Free cookie consent management tool by TermsFeed

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, imprimanta de acasă poate părea o relicvă a trecutului. Cu toate acestea, există încă multe situații în care este necesar un document fizic. Fie că este vorba de o copie a unui document sau de o cerere care trebuie trimisă prin poștă, imprimanta este o bună soluție de a ne salva în acel moment. Iar, odată cu apariția imprimării wireless, este mai ușor ca niciodată să imprimați de pe telefon, tabletă sau laptop orice doriți.

Astfel, atunci când alegeți cea mai bună imprimantă pentru acasă, este important să luați în considerare tipul de documente pe care le veți imprima cel mai des. De exemplu, dacă trebuie să imprimați frecvent fotografii, veți dori o imprimantă cu ieșire foto de înaltă calitate. În mod alternativ, dacă veți tipări mai ales documente text, căutați o imprimantă cu o reproducere clară a textului. Indiferent de tipul de imprimantă pe care îl alegeți, asigurați-vă că selectați una care să vă satisfacă nevoile și bugetul.

Cea mai bună imprimantă pentru acasă – caracteristici principale

Atunci când alegeți o imprimantă, există două caracteristici principale pe care veți dori să le luați în considerare: calitatea și viteza de imprimare. Bineînțeles, veți dori să luați în considerare și factori precum prețul și ușurința de utilizare, dar calitatea și viteza de imprimare vor fi probabil cei mai importanți factori în decizia dumneavoastră. În ceea ce privește calitatea imprimării, veți dori să căutați o imprimantă care poate produce un text clar, curat și culori vibrante. În ceea ce privește viteza de imprimare, veți dori să vă asigurați că imprimanta poate face față nevoilor dvs. de imprimare fără să vă facă să așteptați prea mult. Dacă țineți cont de aceste două caracteristici, veți găsi cu siguranță cea mai bună imprimantă pentru acasă.

În ceea ce privește prețul, în general, primești ceea ce plătești pentru o imprimantă. Desigur, există unele dispozitive care oferă printuri de o calitate mai bună decât altele, dar, în intervalul mediu inferior, performanța este de obicei similară, indiferent de preț. Cu alte cuvinte, dacă sunteți în căutarea unei imprimante de înaltă calitate, va trebui probabil să plătiți puțin mai mult. Totuși, acest lucru nu înseamnă că nu puteți găsi o imprimantă excelentă la un preț rezonabil. Cu puțină cercetare, puteți găsi un dispozitiv care să ofere atât imprimări de calitate, cât și un preț foarte bun.

Care este cea mai bună imprimantă pe care să o folosiți acasă?

Pentru o persoană obișnuită, o imprimantă standard este suficientă. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să scanați sau să copiați documente în mod regulat, poate doriți să investiți într-o imprimantă multifuncțională (MFP). Multifuncționalele sunt dispozitive all-in-one care vă permit să imprimați, să scanați, să copiați și să trimiteți faxuri (dacă trăiți în 1995). Deși costă de obicei mai mult decât imprimantele standard, acestea vă pot economisi timp și bani pe termen lung. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să scanați sau să copiați documente doar ocazional, este posibil să vă fie mai bine cu un scaner separat. Aceste dispozitive pot fi găsite la un preț de aproximativ 600 lei și pot fi folosite în funcție de necesități.

Care este diferența dintre imprimantele cu jet de cerneală și cele cu laser?

A fost o vreme când se putea face o distincție clară între imprimantele cu jet de cerneală și cele cu laser. Imprimantele cu jet de cerneală produceau imprimări de calitate superioară, cu culori vibrante pe o gamă largă de tipuri de hârtie (inclusiv foto), dar costurile cernelii erau ridicate și necesitau o întreținere regulată. Imprimantele laser, între timp, erau o opțiune mai funcțională și mai accesibilă, concepută pentru a produce pagini și pagini de documente la preț redus. În schimb, imprimările cu laser erau adesea mai puțin impresionante decât cele cu jet de cerneală, cu culori mai puțin evidente și cu mai puține detalii. Cu toate acestea, nu mai este cazul. Imprimantele laser moderne sunt capabile să livreze printuri uimitoare care rivalizează cu cele mai bune imprimante cu jet de cerneală, păstrând în același timp costul redus pe pagină și fiabilitatea.

