Free cookie consent management tool by TermsFeed

Jason Statham, actor de renume mondial, s-a născut în Shirebrook, Anglia, dintr-o mamă dansatoare și un tată care se ocupa cu comerțul ambulant și, când avea ocazia, mai cânta prin baruri. A fost scafandru în echipa națională de scufundări a Marii Britanii și s-a clasat pe locul al doisprezecelea la Campionatele Mondiale din 1992. De asemenea, Jason Statham s-a ocupat și cu modeling-ul, a fost dealer pe piața neagră și, în cele din urmă, și-a dedicat viața unei cariere fulminante în cinematografie.

Rolul său de debutant a fost cel al lui Bacon, din filmul „Jocuri, poturi și focuri de armă” (1998), distribuție din care a făcut parte datorită agenției de modeling French Connection din care făcea parte. Au urmat roluri în filmele „Unde dai și unde crapă” (2000), jucând alături de Brad Pitt, Deniss Farina și Bencio Del Toro, „Prețul unui vis”, „Unicul” și multe altele, însă notorietatea și celebritatea i-au fost recunoscute pentru filmele thriller din trilogia „Curierul” (2002-2008), „Cursa mortală” (2008), seria de filme „Eroi de sacrificiu” (2010-2014) sau „Mecanicul 1” (2011) și „Mecanicul 2” (2016). De asemenea, Jason Statham a dublat și vocile unor personaje din jocuri, cum ar fi Sergentul Waters din „Call of Duty” (2003) și Shrike din „Red Faction II” (2002).

Deoarece într-adevăr joacă extraordinar de bine, ne-am gândit să realizăm o listă cu câteva dintre cele mai bune filme cu actorul Jason Statham. Așadar, am ales 15 filme care sperăm să vă placă la fel de mult cum ne-au plăcut și nouă și pe care le-am ordonat în funcție de data la care au fost lansate și nu după criterii preferențiale.

Iată 15 filme cu actorul Jason Statham a căror vizionare nu trebuie să o mai amâni:

1. Jocuri, poturi și focuri de armă (1998)

Această comedie neagră, în regia și scenariul lui Guy Ritchie, urmărește povestea unui jaf care se lasă cu urmări neașteptate. După ce un tânăr arogant, jucător pasionat de cărți, pierde 500.000 de lire la un joc în care adversarul trișează, se trezește băgat până la gât în datorii. În ideea de a face rost de bani, plănuiește împreună cu prietenii săi să jefuiască o bandă de hoți, care surprinzător se află chiar în apartamentul vecin. Filmul lui Guy Ritchie a fost un succes fenomenal și, mai mult decât atât, i-a lansat în industria cinematografică pe Vinnie Jones și Jason Statham.

Cele mai bune filme cu actorul Jason Statham
Jocuri, poturi și focuri de armă (1998)

2. Curierul (2002)

Filmul face parte dintr-o trilogie, celelalte două părți fiind apărute în 2005 și 2008. Vi le recomand cu încredere pe toate 3. „Curierul”, prima parte, este un film plin de suspans și de acțiune, regizat de Louis Leterrier împreună cu Corey Yuen, după un scenariu scris de Luc Besson. În acest film, Jason Statham joacă rolul lui Frank Martin, un simplu curier care face comenzi pentru un mercenar. Când este solicitat cu un nou transport, Frank nu se așteaptă la nimic deosebit. Totuși, de data aceasta, coletul este unul ceva mai „nestatornic”, iar când Frank se hotărăște să îl deschidă (deși i s-a impus să nu facă vreodată acest lucru), descoperă înăuntru o femeie imobilizată.

