Nu este un secret că telefoanele pliabile au probleme în ultima vreme. Samsung Galaxy Fold, de exemplu, a fost afectat de probleme de fiabilitate care a făcut ca multe unități să se defecteze la scurt timp după ce au fost lansate. Cu toate acestea, se pare că Samsung încă nu a reușit să rezolve toate problemele cu telefoanele sale pliabile. Potrivit Ice Universe, Samsung Galaxy Z Fold 4 va avea și el, precum modelele anterioare, o cută vizibilă în mijlocul ecranului. Acest lucru este oarecum descurajant de auzit, deoarece alte companii au reușit să rezolve această problemă într-o mare măsură. Cu toate acestea, nu este complet neașteptat, fiindcă Samsung a avut probleme cu telefoanele sale pliabile încă de la început.

Spre exemplu, unul dintre concurenții săi, OPPO cu Find N, a reușit să producă un telefon pliabil fără cute atunci când este deschis, datorită unei balamale de tip waterdrop. Aceeași strategie a fost folosită și de Motorola pentru Razr 5G 2020, motiv pentru care nici acesta nu are o încrețitură notabilă. Un videoclip recent scăpat pe internet sugerează că viitorul Razr 3 nu va avea, de asemenea, o încrețitură vizibilă. În mod similar, Huawei a eliminat aproape complet cutele de pe Mate Xs 2. Balamaua waterdrop este un factor-cheie în obținerea acestui nivel de netezime, deoarece permite ecranului să fie la același nivel cu carcasa atunci când este deschis. Ca urmare, aceste telefoane oferă o experiență mult mai perfectă atunci când sunt deschise decât dispozitivele cu balamale tradiționale. Este o realizare impresionantă a ingineriei și este probabil că vom vedea mai multe telefoane adoptând acest tip de balama în viitor.

Samsung Galaxy Z Fold 4 – Designul balamalei este motivul pentru care ecranul va avea în continuare cute

Samsung Galaxy Z Fold 4
Ecranul noului Galaxy Z Fold 4 nu va fi complet plat

Designul balamalei viitorului Galaxy Z Fold 4 este motivul pentru care Samsung, se pare, că încă nu va reuși să scape de cutele unui ecran pliabil. Compania a folosit o abordare diferită de această dată, cu balama plasată sub ecran, dar, atunci când dispozitivul este deschis, ecranul tot nu e complet plat și există în continuare un mic bump între ecran și carcasa dispozitivului, cauzând cute pe mijloc. Prin urmare, este clar că Samsung mai are încă ceva de lucru pentru a perfecționa pliabilitatea telefoanelor sale.

Cu toate acestea, se așteaptă ca Fold 4 să impresioneze pe alte părți, cum ar fi pe partea de performanță, fiindcă va fi alimentat de noul Snapdragon 8+ Gen 1 și pe partea de design. La fel ca predecesorul său, Fold 4 va suporta și el S Pen, dar există zvonuri că telefonul ar putea veni și cu un senzor de amprentă integrat în ecran. Se zvonește, de asemenea, că Fold 4 va avea un ecran mai mare decât predecesorul său. Dacă zvonurile sunt adevărate, Fold 4 ar putea fi cel mai bun telefon pliabil din 2022 dar va avea în continuare cute destul de vizibile în comparație cu concurenții săi.

În ceea ce privește producția în masă a componentelor pentru viitorul Samsung Galaxy Z Flip 4, aceasta a început. Telefonul este așteptat să fie prezentat în luna august, alături de Galaxy Watch 5. Ca și zvonuri se crede că Z Flip 4 va avea un ecran îmbunătățit, care este „cu 26% mai subțire și cu 30% mai durabil” decât modelul anterior. De asemenea, telefonul va avea un sistem de camere foto semnificativ îmbunătățit. Samsung nu a confirmat încă niciunul dintre aceste detalii, dar este de așteptat să facă acest lucru cu cât ne apropiem mai mult de data oficială de lansare.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.