Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când vine vorba de maximizarea experienței de joc, pe lângă căștile de gaming potrivite, un mouse bun poate întotdeauna să facă o diferență semnificativă. Deși poate este greu să crezi, necesitățile ergonomice ale mâinilor noastre sunt deosebit de diferite. La fel și nevoile. Plus că, de altfel, jucăm și jocuri diferite. În orice caz, suntem norocoși că există atât de multe modele pe piață, iar cei mai importanți producători își investesc cunoștințele de inginerie în a se întrece unii pe alții, iar rezultatul este o piață pline de mouse-uri calitative și destul de accesibile.

Astfel, chiar dacă nu știm neapărat care este cel mai potrivit mouse pentru tine, ne-am gândit să-ți punem la dispoziție o listă de recomandări în ceea ce privește cele mai bune mouse-uri de gaming – dat fiind faptul că piața este suprasaturată, s-ar putea ca procesul alegerii celui mai bun și potrivit pentru tine să fie destul de copleșitor și cronofag. Îți recomandăm ca după ce te decizi asupra unuia, să iei în calcul și opțiunea de a-ți achiziționa și un mousepad, pentru o experiență de joc și mai bună.

Iată 15 cele mai bune mouse-uri de gaming.

Mouse gaming Logitech G Pro X Superlight

Unul dintre cele mai rapide mouse-uri de gaming create vreodată, cea mai nouă alegere a profesioniștilor E-Sports cântărește 63 de grame și oferă rezistență minimă la alunecare, iar senzorul Logitech G Hero 25K oferă fiabilitate, consistență și viteză de neegalat de până la 25.400 DPI, cu un control garantat și o conexiune extraordinară între joc și jucător.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Logitech G Pro X Superlight, unul dintre cele mai rapide mouse-uri de gaming

Mouse gaming Logitech G604 LightSpeed

Logitech G604 LightSpeed este conceput strategic pentru jocuri. Încorporează 15 comenzi programate care unesc forțele cu conectivitate dublă rapidă LightSpeed și senzorul Hero de 16K. Senzorul Hero 16K, cel mai avansat senzor al Logitech pentru jocuri cu urmărire precisă 1:1 și eficiență energetică superioară. De asemenea, Hero 16K atinge 16.000 DPI Max, plus 0 netezire, filtrare sau accelerare. Prezintă și o rotiță de defilare din metal, durabilă, ce poate fi comutată între defilare hiper-rapidă și ratcheted.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Logitech G604 LightSpeed, avand cel mai avansat senzor cu urmărire precisă

Mouse gaming Logitech G203

Senzorul 8000 DPI al acestui mouse este conceput special pentru gaming, răspunzând precis fiecărei mișcări pe care o faci în joc. Cu software-ul Logitech G HUB poți să-ți personalizezi setările de sensibilitate așa cum îți dorești. De asemenea, cu ajutorul LIGHTSYNC RGB poți să personalizezi iluminarea după cum dorești, să alegi ritmul ei sau chiar să-ți creezi unul propriu. Butoanele primare sunt mecanice și dispun de tehnologia necesară pentru a reduce tensiunea atunci când dai click, pentru a fi mult mai confortabile și rapide.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Logitech G203, cu butoane primare mecanice si LIGHTSYNC RGB

Mouse gaming Logitech G Pro Hero

Senzorul Hero 16K este capabil de viteză de până la 400+ IPS pentru întreaga gamă de 16.000 DPI, și până la 10x eficiență energetică. Mouse-ul Logitech G Pro poate fi folosit cu programare prestabilită și configurat după propriile gusturi cu ajutorul software-ului Logitech G Hub. De asemenea, cu ajutorul LIGHTSYNC RGB poți să personalizezi iluminarea după cum dorești, să alegi ritmul ei sau chiar să-ți creezi unul propriu.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Logitech G Pro Hero, dotat cu senzorul Hero 16K

