Anual, Gateway VR studio are peste 2500 de vizitatori, un procent de 40% fiind oameni care încercă pentru prima dată această experiență. Dovada clară că trendul este în creștere și în România, iar în viitor se va extinde.
Pe dorința românilor de a evada din realitate și a descoperi lumi virtuale s-au bazat și cei doi antreprenori români când, în 2016, au deschis Gateway VR, primul studio de realitate virtuală din București. Iar acum, după doi ani și peste 50 de jocuri adunate, se pregătesc să inaugureze și primul Virtual Reality Pop-up din țară.
Din 20 septembrie primul Virtual Reality Pop-up din țară va fi deschis în zona Unirii, la Food Hood
Dacă studioul Gateway, amplasat în interiorul clubului Fabrica, funcționa pe bază de programare, pop-up-ul ce va fi amplasat în zona Unirii, pe strada Șelari 4, în interiorul Food Hood, va fi fără rezervare inițială, astfel turiștii ce vizitează centrul vechi sau bucureștenii pot veni oricând să-și petreacă 15 minute în realitatea virtuală. Indiferent de pasiunile sau de fricile lor, Gateway le pune la dispoziție peste 50 de experiențe video. Astfel că zborul, călătoria pe lună, pe Marte, urcatul pe Everest sau plimbatul pe fundul oceanului vor fi la îndemâna tuturor.
“Pop-up-ul este o oportunitate să împărtășim experiența VR cu și mai mulți oameni.
După doi ani, încă ne vizitează un public care nu a avut până acum ocazia sa încerce Virtual Reality. Ne gândeam de mult la o nouă locație, dar întâmplarea a făcut să apară această idee cu o amplasare temporară chiar în Centrul Vechi al Bucureștiului. Speram să ducem acest concept mai departe și să vizitam și alte locații și chiar alte orașe în viitorul apropiat.
– a declarat Andrei Ștefan, Gateway.
2500 de oameni încearcă anual experiența VR
Nu toate experienţele existente pe sistemele de realitate virtuală sunt jocuri, aşa că vizitatorii pot încerca să deseneze în 3D, să vadă documentare sau chiar să se plimbe pe fundul mărilor.
Copiii sunt și ei clienți frecvenți, așa că fondatorii Gateway s-au gândit să creeze un program de educație pentru aceștia. Reach VR folosește tehnologia de realitatea virtuală pentru a învăța copiii o paletă largă de materii, cu scopul de a-și atinge adevăratul potențial. De la explorarea Pământului până la călătoria în timp și vizitarea orașelor antice sau jocul cu gravitația sunt doar câteva dintre activitățile propuse de aceștia.
Dintre cele 50 de jocuri disponibile în studio, vizitatorii aleg cel mai des trei dintre ele: Richie’s Plank, Beat Saber, Elven Assassin. Toate sunt jocuri active, care cresc adrenalina și necesită puțină concentrare.
Sistemele de VR pot fi folosite de oricine, atâta timp cât mişcările capului, gâtului şi mâinilor nu sunt împiedicate. Însă unele jocuri pot produce rău de mişcare, așa că celor cu rău de înălțime sau mai sensibili li se propun activități mai simple.
Mai multe detalii despre Gateway VR studio sunt disponibile pe vrstudio.ro.