În cadrul evenimentului Build 2016 ce a avut loc în San Francisco, Microsoft a prezentat planurile ce vor face ca Windows 10 să fie un sistem de operare mai prietenos cu utilizatorii dispozitivelor Android. Dezvoltatorii din cadrul companiei caută o cale de a activa accesul desktop-ului la notificările sistemului de operare Android. Acest suport ar putea fi extins și la posibilitatea de a răspunde la notificări.

Disponibilitatea informațiilor pe toate dispozitivelor este o funcție foarte utilă pentru creșterea productivității. O problemă întâmpinată de majoritatea utilizatorilor este accesarea notificărilor primite pe telefon atunci când aceștia lucrează pe laptop sau pe sistemul desktop. Dezvoltatorii caută soluții pentru a putea ajuta toți utilizatorii în acest sens.

Microsoft lucrează la dezvoltarea asistentului personal Cortana. Asistentul personal va putea crea liste cu notificări, le va încărca pe un server iar apoi le va putea afișa pe orice dispozitiv ce rulează Windows 10 folosind un sistem de sincronizare cu un server de cloud.

Dacă dezvoltatorii vor reuși să primescă permisiunile și să crească viteza de sincronizare atunci asistentul Cortana de pe desktop va putea deveni o extensie eficientă a oricărui dispozitiv cu Android. Această integrare va deveni una foarte utilă ce va permite utilizatorilor să șteargă notificările sau să interacționeze cu acestea direct de pe desktop, fără a folosi telefonul.

Mai multe surse suțin că aceste capabilități vor fi integrate și pe dispozitivele ce rulează Windows 10 Mobile. Utilizatorii ce folosesc dispozitive iOS nu vor putea beneficia de aceste funcționalități din cauza restricțiilor platformei mobile.

Ne așteptăm ca Microsoft să lanseze în această vară un pachet de actualizare major al sistemului de operare Windows 10 iar aceste noi funcții for fi integrate în acesta.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.