Când apare Bridgerton sezonul 3 probabil e întrebarea pe care și-o pun foarte multe persoane care tocmai au terminat de vizionat al doilea sezon? De ce? Pentru că, ei bine, Bridgerton nu mai este doar un serial, ci un cult în sine. Chiar dacă povestea din spatele celui de-al treilea sezon s-ar putea să nu fie chiar așa cum vă așteptați, cu siguranță ne va impresiona, din nou, prin intriga tumultoasă, personajele geniale, atmosfera atent gândită și creată cu perfecțiune de către scenariști și regizor. Dacă este să dăm atenție cărților (pentru că, după cum probabil știți, serialul este inspirat din cărțile scrise de Julia Quinn, apărute și la noi la Editura Litera), s-ar putea ca sezonul 3 din Bridgerton să dea puțin peste cap cronologia acestora.

Finalul celui de-al doilea sezon n-ar trebui să ridice probleme, deoarece Netflix a anunțat deja, de pe 13 aprilie 2021, că populara poveste de dragoste din altă epocă va avea nu doar un al treilea sezon, cât și un al patrulea. Anunțul a fost făcut chiar în momentul în care, în Marea Britanie, au început filmările pentru cel de-al doilea sezon. Bridgerton se bazează pe o serie de opt romane (da, opt!) scrise de autoarea Julia Quinn și adaptate pentru Netflix de către compania americană Shondaland, a lui Shonda Rhimes. Așadar, dacă te întrebi când apare Bridgerton sezonul 3, data oficială, detalii despre viitoare distribuție și poveste, atunci ai nimerit unde trebuie. Citește în continuare pentru a afla toate aceste lucruri!

Sezonul al doilea este disponibil pe Netflix in acest moment

Când apare Bridgerton sezonul 3? Data oficială de lansare

Din păcate, deocamdată nu se știe cu certitudine când apare sezonul 3 din Bridgerton. Știm, oricum, că urmează să apară. Sezonul al doilea a avut premiera la puțin peste un an după ce a apărut primul sezon. Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere faptul că producție, evident, a fost încetinită din cauza pandemie. Așadar, dacă lucrurile se vor mișca puțin mai repede, s-ar putea ca al treilea sezon să debuteze în primăvara anului 2023. Mai mult decât atât, a fost anunțat și sezonul al patrulea – vestea a fost împărtășită de Netflix printr-o postare pe Facebook. Filmările pentru primul sezon din serial au început în iulie 2019 și s-au încheiat la sfârșitul lui februarie, 2020, urmând să fie lansat în luna decembrie a aceluiași an.

Filmările pentru cel de-al doilea sezon au început în martie 2021 și s-au terminat abia în luna noiembrie, din cauza întârzierilor de filmare cauzate de condițiile epidemiologice, urmând ca apoi să fie lansat pe Netflix în martie 2022. Așadar, perioada de timp scursă între începutul filmărilor și lansare a fost de aproximativ un an pentru fiecare sezon. Astfel, s-ar putea ca al treilea sezon, după cum am spus, să apară fie în primăvara anului viitor (sperând că până atunci nu va mai exista vreo altă „pandemie”), fie în vara anului viitor (dacă e să respectăm acel un an dintre filmare și lansare). Shonda Rhimes ar fi afirmat la lansarea celui de-al doilea sezon că „lucrăm deja la sezonul 3, astfel încât să avem o perioadă mai scurtă de timp între sezoane”.

Există un trailer oficial Bridgerton sezonul 3?

Apariția sezoanelor 3 și 4 ale serialului de succes au fost anunțate pe 13 aprilie 2021 și, potrivit surselor, filmările vor începe în această vară. Așadar, nu există încă un trailer oficial, ci doar câteva teaser trailere realizate de către fanii serialului. În orice caz, dacă nu mai ai răbdare, cu siguranță poți cumpăra cărțile – deși, după cum am spus și mai sus, s-ar putea ca cel de-al treilea sezon din Bridgerton să nu respecte întocmai cronologia cărților, dar asta rămâne de văzut. Pe măsură ce informațiile vor fi disponibile în mediul online, vom actualiza acest articol.

Trailer oficial Bridgerton, sezonul 2

Care este distribuția din Bridgerton sezonul 3?

