Free cookie consent management tool by TermsFeed

Anul 2022 este unul extrem de așteptat de către cinefili, în ceea ce privește numeroase apariții și continuări ale unor francize cinematografice memorabile. Fie că este vorba despre filme ale căror dată de lansare a fost amânată în mod constant, fie facem referire la următoarele filme dintr-o serie, cu siguranță ai de unde alege.

Am pregătit top filme 2022 a căror vizionare nu trebuie să o ratezi sub nicio formă, mai ales dacă ești un cinefil adevărat.

Avatar II

Avatar II top filme 2022

Nu mai încape nicio îndoială cu privire la faptul că Avatar II s-a lăsat așteptat mai bine de doisprezece ani. Prima parte a seriei a avut cele mai mari încasări din toate timpurile în industria cinematografică, așa că acum nu putem decât să ne așteptăm la ceva și mai bun. Cu o grafică profesională, intrigă aparte și efecte speciale de ultimă generație, cu siguranță filmul va stârni, și de data aceasta, critici dar și recenzii pozitive. Data lansării va fi 16 decembrie 2022.

The Batman

the batman 2022

Cu Robert Pattison în rolul legendarului super-erou, anunțul apariției filmului The Batman a pus pe jar toți fanii DC Comics. Mai mult decât atât, dată fiind popularitatea filmelor care îl au pe Batman drept personaj principal, cu siguranță așteptările sunt mari. Cu acțiunea plasată în Gotham City, în circumstanțele periculoase cauzate de Riddler, răufăcătorul și personajul negativ, și cu Zoë Kravitz în rolul lui Catwoman, The Batman se anunță a fi pe cât de plin de acțiune, pe atât de dramatic. Data lansării va fi 4 martie 2022.

Scream 5

scream 5 film online

Criminalul mascat Ghostface se reîntoarce însetat de sânge și teroare. Doar că, de data aceasta, lucrurile iau o întorsătură destul de bizară: vânează după un tipar bine stabilit, totul făcând parte dintr-un plan pus la punct de mai bine de 20 de ani. Devenit deja un film iconic, franciza Scream a atras de-a lungul timpului numeroși fani. Vă pot spune că l-am văzut deja la cinema încă de la apariție, la câteva zile după lansarea oficială, și merită toată atenția!

Aquaman and The Lost Kingdom

Aquaman and The Lost Kingdom online subtitrat

După 4 ani de la apariția primului film (2018), James Wan revine cu o regie și o distribuție specială. Cu Jason Momoa în rolul epicului Aquaman, laureata Oscar Nicole Kidman în rolul preaiubitei Atlanta și Yahya Abdul-Mateen în rolul lui David Kane, putem spune că nu ne rămâne altceva decât să sperăm la multă acțiune, fantezie și poate și puține șcene romantice. Data lansării va fi 16 decembrie 2022.

Jurassic World: Dominion

Jurassic World Dominion recenzie

Plasat într-o lume de acum miliarde de ani, Jurassic Park a stârnit curiozitatea nu doar prin efectele speciale profesionale, ci și prin grafica incredibilă a detaliilor prin care dinozaurii au fost aduși pe marile ecrane. Jurassic World: Dominion se anunță a fi dacă nu la fel de fascinant, cel puțin la fel de plin de acțiune ca și generațiile anterioare. Data lansării va fi 10 iunie 2022.

Halloween Ends

Halloween Ends film

Un film horror/thriller extrem de așteptat de către fanii epicei serii Halloween, al cărui prim film a fost lansat în anul 1978. Sincer, poate ar fi în sfârșit cazul ca Laurie Strode să-și găsească pacea, dat fiind faptul că s-a confruntat cu misteriosul Myers de mult prea multe ori. Într-adevăr, se speculează că acesta ar fi ultimul film al seriei (din acest motiv se numește și Halloween Ends), însă cine știe ce mai pune la cale ucigașul mascat? Data lansării va fi 14 octombrie 2022.

Moonfall

cand apare Moonfall

Nimic neobișnuit ca filmul apocaliptic, cu scenariu științifico-fantastic, lui Emmerich a avut încasări de aproximativ 10 milioane de dolari încă din primul weekend de la lansare (4 februarie 2022). Când luna este scoasă de pe orbita ei și amenință să lovească Pământul aducându-l în pragul colapsului și anihilării, directorul NASA și fostul astronaut Jo Fowler încearcă să pună la cale un plan prin care să salveze lumea. Aventurându-se în spațiu, aceștia vor realiza că, Universul este departe de a putea fi teoretizat și descris vreodată. L-am văzut recent și vă pot spune cu certitudine că este unul dintre cele mai frumoase filme pe care le-am văzut vreodată.

Don’t Worry, Darling

Don’t Worry, Darling

Un thriller cu nuanțe dramatice cu celebrul cântăreț Harry Styles și actrița Florence Pugh, care și-a făcut debutul în actorie în 2014. Plasat în cadrul anilor ’50, filmul urmărește aparent banala viață de cuplu a celor doi. Până în momentul în care Florence își dă seama că partenerul ei de viață începe să aibă un comportament bizar, ca și cum ar avea ceva de ascuns. Încă un film care scoate la iveală faptul că niciodată nu vei putea ajunge să cunoști cu adevărat pe cineva. Să fie acesta un fel de semn? Data lansării va fi 23 septembrie 2022.

The Lost City

The Lost City trailer

Cred că este suficient să menționez „Sandra Bullock și Channing Tatum” pentru a defini rețeta unei comedii savuroase și convingătoare. Cu o intrigă de-a dreptul genială și cu Sandra Bullock în rolul unei scriitoare de cărți romantice, iar Tatum în rolul eroului care-i constituie acesteia sursă de inspirație, filmul urmărește aventura celui din urmă în încercarea de a o salva pe renumita scriitoare care este răpită de către un miliardar. Convins că Loretta Sage (Sandra Bullock) deține secretul locului în care se află comoara despre care a scris în ultima carte, acesta o răpește și pornește în căutarea așa-zisei comori. Însă Alan (Channing Tatum) nu se va da deoparte în a face tot ce este necesar pe cea care l-a scos din anonimat, făcându-l popular. Data lansării va fi 25 martie 2022.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

Fantastic Beasts The Secrets of Dumbledore top filme 2022

Probabil fanii seriei Harry Potter au fost în culmea extazului aflând că va mai exista un alt film în același univers fantezist. Când Dumbledore încearcă să-l oprească pe Gellert Grindewald din a pune mâna pe lumea vrăjitorul, lucrurile iau o întorsătură neașteptată. Gellert se dovedește a fi mai puternic decât ar fi crezut. Într-o lume dominată de magie, pericol și misticism, cine va ieși învingător în confruntarea finală? Eu nu prea sunt fan Harry Potter, dar cu siguranță știu să apreciez un film fantasy într-adevăr bun. Deși data inițială a lansării era speculată a fi 15 aprilie 2022, se pare că aceasta a fost amânată în jurul lunii iulie a aceluiași an.

Acestea sunt 10 dintre top filme 2022 recomandate de către echipa noastră. Două dintre ele deja au apărut – Scream 5 și Moonfall – și chiar vi le recomand cu toată încrederea. Restul sunt în curs de apariție, însă deja din trailer promit foarte, foarte multe.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.