Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când apare Stranger Things sezonul 5? Probabil îți pui această întrebare chiar în momentul de față, după ce ai terminat ultimul episod din sezonul 4. Ei bine, atunci continuă să citești acest articol, pentru că urmează să-ți oferim toate detaliile privitoare la ultimul (da, ultimul) sezon din epica franciză Netflix care, după aproape trei ani de așteptare, a venit cu un nou sezon. Primele șapte episoade sunt deja disponibile spre a fi vizualizate, iar altele două (probabil ultimele din sezonul 4, care fac parte din al doilea volum al acestuia) vor fi disponibile după data de 1 iulie. În timp ce fanii serialului probabil au văzut primele episoade chiar în prima zi de lansare (27 iunie 2022) și așteaptă cu nerăbdare episoadele din volumul 2, ații se întreabă deja când apare sezonul 5 din Stranger Things.

Ei, bine, frații Duffer, creatorii acestui serial science-fiction cu tente thriller și chiar horror, care a cunoscut un succes uimitor încă de la apariție și în jurul căruia s-a creat o strategie imensă de marketing, au dezvăluit în februarie faptul că va exista, într-adevăr, sezonul 5 din Stranger Things. Totuși, din păcate, acest sezon va fi ultimul. Cu toate acestea, în timp ce condițiile epidemiologice au întârziat mult lansarea celui de-al patrulea sezon, frații Duffer au afirmat că perioada de timp dintre lansarea celui de-al patrulea și a celui de-al cincilea sezon va fi mult mai mică. Deși au scenariul și povestea pregătite, trebuie să luăm în considerare și variabile care consumă timp, implicit montajul, filmările, casting-ul (cine știe, poate va fi nevoie de noi personaje) și alte chestii de acest gen.

Va exista Stranger Things sezonul 5?

Da, sezonul 5 din Stranger Things într-adevăr va fi difuzat pe Netflix. Într-un interviu, Ross Duffer, unul dintre creatorii serialului, a declarat că „sezonul 4 nu va fi sfârșitul, deoarece știm care este sfârșitul și când va acea loc acesta. Pandemia ne-a pus la dispoziție timpul necesar pentru a privi lucrurile în ansamblu și pentru a ne da seama care sunt cele mai bune lucruri ce s-ar putea întâmpla pentru ca serialul să se termine memorabil. Pentru a spune această poveste, aveam nevoie de timp și meditație, iar lockdown-ul ne-a oferit acest lucru”. Așadar, se pare că frații Duffer sunt încrezători când se referă la faptul că ultimul sezon va fi unul epic, ceea ce este un semn foarte bun, având în vedere cât de genial au fost primele șapte episoade din volumul 1 al sezonului 4.

Stranger Things poveste

Din păcate, sezonul 5 va fi ultimul, iar frații Duffer au confirmat acest lucru într-o scrisoare adresată fanilor. Creatorii au spus că „în urmă cu șapte ani, am planificat întreaga poveste pentru Stranger Things. La acea vreme, am speculat că povestea va avea patru sau cinci sezoane, dar s-a dovedit prea mare pentru a putea fi spusă în patru – așa cum veți vedea în curând cu ochii voștri – acum ne îndreptăm cu pași rapizi spre finalul nostru. Sezonul 4 va fi penultimul sezon; sezonul 5 va fi, în schimb, ultimul”. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că vom fi nevoiți să ne luăm adio de la Upside Down pentru totdeauna. Frații Duffer au mai sugerat, de asemenea, posibilitatea apariției unui spin-off, adăugând că „există încă multe alte povești interesante de spus în lumea Stranger Things; noi mistere, noi aventuri, noi eroi improbabili”.

Când apare Stranger Things sezonul 5?

Matt și Ross Duffer au afirmat că „în timpul pauzei de șase luni, cât am stat în pandemie, am schițat cum va arăta sezonul 5 și l-am propus celor de la Netflix (…). A fost o călătorie extraordinară pentru noi toți și, deși este greu de crezut că ne apropiem de final, ne simțim incredibil de norocoși să facem parte dintr-o echipă atât de extraordinară”. Mai mult decât atât, după cum am spus și mai sus, Matt și Ross au spus că, în condițiile în care totul merge bine și planurile nu le mai sunt date peste cap de către o altă eventuală pandemie, „datorită faptului că avem deja o schiță, decalajul între sezoane ar trebui să fie unul mult mai mic”.