Ce fel de dispozitive și sisteme de operare sunt compatibile cu imprimanta?

Atunci când cumpărați o imprimantă pentru acasă, doriți să vă asigurați că aceasta va funcționa cu dispozitivele pe care le aveți acum și că va continua să funcționeze cu orice dispozitive noi pe care le veți achiziționa în viitor. Din fericire, majoritatea imprimantelor de pe piață sunt concepute pentru a fi compatibile cu o gamă largă de sisteme de operare. De exemplu, multe imprimante funcționează cu Windows 10, cea mai recentă versiune a sistemului de operare Microsoft, precum și cu versiuni mai vechi, cum ar fi Windows 7. În plus, majoritatea imprimantelor funcționează și cu sistemul de operare OS X de la Apple, precum și cu sistemele de operare mobile, cum ar fi Android și iOS. Și, deși există întotdeauna unele excepții, producătorii fac de obicei un efort pentru a se asigura că produsele lor vor continua să funcționeze cu principalele dispozitive folosite cel mai des chiar și atunci când software-ul este actualizat. Prin urmare, puteți fi sigur că noua dvs. imprimantă va funcționa probabil cu orice dispozitive pe care le aveți în prezent și cu orice dispozitive noi pe care le veți deține în viitor.

Am nevoie de o imprimantă A3?

Imprimantele A3 sunt ideale atunci când trebuie să se tipărească documente mai mari, postere sau fotografii. Acestea costă mai mult și ocupă mai mult spațiu pe birou decât imprimantele standard A4, dar pot imprima pe coli de hârtie mai mari. Unele imprimante A3 au un puternic accent fotografic sau de design, ceea ce le face perfecte pentru întreprinderile sau persoanele fizice care trebuie să producă printuri de înaltă calitate. Dacă trebuie să imprimați frecvent documente sau fotografii de mari dimensiuni, imprimanta A3 este o investiție înțeleaptă. Veți putea produce printuri cu aspect profesional fără a fi nevoit să vă externalizați nevoile de imprimare.

Alb-negru sau color: ce ar trebui să aleg?

Imprimantele cu jet de cerneală alb-negru sunt pe cale de dispariție, dar puteți economisi în continuare ceva bani dacă optați pentru o imprimantă laser „mono” (alb-negru). Acestea sunt mai ieftine de cumpărat decât modelele color, iar dacă tipăriți în principal text negru pe pagini albe, veți găsi că sunt bune și ieftine de utilizat. Cu toate acestea, imprimanta color face ca imprimanta să fie mult mai versatilă, așa că va trebui să puneți în balanță economiile și probabilitatea de a avea nevoie să imprimați color. Dacă sunteți de părere că vă puteți descurca cu o imprimantă alb-negru, atunci merită cu siguranță să luați în considerare unul dintre aceste modele.

HP Envy Pro 6420

cea mai buna imprimanta pentru acasa HP Envy Pro 6420
HP Envy Pro 6420, este o imprimantă cu jet de cerneală compactă și accesibilă

HP Envy Pro 6420 este o imprimantă cu jet de cerneală compactă și accesibilă, care oferă toate caracteristicile pe care le-ați putea dori la un produs pentru acasă. Cu posibilitatea de a imprima, scana, copia și trimite faxuri prin intermediul smartphone-ului, această imprimantă este perfectă pentru orice utilizator. Viteza de imprimare este redusă, dar poate imprima față-verso și fotocopia până la 35 de pagini datorită alimentatorului automat de documente (ADF) încorporat.

Acesta este un produs potrivit doar pentru cei cu nevoi de imprimare limitate. Pentru utilizatorii ocazionali, prețul ridicat al cartușelor de cerneală noi poate depăși orice economii realizate din costul mai mic al imprimantei în sine dar dacă sunt reîncărcate, atunci costul va fi redus și această imprimantă va fi o alegere perfectă. În general, HP Envy Pro este o imprimantă decentă pentru o utilizare ușoară, dar nu este alegerea noastră de top pentru majoritatea utilizatorilor, ci doar dacă este vorba de un buget foarte limitat.

