3DUTECH este o campanie interesantă care aduce în școlile din România imprimante 3D. Mai multe şcoli din România devin hub-uri de imprimare 3D, printr-un proiect susţinut de ECDL cu sprijinul Dedeman, alături de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România şi Ministerul Educaţiei.
Parte dintr-un proiect pentru meseriașii viitorului, „3DUTECH” (EDUTECH) își propune să creeze noua generație de specialiști în printarea 3D, printr-un proiect pentru elevii şi profesorii din România. În acest an şcolar, imprimantele 3D vor intra în funcțiune în:
- București la Colegiul Tehnic Mecanic ‘Grivița’, Colegiul Național ‘Elena Cuza’ și ECDL EduHub din Veranda Mall
- Bacău la Colegiul Național ‘Ferdinand I’
- Oradea la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’
- Timișoara la Colegiul Național ‘Constantin Diaconovici Loga’
- Suceava la Colegiul Național ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ – Rădăuți
- Brașov la Colegiul Național ‘Unirea’
- Râmnicu Vâlcea la Colegiul Național de Informatică ‘Matei Basarab’
- Tulcea la Colegiul Dobrogean ‘Spiru Haret’
Inițiere în industria 3D pentru elevi și profesori
3DUTECH îi provoacă pe elevii şi profesorii participanţi la o serie de concursuri, care vor premia cele mai inovative idei antreprenoriale dezvoltate de liceeni (Antreprenor 3D), cele mai inedite obiecte funcţionale realizate la imprimantele 3D (3D for Life) şi cele mai bune idei de proiecte sau activităţi care să integreze imprimantele 3D în procesul de învăţare (Teach for Future).
Prin intermediul programului, mai întâi profesorii vor fi instruiţi şi certificaţi în domeniul imprimării 3D, astfel încât apoi aceştia să îşi poată învăţa proprii elevi. Până la finalul acestui an şcolar, 20 de profesori și 200 de elevi din mai multe licee din România vor avea oportunitatea să se certifice internaţional prin modulul ECDL 3D Printing.
La evenimentul de lansare din 31 octombrie 2017 au participat profesorii şi elevii din Bucureşti implicaţi în proiect, care au fost susţinuţi şi încurajaţi de reprezentanţii iniţiatorilor “3DUTECH” să aibă curajul de a aborda şi integra noile tehnologii în demersurile lor viitoare.
“Lumea voastră (n.r. a liceenilor) va fi o lume a reţelelor de producţie care comunică între ele. Va fi important ca fiecare dintre voi să-şi găsească un loc cât mai sus în reţelele de producere a valorii. Această campanie pentru Meseriaşii viitorului este menită tocmai să vă dea încrederea în voi şi să vă înveţe să folosiţi un prim instrument de producţie al industriilor viitorului, imprimanta 3D.” – Florin Pogonaru, Preşedinte, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România.
Educația trebuie să inspire, să ofere cunoștințe practice și să lase loc imaginației. Atunci când vine vorba de a pune în practică educația primită, toți ne confruntăm cu o dilemă în alegerea unei cariere. Prin această campanie, ne dorim să susținem o educație bazată pe noi tehnologii și să oferim elevilor și profesorilor competențe relevante și utile pentru viitor.
Mai multe informaţii despre acest proiect puteți găsi pe ecdl.ro .