Free cookie consent management tool by TermsFeed

Volumul al doilea din sezonul 4 al renumitului serial Stranger Things s-a încheiat într-un mod absolut memorabil, însă pe cât de genial, neașteptat și complex a fost acest sezon, pe atât de multe întrebări a lăsat în urmă. Ei, bine, asta este absolut în regulă, nu numai pentru că dă undă verde sezonului 5 (și ultimul din serial), dar și pentru că ne așteptăm ca acesta să fie plin de tensiune și poate chiar mai bun decât precedentul. Sezonul 4 din Stranger Things a introdus multe personaje noi, intriga a evoluat într-o direcție total neașteptată, iar orașul Hawkins a fost, poate mai mult decât oricând, plin de orori și tensiune. Am făcut cunoștință Vecna (cunoscut cândva, în formă umană, drept Henry Creel), care s-a dovedit a fi principalul antagonist al serialului, cel care stă în spatele majorităților monstruozități din orașul atemporal Upside Down. Am avut parte de crime macabre, violență și, pe o notă mai veselă, măcar Eleven și-a recâștigat abilitățile psihokinetice, altfel chiar nu știu cum s-ar fi descurcat gașca ei. 

Cu toate acestea, chiar dacă sezonul 4 a fost foarte complex, mai sunt încă atât de multe lucruri pe care trebuie să le știm, atât de multe întrebări care au nevoie de răspunsuri imediate. Când ne-am despărțit ultima dată de curajoasa gașcă, aceștia descoperiseră că, în ciuda eforturilor susținute și a tuturor lucrurilor groaznice prin care au trecut, Vecna încă nu fusese înfrânt. Și nu numai atât, însă planul său de a lăsa Upside Down să-l consume pe Hawkins a fost încununat cu succes, cel puțin într-o notă mai puțin optimistă. În momentul de față, nu știm ce se va întâmpla cu Hawkins, și va trebui să așteptăm (cine știe cât!) până la sezonul 5 care cu siguranță ne va oferi acest răspuns. Cel de-al cincilea (și ultimul sezon) din serial încă nu are o dată oficială de lansare, dar bănuim că nu va apărea înainte de 2024. Așadar, până când vom vedea ceea ce au pregătit frații Duffer pentru noi, nu ne mai rămâne decât să speculăm și să-ntoarcem lucrurile pe toate părțile.

Stranger Things 4, Volumul 2 – Trailer Oficial Netflix

Iată câteva întrebări pe care le-a ridicat sezonul 4 și la care sezonul 5 ar trebui să răspundă.

Se va trezi Max din comă?

Probabil pentru toți a fost un moment emoționant și trist cel în care Vecna a ucis-o (într-un oarecare fel) pe Max (Sadie Sink). Deși brațele și picioarele i-au fost fracturate și mintea atacată în mod brutal, Max a fost readusă la viață, în ultimul moment, de către Eleven. Totuși, ea a fost moartă, pe bune, timp de un minut, ceea ce a fost îndeajuns de mult pentru a deschide o poartă de acces pentru Vecna și pentru a provoca haos. Ultiima oară când a fost văzută, ea era (încă) în viață, în comă, la spitalul Hawkins. Putem presupune că, într-un fel sau altul, Max se va recupera în sezonul 5, în special pentru că a fost o figură centrală a sezonului 4. Cum își va reveni aceasta. Și, mai mult decât atât, dacă se va trezi, va fi aceeași Max? Eleven a încercat, de altfel, să pătrundă în mintea ei și să comunice cu ea în timp ce era în comă, însă nu a primit niciun răspuns. Cum să interpretăm acest lucru? Este oarecum viabil scenariul în care Max ar putea avea o legătură foarte profundă și serioasă cu Vecna, mai ales după ce acesta a torturat-o mental atât de mult timp. După ce s-a sacrificat drept momeală pentru Vecna, nu numai că a devenit complet oarbă, dar s-a creat ceva între ea și Vecna – iar acel ceva nu poate fi decât speculat, cel puțin până când sezonul 5 ne va oferi răspunsul la această întrebare.