Mouse gaming SteelSeries Prime

Dezvoltat împreună cu peste 100 dintre cei mai importanți jucători din lume, fiecare aspect al acestui mouse a fost proiectat meticulos, având un singur obiectiv: asigurarea unei experiențe de joc geniale. Senzorul TrueMove Pro Gaming a fost proiectat în colaborare cu PixArt, de renume mondial în inovația și tehnologia senzorilor, pentru a depăși concurența în jocurile 1:1, iar comutatoarele rapide de la Prestige oferă peste 100 de clicuri clare, cu posibilitate de personalizare la bord cu rate prestabilite și setări de profil CPI. Mouse-ul are doar 69 de grame.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
SteelSeries Prime, dotat cu senzor TrueMove Pro Gaming

Mouse gaming Razer Viper Ultimate

Acest mouse de gaming combină precizia ridicată, corpul ușor (74 de grame) și o mișcare rapidă, pentru o experiență de joc superioară. Razer Viper reprezintă o gamă de vârf, fiind concepută și testată de sportivii Team Razer. Senzorul optic avansat Razer de 20.000 DPI cu siguranță reprezintă un standard de precizie și viteză, fiind perfect pentru jocurile de tip shooter. Razer Viper Ultimate are o durată de funcționare de până la 70 de ore de utilizare continuă, ceea ce îl face perfect pentru sesiunile lungi de gaming.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Razer Viper Ultimate, 70 ore funcționare continuă și senzor 20.000 DPI

Mouse gaming Razer Basilisk Ultimate

Un mouse pentru gaming ce combină o precizie ridicată, un corp ușor de doar 107 grame și o mișcare extrem de rapidă de până la 20.000 DPI, Razer Basilisk Ultimate, conceput de sportivii Team Razer, este cu 25% mai rapid decât modelele anterioare. Cu 11 butoane de programare, ai la dispoziție un arsenal mai mare de comenzi pentru introducerea funcțiilor preferate folosindu-te de Razer Synapse 3, iar fiecare zonă de iluminare de pe mouse poate fi programată specific în Chrome Studio. Autonomia bateriei este de până la 100 de ore, ceea ce-l face perfect sesiunilor de gaming intens.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Razer Basilisk Ultimate, cu autonomie de 100 ore

Mouse gaming Razer Naga Trinity

Razer Naga Trinity este un mouse pentru gaming cu are integrat un senzor optic 5G avansat cu 16.000 DPI optimizat. Conceput pentru jocuri MOBA/MMO, îți permite să-l configurezi pentru tot ce vrei să faci, pentru a te afla întotdeauna cu un pas „înaintea inamicului”: precizie, viteză, siguranța mișcărilor și fiabilitatea click-urilor. Cu un design genial și cu până la 19 butoane programare pe care le poți configura cum vrei și salva pentru a le folosi ori de câte ori ai nevoie, acest mouse chiar este o investiție care merită atenție.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Razer Naga Trinity, special conceput pentru jocurile MOBA/MMO

Mouse gaming Roccat Kone AIMO

Echipat cu un senzor optic Roccat Owl-Eye cu 16.000 DPI, acest mouse transpune mișcările pe ecran cu o precizie aproape perfectă și instantă. Cu 5 zone de iluminare, AIMO prezintă manifestări de lumină în funcție de situație (fluide, ușor de configurat după propriul plac), pentru o experiență de joc mult mai intensă. Design-ul este chiar atractiv și mouse-ul are un set de caracteristici chiar interesante, ceea ce, sincer, îl face o alegere chiar practică, mai ales că are și un preț destul de OK.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Roccat Kone AIMO, cu senzor optic Roccat Owl-Eye

Mouse gaming HyperX Pulsfire Surge RGB

Un alt mouse chiar bun, cu un preț mai mult decât accesibil, care oferă atât stil, cât și esență – acuratețe bună datorată senzorului PixArt 3389, efecte luminoase RGB la 360° și un inel luminos interesant. Pulsfire Surge are setări native de până la 16.000 DPI, ceea ce este mai mult decât satisfăcător. Comutatoarele Omron cu răspuns rapid, garantate pentru 50 de milioane de clicuri, asigură înregistrarea acestora. Cu ajutorul software-ului HyperX Ngenuity, poți oricând să personalizezi caracteristicile mouse-ului – valoarea DPI, culorile pentru LED-uri și altele.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
HyperX Pulsfire Surge RGB, avand ca dotări comutatoarele Omron cu răspuns rapid

