Free cookie consent management tool by TermsFeed

Deși acum câțiva ani foloseam dispozitive desktop pentru a juca jocuri pe calculator, a cumpăra haine online sau a plasa pariuri sportive, datorită creșterii rapide a pieței de aplicații mobile, acum putem face toate aceste lucruri în mișcare. Pe măsură ce tehnologia mobilă avansează și vitezele de date mobile cresc, smartphone-urile și tabletele devin dispozitivele preferate pentru navigarea pe internet, cumpărături online și divertisment.

Conform cercetărilor Statista, se estimează că piața globală de aplicații mobile va atinge aproximativ 750 de miliarde de dolari până în 2027 și este probabil să își continue creșterea impresionantă și ulterior. Această tendință mobilă nu a trecut neobservată în România, unde numărul utilizatorilor de dispozitive mobile va ajunge la aproximativ 15,20 milioane până la sfârșitul anului 2023. Am decis să aflăm motivele pentru care aplicațiile mobile devin din ce în ce mai populare printre utilizatorii români și am alcătuit un top 5 al aplicațiilor pentru pariuri sportive, un segment în creștere rapidă care atrage atenția tot mai multor români.

Cum s-a schimbat Piața de Aplicații Mobile în Anii Recenți

Există mai multe motive care explică o astfel de creștere impresionantă a popularității aplicațiilor mobile în întreaga lume și în special în România. În primul rând, aplicațiile sunt mai convenabile decât site-urile web, deoarece îți permit să efectuezi tranzacții financiare, să te bucuri de jocurile preferate, să urmărești idolii tăi pe rețelele de socializare, să citești știri, să urmărești videoclipuri și să faci multe alte lucruri direct în mișcare. Poți accesa aplicațiile de oriunde ai acces la o rețea de date mobile, fără să îți faci griji cu privire la probleme de compatibilitate și alte aspecte.

În al doilea rând, aplicațiile mobile sunt mai captivante decât site-urile web de pe desktop, oferind utilizatorilor o experiență mai personalizată de interacțiune cu serviciile online. În cele din urmă, cu utilizarea sistemelor de securitate avansate bazate pe biometrie, dispozitivele mobile moderne oferă o modalitate și mai sigură de utilizare a aplicațiilor. În plus, spre deosebire de site-urile web tradiționale, îți va fi ușor să actualizezi aplicațiile pentru a aborda eventualele vulnerabilități din sistem, pentru a rămâne mereu într-un mediu sigur.

Permițând o audiență mult mai largă, aplicațiile devin din ce în ce mai importante pentru afaceri. Conform unui studiu realizat de Forrester, lansarea unei aplicații mobile va permite afacerilor să își crească satisfacția clienților cu 20% și vânzările cu 10%. Cu toate acestea, atunci când vorbim despre popularitatea aplicațiilor mobile, trebuie să luăm în considerare și aspecte precum regiunea, tema și alți factori. Putem spune în siguranță că aplicațiile mobile schimbă deja modul în care facem cumpărături, comunicăm cu oamenii și desfășurăm activități de afaceri. Iată câteva fapte care dovedesc cât de mult a crescut importanța pieței mobile în ultimii ani:

  • În 2023, numărul total de descărcări de aplicații mobile va ajunge la aproape 300 de miliarde, cu 20% mai mult decât în 2020.
  • Un utilizator de smartphone petrece în medie 2 ore și 22 de minute în aplicații în fiecare zi.
  • Numărul de aplicații instalate în smartphone-ul mediu al unui utilizator este de 80 în 2023.

Toate aceste fapte arată că aplicațiile devin din ce în ce mai importante în viețile noastre, iar rolul lor va crește doar în viitorul apropiat.

Top 5 Aplicații pentru Pariuri Sportive în Magazinul de Aplicații din România

Atunci când discutăm despre piața mobilă din România, merită să acordăm atenție raportului dintre utilizatorii dispozitivelor Android și iOS. În timp ce nu fiecare român își poate permite un dispozitiv Apple Premium, în ultimii ani am observat o creștere a numărului de utilizatori de iPhone și iPad. Astfel, conform StatCounter, în ianuarie 2021, numărul de dispozitive active Android și iOS a fost de 82% și, respectiv, 18%. Cu toate acestea, în august 2023, observăm un raport de 77% față de 23%, indicând popularitatea în creștere a dispozitivelor companiei cu sediul în Cupertino.

În timp ce acum câțiva ani multe companii ignorau piața de aplicații iOS, astăzi, datorită numărului în creștere de utilizatori de iPad și iPhone, aceasta nu mai este o eroare acceptabilă în ceea ce privește pierderea de venituri. Pentru a arăta cum se dezvoltă piața mobilă în România, am alcătuit un clasament al celor mai bune aplicații pentru pariuri sportive care ocupă în mod regulat poziții înalte în clasamentele din App Store. Alegerea noastră în favoarea pariurilor sportive nu este întâmplătoare, deoarece este o nișă în dezvoltare rapidă în România, care atrage zeci de mii de pariori locali. Iată așadar primele 5 aplicații iOS din acest domeniu în dezvoltare dinamică:

  • Superbet. Una dintre cele mai vechi și respectate branduri de pe piața românească și globală, Superbet este în mod constant clasată ca una dintre cele mai bune aplicații de pariere și cazinou atât pe Google Play, cât și pe App Store.
  • Betano. Acesta este un alt lider de piață care oferă o aplicație care combină funcționalitatea de cazinou online și agenție de pariuri sportive.
  • 888. Lansată în 2002, 888 este o platformă iGaming cu un palmares impresionant în piața jocurilor de noroc și a pariurilor online. Concentrată în primul rând pe publicul vorbitor de limbă engleză, este populară și în România. Accesând magazinul de aplicații iOS, vei putea descărca atât aplicația de cazinou, cât și aplicația de pariuri sportive aparținând brandului 888.
  • Favbet. Un jucător semnificativ pe piața de pariuri online, Favbet pierde în mod semnificativ în fața brandurilor menționate anterior atât în ceea ce privește descărcările, cât și scorul pe App Store.
  • Mr Bit. Apărând pe piața românească destul de recent, Mr Bit a înregistrat rate impresionante de creștere datorită oferirii mai multor caracteristici care îl diferențiază de competitorii săi. Cu toate că lansarea oficială are loc în august 2023, aplicația Mr Bit iOS a câștigat deja o popularitate ridicată și probabil în curând va fi printre primele 5 cele mai bune aplicații de pariuri din România. Combinând agenția de pariuri sportive și cazinoul online, oferă de asemenea acces la jocuri populare de cazinou live care erau disponibile anterior doar pe site-ul obișnuit la https://mrbit.ro/ro/games/live.

Continuăm să monitorizăm popularitatea în creștere a aplicațiilor mobile în diverse domenii pentru a te ține la curent cu toate schimbările și tendințele din piață. Există multe nișe pe care tehnologia mobilă are un impact semnificativ și le vom acoperi în articolele viitoare, așa că rămâi conectat.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.