Free cookie consent management tool by TermsFeed

Anul acesta este plin de surprize cinematografice nu doar în ceea ce privește filmele de sine stătătoare sau continuarea unor francize deja populare, ci și în ceea ce privește apariția unor noi seriale sau sezoane ale celor deja existente. În orice caz, dacă vrei să găsești un serial care să te prindă de la bun început în funcție de genul preferat, chiar vei avea de unde să alegi.

În acest articol vei descoperi un top 10 cele mai așteptate seriale ale anului 2022.

The Lord of The Rings: The Rings of Power

The Lord of The Rings The Rings of Power serial online

Înainte de toate, cred că tuturor ne-a fost dor de un nou film care să aibă loc în universul creat de către marele filolog Tolkien. Cu toate acestea, întrucât romanele The Hobbit și The Lord of the rings au fost deja ecranizate, iar despre Silmarillion, din păcate, nu se mai auzea nimic, cei de la Prime Video au pus la cale un proiect extrem de ambițios: sub regia lui J.A. Bayona, vor încerca să realizeze un serial.

Nu pot să spun decât că am așteptări extraordinar de mari – poate prea mari -, deoarece sunt un mare fan al acestor filme. Deși distribuția este anunțată, iar un mic trailer este pus la dispoziția publicului, trebuie să recunosc că nu sunt atât de entuziasmat, dar totuși mă intrigă. În orice caz, sunt de părere că filmele lui Peter Jackson nu au și nu vor avea niciodată egal. Data oficială a lansării va fi 2 septembrie 2022.

1899

1899 serial netflix

Dacă nu ai văzut deja celebrul serial Dark (Întunecat) de pe Netflix, înseamnă că ai pierdut o porție zdravănă de momente care să-ți pună la îndoială ceea ce știi despre sau nu știi despre lumea care te înconjoară. În aceeași ordine de idei, creatorii serialului, în speță, științifico-fantastic, aduc pe marile ecrane un nou proiect intitulat 1899. Din câte știm deja, serialul va avea o ușoară tentă thriller/mistery, iar întreaga acțiune se va desfășura în cadrul limitat al unei bărci de croazieră. Data oficială a lansării nu este pusă încă la dispoziție, dar cu siguranță va fi lansat anul acesta.

The Crown (sezonul 5)

the crown sezonul 5

Sezonul 5 din serialul câștigător al Premiului Emmy va fi lansat anul acesta, iar în distribuție se numără actori nu doar populari, ci și extrem de buni: Imelda Staunton o va interpreta pe Regina Elisabeta a II-a (asta după ce Olivia Colman a făcut un rol de milioane), iar Elizabeth Debicki și Dominic West vor juca în rolul Prințesei Diana și a Prințului Charles.

Puține seriale sunt atât de populare precum seria The Crown care a atras milioane de fani din întreaga lume. Se speculează că data oficială a lansării noului sezon va avea loc în luna noiembrie a acestui an.

Cobra Kai (sezonul 4)

Cobra Kai sezonul 4 pe net

Cel de-al patrulea sezon al popularei serii Cobra Kai a fost lansat pe Netflix pe data de 31 decembrie 2021 și este format din 10 episoade. După ce primele două sezoane au fost lansate pe YouTube, în anul 2021 s-au lansat nu mai puțin de 2 sezoane pe Netflix. De aceea, fanii se tem că s-ar putea de fapt să fie ultimul sezon din serie.

Cobra Kai a primit în mare parte recenzii pozitive răsunătoare, ajungând în fruntea clasamentului global de audiență al platformei Netflix la trei zile de la lansare. De asemenea, a primit un rating de aprobare de 100% pe Rotten Tomatoes. Concentrându-se pe personajele lui Daniel LaRusso și Johny Lawrence, la peste 30 de ani de la apariția filmului original, Cobra Kai este o reinterpretare autentică a francizei The Karate Kid.  

Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six serial

O ecranizare realizată după romanul omonim al autoarei Taylor Jenkins Reid, extrem de așteptată de către iubitorii de ficțiune istorică. Mai mult decât atât, având-o drept director executiv pe Reese Witherspoon care se implică din ce în ce mai serios în cariera cinematografică, ecranizând în general cărți scrise de femei, nu ne putem aștepta decât la ceva cu adevărat dramatic și emoționant.

