Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când vine vorba de top destinații pentru luna de miere, suntem de părere că nu ar trebui să te zgârcești cu prețul plătit. Este vorba despre a celebra unul dintre cele mai frumoase momente din viața de cuplu și de a încununa, astfel, un nou pas important spre o viață petrecută în doi. Nimic nu pregătește mai frumos acest drum minunat decât o luna de miere petrecută într-o țară spectaculoasă, în care poți cina, la apusul soarelui, cu o panoramă de neuitat și în același timp poți petrece o întreagă zi descoperind noi tradiții, culturi, arhitecturi și obiective turistice memorabile.

Am pregătit în acest articol o listă cu top destinații pentru luna de miere, luând în considerare părerile altor turiști, review-urile generale și documentându-ne serios în ceea ce privește prețurile și ceea ce poți vedea într-o anumită țară. Evident, atunci când vine vorba de sejururi de neuitat pentru luna de miere, prețurile pot să difere foarte mult, deoarece trebuie luate în calcul foarte multe variabile: perioada, ofertele de cazare, biletele de intrare la diferite obiective turistice și cheltuielile individuale. Dacă nu vrei să-ți pui la cale luna de miere prin intermediul unei agenții, atunci nu există întocmai un preț fix.

Cu toate acestea, factorul cel mai important pe care l-am luat în calcul a fost posibilitatea de a ajunge relativ ușor, plecând din România, către destinația respectivă. Lumea în care trăim este deosebit de frumoasă, și știm cu toții că, de altfel, chiar și România este o țară care ne surprinde prin frumusețea de care dă dovadă. Cu toate acestea, pentru a celebra luna de miere așa cum se cuvine, o ieșire în afara granițelor țării este mai mult decât memorabilă. Țări precum Bulgaria, Grecia, Italia, în general europene, se vor afla pe lista noastră de destinații pentru luna de miere.

Așadar, iată top destinații pentru luna de miere, accesibile și de neuitat.

Antalya (Turcia)

Antalya

Caracterizându-se printr-o expansiune demografică în continuă creștere, turiștii din întreaga lume iau în considerare acest oraș atunci când vine vorba de a descoperi un mix fabulos de plaje minunate, urbanism și cultura tradițională turcă, atât de încântătoare prin culoarea, muzica și obiceiurile ei. Este un oraș pe care chiar nu trebuie să îl ratezi când vine vorba de a-ți petrece luna de miere – Poarta lui Hadrian și centrul vechi al orașului sunt doar câteva dintre numeroasele atracții turistici care, măcar o dată în viață, trebuie văzute.

Thassos (Grecia)

Thassos

Thassos este una dintre acele insule grecești legendare, care se mândrește cu un cadru natural absolut incredibil. Insula Thassos este cea mai nordică insulă din Marea Egee și se află foarte aproape de coastele Greciei continentale. Este o destinație excelentă pentru luna de miere, plajele și satele sale muntoase, pitorești, cu arhitectură tradițională, străzi înguste, pavate, case de piatră cu acoperișuri din țiglă gri făcând ca Thassos să iasă în evidență prin culoare și atmosferă. Dacă dorești o lună de miere aventuroasă, Thassos este o destinație excelentă și pentru drumeții, deoarece numeroase trasee traversează insula, ducând la locuri abandonate: castele și peșteri. De asemenea, pe acestea te întâlnești nu numeroase obiective turistice memorabile. Thassos este o insulă plină de mitologie, cu un aer mistic, reprezentând o destinație cheie pentru mitologia grecească, locul în care s-au întâmplat foarte multe dintre miturile care definesc zeii și eroii Antichității.

