Free cookie consent management tool by TermsFeed

Microsoft tocmai a confirmat vestea pe care o așteptam cu toții – acesta dezvoltă un dongle de game streaming Xbox plug-n-play. După mai multe zvonuri care au circulat în jurul datei de lansare și a caracteristicilor sale, Microsoft a confirmat pentru Windows Central că lucrează, într-un final, la un „dispozitiv de streaming HDMI modernizat care rulează Xbox Game Pass și serviciul său de jocuri în cloud”. Practic, va aduce Game Pass pe televizoare.

Dongle-ul va permite utilizatorilor să se bucure de jocurile Xbox pe orice televizor, monitor sau proiector cu intrare HDMI, fără a fi nevoie de o consolă. Compania nu a împărtășit alte detalii despre viitorul dispozitiv de streaming, cum ar fi prețul, data de lansare sau specificațiile acestuia. Cu toate acestea, având în vedere declarațiile anterioare ale Microsoft cu privire la angajamentul său față de jocurile în cloud, este probabil ca dongle-ul să fie o modalitate accesibilă și ușoară pentru gameri de a se bucura de jocurile Xbox pe orice ecran.

Dispozitivul are numele de cod „Keystone”. Acesta a fost testat cu un mic grup de utilizatori și, pe baza a ceea ce s-a învățat, compania plănuiește acum să „pivoteze” de la Keystone în forma sa actuală, spre o nouă versiune mai bună. Noua versiune a Keystone va fi mai mică și mai confortabilă, iar Microsoft speră că va oferi o modalitate mai naturală și mai intuitivă de a interacționa cu platforma sa. Astfel, compania a anunțat că intenționează să își valorifice învățămintele și să își reorienteze eforturile către această nouă abordare care îi va permite să ofere Xbox Cloud Gaming unui număr mai mare de jucători din întreaga lume prin intermediul acestui dispozitiv.

Game Pass pe televizoare
Keystone va aduce Game Pass pe televizoare

Potrivit Windows Central, Keystone se va putea conecta la orice televizor sau monitor fără a fi nevoie de o consolă. Acest lucru ar putea economisi sute de dolari pentru utilizatori, deoarece pare conceput pentru a transmite aceleași jocuri pe care le-ar putea juca pe un Xbox, costând în același timp mai puțin decât o consolă Xbox reală. Microsoft nu a anunțat când va fi lansat Keystone, dar se presupune că acesta este încă în dezvoltare. Între timp, compania lansat recent abonamentul Xbox All Access, care permite utilizatorilor să obțină un Xbox One S și Game Pass la un preț lunar mic. Prin aceste inițiative, se observă că Microsoft dorește să faciliteze mai mult ca oricând accesul gamerilor la ecosistemul său de jocuri.

În trecut, Microsoft a făcut aluzie la o aplicație Xbox TV, care ar putea funcționa cu stick-ul de streaming. Cu toate acestea, data pentru lansarea atât a stick-ului, cât și a aplicației, rămâne încă neclară, dar ce e sigur este că Microsoft va găzdui un showcase pe 12 iunie. Atunci e foarte probabil ca mai multe informații despre noua tehnologie să fie dezvăluite atunci. Deocamdată, stick-ul de streaming al Microsoft rămâne învăluit în mister. Cu toate acestea, este clar că marea companie este interesată să își extindă prezența pe piața de streaming, mai ales când acum popularitatea dispozitivelor din această nișă este tot mai mare, va merita să exploreze acest domeniu în viitor.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.