Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă te întrebi când apare Fast and Furious 10, ai ajuns unde trebuie. În cadrul acestui articol vom încerca să îți oferim toate detaliile necesare pentru a ști de la ce să te aștepți pentru următoarea parte a fascinantei francize cu curse de mașini, călătorii nebunești, vehicule rapide, piloți și multă, multă acțiune. Fast and Furious 10 (a cărui denumire oficială este Fast X) se știe că va fi ultima parte a legendarei serii de filme. Cu alte cuvinte, aventurile lui Dominic Torreto (Vin Diesel) se apropie de „linia de finish”, și chiar dacă în momentul de față nu se știu neapărat prea multe despre viitorul film, există câteva informații oficiale cu care ar trebui să fii la curent dacă ești fan al francizei care se întinde pe mai bine de 20 de ani. Crescând în popularitate tot mai mult, seria de filme Fast and Furious a devenit deja epică, mulți întrebându-se după Fast & Furious 9 când apare Fast and Furious 10. Există o dată oficială de lansare, precum și informații interesante privitoare la distribuție, iar Fast X se anunță a fi un film care va încheia într-un tur de forță seria iubită și așteptată de către toți fanii.

Fast and Furious 10: va exista o continuare?

Da, va exista, și partea dulce-amăruie este că deși Fast X va reprezenta ultima poveste a seriei, aceasta va apărea în două părți. Vin Diesel, cel care joacă rolul lui Dominic Torreto, a confirmat acest lucru în timpul unui interviu acordat în cadrul filmului apărut în 2021, F9: The Fast Saga, spunând că: „O justificare a motivului pentru care povestea Fast 10 trebuie spusă în două filme este cea că încă mai rămân multe de spus, avem «mult teren de acoperit». Sunt extraordinar de multe locuri și atât de multe locații din lume pe care trebuie să le vizităm”. Așadar, povestea nu se va termina cu Fast and Furious 10, ci cu a doua parte a acestui final film.

Când apare Fast and Furious 10?

Deși inițial planurile erau ca Fast and Furious 10 să fie lansat în luna aprilie a anului 2021, din cauza unor probleme întâmpinate în timpul filmării F9: The Fast Saga, lansat în acel an, această dată a fost anulată. Ulterior, a fost reprogramat pentru data de 7 aprilie a acestui an, însă, și de această dată, lucrurile nu au mers conform planului. Totuși, în momentul de față există o dată oficială de lansare Fast and Furious 10, iar acesta este 19 mai 2023. Așadar, ce alternativă mai bună de a-ți începe vara decât alături de o poveste fascinantă, cu distribuție serioasă și acțiune maximă? Dacă și de data aceasta data va fi reprogramată, ne vom asigura că îți vom oferi aceste informații în timp util, deși credem că un astfel de scenariu nu se va mai întâmpla.

Trailer oficial: F9: The Fast Saga

Există vreun trailer pentru Fast and Furious 10?

În momentul de față, nu există niciun trailer sau teaser trailer pentru Fast X. Totuși, s-a anunțat faptul că trailer-ul oficial va apărea pe data de 10 februarie a acestui an. Prin urmare, mai este foarte puțin de așteptat, și de îndată ce va fi disponibil, vom actualiza articolul de față cu clipul pus la dispoziție de către Universal Pictures.

Când au început filmările și cine regizează Fast and Furious 10?

În mod surprinzător și contrar așteptărilor, filmările pentru Fast and Furious 10 au început abia în luna aprilie a anului trecut. În momentul de față, filmul se află în etapa de post-producție, iar cele două părți ale Fast X au fost filmate simultan, în țări precum Italia și Marea Britanie. Din cauza unor neînțelegeri cu actorul principal, Vin Diesel, regizorul Justin Lin a fost înlocuit de către Louis Leterrier. Justin Lin s-a ocupat de mare parte din regia filmelor din serie, însă Louis are, de asemenea, experiență însemnată în domeniu: Transporter (2002–2005), Unleashed (2005), The Incredible Hulk (2008), Clash of the Titans (2010), Now You See Me (2013)

Louis Leterrier pe platoul de filmare Fast X
Louis Leterrier. Sursa foto: Sanook

Cine face parte din distribuția filmului Fast and Furious 10?

Chiar dacă nu există confirmări oficiale și nici o listă pusă la dispoziție, ne așteptăm ca o mare parte din distribuția „obișnuită”, principală, să se întoarcă. Implicit, ne referim la Vin Diesel în rolul lui Dominic Torreto, pilotul de curse stradate, Michelle Rodriguez (Letty Ortiz), soția lui Dominic, Jordana Brewster (Mia Torreto), sora lui Dominic, John Cena (Jakob Toretto), fratele lui Dominic și Mia, Tyrese Gibson (Roman Pierce), Chris ”Ludacris” Bridges (Tej Parker), dar și Sung Kang (Han Seoul-Oh), Charlize Theron (Cipher), Nathalie Emmanuel (Ramsey), Helen Mirren (Magdalene ”Queenie” Shaw), Jason Statham (Deckard Shaw), Lucas Black (Boswell Sean), Kurt Russel (Mr. Nobody), Anna Sawai (Elle, personaj care a fost introdus în filmul din 2021, membru al echipei lui Dominic Torreto). De asemenea, s-ar putea ca Tego Calderon, dar și Don Omar să revină în rolurile lui Tego Leon, respectiv Rico Santos. În luna ianuarie 2021, Jason Momoa a fost confirmat ca făcând parte din viitoarea distribuție, împreună cu Melchior Daniela. Surprinzător sau nu, Cardi B va face parte din distribuția filmului pentru ultima parte a francizei, iar Diesel încă încearcă să îl readucă pe The Rock (Dwayne Johnson) în distribuție.

