mai recente progrese în domeniul testării.

Învățare accelerată: teorie, practică și xTestathon, un concurs  cu elemente surpriză

Una dintre atracțiile principale ale acestei ediții a conferinței este xTestathon – o competiție de testare care se va desfășura în condiții speciale, chiar extreme. Aceasta este o ocazie unică pentru participanți de a-și împinge abilitățile de testare la limită și de a experimenta la fața locului provocările pe care le implică testarea în condiții extreme. De altfel, XTestathon este o ocazie excelentă pentru participanții la conferință de a face networking cu alți testeri și de a învăța din experiențele celorlalți.

„Ne bucurăm că putem să organizăm această ediție ca un fel de reîntoarcere la conferință, la comunitate, la comunicare liberă și la experiențe complexe. Va fi o experiență continuă de două zile în care participanții trec prin învățarea și exersarea unui concept, sincronizarea la trendurile actuale și apoi un concurs amuzant și dinamic, unde pot sa aplice ceea ce au învățat”, afirmă Andrei Ghinescu, co-fondatorul Romanian Testing Conference.

Participanți Romanian Testing Conference
Romanian Testing Conference, o conferință cu totul specială

Ce au în comun magia, șahul, filosofia și testingul?

Invitații și speakerii din acest an vor oferi cu siguranță o mulțime de motive de reflecție pe o varietate de subiecte complexe. Testerii, în special, vor beneficia de informații despre cum să abordeze provocările în fiecare etapă a procesului de testare. În plus, va fi interesant să aruncăm o privire asupra viitorului automatizării testelor și să aflăm cum interacționează diferiți utilizatori cu aplicațiile. Ca întotdeauna, adoptarea de noi tehnici de dezvoltare va fi cu siguranță un subiect de discuție fierbinte.

În plus, vor explora cum să evalueze în mod corespunzător experiența utilizatorului și cum să testeze performanța aplicațiilor. Vor învăța despre siguranța online și despre modul în care testerii pot avea un impact atât bun, cât și rău asupra unei aplicații. Toate aceste subiecte sunt vitale pentru cei care doresc să lucreze în domeniul testingului.

Conferința din acest an va fi specială! În cadrul RTC 2022, se va discuta despre ce ne pot învăța despre testare principiile și teoriile din trucuri magice sau șahul – toate prezentate de experți internaționali cu zeci de ani de experiență în acest domeniu.

Vino la acest eveniment pe 16 și 17 iunie la The Grand Hotel Italia Cluj-Napoca pentru un weekend captivant, plin de sesiuni de învățare. Detalii pe www.romaniatesting.ro.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.