Free cookie consent management tool by TermsFeed

De la lansarea iPhone-ului în 2007, designul smartphone-urilor a rămas în mare parte neschimbat. Însă, în ultimii ani, a crescut interesul pentru așa-numitele dispozitive „pliabile”, care pot fi transformate dintr-un telefon compact într-un dispozitiv mai mare, de tip tabletă. Unul dintre cele mai așteptate astfel de dispozitive este primul smartphone pliabil de la Google, despre care se zvonește că ar fi în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, un nou raport sugerează că e posibil ca Pixel Fold să nu vadă încă lumina zilei.

Potrivit unui nou raport publicat de The Elec, compania plănuiește să amâne lansarea dispozitivului – care are în prezent numele de cod „Pixel Fold” – care avea ca dată țintă inițială anul acesta. Raportul citează „surse din industrie” ca principală sursă de informații și merită menționat faptul că Google nu a confirmat încă în mod oficial niciun plan pentru un telefon pliabil. Cu toate acestea, compania a fost raportată pe scară largă că lucrează de ceva timp la un astfel de dispozitiv și pare probabil că va intra în cele din urmă pe piața dispozitivelor pliabile care se află în plină expansiune. Totuși, dacă raportul The Elec este corect, se pare că va trebui să mai așteptăm încă puțin pentru a vedea cum va aborda Google acest trend.

S-au făcut multe speculații despre primul smartphone pliabil de la Google, dar se pare că dispozitivul nu este într-o fază de proiectare atât de avansată pe cât se credea inițial. Potrivit unor persoane familiarizate cu subiectul, Pixel Fold nu a fost capabil să concureze cu telefoanele pliabile existente pe piață. Drept urmare, Google a decis să pună dispozitivul pe plan secundar pentru moment. Aceasta este o întorsătură dezamăgitoare a evenimentelor pentru cei care sperau să vadă un nou dispozitiv Pixel în acest an, dar nu este complet surprinzătoare, având în vedere starea actuală a pieței telefoanelor pliabile.

Primul smartphone pliabil de la Google a fost amânat pentru 2023

Potrivit lui Ross Young de la Display Supply Chain Consultants, Pixel Fold este amânat până în primăvara anului 2023. Această veste vine ca un eșec dezamăgitor pentru fanii care sperau să vadă dispozitivul în acest an, dar nu este complet neașteptată. Zvonurile despre pliabilul Google circulă de ani de zile, iar compania încă nu a oferit informații concrete despre proiect. Cu toate acestea, dacă aceste ultime rapoarte sunt corecte, se pare că vom pune în sfârșit mâna pe Pixel Fold în 2023.

Având în vedere aceste informații, pare că Google nu se poate hotărî când vine vorba de noul proiect. Anul trecut, au început să circule zvonuri potrivit cărora compania lucra la un dispozitiv cunoscut sub numele de Pixel Fold. Însă, la scurt timp după aceea, au apărut rapoarte potrivit cărora proiectul a fost anulat. Dar se pare că Google s-ar putea fi răzgândit, deoarece noi rapoarte susțineau că firma vizează din nou o dată de lansare pentru Fold, de data aceasta în aceeași perioadă cu Pixel 7. Deși este încă neclar ce anume s-a întâmplat pentru a provoca o astfel de schimbare de planuri, un lucru este sigur: cu atât de multe rapoarte contradictorii, este greu de știut ce să credem. Doar timpul ne va spune dacă Google își va urma în cele din urmă planurile pentru un telefon pliabil.

Ca specificații, Pixel Fold va avea un ecran principal de 7,57 inch, cu 5,78 inch pe partea exterioară a telefonului. Body-ul exterior va fi din sticlă ultra-subțire, permițând închiderea telefonului și fiind mai diferit față de alte telefoane pliabile de pe piață, care de obicei au un ecran mai mare în interior și un ecran mai mic la exterior. The Elec susține, de asemenea, că Google lucrează la o versiune actualizată a Android care va fi optimizată pentru dispozitivele pliabile.

Deși Samsung domină în prezent piața telefoanelor pliabile, se pare că Google nu se va număra printre contestatari prea curând. Alți producători de telefoane, cum ar fi Motorola, au în lucru produse rivale, dar se pare că Google se mulțumește să stea pe margine pentru moment. Asta nu înseamnă că Google nu este interesată de telefoanele pliabile; la urma urmei, compania a depus o serie de brevete pentru ecrane flexibile. Cu toate acestea, se pare că Google este mulțumit să îi lase pe alții să preia conducerea pe această nouă piață. Cel puțin pentru moment, Samsung va continua să fie regele telefoanelor pliabile.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.