Cine joacă rolul lui Max
Sadie Sink, interpretează pe Max în serialul Stranger Things

Se vor împăca Nancy și Steve?

În sezonul al patrulea din Stranger Things, Nancy și Steve își redescoperă, încetul cu încetul, sentimentele unul pentru celălalt, asta după ce s-au despărțit încă din sezonul al doilea. Chiar și noul personaj, Eddie, simte chimia dintre aceștia. Cu toate acestea, aici vorbim, oarecum, despre un triunghi amoros: Nancy-Steve-Jonathan, deoarece Nancy este, teoretic, încă împreună cu Jonathan, deci este vorba despre o relație la distanță (cei doi au planuri de a merge împreună la facultate). Totuși, cu cât Jonathan și Nancy petrec mai mult timp departe unul de celălalt, cu atât este mai clar faptul că interesele sunt diferite și, oarecum, nu-l implică pe celălalt. Așadar, în sezonul 5 va opta Nancy să rămână cu Jonathan sau îi va împărtăși aceleași trăiri lui Steve. De altfel, ar putea și să-și urmeze visul de a deveni jurnalistă independentă, poate chiar cea mai bună alegere – Nancy a fost întotdeauna o fire ambițioasă, motivată, încrezătoare, și niciun băiat n-a stat vreodată în calea ei. În sezonul 4, Nancy și Steve au făcut o echipă genială, tensiunea romantică făcându-se simțită imediat, iar în acest sezon Steve chiar a mărturisit că o iubește pe Nancy. Aceștia au mai fost împreună în timpul sezonului 1, apoi s-au despărțit, s-au împăcat și s-au despărțit din nou. Acum, în schimb, s-au mai maturizat și își cunosc mult mai bine dorințele.

Cine sunt Nancy și Steve
Nancy și Steve, Stranger Things

Cum îi va afecta norul de umbră pe cetățenii din Hawkins?

Spre sfârșitul episodului 9, efectele devastatoare și înfiorătoare ale planului lui Vecna asupra orașului Hawkins încep să se concretizeze. Aerul devine încărcat cu particule solide, asemănătoare cenușii, clădirile se prăbușesc, florile se ofilesc, iar haosul începe să domine deasupra orașului, semănând panică printre locuitori. Putem presupune că aceste particule urmează să fie inhalate de locuitorii din Hawkins și, având în vedere faptul că Vecna controlează mintea de stup a celor din Upside Down, probabil va fi capabil să controleze orice cetățean care este infectat de sporii săi. În orice caz, știm că Demogorgonii capturați în închisoarea rusă au inhalat deja acest praf încărcat cu particule, dar ce se va întâmpla în momentul în care prima victimă umană le va inhala? Putem vorbi despre faptul că aceștia vor deveni sclavii lui Vecna, luptând alături de el împotriva echipei noastre de adolescenți curajoși? Nu ne rămâne decât să așteptăm, pentru a vedea ce au pus la cale frații Duffer din acest punct de vedere. În orice caz, lucrurile sunt destul de complicate, în special din cauza faptului că, de-a lungul sezonului 4, s-au întâmplat multe lucruri inadecvate din punct de vedere logic.

O altă mare răsturnare de situație care are legătură cu aceste particule este soarta lui Hopper – după ce Poarta deschise de ruși a fost închisă de către Eleven și distrusă de Joyce în sezonul 3 din Stranger Things, s-a crezut că Hopper a fost ucis de explozie. În schimb, după cum am văzut în acest sezon, el a supraviețuit, iar ulterior a fost capturat și întemnițat de către ruși. În timp ce se afla în închisoarea de maximă securitate, Hopper a aflat că rușii au capturat un Demogorgon. Prizonierii erau forțați să se lupte cu el, iar de-aici Hopper a tras concluzia că aceasta este o strategie prin care monstrul este hrănit și antrenat pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Însă după ce Joyce și Murray îl scot pe Hopper de acolo, ei află un adevăr și mai bizar: rușii au reprodus și modificat Demogorgoni în închisoare și au „îmbuteliat” ceea ce Joyce numește „particulele din Upside Down” – cele care dau viață creatorilor, transformându-le în monștrii însetați de sânge pe care îi știm.  Cum au reușit rușii să captureze particulele sau „sporii” din Upside Down? De ce antrenau aceștia Demogorgoni și Demodogi și în ce fel existența acestor creaturi care nu au nicio legătură cu mintea de stup vor complica (sau ușura) planul lui Vecna de a pune stăpânire pe lume?