Sofia (Bulgaria)

Sofia

Încă o alegere populară pentru destinații luna de miere o reprezint orașul Sofia, capitala Bulgariei. Pe lângă mixul de arhitectură și urbanismul contemporan, există și numeroase alte obiective turistice care trebuie vizitate de către oricine. De asemenea, peisajele naturale, de frumusețe remarcantă, sunt gata să surprindă pe oricine a crezut vreodată că, de-a lungul vacanțelor, le-a văzut pe toate. Cu toate acestea, pentru a vedea întreaga capitală, putem considera că nu este vorba neapărat de relaxare, pe cât despre a fructifica tot timpul avut la dispoziție pentru a vedea absolut tot. Fiindcă, într-adevăr, merită! Chiar dacă nu o fi Sofia unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, este accesibil de vizitat și, de fapt, dacă îți dorești un oraș liniștit, unde să poți evada rapid și să-ți petreci luna de miere fără a cheltui, totuși, prea mult din economii, atunci cu siguranță merită și se va dovedi a fi o experiență memorabilă – în cele din urmă, contează cu cine ești, nu neapărat ce poți vedea!

Creta (Grecia)

Creta

Ne reîntoarcem pe plaiuri grecești pentru a vă recomanda insula Cretă, diferită de orice altă insulă din Grecia. Înconjurată de peste 1.000 de kilometri de coastă, cu plaje uimitoare susținute de munți care se înalță la peste 2.400 de metri, Creta este cea mai mare dintre insulele grecești și a cincea insulă ca mărime din Marea Mediterană. Principalele atracții o fac să fie o destinație pentru luna de miere de vis, cu plaje cu nisip auriu, incredibile și apele turcoaz ale Mediteranei, dar insula găzduiește, de asemenea, importante situri arheologice minoice, defileuri memorabile, orașe încântătoare cu porturi și cetăți venețiene și mici orașe de coastă unde, la sfârșitul unei zile, te poți retrage pentru a te liniști la un pahar de vin. Pe coasta de nord se află orașele și porturile vechi de secole Chania, Rethymnon, Heraklion și Agios Nikolas, cele mai populare destinații turistice de pe insulă. Cele mai bune locuri de vizitat în Creta pentru cumpărături, viață de noapte, muzee și atracții culturale se găsesc, toate, de-a lungul coastei de nord.

Marmaris (Turcia)

Marmaris

Stațiunea Marmaris se află la capătul unui golf înconjurat de dealuri înalte și împădurite. Aceasta a luat având extraordinar în ultimii 50 de ani – în 1960, populația era de doar 3.000 de locuitori. Astăzi, însumează aproximativ 250.000 de oameni în timpul verii, cu tot cu turiști. Și, sincer, pe bună dreptate, deoarece Marmaris are cam tot ce îți poți dori de la o vacanță mediteraneană – o destinație pentru luna de miere de vis. Pe insulele nelocuite putem vorbi despre o natură spectaculoasă, golfuri și dealuri acoperite de pini, într-un mix amețitor cu stațiuni moderne, multe baruri, cluburi de noapte și nenumărate locuri unde poți lua masa, bea un pahar de vin cu o panoramă parcă dintr-un film romantic. Situri arheologice, muzee superbe, iar din portul elegant al stațiunii pleacă bărci spre rezervațiile naturale de coastă și insulele îndepărtate. Din aceste motive, nu am putut să nu trecem Marmaris pe lista de top destinații pentru luna de miere.

Roma (Italia)

Roma

Oricât de mult ai vizita Italia, niciodată nu vei reuși să descoperi pe deplin frumusețea acestei țări. Cu o arhitectură incredibilă, locuri de vizitat pe care le descoperi în permanență, oameni calzi, o istorie deosebită, cultura efervescentă, însăși mersul pe stradă este, în sine, o experiență diferită în Roma. Cu siguranță te așteptai să găsești această destinație pe lista de top destinații luna de miere, și nu poți spune că nu avem dreptate – o călătorie în Roma este ceea ce, uneori, îți poate schimba viața în totalitate, făcându-te un mare fan al călătoriilor și descoperirii de noi țări, peisaje. Iar Roma, capitala Italiei, rămâne una dintre cele mai populare destinații din lume.