Cele mai bune filme cu Jason Statham
Poster Curierul (2002)

3. Jaf în stil italian (2003)

Filmul este o readaptare contemporană a filmului din 1969, ”The Italian Job”, cu Michael Caine în rolul principal, însă producția de aceasta readuce în atenția spectatorilor mașinile MINI, folosite în film pentru numeroasele scene de urmăriri pline de tensiune care se derulează la Hollywood, în stații de metrou și prin alte locuri neașteptate. „Jaf în stil italian” este plin de acțiune, întorsături de situație, cascadorii periculoase, mașini, bani, arme, motociclete și situații tensionate, într-un film de acțiune care și-a câștigat notorietatea încă de când a apărut.

filme cu Jason Statham
Jaf în stil italian (2003)

4. London (2005)

La New York, Syd (Chris Evans), dependent de droguri, este distrus pe zi ce trece de viciile sale – și asta doar pentru că îi lipsește nespus de mult iubita lui, London, de care s-a despărțit cu șase luni în urmă, după o relație de doi ani. Când Syd află că prietenii lui London organizează o petrecere de adio pentru ea, hotărâtă să plece din țară, decide să meargă fără a fi invitat. Însă nu înainte de a-l întâlni într-un bar pe Bateman (Jashon Statham), un dealer de la care își reface stocul. Mai mult decât atât, se hotărăște să-l invite și pe acesta le petrecere – căci, de ce nu?! Odată ajuns la petrecere, Syd își dă seama de cât de rece a fost cu London; în aceeași măsură, Bateman își deschide inima și-i povestește lui Syd problemele sale personale. Într-un duo efervescent, cei doi se completează unul pe celălalt și se ajută reciproc pentru a face față problemelor cu care se confruntă.

5. Răzbunare și adrenalină (2006)

În acest film, Jason Statham joacă rolul unui asasin (Chev Chelios) care este informat că otrava ce tocmai i-a fost injectată în corp are să îl ucidă în momentul în care bătăile inimii sale vor atinge o anumită frecvență, asta chiar înainte de a-și fi promis că ultima misiune îndeplinită va fi și cea care v-a pune capăt carierei sale de criminal profesionist. Cu „otravă în vene și răzbunare în inimă”, Jason Statham pornește în căutarea celor răspunzători de acest lucru, în încercarea de a-i ucide înainte ca otrava care-i curge prin vene să facă acest lucru.

6. Cursă mortală (2008)

Filmul este plasat într-un 2020 oarecum distopic, în care criminalitatea a atins cote mult prea mari. Pentru a mai face loc în închisori, dar și pentru a distra publicul doritor de adrenalină, gardienii pun la cale curse violente și periculoase de mașini între deținuți, în cursul cărora condamnații sunt nevoiți să se ucidă între ei pentru a ajunge victorioși, lucru ce le-ar garanta eliberarea. În acest film, Jason Statham joacă rolul lui Jensen Ames, multiplu campion la raliul Nascar. Cu alte cuvinte, cursa i se potrivește ca o mănușă, dar oare va reuși să supraviețuiască 3 zile când pe urmele lui se află cei mai periculoși asasini din țară?

filme cu Jason Statham
Cursă mortală (2008)

7. Eroi de sacrificiu (2010)

„Eroi de sacrificiu” este un film de acțiune regizat de către legendarul Sylvester Stallone, ce urmărește un scenariu scris de acesta împreună cu David Callham. Bineînțeles, printre rolurile principale se numără doar nume mari: Sylvester Stallone, Jet Li, Terry Crews, Jason Statham și mulți alții. Filmul de acțiune se concentrează în jurul unui grup de mercenari profesioniști care se angajează într-o misiune politică: aceea de a distruge regimul dictatorial al unui om influent din America Latină. Cu toate acestea, pe măsură ce își pun la cale strategiile și urmează planurile, își dau seama că se afundă tot mai mult într-un sistem corupt și violent, în care nu regimul dictatorial este problema principală.

filme cu Jason Statham
Eroi de sacrificiu (2010)

8. Mecanicul (2011)

În acest film, Jason Statham joacă rolul lui Arthur Bishop, care este un „mecanic”, asasin de renume talentat în a elimina orice țintă îi este livrată. Este un om calculat și extrem de rațional, însă lucrurile sunt date peste cap în momentul în care mentorul său, de altfel și cel mai bun prieten, Harry, este ucis, iar Bishop pornește, pe cont propriu, într-o misiune voluntară: vrea să-i ucidă pe cei care au fost implicați în crimă, răzbunând astfel moartea prietenului său. Însă nu va face asta singur, ci împreună cu fiul lui Harry pe nume Steve, căruia îi devine mentor. Un tandem asasin profesionist și ucenic plin de tensiune și situații mortale.

