Oracle caută să primească despăgubiri din partea Google în valoare de 9,3 miliarde de dolari sub forma unor despăgubiri pentru profitul pe care Google l-a făcut cu Android. Au trecut șase ani de la prima problemă apărută între cele două companii referitoare la folosirea API-urilor Java în Android.

Oracle nu este creatorul și deținătorul original al Java. Java aparține Sun Microsystems, companie achiziționată de Oracle în anul 2010. Aproape imediat, Oracle a dat în judecată Google pentru drepturile de autor deținute asupra Java.

Google a insistat întotdeauna că folosirea API-urilor din Java sunt folosite în mod corect ce permite o copiere limitată a unui material cu drepturi de autor.

Imensa sumă se reflectă asupra veniturilor pe care Google le-a făcut cu Android, deși este un sistem de operare gratuit. Suntem curioși cum va evolua această situație, un nou proces va începe pe 9 Mai.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.