Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când vine vorba de a alege cele mai bune tastaturi pentru gaming, îți putem spune doar că există multe caracteristici pe care trebuie să le iei în considerare pentru a avea o experiență de joc cât mai plăcută. Astfel, este ușor să te simți copleșit de numeroasele opțiuni disponibile pe piață. Ar trebui să optezi pentru o tastatură mecanică sau una normală? Una full-size sau TKL?

Pentru a veni în ajutorul tău, am pregătit o listă cu cele mai bune tastaturi pentru gaming, unde am inclus atât tastaturi pentru gaming wireless, cât și tastaturi pentru gaming mecanice. Acest articol vine în completarea altor două – cele mai bune căști wireless gaming și cele mai bune mouse-uri gaming –, din dorința de a-ți oferi opțiuni clare care să-ți îmbunătățească experiența de joc.

Așadar, iată care sunt recomandările noastre privitor la cele mai bune tastaturi pentru gaming.

Tastatură gaming Corsair K100

Aceasta este un model mecanic de tastatură pentru gaming, proiectată cu caneluri care îți oferă posibilitatea de introduce cablul și de a-l îndrepta în orice direcție, astfel încât să-ți menții ordine pe biroul de joc. Design-ul transparent oferă o iluminare RGB mai strălucitoare pentru a afișa adevărata strălucire livrată de Razer Chroma RGB: posibilitatea de a-ți personaliza iluminarea pentru o imersiune mai pronunțată, deoarece are capacitatea de a reacționa dinamic cu peste 150 de modele integrate. Switch-ul mecanic Razer verde oferă un design tactil cu puncte de acționare și resetare optimizate, iar cel galben este liniar și silențios, producând apăsări netede, cu amortizoare de sunet.

Corsair K100 tastatură pentru gaming cu Razer Chroma RGB
Tastatură gaming Corsair K100 cu switch mecanic Razer

Tastatură gaming Logitech G Pro League of Legends Edition

O tastatură cu design special Hextech Magic Blue și Hextech Metal Gold, cu comutatoare mecanice avansate GX Tactile, proiectate pentru performanță superioară, profesională, cu capacitate de reacție extrem de rapidă și durabilă, feedback sonor și tactil. Mulțumită tehnologiei Lightsync RGB, care poate fi condusă de jocuri, poți alege dintr-un spectru complet de aproximativ 16,8 milioane de culori și le poți sincroniza cu efectele de iluminare a altor dispozitive Logitech G, folosind software-ul Logitech Gaming (LGS).

Logitech G Pro League of Legends Edition dedicată fanilor
Logitech G Pro League of Legends Edition cu design special Hextech Magic Blue și Hextech Metal Gold

Tastatură gaming HyperX Alloy Origins Core RGB

În continuare in topul nostru cu cele mai bune tastaturi pentru gaming avem acest model de la HyperX cu un corp complet din aluminiu, carcasa menține tastatura stabilă, pentru experiențe de joc prelungite. Întrerupătoarele mecanice HyperX sunt concepute pentru sensibilitate și precizie, evaluate pentru 80 de milioane de tastaturi, fără pierderi de calitate. Cu posibilitatea de a înclina tastatura în trei unghiuri diferite, poți regla picioarele acesteia la 3, 7 și 11 grade, pentru a adopta o poziție de joc cât mai ergonomică și relaxantă. De asemenea, design-ul TKL oferă spațiu suplimentar pentru mișcarea mouse-ului, mulțumită formei compacte a acestei tastaturi pentru gaming. Tastatura are și un cablu care este detașabil, de tip C.

HyperX Alloy Origins Core RGB full aluminiu
HyperX Alloy Origins Core RGB cu design TKL si cablu type C detașabil

Tastatură gaming Logitech G915 Lightspeed

Un model de vârf, ce face parte din topul nostru cu cele mai bune tastaturi pentru gaming, tastatura mecanică Logitech G915, Ultraslim, Lightspeed Wireless, Lightsync RGB, este realizată din materiale premium, echipată cu switch-uri dedicate. De asemenea, poți salva până la trei profiluri diferite în memoria de bord a acesteia, pentru un total de 15 G key-uri, iar profilele se pot schimba cu ajutorul tastelor M1-M3 de pe tastatură. Indicatorul luminos al acesteia îți indică atunci când tastatura ajunge la procentul de 15% baterie, iar încărcarea completă durează 3 ore, prin micro-USB.

Logitech G915 Lightspeed ultraslim
Tastatură gaming Logitech G915 Lightspeed Wireless și Lightsync RGB

Tastatură gaming ASUS ROG Strix Scope RX

O tastatură mecanică, cu comutatoare optice ROG RX cu timp de răspuns de 1 ms și durată de viață de 100 de milioane de apăsări, cu LED-uri RGB centrale pe fiecare tastă, logo ROG iluminat și efecte personalizabile, cu capac din aliaj și rezistență IP56 la praf și apă. FPS-ready, macro-uri, administrare și memorie internă, pentru comenzi cu multiple taste, setări ajustabile prin Armoury Crate și până la cinci profiluri stocate în memoria internă.