filme cu Jason Statham
Mecanicul (2011)

9. În siguranță (2012)

Intriga filmului se conturează în momentul în care, într-o conjunctură dramatică și nefericită, mafia rusească îi ucide familia, iar Luke, interpretat de Jason Statham, expert în arte marțiale, simte că nu mai are motive pentru care să trăiască, întrucât ori de câte ori se va atașa de cineva, știe că mafia rusească va ucide persoana respectivă. Totuși, într-o zi, Lule o întâlnește pe Mei, o fetiță asiatică de doar 12 ani care este urmărită de aceeași bandă care i-au ucis soția. Când se hotărăște s-o protejeze, Luke nu-și dă seama că, de fapt, se-avântă într-un război colosal ce se dă între mafie, polițiștii corupți și unitățile orientale.

filme cu Jason Statham
În siguranță (2012)

10. Legea străzii (2013)

În acest film, Jason Statham joacă rolul lui Joey, care, printr-o conjunctură nefericită, ajunge să trăiască pe străzile murdare și jegoase, pline de infractori, ale Londrei. Tot printr-o întâmplare care îi va schimba viața, Joey este nevoit să-și asume identitatea altcuiva, transformându-se în „Îngerul Răzbunător”. Acest film, dincolo de a fi un thriller violent, tensionat și profund, a fost extrem de apreciat de critici, spunând povestea unui om care simte că a fost părăsit de orice forță divină și, sub dictonul propriilor forțe, este nevoit să-și caute singur justiție. Chiar și în momentul în care crede că și-a găsit dragostea adevărată, Joey își dă seama cât de efemeră este, de fapt, viața.

filme cu Jason Statham
Legea Strazii (2013)

11. Spioana (2015)

Cred că am revăzut acest film de mai bine de 5 ori deja. Ei bine, este un film genial, care combină excelent comedia cu acțiunea. Evident, din trio-ul Melissa McCarthy (în rolul lui Susan Cooper), Jude Law (în rolul Bradley Fine) și Jason Statham (în rolul lui Rick Ford) chiar n-avea cum să nu iasă ceva bun. Poate ai crede că Susan Cooper este o tipă simplă, banală și singuratică, însă de fapt este tipa care operează din spatele celor mai buni spioni ai agenției. Când agentul de care este îndrăgostită este prins într-o misiune, Susan se oferă voluntară să lucreze sub acoperire într-o misiune de recunoaștere și strângere de informații. Până la urmă, cine ar putea bănui că ar putea fi agent secret? O comedie genială care stârnește râsul chiar și celor mai pretențioși cinefili.

filme cu Jason Statham
Spioana (2015)

12. Fast & Furious 7 (2015)

Acest film este a șaptea parte din legendara franciză, în care Vin Diesel și regretatul Paul Walker și-au reluat rolurile lui Domonic Doretto și Brian O’Conner. Deși Walker a decedat în timpul filmărilor, celelalte scene au fost filmate cu frații acestuia, Caleb și Cody Walker. Acum, cu cazierul curat și dorind, în sfârșit, să trăiască o viață liniștită alături de prietenii lor, cei doi au găsit în sfârșit posibilitatea de a se redresa. Însă totul devine degeaba atunci când Ian Shaw (Jason Statham) intervine, iar ei sunt nevoiți, din nou, să se certe cu legea. Producția acestui film a fost amânată mai bine de un an din cauza celor întâmplare cu Paul Walker.

13. The Fate of the Furious (2017)

Filmul (cunoscut ca și ”Fast and Furious 8”, ”F8”) este o producție americană de acțiune-thriller regizată de F. Gary Gray, cu un scenariu scris de Morgan. Este continuarea filmului ”Fast and Furious 7” și a opta parte din franciză. Filmul îi are în distribuție pe Vin Diesel, Jason Statham, Tyrese Gibson, Dwayne Johnson și multe alte nume din industria cinematografică. Povestea filmului îl are în centru pe Dominic Toretto (Vin Diesel), care tocmai s-a așezat la casa lui împreună cu soția sa Letty Ortiz, însă liniștea îi este perturbată de terorista cibernetică Cipher (Charlize Theron) care îl constrânge să lucreze pentru ea și îl întoarce împotriva propriei sale echipe. Iar ce urmează este plin de acțiune și extrem de neașteptat.