Ce se va întâmpla cu orașul Hawkins
Va avea orașul Hawkins aceeași soartă ca lumea Upside Down?

Își va mărturisi Will dragostea pentru Mike?

Oare îi va spune vreodată Will lui Mike că îl consideră mai mult decât cel mai bun prieten al său? Ce-i drept, este oarecum emoționant și greu să nu-l compătimești pe Will în timp ce încearcă să-și ascundă adevărata identitate folosindu-se de așa-zisa relație dintre el și Eleven. Știm că Jonathan și-a dat seama de faptul că Will are sentimente pentru Mike, ceea ce l-a și determinat să aibă o discuție sinceră (și emoționantă) cu fratele său mai mic, în bucătăria de la Surfer Boy Pizza: el îi spune că îl va accepta indiferent de situație, dar oare Will îi va spune vreodată lui Mike adevărul? Temându-se că acest lucru le-ar putea afecta prietenia, Will s-a abținut foarte mult timp din a i se destăinui. Însă, apropiindu-ne de sfârșitul serialului, ne așteptăm ca, în sfârșit, cărțile să fie date pe față, indiferent de posibilele consecințe. Pe parcursul sezonului 4 s-a prefigurat foarte mult adevărata identitate sexuală a lui Will, precum și faptul că este îndrăgostit de prietenul său, Mike, însă nu a fost abordat, în mod direct, acest lucru, respectiv o conversație între cei doi. De altfel, Will chiar spune la un moment dat: „Uneori, cred că este pur și simplu înfricoșător să te deschizi așa, să spui ce simți cu adevărat, mai ales oamenilor la care ții cel mai mult (…)”, ceea ce este un semn evident că, într-adevăr, Will va avea multe de spus în ultimul sezon al serialului.

Ce este Mike pentru Will?
Își va mărturisi Will dragostea pentru Mike?

Ce se întâmplă între Vecna și Will?

Nu numai că Will a trebuit să-și înghită, de-a lungul întregului sezon, adevăratele sentimente, neîmpărtășite, față de Mike, dar de îndată ce s-a întors în Hawkins, a simțit acel fior familiar de-a lungul spinării – pe Vecna, care este încă în viață în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipă pentru a-l înfrânge. În ciuda prezenței relative reduse a lui Will în sezonul 4, finalul acestuia dă undă verde unui rol semnificativ mai important în sezonul 5. Dacă Vecna și Vânătorul de Minți sunt într-adevăr unul și același lucru, asta însemna că Vecna, teoretic, l-a mai posedat pe Will. În aceeași măsură, fanii serialului au mai semnalat, de-a lungul timpului, mai multe asemănări vizuale între One și Mike, ceea ce ar putea indica o eventuală legătură (mult mai strânsă) în sezonul 5. Oare va încerca Vecna să pună, din nou, stăpânire pe corpul și mintea lui Will?

De patru sezoane încoace, fanii îl numesc pe Will Byers ca fiind „subestimat”, „nevalorificat la maximul său potențial” – ce-i drept, Will pare să nu aibă nicio pauză: este răpit în primul sezon, posedat în al doilea, ingnorat în al treilea, iar în al patrulea se luptă cu propria-i identitate. Fanii îi imploră, literalmente, pe creatorii serialului să-i ofere lui Will momentul său de glorie, iar aceste momente ale eroului suprem s-ar putea concretiza în sezonul următor, deoarece Will este primul care simte prezența lui Vecna și a Upside Down care se revarsă în lumea reală. Într-un mod pe care doar Eleven îl poate înțelege, Will este încă în conexiune cu dimensiunea supranaturală. Este Will răspunsul la distrugerea dimensiunii paralele Upside Down?

Vecna și Will
Ce influențe va mai avea Vecna asupra lui Will in Sezonul 5?

Va avea Eleven și alte puteri?