Prima veste privitoare la distribuția din cel de-al treilea sezon a stârnit numeroase reacții din partea fanilor: rolul Francescăi Bridgerton a fost redistribuit, deoarece Ruby Stokes, vedeta care a interpretat-o în primele două sezoane, a fost nevoită să părăsească serialul. Acest lucru a venit după ce a fost distribuită în rolul principal din serialul Lockwood & Co. Astfel, ea a fost locuită de către Hannah Dodd, actrița din Anatomy of a Scandal și Eternals. Până în momentul de față, nu au mai fost semnalate și alte plecări din distribuție, ceea ce înseamnă că, evident, ne vom reîntâlni cu fețe cunoscute. De asemenea, Anthony (Jonathan Bailey) și Kate Bridgerton (Simone Ashley), se vor reîntoarce în cel de-al treilea sezon.

Simone Ashley a declarat că „ne vom întoarce (…) Kate și Anthony sunt abia la început. În sezonul al doilea, chiar dacă au fost puși la grea încercare, chiar dacă au existat complicații din partea familiei, spre final cei doi s-au regăsit unul pe celălalt. Și cred că o frumoasă poveste de dragoste abia începe”. Bailey a împărtășit, de asemenea, speranțele cu privire la ceea ce ar putea însemna noul sezon pentru personajul pe care îl interpretează: „Abia aștept să aibă un copil. Bebelușul Edmund, cred, este primul care va veni, dacă ne raportăm la romanele lui Quinn, dar poate că vor avea octupleți. Poate că regizorii vor întoarce totul cu susul în jos”. Ce-i drept, niciodată nu știi la ce să te aștepți – deși, sincer, chiar cred că vor respecta romanul.

Jess Brownell, noul producător principal al serialului, a declarat că Benedict Bridgerton (Luke Thompson) va juca un rol extrem de important în noul sezon. Ea a confirmat, de asemenea, „că mai mult ca sigur” o vom vedea din nou pe Daphne (Phoebe Dynevor), însă nu a menționat și cât de mult. Sau ce rol va avea aceasta în dinamica poveștii. Chris Van Dusen, după cum se subînțelese, s-a retras din funcția de producător principal al serialului, dar va fi în continuare implicat drept producător, cu toate că Brownell va prelua conducerea. De altfel, până acum și ea a fost producătoare a serialului, și a mai fost implicată și în producerea serialului Inventing Anna. Pentru rolurile rămase casting-ul va avea loc înainte de începerea producției, în vară.

În concluzie, următorii membri ai distribuției deja arhicunoscute au fost confirmați pentru Bridgerton sezonul 3: Jonathan Bailey (Anthony), Simone Ashley (Kate), Nicola Coughlan (Penelope Featherington), Luke Newton (Colin Bridgerton), Hannah Dodd (Francesca Bridgerton) – despre restul distribuției nu știm prea multe, însă ne așteptăm să-i revedem pe câțiva. Totuși, revenirea lui Coughlan și Newton a confirmată alături de vestea conform căreia, astfel, sezonul 3 Bridgerton se va concentra pe povestea lor de dragoste. Coughlan a anunțat pe pagina ei personală de Instagram: „La fel ca Lady Whistledown, am păstrat un secret destul de mare, pentru o perioadă destul de lungă de timp… Dar în sfârșit vă pot spune că @bridgertonnetflix sezonul trei este despre povestea de dragoste dintre Colin și Penelope”.

Cuplul de personaje din Bridgerton
Simone Ashley și Jonathan Bailey, confirmați în al treilea sezon

Povestea cui va fi urmărită în Bridgerton sezonul 3?

După cum am spus deja mai sus, sezonul 3 al serialului se va concentra pe povestea de dragoste dintre Penelope (alias Lady Whistledown) și Colin Bridgerton (Luke Newton), lucru confirmat și de către Nicola Coughlan. Implicit, acest lucru marchează o abatere de la ordinea cărților scrise de Quinn – conform celui de-al treilea volum, „Oferta unui gentleman. Povestea lui Benedict”, următorul Bridgerton care ar fi trebuit să apară în lumina reflectoarelor ar fi fost Benedict (Luke Thompson). Povestea se inspiră puternic din basmul Cenușăresei: Benedict se îndrăgostește de o anume Sophie Beckett, fiica unui conte, care are o mamă vitregă rea. În schimb, cartea care îl are pe Colin în centru este a patra din serie – „Seducătorul domn Bridgerton”.

Jess Brownell, care i-a luat locul lui Chris Van Dusen, a explicat următoarele: „Chiar simt că este timpul lui Colin și Penelope. Pentru că îi urmărim pe ambii actori pe marile ecrane încă din primul de sezon, asta înseamnă că deja am început să-i cunoaștem, am investit emoții în ei. Știm cine sune ei ca oameni (…) și simt că, mai ales în acest al doilea sezon, există momente de tensiune între ei, în care Colin se apropie de acel moment în care aproape își dă seama că Penelope simte ceva pentru el, dar niciodată nu se ajunge acolo. În loc să anihilăm această dinamică, am vrut să o fructificăm într-un sezon doar pentru ei. Chiar am simțit că este momentul perfect pentru a pune la punct acest lucru, așadar acest al treilea sezon va fi despre povestea de dragoste dintre ei”.

