Free cookie consent management tool by TermsFeed

Internetics Interactive Expo, un proiect iniţiat de The Institute şi prezentat de UniCredit Bank, reuneşte peste 40 de proiecte de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) şi instalaţii digitale.

Expoziția este organizată în perioada 22-25 noiembrie la The Institute Space, Bulevardul Dacia nr. 12, în Cartierul Creativ. Accesul publicului este gratuit și se va face în intervalul 10:00-22:00, exceptând ziua de 22 noiembrie, când programul este 19:00-23:00.

Diferite proiecte realizate de studiouri de profil internaționale și locale

Internetics Interactive Expo cuprinde o serie de proiecte, din sfere diverse de interes, realizate atât de studiouri de profil internaționale, cât și de sectorul digital local. Fie ca este vorba despre identificarea şi depăşirea fricilor, pătrunderea în universul creativ al unor artişti grafici, experimentarea unor călătorii virtuale sau descoperirea unor metode inovatoare de învăţare şi redefinirea cinematografiei prin tehnica 360º, expoziţia propune experienţe interactive pentru toate gusturile.

Proiectul One Night Gallery
Proiectul One Night Gallery

Proiectul One Night Gallery va fi prezent cu o selecţie retrospectivă a lucrărilor expuse până acum, prin care încurajează privitorul să pătrundă în universurile creative ale artiştilor Raluca Băraru, Paul Dernisan, Bianca Dumitrașcu, Livia Fălcaru, Victor Fota, Kitră, Sweet Damage Crew şi Ioana Trușcă.

Lucrările selectate vor fi augmentate, iar invitații vor putea descoperi extensiile acestora prin aplicația Culturesc 100 by Samsung. Tot în realitate augmentată vor fi reactivate proiecțiile de video mapping care au prezentat personajele supradimensionate ale artiştilor pe faţadele clădirilor în care au avut loc artshow-urile One Night Gallery. În plus, lucrările realizate în realitate virtuală de Raluca Băraru, Victor Fota și Kitră vor putea fi explorate prin Samsung Gear VR.

Folosirea realității virtuale pentru confruntarea propriilor frici

Realitatea Virtuală reprezintă o metodă de confruntare cu propriile frici şi de a găsi curajul necesar pentru a le înfrunta. Richie’s plank, aplicaţie propusă la Internetics Interactive Expo de Loop Virtual Reality Solutions, provoacă publicul să-și înfrunte teama de înălţime. Acțiunea se întâmplă la ultimul etaj al unui zgârie-nori.

Loop VR
Loop VR

În aceeaşi categorie se află şi Box of fears, care aduce laolaltă cele peste 100 de fobii umane descrise de Wikipedia. Instalaţia este realizată de arhitectul Alina Rizescu, pasionată de crearea unei conexiuni între spaţiul fizic și cel digital prin intermediul experiențelor interactive, şi Dorin Cucicov, preocupat de măsura în care noile tehnologii sunt asimilate de oameni și care este limita de acceptare a acestora dincolo de care apare frica.

Expoziția va cuprinde filme 3D și va oferi participanților posibilitatea retrăirii momentelor din cadrul Marii Uniri

Printre experienţele de bifat în cadrul expoziției Internetics 2018 se află şi o serie de filme 3D. Circus 360, produs de Dorin Moldoveanu şi HomeMade Video Production, transpun privitorul în povestea primului spectacol de circ din România fără animale. Documentarul observaţional nu reprezintă o poveste narativă, ci lasă privitorul să se concentreze pe ceea ce îi atrage atenția, motiv pentru care experienţa poate fi de fiecare dată alta.

Internetics Interactive Expo include de asemenea proiecte ce propun o nouă perspectivă asupra educaţiei şi modurilor imersive de învăţare. Reprezentativă din acest punct de vedere este aplicaţia realizată de Vreestory, care permite retrăirea cât mai fidelă a momentului în care a avut loc Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Astfel, în anul Centenarului, vizitatorii expoziţiei au oportunitatea unică de retrăi într-un mod autentic un moment definitoriu pentru România şi chiar de a interacţiona cu personalităţi importante ale vremii, redate cu precizie. Totodată, în aceeaşi categorie dedicată învăţării moderne este inclus şi proiectul Lecţie de anatomie, realizat de UniVRse, care permite explorarea didactică, în amănunt, a anatomiei corpului uman.

În secțiunea dedicată realității virtuale se regăseşte și documentarul The Real Thing, semnat de regizorul Benoit Felici, care propune privitorului o călătorie virtuală într-o lume paralelă, a cărei acţiune se desfăşoară în oraşele false ale Chinei. În împrejurimile Shanghaiului privitorul descoperă copii uimitoare ale Parisului, Veneţiei sau Londrei transformate în cartiere în care locuitorii îşi duc viaţa obişnuită.

Internetics Interactive Expo face parte din ediţia 2018 a Internetics Festival

Internetics Interactive Expo este parte a ediţiei 2018 a Internetics Festival, proiect care oferă publicului larg oportunitatea de a se pune la curent cu cele mai noi tehnologii din domeniul digital și de a le experimenta direct și local, dar și un context pentru entitățile care activeză în domeniu de a interacționa și a face schimb de know-how.

Alături de expoziţie, festivalul include competiția Internetics și gala în cadrul căreia vor fi anunțate cele mai eficiente și creative proiecte din mediul online. Finalul festivalului va fi sărbătorit printr-o petrecere cu acces liber la Deschis Gastrobar (Nod makerspace, Splaiul Unirii 160), pe data de 28 noiembrie.

Mai multe informaţii despre expoziție și structura competiţiei se găsesc pe site-ul oficial al festivalului, internetics.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.