Probabil cu toții am fost șocați atunci când Eleven a înviat-o, de una singură, pe Max din morți, accesând o serie de amintiri dragi din viața ei pentru a anihila blestemul lui Vecna. Vecna se folosește de amintirile rele, dureroase, pentru a-și săvârși blestemul, așa că are sens faptul că accesarea amintirilor frumoase i-ar contracara blestemul. Totuși, puterile lui Eleven ridică o serie de întrebări: va fi capabilă să învie și celelalte victime prinse în mintea lui Vecna? Dr. Brenner a fost destul de insistent în a o ține pe Eleven imobilizată în interiorul instalației sale secrete, în timp ce erau explorate restul puterilor ei – de ce? OK, aceasta a fost una dintre puterile ei, dar oare se mai referea și la altceva? Dacă da, atunci ce mai poate face Eleven și cât de periculoase s-ar putea dovedi celelalte puteri?

Încă un complot secundar din sezonul 4 al serialului îi implică pe membrii armatei Statelor Unite, care au luat-o în vizor pe Eleven, aceasta fiind considerată o amenințare majoră la adresa securității naționale. Ultima dată când i-am văzut, aceștia erau blocați în deșert, în timp ce Eleven a fost răpită de prietenii ei. Vor mai vrea ei să o captureze pe Eleven, sau și-au dat seama că există probleme și mai serioase, și mai mari? La urma urmei, Eleven nici măcar nu era aproape de Indiana atunci când a avut loc cutremurul masiv – deci motivul poate fi pus pe seama altcuiva. Și, de asemenea, poate și-au dat seama că Eleven este mai degrabă un atu, decât un inamic. Oricum, Dr. Owens i-a demonstrat lui Sullivan că Eleven nu se află în spatele tuturor crimelor supranaturale pe care Vecna le-a săvârșit, permițându-i să o captureze și să o supravegheze – după cum am spus, „cutremurul” tot a avut loc, iar Eleven nu avea cum să ajungă în Indiana (din California) într-un timp atât de scurt.

Eleven și noile puteri
Va fi Eleven capabilă de mai mult, și va avea mai multe puteri in noul sezon?

Ce plănuiesc rușii să facă cu Demogorgonii?

După ce Hopper și Enzo reușesc să cape de prima lor întâlnire cu un Demogorgon din interiorul închisorii rusești, ei se reunesc cu Joyce și Murray și, imediat, descoperă un bârlog ascuns cu mai multe creaturi din dimensiunea Upside Down care sunt izolate în spatele unui geam. Mai mult decât atât, găsesc chiar și un fragment din entitatea Mind Flayer care se învârte în jurul incintei. De ce au nevoie rușii de creaturile din Upside Down? Cea mai evidentă predicție este faptul că încearcă să strângă o armată de Demogorgoni, dar aceștia se află în slujba lui Vecna, Vânătorul de Minți. Ar putea încerca ei să își creeze propria versiune de Demogorgon (pentru că, după cum am observat, au reușit oarecum să-i modifice) care nu este legat de mintea de stup din Upside Down? Ne așteptăm ca această idee să fie mult mai bine fructificată în sezonul 5 din Stranger Things, pentru că are potențial interesant.

Hopper se luptă cu Demogorgonul Rus
Hooper și lupta lui cu Demogorgon-ul, Sezonul 4 din Stranger Things

Poate fi distrus, pentru totdeauna, Upside Down?

Este o întrebare, ce-i drept, destul de dificilă și complexă, deoarece abia acum am aflat cum a apărut, de fapt, Upside Down – este posibil ca însăși Eleven să fi creat Upside Down printr-o ruptură în planul multiversal. Oricum ar fi, știm faptul că Vecna este stăpânul acestei dimensiuni – este o putere omniprezentă care controlează mintea de stup după bunul plac. După ce grupul de adolescenți a încercat să-l distrugă pe Vecna folosind o combinație puternică de cocktailuri explozive și gloanțe, și-au dat seama că, practic, Vecna este invincibil. Cu toate acestea, trebuie să existe o modalitate prin care eroii să-l învingă. Așadar, dacă vor reuși să facă acest lucru, Upside Down va fi distrus? Sau doar vor putea să sigileze Poarta, astfel încât cele două dimensiuni să nu se mai amestece vreodată?