14. MEG: Confruntare în adâncuri (2018)

Nu știu în ce gen aș putea încadra acest film, din moment ce are și tente de thriller, acțiune, SF și puțină groază (dar nu la modul obișnuit). Regizat de Jon Turteltaub, filmul urmărește povestea unui grup de cercetători a cărui submarin este atacat de o creatură uriașă, despre care se bănuia că ar fi dispărut cu mii de ani în urmă. Acum, submarinul este avariat pe fundul oceanului, iar echipa nu are nicio posibilitate de scăpare, având la dispoziție o perioadă de timp foarte limitată pentru a pune la cale un plan. Jason Taylor (interpretat de Jason Statham) este un scafandru profesionist angajat pentru a conduce misiunea de recuperare a cercetătorilor pierduți. Cu toate acestea, acesta ascunde un secret: creatura marină nu-i este necunoscută, deoarece a mai întâlnit-o cu ani în urmă, atunci când a făcut o expediție solitară pe fundul oceanului.

filme cu Jason Statham
MEG Confruntare în adâncuri (2018)

15. Furia unui om periculos (2021)

În acest film, Jason Statham Joacă rolul lui Patrick Hill, cunoscut drept „H”, care se angajează la Fortico Securities, o agenție de mașini blindate. În scurt timp, H și partenerul său pe nume Bullet devin țintele unei tentative de jaf – deși până în acele momente H părea a fi doar un tip banal și liniștit, acum își dezvăluie adevăratele abilități de luptă: după cum v-ați putut da seama, da, H este un criminal sub acoperire. Care, cu disperare, caută să-și răzbune fiul ucis. Odată angajat la Fortico Securities, este mai aproape de acest lucru decât a fost vreodată.

filme cu Jason Statham
Furia unui om periculos (2021)

Acestea sunt 15 dintre fileme cu Jason Statham pe care vi le recomandăm.

Alte filme cu Jason Statham

După cum puteți observa, a jucat în mai multe genuri, însă a optat, în special, pentru filme de acțiune și thrillere. Într-adevăr, are tot ce îi trebuie pentru a face roluri geniale în aceste filme. Cu toate acestea, mai jos am adăugat și alte titluri ale filmelor în care a jucat Jason Statham, dincolo de cele 15 prezentate mai sus.

 1. Prețul unui vis (2000);
 2. Unde dai și unde crapă (2000);
 3. Fantomele de pe Marte (2001);
 4. Unicul (2001);
 5. Agentul (2001);
 6. Un meci pe cinste (2002);
 7. Colateral (2004);
 8. Celularul (2004);
 9. Transporter 2 (2005);
 10. Revolver (2004);
 11. Ostatici sub acoperire (2005);
 12. Pantera Roz (2006);
 13. Un asasin nemilos (2007);
 14. Jaful de pe Baker Street (2008);
 15. În numele regelui (2008);
 16. Curierul 3 (2008);
 17. Crank: Tensiune maximă (2009);
 18. 13 (2010);
 19. Gnomeo și Julieta (2011);
 20. Blitz (2011);
 21. Killer Elite: Înfruntarea (2011);
 22. Eroi de sacrificiu 2 (2012);
 23. Parker (2013);
 24. Fast & Furious 6 (2013);
 25. Homefront: Orașul fără legi (2013);
 26. The Expendables 3: Eroi de sacrificiu (2014);
 27. Joc Periculos (2015);
 28. Fast & Furious 7 (2015);
 29. Mecanicul: Învierea (2016);
 30. The Fate of the Furious (2017);
 31. Fast & Furious: Hobbs & Shaw (2019);
 32. Operation Fortune: Ruse de guerre (2022).

Care sunt filmele tale cu Jason Statham preferate? Așteptăm recomandările tale în secțiunea de comentarii. Până atunci, vizionare plăcută!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.