Free cookie consent management tool by TermsFeed

Institutul de Excelentă în Antreprenoriat  (idEA) a lansat RAU Accel, primul accelerator de business universitar din România, în cadrul Universității Româno-Americane.  

În această lună, idEA va lansa încă două astfel de acceleratoare, USH Accel si UMFCD Accel, acceleratoare unde studenții din cadrul Universității Spiru Haret și Universității de Medicina și Farmacie Carol Davila din București  vor învăța de la antreprenori de succes, practicieni de specialitate și experți din diverse domenii cum să pună bazele unei afaceri proprii în IT, tehnologie, fintech, blockchain, responsible business, medtech sau e-health.

Programele de accelerare universitare oferă o curiculă modernă, mentori, experți și investitori din diferite domenii de business cu scopul de a ajuta tinerii să aibă cea mai bună primă experiență în antreprenoriat.

De remarcat că, deși este un proiect pilot, acceleratorul dezvoltat în Universitatea de Medicină, a primit deja înaltul sprijin al președinției României, care a și confirmat prezența în bordul programului a doamnei consilier prezidențial, Loreta Păun.

Educație antreprenorială, promovarea și facilitarea accesului la finanțare a startup-urilor din România

Creatorul acestor programe, Institutul de Excelentă în Antreprenoriat, înființat în 2020 de o echipă cu vastă experiență în programe de accelerare a startup-urilor dar și în investiții, este un ONG dedicat zonei antreprenoriale care are ca scop educarea, promovarea și facilitarea accesului la finanțare a startup-urilor din România.

idEA își propune să dezvolte ecosistemul antreprenorial și să accelereze startup-uri într-un sistem modern și eficient. Printre cele mai cunoscute proiecte idEA se află și Commons accel, unul dintre programele de accelerare a startup-urilor cu cele mai bune rezultate din ultimii ani.

“IdEA își propune să aducă un impact pozitiv în zona tinerilor antreprenori prin formarea și educarea antreprenorială. Încurajăm creșterea ecosistemului de antreprenori români, conectarea cu alți stakeholderi relevanți, transferul de know-how, experiență și resurse, precum și accesul la finanțare.”

– spune Matei Dumitrescu, fondatorul idEA

Matei Dumitrescu este cunoscut în lumea antreprenorială ca un expert în accelerare de business, el făcând parte din Investment-Ready Program din Viena încă din 2013, fiind apoi co-director în Founder Institute, iar in 2019 înființând unul dintre cele mai apreciate programe de accelerare pentru startup-uri, Commons Accel. Nu în ultimul rând Matei Dumitrescu, este cunoscut în mediul de investiții ca fiind partener in Roca X, precum și vicepreședinte al Techangels.

Cursurile vor oferi participanților viziuni mai clare asupra afacerilor deținute

Participanților din aceste trei programe li se promite că, la finalizarea programelor din cadrul acceleratoarelor vor avea o viziune mai clară asupra afacerii lor, un pitch bine structurat și organizat, un model de business validat și profitabil, precum și o strategie de marketing potrivită. În plus ei au la dispoziție spații de birou pentru desfășurarea activității, mentori dedicați, experți în domeniu dar le vor fi intermediate și întâlniri cu potențiali clienți sau investitori.

De altfel, toate aceste programe se vor finaliza cu un DemoDay unde se vor prezenta public cele mai bune afaceri create în perioada de accelerare.

Echipa mentorat RAU Accel
Echipa mentorat RAU Accel

Din echipa care se va ocupa de pregătirea studenților înscriși în acceleratoare universitare fac parte nume sonore ca Peter Barta sau Dragoș Nicolaescu, iar organizarea va fi coordonată de Diana Ciobanete, vice-președinte iDea, Partener Smart Impact Capital și director al Commons Accel

Îndrumare din partea a peste 30 de mentori de top

Participanții vor primi îndrumare din partea a peste 30 de mentori de top, care au răspuns pozitiv misiunii de a educa o nouă generație de antreprenori pentru România.

Printre primii care au confirmat implicarea lor se află Gregoire Vigreux, președinte La French Tech, Philip Choban, fondator Telios, Florin Grozea, fondator Mocapp, Andrei Dudoiu, fondator Seedblink, Cristina Daianu, CEO Dentons, Cristian Negrutiu, CEO Sparking Capital, Alexandru Bogdan, CEO Roca X sau Daniela Șerban, fondator ARIR.

Prima sesiune inspirațională a avut deja loc joi, 18 Martie, pentru studenții Universității Româno-Americane și a adus în fața participanților antreprenori reali, trecuți prin programe de accelerare în urma cărora au construit businessuri de succes și a căror experiență le servește drept model viitorilor antreprenori.

Domeniile propuse nelimitativ din care se caută proiecte pentru a fi accelerate sunt IT, tehnologie, fintech, blockchain, responsible business sau, în cazul UMFCD Accel, și e-health/ medtech.

Share.

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.