S-a încercat oprirea lui Vecna prin numeroase moduri, dar acesta a reușit, cumva, să supraviețuiască pentru a deschide cele patru Porți și a face ravagii în Hawkins. Așadar, cum îl va putea gașca opri în sezonul 5? Opțiunea cea mai evidentă se va rezuma, probabil, la Eleven, dar având în vedere că Vecna pare mult mai puternic decât ea, va fi Eleven capabilă să-l învingă? Totuși, mizăm pe un efort din partea întregii echipe – până la urmă, Stranger Things ne-a vorbit foarte mult despre prietenie și importanța acesteia. Credem că întreaga echipă, într-o sinergie genială, l-ar putea învinge pe Vecna: Eleven, Kali, Will, Eddie, Max (sigur își va reveni din comă), Hopper, Joyce, Nancy, Steve, Jonathan, Robin, Lucas, Dustin, Mike și Erica. Cu siguranță Vecna nu-i chiar atât de puternic încât să supraviețuiască atacurilor susținute și permanente din partea echipei.

Care sunt originile dimensiunii Upside Down?

Probabil unul dintre cele mai mari mistere , și am adăugat la lista cu întrebări din Stranger Things, este cum anume a ajuns să existe această dimensiune. Sezonul 4 ne-a oferit numeroase indicii, dar încă există multe întrebări care au nevoie de răspuns. Lumea în care Henry Creel a găsit particulele Mind Flayer și Demogorgoni nu era, în orice caz, o imagine în oglindă a orașului Hawkins, ceea ce înseamnă că, la un moment dat, fie acea lume s-a schimbat pentru a semăna cu Hawkins, fie Henry și-a adus armata de Demogorgoni într-o altă lume – Upside Down. Deci, cum a apărut Upside Down, până la urmă? A fost această dimensiune întunecată creată de Henry cu ajutorul minții de la Mind Flayer? Sau a luat naștere atunci când Eleven a intrat în conexiune cu Demogorgonul? De asemenea, de ce seamănă atât de bine cu Hawkins?

Upside Down de România – Sursa video Netflix România

De ce este dimensiunea Upside Down înghețată în timp?

O întâmplare foarte bizară a fost cea cândva Nancy i-a condus pe Robin, Steve și Eddie la casa Wheeler în căutarea armelor pe care le ascunsese în dulap. Spre surprinderea lor, armele nu erau acolo, iar decorațiunile din camera lui Nancy erau mult prea vechi față de cum și le amintea. După ce se uită mai atent, Nancy descoperă că însemnările din jurnalul ei se opresc brusc, în mod misterios, la data de 6 noiembrie 1983 – fix ziua în care Eleven, din greșeală, a deschis o Poartă și Will Byers a fost răpit de Demogorgon. Acesta este un detaliu fascinant care ne face și mai confuzi în ceea ce privește posibilitatea de a înțelege natura dimensiunii Upside Down. A existat Upside Down înainte de acel moment? Sau faptul că Eleven a contactat Demogorgonul a fost evenimentul care a dus la fuzionarea lumii distruse pe care Hanry Creel a explorat-o cu o imagine în oglindă a orășelului Hawkins?

„Cred că motivul pentru care armele mele nu sunt aici este pentru că nu există încă”, a spus Nancy. „Suntem în trecut”. Până acum, se credea că Upside Down funcționa pe aceeași undă temporală ca și lumea reală. Însă de ce este Upside Down înghețat în ziua în care Will a trecut prin prima Poartă? A înghețat Vecna „timpul” în mod intenționat? Ceasul care apare în viziunile victimelor sale ar putea fi un indiciu esențial – mai ales că Vecna este văzut într-un flashback în care pare că poate da timpul înapoi cu ajutorul puterilor sale psihice, în timp ce se uită la ceasul din casa Wheeler. Potrivit fraților Duffer, aceasta este o întrebare cheie: „(…) este, de fapt, una dintre puținele întrebări pe care le-am ridicat în acest sezon, deoarece pregătește terenul pentru niște dezvăluiri importante din ultimul sezon, unde vom oferi publicului o mulțime de informații, iar răspunsul la această întrebare este unul foarte important”.