Coughlan știa deja despre planurile pentru sezonul 3 „încă de la două săptămâni după ce sezonul doi a fost filmat”. Ea a declarat că „astfel, am avut timp să mă obișnuiesc cu ideea” și a glumit, întrebată fiind dacă este pregătită pentru scene mai intime. „Va trebui să fiu”, a răspuns ea. În afară de romantismul care, evident, se va afla în centrul atenției, sezonul al treilea va aprofunda și multe celelalte intrigi și conflicte interioare. La sfârșitul sezonului 2, Eloise a aflat, în sfârșit, identitatea celei mai bune prietene ale sale, Lady Whistledown. Jessie promite, de altfel, că urmările vor fi destul de mari: „Cred că Eloise nu va spune nimănui [secretul lui Penelope]. Va continua să fie o fată bună și nu va spune nimic, pentru că ce ar avea de câștigat? Cred că se vor împăca, chiar dacă nu prea repede”.

Penelope și Colin Bridgerton cuplu Bridgerton sezonul 2
Colin Bridgerton (Luke Newton) și Penelope (Nicola Coughlan) – sursa Twitter, Luke Newton

Ce spune distribuția despre Bridgerton sezonul 3?

Dacă nu ați reușit încă să treceți peste cel de-al doilea sezon (și, mai ales, peste final), atunci poate ar fi cazul să faceți niște exerciții de respirație. Bun. Pentru că sezonul al treilea aduce o mulțime de vești bune provenite din partea actorilor care fac parte din distribuție. Cel mai recent, noua membră a distribuției, Hannah Dodd, care o va interpreta pe Francesca, a declarat că oricum era o „fană masivă a serialului Bridgerton”, însă găsește destul de înfricoșător faptul că o să facă parte din distribuție. Referitor la faptul că sezonul 3 va fi despre Colin și Penelope, Nicola Coughlan a declarat următoarele: „Mă simt ca și cum, dacă o vezi pe Penelope lingușindu-l pe acest băiat [Colin] încă un sezon, va fi ca și cum ai spune «Adună-te! Haide, mergi mai departe, treci peste asta». Jess a vorbit cu Luke și cu mine pe parcursul sezonului și este de părere că oamenii vor fi super-încântați”.

În ceea ce privește alte noutăți legate de intriga sezonului al treilea, Kate și Anthony se reîntorc oficial, iar Simone Ashley a spus că „romantismul va atinge cote mult mai înalte” în ceea ce privește relația de cuplu. În ceea ce privește restul distribuției, cu siguranță entuziasmul este la fel de mare. La scurt timp după aflarea veștii, Coughlan (Penelope) și-a împărtășit entuziasmul pe Twitter, oferind un mic indiciu în legătură cu relația dintre Penelope și Colin, scriind: „Polin Stans, acesta este momentul nostru”. Bridgerton se bazează pe o serie de opt romane scrise de Julia Quinn, care urmăresc familia Bridgerton, formată din Ruth Gemmell (rămasă văduvă) și cei opt copii ai săi, în timp ce aceștia caută o soție din înalta societate a Angliei.

Julie Pottinger, autoarea Bridgerton
Julia Quinn, romanciera americană, autoarea romanelor „The Chronicle of the Bridgertons”

Așadar, Bridgerton sezonul 3 este pe cale să se întâmple. Cu toate acestea, va trebui să mai așteptăm puțin – dar, dată fiind popularitatea extrem de mare, cu siguranță lucrurile se întâmplă la foc mult mai rapid. Acum, că știi când apare Bridgerton sezonul 3, a cui poveste va fi dezvoltată în următorul sezonul, care sunt personajele care se reîntorc, ce spui, merită așteptarea? Dacă ești fan al serialului, cu siguranță nici nu te mai interesează despre ce va fi, pentru că pur și simplu te lași absorbit de atmosfera creată, intriga bine conturată și personajele atât de efervescente, alcătuite din lumini și umbre. Așteptăm părerea ta în secțiunea de comentarii!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Un comentariu

  1. Avatar of Chindris Roxana Dora
    Chindris Roxana Dora on

    Minunat serial, minunata surprindere a epocii, a modului de viata al societatii londoneze!! Abia astept sezonl 3 si 4.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.