Free cookie consent management tool by TermsFeed

Gigantul american Apple se pregătește să lanseze mai multe Mac-uri anul acesta. Acestea vor avea un cip M2 dezvoltat de companie, iar lansarea este programată pentru sfârșitul acestui an. Apple lansează anul acesta un cip M2 și 4 Mac-uri noi. Reporterul de la Bloomberg, Mark Gurman, discută în buletinul informativ Power On despre noul proiect. Gurman se așteaptă ca Apple să lanseze un MacBook Pro, un Mac Mini, un iMac și o nouă versiune a celebrului MacBook Air.

Apple lansează anul acesta un cip M2 și 4 noi Mac-uri

Cipul M2 se va regăsi la un MacBook Pro de 13 inchi, la un Mac Mini, un iMac de 24 de inchi și la un MacBook Air. Deși compania nu a oferit nicio informație despre acest nou cip, Gurman crede că va fi mai rapid decât predecesorul său, chipul M1. Ambele vor avea aceeași arhitectură, respectiv 8 nuclee.

Nucleele grafice ale cipului pot fi de la 7, 8, 9 pânâ la 10. În anul următor, reporterul Mark Gurman consideră că Apple poate lansa versiunile Pro și Max ale cipului M2 – la fel ca și pentru cip-ul M1 – și va anunța lansarea unui cip M3.

apple m2 board concept
Noul cip M2 va fi pe 4 dispozitive

Compania se distanțează de Intel

Apple continuă să se distanțeze de Intel și urmărește să elimine orice dispozitive ce au cipuri fabricate de Intel, din gama sa. Gurman a declarat că se așteaptă ca un iMac Pro mai mare, cu cipuri M1 Pro și M1 Max să înlocuiască actualul iMac Pro de 27 de inchi, împreună cu un Mac Pro mai mic. Mac Pro vine cu echivalentul a două sau 4 cipuri M1 Max. În timp ce Mac Mini vine deja cu un cip M1, Mark spune că va primi totuși o opțiune actualizată a M1 Pro.

Conform cronologiei lansărilor Apple, noile Mac-uri ar trebui să fie lansate în luna Martie. Compania va dezvălui și un iPhone SE 5G, un iPad Air 5G și eventual, un Mac nou în luna Martie la un eveniment. De asemenea, iOS 15.4 va ajunge și el cu un Face ID ce va putea detecta folosirea unei măști, tot în luna Martie. iPhone 14 și Apple Watch Series 8 nu sunt așteptate până la finalul anului 2022.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.