Free cookie consent management tool by TermsFeed

Globalworth Tower se transfomă timp de 3 săptămâni, între 31 iulie și 24 august, în prima galerie de artă augmentată cu animații de video mapping din România, eveniment ce face parte din Art & Tech District, o inițiativă culturală dezvoltată de Globalworth în parteneriat cu One Night Gallery. Proiectul își propune să promoveze tânăra generație de artiști români, implicând totodată comunitatea din zona Barbu Văcărescu.

Galerie cu picturi semnate de Victor Fota

Picturile sunt semnate de artistul Victor Fota și fac parte din seriile Human Extension și Entropy, prin care acesta explorează relația dintre om și tehnologie. One Night Gallery a folosit realitatea augmentată pentru a purta spectatorul în povestea din lucrările lui Victor Fota, unde animații cu video mapping articulează universul fascinant din picturile acestuia.

victor fota
Galerie de artă augmentată cu picturi semnate de Victor Fota

„Art & Tech District este un proiect ambițios inspirat de modul în care partenerii noștri reușesc să inoveze constant. ”

Georgiana Oltenescu, Head of Marketing & Communication la Globalworth.

„Datorită eforturilor One Night Gallery, pe parcursul celor șase editii, de a aduce arta prin intermediul tehnologiei mai aproape de public, am dovedit că aceste manifestări hibride reprezintă un punct central de interes. De aceea, ne bucurăm că partenerii noștri de la Globalworth au îmbrățisat demersul nostru și că împreună putem face încă un pas creând astfel Art & Tech District”

– a menționat Mădălina Ivașcu, fondatoare One Night Gallery.

Participă la prima galerie de artă augumentată

Deschiderea are loc pe 31 iulie, cu prima parte din seria Human Extension, care va fi găzduită în recepția Globalworth Tower (Barbu Văcărescu 201) până pe 7 august, urmând ca între 8 și 17 august, vizitatorii să poată descoperi a doua parte a lucrărilor din aceeași colecție. Apoi, în perioada 18 și 24 august, vor fi expuse lucrări din seria Entropy.

Victor Fota practică tehnica uleiului pe pânză cu influențe flamande și explorează relația dintre om și tehnologie. Iar tehnologia nu este doar una din temele centrale ale lucrărilor sale, ci și un mijloc care va transforma cu totul experiența pasionaților de artă ce vor vizita expoziția, una dintre lucrări fiind chiar un portal, o linie directă către artist, care îi invită pe vizitatori în universul său.

Expoziția este augmentată prin intermediul aplicației Artivive App, iar animațiile lucrărilor au fost realizate de studioul de video mapping Aural Eye.

Share.

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.