Evident, totul depinde de momentul în care va începe filmarea. Din cauza pandemiei, producția celui de-al patrulea sezon, după cum bine știm, a fost amânată masiv, durând aproape trei ani (sezonul 3 a fost lansat pe 4 iulie 2019). Mai mult decât atât, data inițială de lansare a sezonului 3 a fost fixată ca fiind ianuarie 2021, însă, ulterior, a fost amânată pentru 27 mai 2022.  Filmările pentru sezonul 4 s-au încheiat în septembrie, 2021, iar primele șapte episoade au fost acum câteva zile. Așadar, a trecut destul de mult timp.

Chiar dacă frații Duffer știu deja ce se va întâmpla în Stranger Things sezonul 5, având scenariul scris și povestea pusă la punct, având în vedere necesitățile de filmare și montaj, este posibil ca ultimul sezon să nu apară mai devreme de vara anului 2023. Cu toate acestea, informațiile sunt pur speculative, și sperăm că întrebarea când apare sezonul 5 din Stranger Things să-și găsească un răspuns care să nu necesite prea multă așteptare. Cel puțin nu 3 ani, cât a dura așteptarea pentru sezonul 4. 

Câte episoade va avea Stranger Things sezonul 5?

Până în momentul de față, fiecare sezon apărut din epicul serial Stranger Things a avut, în total, fie 8, fie 9 episoade. Așadar, cred că este destul de viabil să presupunem că ultimul sezon va urmări același tipar. De asemenea, poate chiar ne va oferi câteva episoade în plus, pentru a încheia seria așa cum trebuie. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că sezonul 5 din Stranger Things nu ar putea sparge tiparele – de fapt, frații Duffer chiar au spus că pregătesc ceva cu totul și cu totul special, promițându-ne că sezonul 5 Stranger Things vi fi cu totul și cu totul iconic și memorabil.

Stranger Things sezonul 5 trailer

Informații scurse despre Stranger Things sezonul 5

Deși ne-am fi dorit să știm deja în ce aventuri vor mai merge personajele noastre de suflet, eroii curajoși care trec prin aventuri dintre cele mai neașteptate, din păcate nu a fost lansat, încă, niciun trailer oficial. Normal, din moment ce știm cu certitudine că filmările pentru sezonul 5 Stranger Things nici nu au început încă. Totuși, vom actualiza articolul de față pe măsură ce informații oficiale vor fi disponibile în mediul online. Când va apărea trailer-ul, îl vom adăuga în completarea articolului.

Distribuția din Stranger Things sezonul 5

Netflix nu a confirmat cine se va întoarce în ultimul sezon al serialului sau ce personaje noi vor apărea. De altfel, din moment ce nu știm ce se va întâmpla la sfârșitul sezonului actual (ne așteptăm să nu moară, personaje importante), este destul de greu să speculăm viabil cu cine ne vom reîntâlni în următorul sezon. Totuși, sperăm ca toate personajele din distribuția principală să scape cu bine din bizarele aventuri la care iau parte, inclusiv Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Noah Schnapp, Joe Keery, Natalie Dyer, Charlie Heaton, Maya Hawke, Cara Buono, Priah Ferguson și Brett Gelman.

Așadar, există anumite lucruri care ne fac să credem că sezonul 4 se va termina „cu bine”, cum s-ar spune. Într-un interviu, David Harbour (Jim Hopper) a declarat că sezonul 4 pune bazele sfârșitului serialului: „Introducem lucruri noi, dar încercăm să ducem totul într-o anumită direcție, pentru a încheia lucrurile așa cum se cuvine și a avea un final clar, curat și definit; evident, nu pot vorbi mai multe despre asta”. Așadar, echipa noastră de eroi curajoși încă pare a fi în afara oricărui pericol. Producătorul Shawn Levy a declarat, de asemenea, că „nimeni nu inventează pe parcurs, și deja avem în minte cum se va termina, în cele din urmă, franciza Stranger Things”.

Ce s-ar putea întâmpla în Stranger Things sezonul 5?

Nu prea știm ce s-ar putea întâmpla în ultimul sezon al serialului, deoarece ultimele două episoade din volumul 2 al sezonului patru nu au fost încă lansate. În momentul de față, am aflat care-i treaba cu Vecna, istoria sa, originile și legătura cu Eleven. Rămâne de văzut dacă povestea va continua și în sezonul 5, dar amenințarea Upside Down va continua, fără îndoială, să planeze asupra lui orășelului Hawkins. Mai departe, lucrurile rămân la imaginația fanilor. Vom putea specula mai multe în momentul în care vom vedea sfârșitul sezonului 4. Detaliile despre sezonul final sunt încă secretă, dar Matt și Ross Duffer știu încotro vor să îndrepte totul: „Credeți-ne, orice s-ar putea schimba (…). Numai finalul nu, deoarece este acel final care pare, și care întotdeauna a părut, potrivit. Este un final inevitabil pentru eroii noștri și aventurile prin care aceștia trec”.