EPSON M1100

M1100 oferă o viteză de imprimare a primei pagini de 15 ppm
EPSON M1100, imprimantă compactă și eficientă din punct de vedere energetic

Epson M1100 este o imprimantă compactă și eficientă din punct de vedere energetic, ideală pentru a fi utilizată acasă. Dispune de un consum redus de energie și de o tehnologie cu jet de cerneală care ajută la menținerea costurilor energetice la un nivel scăzut. Datorită dimensiunilor sale reduse, poate fi instalată cu ușurință, fără a ocupa prea mult spațiu. M1100 oferă, de asemenea, o viteză de imprimare a primei pagini de 15 ppm, ceea ce o face una dintre cele mai bune imprimante ciss de pe piață. În plus, recipientele încăpătoare de cerneală ajută la reducerea necesității de reîncărcare frecventă, economisind atât timp, cât și bani. În general, Epson M1100 este o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de o imprimantă rapidă și eficientă, care să nu depășească un buget limitat.

Xerox C230V_DNI

Xerox C230V_DNI are o capacitate standard de 250 de coli
Xerox C230V_DNI, o opțiune bună pentru volumele mari de imprimare

Imprimanta multifuncțională laser Xerox C230V_DNI este o opțiune accesibilă și ușor de utilizat pentru mediile de imprimare cu cerere mare de imprimare. Aceasta poate imprima automat pe ambele fețe ale hârtiei A4 și are o capacitate standard de 250 de coli. În plus, funcționalitatea sa wireless vă permite să imprimați direct de pe dispozitive mobile, laptopuri și tablete. În consecință, imprimanta multifuncțională laser Xerox C230V_DNI este o alegere ideală pentru locuințele cu multe nevoi de imprimare.

Brother HL-1222WE

Imprimanta Brother HL-1222WE este o alegere ideală pentru uz rezidențial. Oferă viteze rapide de imprimare de până la 20 de pagini pe minut și este livrată cu un cartuș de toner inițial care poate produce până la 1.500 de pagini. În plus, imprimanta dispune de un port USB 2.0, conectivitate wireless și o capacitate de memorie de 32 MB. Și, în ciuda dimensiunilor sale compacte, oferă o calitate de imprimare impresionantă datorită rezoluției de imprimare de 1200 dpi. În plus, funcționează silențios la doar 51 dB, ceea ce o face perfectă pentru utilizarea în orice mediu casnic. Iar cu o greutate de numai 2 kg, este ușoară de mutat și de transportat după cum este necesar.

Brother HL-1222WE, viteză rapidă de imprimare de până la 20 de pagini pe minut
Brother HL-1222WE este o alegere ideală pentru uz rezidențial

HP OfficeJet 6950 All-in-One

HP OfficeJet 6950 All-in-One fiabilă și de înaltă calitate
HP OfficeJet 6950 All-in-One, oferă printuri uimitoare, de fiecare dată

HP este o marcă bine cunoscută și apreciată atunci când vine vorba de imprimantele pentru acasă. HP OfficeJet 6950 All-in-One este o imprimantă care nu dezamăgește. Această imprimantă color profesională oferă printuri uimitoare, de fiecare dată. În plus, puteți imprima de 2,5 ori mai multe pagini utilizând cartușe originale HP cu capacitate extinsă. Nu numai că documentele tipărite cu această imprimantă sunt de o calitate excepțională, dar veți economisi și costurile de imprimare pe termen lung. Dacă sunteți în căutarea unei imprimante pentru acasă fiabile și de înaltă calitate, HP OfficeJet 6950 All-in-One ar trebui să fie în fruntea listei dumneavoastră.