Veneția (Italia)

Veneția

Nu am putut face acest top destinații pentru luna de miere fără să includem și Veneția pe lista destinațiilor populare și accesibile. Veneția este un oraș de o frumusețe tulburătoare și o semnificație istorică deosebită, dar este, de asemenea, unic și nu seamănă cu niciun oraș din Italia. Veneția se află, de fapt, pe 117 insule mici care sunt conectate printr-o serie de poduri și separate de o rețea de canale. Cu o populație de aproximativ 250.000 de locuitori, nu este unul dintre cele mai mari orașe din Veneto, dar este, cu siguranță, una dintre cele mai vizitate destinații turistice din țară. În timpul Evului Mediu, Veneția a fost o fortăreață extrem de puternică și a servit drept important centru militar și financiar. În plus, a fost un loc care a cunoscut o mare dezvoltare culturală, artistică, fapt pentru care este renumit în întreaga lume. Nu ne gândim de două ori când spunem că, măcar o dată în viață, acest oraș trebuie vizitat.

Veliko Turnovo (Bulgaria)

Veliko Turnovo

Acest mic orășel bulgăresc este o opțiune minunată drept destinație pentru luna de miere, mai ales pentru cuplurile care caută un loc liniștit în care să se retragă și să-și reîncarce bateria. Cu toate acestea, acest oraș pitoresc, vechea capitală a Bulgariei, adăpostește o mulțime de istorie în spatele arhitecturii superbe, peisajelor de neuitat și ruinelor sale. Străzile pietruite te duc la case colorate, iar acoperișurile care parcă ar coborî „în cascadă” pe faleză par desprinse dintr-un basm. Verdeața, parcurile, fortăreața, monumentele vechi și culorile impresionante, asezonate cu istoria care parcă mișună din orice ruină, reprezintă rețeta unei luni de miere de neuitat, într-un loc în care îți vei dori să re reîntorci pentru a te reconecta cu natura.

Paris (Franța)

Pariu că nici Paris nu te așteptai să se afle pe lista noastră de top destinații pentru luna de miere? Evident, glumim! De ce? Pentru că, evident, Parisul este una dintre cele mai populare destinații pe care le aleg proaspetele cupluri căsătorite. Motivele sunt de la sineînțelese: un oraș superb, colorat care merită descoperit și are deosebit de multe de arătat. Chiar dacă este un oraș destul de scump – mai ales dacă îl vizitezi pentru prima dată și vrei să le vezi pe toate, cap-coadă, Parisul ți se desfășoară în fața ochilor ca fiind un oraș parcă din altă lume, făcându-te să te îndrăgostești, iremediabil, de el.

Bordeaux (Franța)

Bordeaux

Nu am putut încheia acest top destinații pentru luna de miere fără, bineînțeles, a-ți recomandat un alt oraș din Franța, Bordeaux, deoarece știm cu toții rafinatul vin: un cumul de castele prestigioase, crame mici pe care să le vizitezi, delectându-te cu un pahar de vin direct de la sursă. Pentru acces la diferitele muzee și transport public gratuit, poți obține Bordeaux Metropole City Pass de la majoritatea punctelor turistice. Vei descoperi un oraș încântător, în care urbanismul se împletește, armonios, cu tradiționalismul, rezultând o experiență de neuitat și multe atracții turistice care merită vizitate.

Acestea au fost cele 10 orașe pe care le recomandăm în ceea ce privește top destinații pentru luna de miere. Evident, am putea scrie la nesfârșit despre asta, însă am încercat, pe cât posibil, să-ți recomandăm orașe în care poți ajunge ușor din România. Lumea aceasta este un loc tare frumos în ceea ce privește lucrurile care merită văzute, însă, din păcate, nu avem timp să le facem pe toate. Oricum, poți merge absolut oriunde atât timp cât ai lângă tine persoana care trebuie. Dacă ai și alte recomandări privitoare la destinații pentru luna de miere, nu ezita să ni le comunici în secțiunea de comentarii! Vacanță plăcută și memorabilă să ai!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.