Stranger Things sezonul 5 va fi sfârșitul poveștii

Actorul Noah Schnapp, care îl interpretează pe Will Byers în serial, a descris, în cadrul emisiunii The Tonight Show cu Jimmy Fallon, reacțiile actorilor din Stranger Things când au aflat că cel de-al cincilea sezon va fi, din păcate, și ultimul. „Frații Duffer au trimis această scrisoare în care ne spun că serialul se va termina, iar asta e tot. Începutul sfârșitului, cum s-ar spune. Când am citit-o, am început să plâng”, a dezvăluit Noah. „Am fost supărat. I-am trimis mesaj lui Millie, colega mea de distribuție, care o interpretează pe Eleven, și m-a întrebat «Și tu plângi? Și eu la fel!»”.

Stranger Things distributie

Schnapp a mai spus că același lucru s-a întâmplat și în ultima zi de filmare a sezonului 4. „Îmi amintesc că m-am dus la Millie și am întrebat-o «Plângi? Ai de gând să plângi? Plângi sau ești doar supărată?», iar ea a spus «Nu, nu, nu, să nu vorbim despre asta. Mai avem șapte ore de filmări. Încă nu s-a terminat»”. Cu toate acestea, nu putem să nu excludem ideea unui spin-off Stranger Things. De fapt, Frații Duffer chiar au vorbit despre un potențial spin-off în scrisoarea deschisă către fani, lucru despre care am vorbit mai sus.

Spin-off Stranger Things

În scrisoarea deschisă către fani, frații Duffer au scris că „există multe povești interesante de spus în lumea Stranger Things: noi mistere, noi aventuri, noi eroi improbabili. Dar, mai întâi, sperăm să rămâneți alături de noi pentru finalul poveștii acestei fete puternice pe nume Eleven și a prietenilor ei curajoși, a șefului de poliție distrus și a mamei feroce, a orășelului numit Hawkins și a dimensiunii alternative cunoscută sub numele de Upside Down”. Creatorii au confirmat, de altfel, ideea unui spin-off: „Avem o idee pentru spin-off de care suntem foarte încântați, dar este doar în stadiul de «idee». Credem că toată lumea, inclusiv echipa cu care am lucrat la serial, va fi surprinsă când va avuzi conceptul, pentru că va fi foarte, foarte diferit. Dar, cumva, Finn Wolfhard – care este un copil nebunesc de deștept – a ghicit corect despre ce ar putea fi vorba. Totuși, în afară de Finn, nimeni altcineva nu știe”.

„În ceea ce privește ideea de a creea un spin-off, film sau continuare a Stranger Things, vital este să simțim că este ceva distinct, că nu refacem ceea ce am făcut deja, că nu devenim redundanți. Totuși, simt că e destul de interesant scenariul la care ne-am gândit, dar vom vedea cum vor evolua lucrurile pe parcurs”. Noah, care îl interpretează pe Will Byers, este total de acord cu un eventual spin-off. „Știu că eu sunt – și sunt sigur că și ceilalți sunt – gata să facă orice. Și ne vom întoarce pentru spin-off-uri și orice altceva care implică posibilitatea de lucra alături de prietenii mei de echipă”; a declarat acesta. Shawn Adam Levy, producătorul executiv al serialului, a declarat că este conștient că există „un interes și un apetit vorace pentru orice ține de Stranger Things, fie că vorbim despre o eventuală extindere, spin-off, iterație, scene din spatele camerelor și altele de acest gen. Așa că avem în vedere diferite opțiuni de a satisface dorințele iubitorilor serialului”.

Așadar, pe seama idee privitoare la când apare Stranger Things sezonul 5 și despre ce va fi acesta am putea spune multe. Pe lângă faptul că avem certitudini privitoare la anumite aspecte referitoare la ultimul sezon, există și multe speculații. Cu toate acestea, vom actualiza periodic articolul cu informații oficiale, pe măsură ce vor fi disponibile în mediul online. Până atunci, vizionare plăcută!

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

5 comentarii

 1. Avatar of Alex

  Mulțumesc frumos pentru informații, foarte complet articolul. Chiar sper sa apăra măcar un spin-off ceva…

  • Avatar of Eric

   Doamne plâng de-mi sar capacele vreau foarte mult sezonul 5 iubes acest serial din tot sufletul mă așteptam să apară multe sezoane încă 5,6,7,8,9 poate chiar 10 😭sper că sezonul 5 să fie frumos și epic și să no moară eleven,mike,will,jim hopper,jonathan byers…etc😭

 2. Avatar of Alex

  Pont!!! Ador serialul si ma incanta maxim sa aflu ca o sa se faca si spin-off ;) Mersi pt infos guys!

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.