Mouse gaming Vertux Mustang

Vertux Mustang are o accelerație de 20 G și un senzor optic PixArt PMW-3325 de 10.000 DPI, iar durata de viață a bateriei este de până la o săptămână. Cu un design ambidextru, 7 butoane programabile, polling Hz de 1000, performanța wireless excelentă, acest model este potrivit în special celor care abia pășesc în lumea gaming-ului, întrucât este și extrem de accesibil.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Vertux Mustang, cusenzor optic PixArt PMW-3325 de 10.000 DPI, și design ambidextru

Mouse gaming AQIRYS Orion

Un mouse optic iluminat, optimizat pentru E-Sport, cu un senzor ultra-performant PixArt cu rezoluție maximă de până la 16.000 DPI, design ambidextru cu profil înalt (39 mm) ce oferă suport optim pentru podul palmei, acest model permite utilizarea oricărui stil de prindere și folosire (claw, finger, palm). Confortul este asigurat de suprafața acoperită cu un strat special rezistent la transpirație, iar butoanele principale, cuplate la contacte OMRON, au fost validate pentru 50 de milioane de click-uri. Software-ul AQIRYS îți permite să-i personalizezi caracteristicile după propriul tău plac.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
AQIRYS Orion, garantat pentru 50 de milioane de click-uri

Mouse gaming Corsair Katar PRO XT

Cu o greutate de doar 73 de grame, acest mouse este ușor și agil pentru ritmul rapid de joc FPS sau MOBA. Are o formă compactă, simetrică, astfel încât se potrivește fiecărui stil de prindere. Butoanele Corsair Quickstrike utilizează un design cu arc, oferind un spațiu zero între butoanele de click stânga și dreapta și comutatoarele acestora – astfel încât să poți avea o experiență de joc mult mai precizie. Precizia înaltă de până la 18.000 DPI este personalizabilă cu 3 presetări.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Corsair Katar PRO XT, ușor și agil pentru jocurile FPS sau MOBA

Mouse gaming Glorious Model D Minus

Design-ul HoneyCombShell este cheia obținerii greutății foarte mici (doar 61 de grame), dar care asigură în același timp rezistența maximă a acestui model. În timpul jocului, găurile nu se simt, însă acestea oferă ventilație palmelor, pentru a preîntâmpina transpirația. Rezoluția de până la 12.000 DPI îl face un model mai potrivit celor care fac primii pași în lumea gaming-ului.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Glorious Model D Minus, ușor, rezistent și potrivit pentru lumea gaming-ului

Mouse gaming Asus Rog Gladius III

Un mouse de gaming extraordinar de bun, cu un senzor optic ROG special tunat de 19.000 DPI, 400 IPS și rată de eșantionare de 1.000 de Hz, latență la click-uri de zero, pentru reacții în timp real, într-un design asimetric, special pentru dreptaci. Modelul cântărește 79 de grame și dispune de estetică ROG pe latura gravată, cu laser, și iluminare RGB. Software-ul exclusiv Armoury Crate îți permite o configurare personală, facilă și intuitivă, iar comutatoarele ROG Micro asigură rezistența la click-uri și o durată de viață de până la 700 de milioane de apăsări.

Cele mai bune mouse-uri de gaming 2022
Asus Rog Gladius III, cu software-ul exclusiv Armoury Crate, și comutatoare ROG Micro

Acestea sunt 15 modele de mouse-uri gaming pe care vi le recomandăm, bazându-ne pe caracteristicile care definesc un mouse de gaming bun și care, în același timp, să se plieze perfect experienței de gaming specifice, fie că ești începător sau nu în lumea jocurilor digitale. Când îți alegi mouse-ul care-ți place, asigură-te, de asemenea, că este și o investiție durabilă, pentru a nu fi nevoit să-l schimbi o dată la câteva luni. Mai mult decât atât, știm că există mult mai multe modele pe piață care sigur ne-au scăpat. Deci, în cazul în care ai și alte recomandări cu modele vrednice de topul nostru cu cele mai bune mouse-uri de gaming, nu ezita să ni le spui în secțiunea de comentarii.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.