ASUS ROG Strix Scope RX  comutatoare optice ROG RX
ROG Strix Scope RX de la ASUS cu durată de viață de 100 de milioane de apăsări

Tastatură gaming FNATIC GEAR Streak65 UK

O tastatură cu un design atractiv, comutatoare FNATIC ultra-rapide, mecanice, cu profil redus, RGB cu 16,8 milioane de posibilități de afișare a culorilor, carcasă metalică din aluminiu pentru rezistență crescută și durabilitate. De asemenea, software-ul OP și back-up de profil la bord îți permite să stochezi profiluri în memoria internă, iar tastatura cântărește aproximativ 400 de grame. Singura problemă ar fi faptul că alocarea se face din Marea Britanie, iar comanda poate dura până să ajungă.

FNATIC GEAR Streak65 UK cu 16 milioane de culori
GEAR Streak65 UK de la FNATIC cu un design atractiv și carcasă din aluminiu

Tastatură gaming LOGITECH G915 TKL Linear

Un model de tastatură pentru gaming wireless, cu caracteristici Lightspeed, Lightsync RGB avansat și switch-uri mecanice de înaltă performanță, toate într-un design chiar atractiv. G915 TLK dispune de aceleași tehnologii avansate ca și G195, dar design-ul este ceva mai compact, ceea ce înseamnă mai mult spațiu pentru folosirea mouse-ului. Tehnologia Lightspeed Wireless îți permite o performanță a timpului de răspundere de până la 1 ms, fiind funcțională chiar și atunci când este conectată prin USB – ceea ce înseamnă că o poți folosi în timp ce se încarcă.

LOGITECH G915 TKL Linear gaming wireless cu caracteristici Lightspeed
G915 TKL Linear de la Logitech cu Lightsync RGB avansat și switch-uri mecanice de înaltă performanță

Tastatură gaming RAZER Huntsman

De la posibilitatea de a-ți seta înălțimea de 1,5 mm pentru jocuri cu ritm rapid, la cea de acționare completă de 3,6 mm pentru apăsări profunde și deliberate, comutatoarele acestei tastaturi mecanice pot fi adaptate în funcție de stilul de joc. Comutatoarele sunt capabile de mișcări la 360 de grade, cu posibilitatea de a seta două funcții pentru o singură apăsare pe tastă, pentru a-ți personaliza experiența jocului. Cu 16,8 milioane de culori și o gamă variată de efecte, poți sincroniza iluminarea și underglow cu restul echipamentului de gaming, reacționând dinamic cu peste 150 de jocuri integrate.

RAZER Huntsman cu comutatoare capabile de mișcări la 360 de grade
Modelul Huntsman de la RAZER 16,8 milioane de culori și o gamă variată de efecte

Tastatură gaming Cooler Master CK530

Această tastatură mecanică cu design minimalist, dar funcționalitate superioară, cu taste mecanice de până la 50 de milioane de apăsări, personalizarea stărilor (iluminarae RGB și macro-uri în timp real), și personalizare suplimentară mulțumită software-ului. Design-ul din aluminiu lustruit, subțire, taste flotante îți oferă o experiență maximă de joc, hybrid key rellover (schimbare automată între 6KRO și NKRO pentru compatibilitate cu dispozitive mai vechi, plus posibilitatea de a înregistra fiecare apăsare), fac ca această tastatură pentru gaming să fie o opțiune bună pentru pasionații de jocuri, făcând parte bineînțeles și din topul nostru cu cele mai bune tastaturi pentru gaming.

Cooler Master CK530 cu design minimalist, dar funcționalitate superioară
Modelul CK530 de la Cooler Master cu taste mecanice de până la 50 de milioane de apăsări

Tastatură gaming Roccat Vulcan 122 AIMO

O tastatură cu un design genial, dar și rapidă și robustă, cu iluminare specială. Tastele au fost proiectate cu contacte tactile și clare Titan, pentru apăsări rapide și precise. Placa superioară este realizată din aluminiu anodizat, ceea ce o face robustă, solidă și rezistentă. LED-urile pot afișa până la 16,8 milioane de culori (pe lângă o mulțime de efecte personalizabile, pentru o experiență de joc mult mai personală și imersivă). Vibrația contactului este redusă datorită componentelor care permit firmware-ului să recunoască intrarea mai repede, iar un punct de acționare tactil – de 1,8 mm – echilibrează viteza cu capacitatea de reacție.

Roccat Vulcan 122 AIMO cu un desicgn superb
Vulcan 122 AIMO de la Roccat, o tastatură și rapidă și robustă, cu iluminare specială

Acestea sunt 10 cele mai bune tastaturi pentru gaming pe care vi le recomandăm. Pentru ca experiența jocului să fie una plăcută, optează întotdeauna pentru acel model care se pliază perfect jocurilor pe care le abordezi și, mai mult decât atât, care să reprezinte o investiție de lungă durată. Tu ce model de tastatură gaming folosești? Așteptăm recomandările tale în secțiunea de comentarii.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.