Free cookie consent management tool by TermsFeed

Evenimentul Meta Connect 2023 este cadrul în care detaliile finale despre ochelarii de realitate virtuală Meta Quest 3, planurile Meta pentru XR și metavers vor fi dezvăluite. Compania va ține o conferință la sediul său din California, iar evenimentul va avea loc astăzi, 27 septembrie.

Mark Zuckerberg va ține discursul introductiv, după care va urma prezentarea planurilor de viitor ale companiei, susținută de unii dintre cei mai deștepți oameni din divizia Meta care se ocupă de realitate virtuală.  

Ochelari de realitate virtuala Meta Quest 3
Sursa fotografiei: Meta

Dezvăluirea Meta Quest 3 în cadrul evenimentului Meta Connect 2023

Punctul principal de interes al evenimentului îl reprezintă Meta Quest 3. Acești ochelari de realitate virtuală au fost anunțați pe 1 iunie, cu mult înainte de lansare. Acea sugestie timpurie a oferit o serie de detalii despre ceea ce va oferi noul dispozitiv, însă mai sunt multe detalii de completat.

Preț și caracteristici Meta Quest 3

Meta Quest 3 va folosi lentile cu design mai avansat și se zvonește că ochelarii vor permite ca utilizatorii să transforme orice suprafață plană într-o tastatură virtuală.

Deja se știe despre funcția de transmisie a culorilor. Acest lucru înseamnă că mediul înconjurător, transmis prin camerele din exteriorul ochelarilor va face ca imaginile să apară color, imagine care este alb-negru în cazul Meta Quest 2.

De asemenea, se așteaptă ca Meta Quest 3 să fie un dispozitiv ceva mai ușor, pentru ca sesiunile mai lungi de utilizare să fie mai comode.

Sursele afirmă că prețul pentru Meta Quest 3 va porni de la 3000 de LEI, Meta făcând observația că va fi cu mult mai ieftin și mai eficient decât Apple Vision Pro.

controller meta quest 3

Cum poți urmări evenimentul Meta Connect 2023?

Cel mai simplu mod în care conferințele se urmăresc este pe YouTube, dar în acest caz, nu veți găsi o transmisie live acolo. În schimb, veți putea urmări evenimentul prin intermediul aplicației Horizon Worlds de pe un Meta Quest, sau și mai ușor, de pe pagina Meta de pe Facebook.

În sesiunea care urmează după discursul lui Zuckerberg, accentul va fi pus pe inteligența artificială contextuală și pe interfețele neuronale, unde am putea auzi mai multe despre următoarea eră pentru Horizon Worlds, lumea virtuală a Meta. Această prezentare poate explora, de asemenea, modul în care experiențele de realitate mixtă și metavers ale Meta se vor dezvolta în viitor. Cu toate acestea, Meta Connect 2023 este destinat în primul rând dezvoltatorilor, la fel de mult sau chiar mai mult decât fanilor VR.

Share.
Avatar of Mihaela

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.