Romanul urmărește ascensiunea unei trupe rock în anii ’70 și modul în care Daisy Jones a ajuns să facă parte din aceasta. Încetul cu încetul, tensiunea crește în interiorul grupului, iar destrămarea va este inevitabilă. Am citit cartea și chiar mi-a plăcut, motiv pentru care abia aștept lansarea serialului care se speculează a fi undeva pe la sfârșitul anului acesta.

Stranger Things (sezonul 4)

Stranger Things sezonul 4 cand apare

După ce popularitatea serialului a crescut extraordinar datorită sezonului anterior, probabil nici nu se punea problema unei eventuale continuări. Mai ales când lucrurile s-au terminat așa cum (nu) s-au terminat! Nu numai că vom regăsi actori din distribuția anterioară, dar își vor face apariția și noi personaje și comploturi neașteptate. Data lansării se speculează a fi undeva pe la mijlocul acestui an.

The Sandman

The Sandman serial pe netflix

După seria de benzi desenate Omul de nisip (or. The Sandman) a lui Neil Gaiman, apărută și la noi, care îl are drept protagonist pe Morpheus, Regele Viselor, și pe încercarea acestuia de a-și recăpăta puterile după ce a fost întemnițat. Primul sezon va avea 11 episoade și vor face referire la primele două volume ale seriei de benzi desenate: Preludes and Nocturnes și The Doll’s House. Din păcate, nu există o dată oficială a lansării.

The Gilded Age

The Gilded Age hbo

Creat de Julian Fellowes, o dramă fastuoasă de epocă apărută la HBO a cărei acțiune se petrece în anii glorioși ai New York-ului secolului al XIX. Cu o distribuție plină de vedere, printre care se numără Christine Baranski, Carrie Coon și Cynthia Nixon, o regie artistică și vestimentație de excepție, oferind culoare locală și atmosferă tipice perioadei respective, se-anunță a fi vorba de multe bârfe și intrigi delicioase. Primul episod a fost lansat deja pe data de 24 ianuarie.

House of the Dragon

House of the Dragon serial hbo

Bazat pe romanul Fire & Blood al lui George R.R. Martin, acest prequel al seriei Game of Thrones spune povestea Casei Targaryien și a celor care fac parte din ea. Cred că notorietatea serialului se datorează în special faptului că George R.R. Martin este producător executiv și co-creator făcând o treabă genială alături de Ryan Condal. În orice caz, mă aștept să fie ceva surprinzător. Serialul nu are o dată oficială de lansare, însă cu siguranță va fi disponibil anul acesta.

Fleishman is in Trouble

Fleishman is in Trouble serial

După romanul omonim al jurnalistei Taffy Brodesser-Akner, Fleishman are necazuri urmărește povestea lui Toby Fleishman, personaj care va fi interpretat de către Jesse Eisenberg. După ce se desparte de soția sa după mai bine de 15 ani de căsnicie, Fleishman crede că știe ce-l așteaptă: weekenduri și vacanțe alături de copiii săi, regrete ocazionale, momente de tensiune privind sarcinile părintești. În orice caz, probabil n-a prevăzut niciodată că, în toiul perioadei sale de emancipare și libertate sexuală, Rachel (Claire Danes) soția sa, o să lase copiii la el și o să dispară.

Încercând să se împartă între slujbă, obligațiile de părinte și noua popularitate câștigată cu ajutorul aplicațiilor pentru întâlniri, Fleishman încearcă să-și dea seama ce s-a întâmplat. Serialul reprezintă o explorară tulburătoare și totodată amuzantă a instituției căsătoriei și a naturii umane. Serialul va apărea anul acesta, deși nu există o dată oficială a lansării.

Acestea sunt 10 dintre cele mai așteptate seriale ale anului 2022. Bineînțeles, lista ar putea nesfârșit de lungă, însă am încercat să surprind titluri dintr-o varietate mai mare de genuri, astfel încât să ai de unde să alegi. Deși datele oficiale de lansare ale multora dintre ele nu sunt încă disponibile, vom reactualiza periodic articolul cu informațiile aferente, de îndată ce acestea vor fi valabile.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.