WordPress este cel mai simplu și popular CMS(content management system) de pe piață, fiind oferit în mod gratuit, sub licența GPLv2. Într-o statistică oferită de site-ul oficial WordPress în anul 2019, aflăm că 14.7 % din cele mai vizitate site-uri la nivel mondial folosesc această platformă, iar ca aproximație peste 39.5 % din site-urile la nivel global folosesc acest CMS. Astfel că, pe piața autohtonă de găzduire au apărut soluții dedicate de hosting WordPress, ce folosesc servere dedicate, special optimizate pentru a rula codul sursă al site-urilor dar și sisteme avansate de tip cache, ce sporesc viteza de încărcare a paginilor. În urma analizei ofertelor disponibile, am putut stabili care este cel mai bun hosting pentru WordPress din România, pe baza unor criterii ce țin de viteză, uptime și nu în ultimul rând de suportul dedicat oferit clienților.

Fără alte introduceri, te invit să citești top 3 al celor mai bune oferte de hosting WordPress de pe piață:

1. THC.RO – Cel mai bun hosting WordPress din România

thc.ro cea mai bună găzduire pentru WordPress din România
THC.RO Găzduire WordPress SSD – Cel mai bun hosting pentru WordPress

Încep prin a spune că își merită pe deplin titlul de cel mai bun hosting din România. Site-ul pe care citești această recenzie este găzduit la ei, pe planul WordPress Basic, având și un ip dedicat asignat acestui domeniu. Acest lucru ii conferă site-ului o mai bună optimizare SEO și o viteză de încarcare mult mai mică. Serverele dedicate folosite pentru găzduriea WordPress folosesc tehnologii moderne precum Litespeed + LSCache, reușind astfel să ofere o încarcare a paginilor de 4x mai rapidă față de un site găzduit pe o platformă de găzduire normală(shared). Stocarea de tip SSD, uptime-ul garantat de 99.99 %, backup-ul zilnic automat, migrarea gratuită și firewall-ul activ, fac ca THC cea mai bună opțiune atunci când vorbim de cel mai bun hosting pentru WordPress din România. Pachetul de bază pleacă de la 3.49 € pe lună și oferă următoarele caracteristici:

 • 5 GB SSD spațiu de stocare
 • Trafic necontorizat
 • 1 domeniu găzduit
 • Certificat SSL gratuit
 • 5 conturi email
 • Litespeed + LSCache
 • Protecție anti DDoS
 • 99.99 % uptime
 • Migrare gratuită

Atunci când vine vorba de suportul dedicat, echipa THC este disponibilă 24 din 24, 7 zile din 7, fiind mereu la dispoziția ta pentru a vă ajuta cu orice problemă întimpinați la site-ul dumneavoastră. Modalitățile de contact sunt diverse: live chat cu un timp de răspuns mediu de 2 minute, sistemul dedicat de tichete cu un răspuns mediu de 2 minute, prin email având un răspuns mediu de 10 minute. Există inclusiv o zonă dedicată a site-ului unde puteți găsi răspunsul la cele mai uzuale probleme, fără a fi nevoie de intervenția directă a unui membru din echipă.

2. HostX.RO – Găzduire WordPress Premium

HostX.ro găzduire WordPress cu mentenanță gratuită
HostX.ro – Hosting WordPress cu mentenanță gratuită

Servicul de găzduire optimizată WordPress oferit de către HostX vine cu o ofertă de nerefuzat pentru utilizatorii mai puțin experimentați cu platforma WordPress, prin oferirea unei mentenanțe gratuite a site-ului pentru pachetele superioare de găzduire. Pe lângă tehnologiile LiteSpeed WS + LSCache, ce sunt esențiale unui plan dedicat WordPress, site-ul găzduit la ei beneficiază și de o protecție antimalware prin intermediul soluției complete de securitate Imunify360. Pachetul de bază optimizat pentru WordPress costă 9.99 € și include:

 • 40 GB SSD spațiu de stocare
 • Trafic necontorizat
 • Certificat SSL gratuit
 • Staging & Website cloning
 • Litespeed + LSCache
 • Protecție Imunify360
 • 99.9 % uptime
 • Migrare gratuită

Pe lângă serviciul de migrare gratuită și Staging & Website cloning, echipa de suport vă stă la dispoziție 24 din 24 ore, 7 zile din 7 prin intermediul sistemului de tichete și printr-o secțiune a site-ului dedicată celor mai frecvente întrebări(FAQ).

3. MxHost.RO – 17 ani de webhosting românesc

mxhost.ro gazduire wordpress dedicata cu ip dedicat
Mxhost.ro – gazduire wordpress dedicata cu ip dedicat

Unul din pionierii webhostingului românesc, Mxhost, a intrat recent și în zona hostingului dedicat pentru WordPress, oferind 3 pachete de servicii, în funcție de nevoie fiecărui client. Fiecare plan de găzduire WordPress beneficiază de migrare gratuită fără perioadă de downtime, siguranță deplină, cât și de unele și facilități pentru o mai bună optimizare în motoarele de căutare precum adresă IP dedicată, certificat SSL gratuit cât și un instrument consiliere SEO dedicat. Planul de bază, Silver WP, costă în prima lună doar 1€, urmând mai apoi să plătiți 7,99 € pentru fiecare lună de serviciu. Acest pachet include:

 • 30 GB SSD spațiu de stocare
 • Trafic necontorizat
 • 1 domeniu găzduit
 • Certificat SSL gratuit
 • WordPress Toolkit
 • SEO Toolkit
 • Litespeed + LSCache
 • Protecție anti DDoS
 • 99.9 % uptime
 • Migrare gratuită

Există o varietate de modalități prin care se poate lua legătura cu echipa de suport a celor de la MxHost. De fiecare dată când intri pe siteul lor de prezentare, ești întâmpinat de echipa de live chat. În cazul în care problema ta este una mai complicată, există atât varianta în care un membru al echipei se poate conecta la calculatorul dumneavoastră prin TeamViewer, cât și varianta de a deschide un tichet de suport. Numărul de telefon afișat poate fi utilizat de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 23:00.

Întrebări frecvente

Ce este WordPress?

WordPress este cel mai simplu și popular CMS(content management system) de pe piață, fiind oferit în mod gratuit, sub licența GPLv2. Într-o statistică oferită de site-ul oficial WordPress în anul 2019, aflăm că 14.7 % din cele mai vizitate site-uri la nivel mondial folosesc această platformă, iar ca aproximație peste 39.5 % din site-urile la nivel global folosesc acest CMS.

De ce am nevoie de găzduire dedicată pentru WordPress?

Datorită serverelor special configurate pentru acest CMS, fie că vorbim de un blog, un site de prezentare sau de ce nu un magazin online, timpii de încărcare și numărul de utilizatori conectați simultan pe site se vor îmbunătății considerabil.

Care este cel mai bun hosting pentru WordPress?

Nu putem spune cu exactitate care este cel mai bun hosting pentru WordPress din România pentru că asta ar însemna să fim subiectivi. Toate cele trei firme prezentate în acest articol pot fi o alegere bună pentru viitorul tău site.

Ce fac în cazul în care am o problemă?

În cazul în care aveți o problemă cu furnizorul de găzduire WordPress cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să contactați cât mai rapid echipa de suport.

Acesta a fost topul nostru cu privire la cel mai bun hosting pentru WordPress din România. Sperăm că informațiile oferite în acest articol v-au fost de folos.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.