Ce este lumea Upside Dwosn
Viziune asupra lumii Upside Down

Ce s-a întâmplat cu doctorul Owens?

Ultima dată când l-am văzut pe doctorul Owens, aliatul lui Eleven, era încătușat de un perete în interiorul unui buncăr. După ce locotenent-colonelul Sullivan și armata sa sosesc pentru a o captura pe Eleven, confruntarea din fața sediului proiectului Nina se termină într-o explozie incendiară, soldată cu multe victime. Mike și ceilalți ajung la timp pentru a o salva pe Eleven din flăcări, însă nu este clar dacă oamenii lui Sullivan au reușit să-l ucidă pe Owens, să-l captureze, sau dacă acesta a fost afectat de explozie. Dacă Dr. Owens încă este în viață, va reuși el să ajungă la timp în Hawkins pentru a se alătura luptei finale împotriva lui Vecna? La început, Sullivan nu l-a crezut pe doctorul Owens în ceea ce privește Vecna – însă acum, când Upside Down se revarsă în Hawkins, ceea ce a spus el ar putea stârni încrederea lui Sullivan care, astfel, l-ar putea elibera. În orice caz, sigur dr. Owens va juca un rol important în sezonul 5.

Cine este Dr. Owens
Dr. Owens va juca un rol important în noul sezon

Ce rol vor avea rușii în sezonul 5?

Ideea cu rușii a început încă din sezonul al treilea, când au construit o mașină sub Starcourt Mall care a reușit să deschidă o poartă. Deși încă încearcă să înțeleagă Upside Down, la acea vreme, rușii trebuiau să demareze acest proiect în Hawkins, deoarece „țesătura dintre realități” era mai slabă acolo (Eleven deschisese deja o poartă o dată, ceea ce înseamnă că era mult mai posibil ca proiectul să le reușească). Încercările de a deschide o poartă în Rusia au eșuat de fiecare dată. Totuși, în sezonul 4 am văzut faptul că au un laborator plin de Demogorgoni, Demodogi și particule de Mind Flayer. Chiar dacă am văzut multe privitoare la experimentele de la închisoarea Kamchatka, încă mai avem nevoie de răspunsuri în ceea ce privește implicarea rușilor în această poveste și cum se vor integra, în sezonul 5, în peisaj – de unde au toate creaturile, cum le vor folosi și, mai ales, cum vor interveni în lupta împotriva lui Vecna? Îl vor ajuta sau i se vor împotrivi? Rămâne de văzut când va apărea sezonul 5 din Stranger Things dacă, într-adevăr, rolul lor se va dovedi definitoriu.

Ce plănuiesc rușii să facă cu Demogorgonii?
Care este scopul rușilor și ce urmăresc ei? Oare îi vom mai întâlni in noul sezon?

Unde este Eight (Kali)?

Sezonul 2 din Stranger Things a avut un episod care, în întregime, a fost dedicat lui Eleven, care pleacă într-o excursie pentru a o întâlni pe Eight, un alt copil cu puteri speciale, care provine din Laboratorul Hawkins. În ciuda faptului că episodul a stârnit multe reacții negative și critici din partea fanilor, Eight încă joacă un rol deosebit de important nu doar în mitologia serialului, ci și în înțelegerea sa. De fapt, ea este și mai importantă acum, când am aflat ce s-a întâmplat cu toți ceilalți „copii psihici”. Eight, Eleven și Henry Creel sunt singurii supraviețuitori din Laboratorul Hawkins. Fie că ți-a plăcut sau nu Eight, acum, când Stranger Things se îndreaptă către sfârșitul poveștii, cu siguranță se va reîntoarce. S-a făcut referire la ea în timpul sezonului 4, deci sezonul 5 va profita la maximum de ceea ce presupune acest personaj. Eight a fost mult mai preocupată în a se răzbuna pe Laboratorul Hawkins, decât în a fi un erou al sezonului 2, dar acum, când Vecna face ravagii în întreaga lume, Eleven va avea nevoie de tot ajutorul pe care l-ar putea primi. Bătălia finală nu se va da înainte ca Eight să mai apară, cel puțin încă o dată, în serial.