Canon PIXMA G3411

Canon PIXMA G3411
Canon PIXMA G3411

Canon PIXMA G3411 este o imprimantă de volum mare, concepută pentru uz casnic sau pentru birouri mici. Are un design compact și utilizează cartușe reîncărcabile, astfel încât o puteți menține cu ușurință aprovizionată cu cerneală. În plus, G3411 oferă conectivitate Wi-Fi, astfel încât puteți imprima de pe dispozitivele dvs. inteligente sau din cloud. De asemenea, imprimanta vine cu funcții de imprimare, copiere și scanare, ceea ce o face un accesoriu versatil pentru spațiul dvs. de lucru. Datorită sistemului său de cerneală durabil, G3411 poate face față unor volume mari de imprimare fără probleme. Așadar, dacă aveți nevoie de o imprimantă fiabilă și accesibilă pentru casa sau biroul dvs. mic, Canon PIXMA G3411 ar trebui să fie luată în considerare ca fiind cea mai buna imprimanta pentru acasa.

Brother Pocket Jet PJ-762

Brother Pocket Jet PJ-762, USB și Bluetooth incorporat
Brother Pocket Jet PJ-762, oriunde și rapid

Cu imprimanta portabilă Brother Pocket Jet PJ-762 puteți imprima documente, facturi și alte rapoarte rapid și oriunde în caz de urgență. Dispozitivul cu conectivitate USB și Bluetooth încorporată oferă o soluție mobilă de imprimare A4 suficient de mică pentru a încăpea într-o servietă. Un plus important al acestei imprimante este faptul că o puteți utiliza cu orice laptop sau dispozitiv care are conectivitate Bluetooth sau USB. Imprimanta portabilă Brother Pocket Jet PJ-762 utilizează tehnologia de imprimare termică directă, astfel încât nu este nevoie de cartușe. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că imprimările dvs. vor fi rezistente la pătare și decolorare. O altă caracteristică excelentă a acestei imprimante este dimensiunea sa compactă – măsoară doar 11,4 cm x 5,7 cm x 2,2 cm și cântărește doar 0,45 kg. Așadar, fie că vă aflați la birou sau în deplasare, o puteți lua cu ușurință cu dumneavoastră oriunde vă deplasați.

Sawgrass SG500

Specială pentru hârtii cu suprafețe de poliester, sau plastic
Sawgrass SG500, utilizează tehnologia de imprimare prin sublimare

Imprimanta Sawgrass SG500 utilizează tehnologia de imprimare prin sublimare, care presupune aplicarea de cerneluri speciale pe hârtie sau folie de transfer termic. Cernelurile sunt apoi transferate pe obiectul care se imprimă, folosind presiune și temperaturi ridicate. Această metodă de imprimare este adesea utilizată pentru obiectele care sunt acoperite cu lac de poliester sau alte materiale din poliester, cum ar fi cămășile, bluzele și așa mai departe. Avantajul imprimării prin sublimare este că produce rezultate vibrante și de lungă durată. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că acest tip de imprimare nu este potrivit pentru toate materialele. În special, cernelurile de sublimare pot deteriora unele tipuri de plastic și țesături. Din acest motiv, este important să alegeți substratul potrivit pentru proiectul dumneavoastră de acasă.

Imprimanta 3D Gembird

3D Gembird este o alegere excelentă pentru oricine caută o imprimantă 3D fiabilă și accesibilă pentru acasă
Imprimanta 3D Gembird, imprimantă 3D de nivel profesional

Imprimanta 3D Gembird este o imprimantă 3D de nivel profesional, perfectă pentru crearea de prototipuri și producția la scară mică. Este ușor de utilizat, cu o platformă de imprimare detașabilă, funcție de reluare a imprimării, nivelare „automată” asistată, detectarea ieșirii filamentului și un ecran tactil intuitiv. În plus, vine cu tot ceea ce aveți nevoie pentru a începe imediat ce o scoateți din cutie. Singurul lucru pe care trebuie să îl furnizați este sursa de alimentare. Cu o construcție de înaltă calitate și un design ușor de utilizat, imprimanta 3D Gembird este o alegere excelentă pentru oricine caută o imprimantă 3D fiabilă și accesibilă pentru acasă.

Acesta a fost articolul nostru cu recomandări pentru alegerea celei mai bune imprimante pentru acasă. Dacă considerați că am omis un anumit model de imprimantă pentru uzul de zi cu zi sau aveți o recomandare demnă de topul nostru, nu ezitați să ne lăsați sugestia în secțiunea de comentarii.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.