Totuși, este puțin probabil da Dwayne Johnson să se reîntoarcă în rolul lui Luke Hobbs, întrucât în luna iulie a anului 2021 chiar el a declarat că „nu se va întoarce pentru filmul Fast X și nici pentru continuarea acestuia”. Într-un interviu pentru The Hollywood Reporter, legendarul The Rock ar fi urmat succes distribuției și echipei în realizarea filmelor Fast and Furious, care, după cum afirmă, „pot să se întâmple și fără el”. Actrița Brie Larson se pare că a fost distribuită într-un rol special al unui personaj pe nume Tess, care cel mai probabil va juca un rol „negativ” în film. Alan Ritchson (Dark Web: Cicada 3301, Above the Shadows) a fost distribuit într-un rol despre care încă nu avem informații, iar Rita Moretono va apărea în rolul bunicii fraților Torreto și Leo Abelo Perrey în rolul lui Brian Marcos, fiul lui Dominic. Așadar, distribuția însumează atât actori pe care i-am fi așteptat, care au mai apărut și în celelalte filme (și fără de care, după cum ne putem da seama, seria nu ar fi aceeași), dar și nume noi care au fost distribuite în roluri despre care, cel puțin în momentul de față, nu avem prea multe informații. De îndată ce vor fi disponibile mai multe informații, vom actualiza articolul de față, adăugându-le.

Cine face parte din distribuția filmului Fast and Furious 10
Foto: Parte din distribuția filmului Fast X

Despre ce va fi Fast and Furious 10?

Nu știm despre ce va fi următorul film din serie, Fast X, întrucât după întâmplările din F9: The Fast Saga, lucrurile sunt absolut imprevizibile. Totuși, dat fiind faptul că se presupune că Fast and Furious 10 va fi „ultimul capitol” al poveștii, s-ar putea axa chiar pe copiii membrilor din echipaj, într-un fel dând undă verde unei serii de filme nesfârșite, care să spună o altă poveste: cea a copiilor. Însă acestea nu sunt decât speculații, deși s-ar putea ca povestea să fie una care să stârnească emoțiile și trăirile telespectatorilor. Dacă tot este să fie acesta „finalul cursei”, va încerca să fie unul memorabil care ori să încheie povestea într-un ton victorios, așa cum de fapt se cuvine unei serii care se întinde pe mai bine de 20 de ani, ori să dea undă verde unei eventuale continuări, însă cu o altă generație. Evident, acțiunea nu va lipsi, și cu siguranță va fi dezvoltată o intrigă sănătoasă care depășește limitele imaginarului – mașini puternice, situații periculoase, curse de mașini și multe comploturi secundare.

Vin Diesel a mai declarat și faptul că scenariștii lucrează la un spin-off Fast and Furious care ar trebui să se concentreze în special pe personajul Cipher, jucat de Charlize Theron; totuși, între timp nu s-au mai auzit prea multe lucruri despre această idee. În ceea ce privește locațiile în care au avut loc filmările, se pare că Tyrese Gibson a afirmat că „între cele două filme, vom reuși să ajungem într-o mulțime de pe locații de pe întreg globul, inclusiv în Africa”. Astfel, se pare că vom avea parte de o călătorie pe repede înainte pe numeroase continente, în aventuri și misiuni care ne vor lăsa cu gurile căscate. Abia așteptăm să vedem ce au pus la cale cei care de 20 de ani încoace au menținut această serie de filme la cote superlative, chiar dacă au mai avut și coborâșuri din când în când. The Fast and Furious rămâne o serie epică în cinematografie!

Fast 9: Momentul plin de acțiune în care Mia(Jordana Brewster) și Letty(Michelle Rodriguez) descoperă, de fapt, că Han(Sung Kang) trăiește

Cam asta este tot ce știm despre viitorul francizei, respectiv când apare Fast and Furious 10 și alte câteva detalii legate de distribuție și trailer. Știm că aștepți cu nerăbdare să vezi încotro se va îndrepta povestea, care va fi miza de data aceasta și cum vor reuși personajele să livreze cât mai bine această poveste. După cum am afirmat, Fast and Furious 10 nu va fi ultimul film, și asta pentru că este împărțit în două. Știm că Fast X va apărea pe data de 19 mai 2023, și datorită faptului că cele două părți au fost filmate simultan, în paralel, probabil cea de-a doua parte are data de lansare programată ori undeva pe la sfârșitul acestui an, ori pe la începutul anului 2024 sau mijlocul acestuia (data speculată pentru lansare este luna februarie, 2024). Vom reveni în lunile următoare cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile. Până atunci, sperăm că acest articol a reușit să îți răspundă la cea mai mare parte din întrebările pe care le aveai legate de când apare Fast and Furious 10, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2023!

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.