Cine este Eight din Stranger Things
O vom vedea, oare, pe Eight in sezonul 5?

Va exista un salt temporal între sezonul 4 și 5?

În mod obișnuit, acțiunile (din punct de vedere temporal) din cele 4 sezoane din Stranger Things au avut loc cronologic – sezonul 1 s-a întâmplat în lunile noiembrie-decembrie 1983, sezonul 2 în toamna anului 1984, sezonul 3 în vara din 1985 și sezonul 4 de-a lungul lunii martie, 1986. Totuși, în 1986, Hawkins devine consumat (la propriu) de către dimensiunea Upside Down care își revarsă ororile asupra orășelului. Plus faptul că, aparent, timpul este înghețat. În orice caz, frații Duffer au confirmat că sezonul 5 va presupune un salt în timp, în primul rând deoarece există o diferență considerabilă de vârstă între „tânăra distribuție de actori și personajele pe care le interpretează”. De exemplu, Caleb McLaughlin a împlinit 20 de ani anul acesta, însă el îl interpretează pe Lucas Sinclair, care are doar 15 ani. „Sigur vom face un salt în timp”, a declarat Ross Duffer. „În mod ideal, am fi filmat sezoanele 4 și 5 în paralel, dar nu am găsit nicio modalitate fezabilă prin care am fi putut face asta”. Bănuind că și sezonul 5 va fi împărțit în două, prima jumătate s-ar putea să aibă loc în continuarea întâmplărilor de la sfârșitului volumului doi, sezonul 4, însă a doua ar putea presupune un salt mult mai mare. Nu ne mai rămâne decât să așteptăm, dar, din câte știm, filmările pentru cel de-al cincilea (și ultimul sezon) nu au început încă.

Cum se va încheia întreaga poveste?

Poate cel mai mare mister este cum se va încheia, de fapt, întreaga poveste. De-a lungul întregii aventuri, gașca Hawkins a crescut împreună, a trecut prin numeroase aventuri, a luptat cu vitejie, iar membrii ei s-au susținut necondiționat. Nu există nicio îndoială că va fi nevoie de curajul și puterea lor, cumulate, pentru a-l învinge pe Vecna și pentru a pune capăt terorii și haosului. Totuși, să ne-așteptăm la mulți morți? La mult sânge? Vor muri personaje dragi sau vor supraviețui? Vor putea ei, în sfârșit, să se bucure de liniște și page? Ce se va întâmpla cu restul lumii – acum, când existența dimensiunii Upside Down este evidentă? Se va întâmpla apocalipsa lui Vecna sau grupul nostru curajos de adolescenți și adulți neadaptați va reuși să salveze lumea? Acum, după ce am văzut ce s-a întâmplat în sezonul 4, nimic nu mai pare imposibil, iar lucrurile ar putea lua oricând o întorsătură total neașteptată.

Care va sfârșitul poveștii din Stranger Things?
Cum se va termina povestea?

Stranger Things și-a dezvolat oarecum o reputație conform căreia creatorii serialului nu sunt prea predisuși să-și ucidă personajele principale. Totuși, când a fost cazul, serialul nu s-a sfiit din a-și da peste cap logica (oricât de mult ar fi fost necesar) pentru a păstra prin preajmă personajele preferate de fani. Acum ne îndreptăm spre sfârșitul poveștii, iar circumstanțele sunt mai periculoase decât niciodată. Upside Down fuzionează cu lumea reală, Vecna vine cu o armată întreagă de monștri și este mai periculos decât oricând. Oare, în această bătălie finală, va trebuie să ne luăm adio de la personajele noastre preferate? În orice caz, multe se vor întâmpla, dar tot ce sperăm este ca sezonul 5 din Stranger Things să ne răspundă la măcar o parte din aceste întrebări – și, normal, sperăm că nu va muri nimeni dintre personajele care ne sunt atât de dragi și care, de-a lungul a cinci sezoane (în curând) ne-au purtat prin aventuri dintre cele mai fascinante și pline de mister.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.